Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
catalin_tm81mis |
![]()
|
||
![]() sofer de paie Group: Members Posts: 261 Joined: 16 January 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane 2.2
2007 - confort expression megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
|
|||
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Am 30000 km fara probleme la ambreiaj. Masina este cea din semnatura.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vladdygo @ 29 Jan 2008, 16:48) Salut, am aceeasi problema, insa dupa ce se incalzeste masina nu se mai aude acel suierat. Deasemeni ambreajul tine f sus. Tu cum ai rezolvat problema? QUOTE(radu83 @ 29 Jan 2008, 20:42) pt cei carora le suiera la rece: cauza este rulmentul de la placa de presiune schimbarea rulmenului nu este conditionata de schimbarea intregului kit ambreiaj (disc+placa) detalii aici de ex: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=459...ndpost&p=731542 This post has been edited by Meghitzanul: 30 Jan 2008, 10:54 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
si mie imi trepideaza, doar la cald. la revizie de 15k era prea frig ca sa tremure, deci nu am facut "proba veritatii". no problem, vine vine priiiimavaraaaa
(Nu, nu au ce sa zica pentru ca scrie pe foaia de revizie ca am sesizat defectul dar ei nu au notat in foaia de revizie ca ar fi verificat) |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
zeu97 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu intimpin aceeasi problema , are 55.000 km , si de 10.ooo k imi tot trepideaza numai cand merg mai mult in aglomeratie bara la bara,cateodata zici ca sunt un sofer incepator care nu stie sa apese ambreiajul cum trebuie ,,, am fost la cei de la SERUS , si au fost foarte indignati ca vin cu astfel de problema ...mi-au zis sa vin la ei cand o sa trepideze cu adevarat (drept urmare am dat cam 12 ture de service (carefour) iar meganul meu a inceput sa trepideze,cum era de asteptat ...dl inginer...si mai indignat...ca de ce miroase ambreaj..ca normal ca trepideaza daca o omor asa ...si ca daca e sa imi schimbe kitul (pe garantie , ca inca nu am 2 ani) o sa il trimita mai intai la o expertiza s vada daca e uzat asa in conditii normale , sau e din cauza mea...faza asta m-a bagat rau in ceatza..de nu mai stiam ce sa zic ... dar am bagat-o p-aia ca chiar acum am sa sun la protectia consumatorului , si la reprezentanta Renaul ..la care s-au mai inmuiat ...cred ca la a2a varianta au percutat mai repede ... si au zis ca nu e nici o problema , ca o sa il demonteze si o sa se uite la el...m-a deranjat f mult modul ostil in care am fost intampinat cu problema mea.
Inca ceva.. asta-toamna am fost pt o revizie la Mach 1 la WTC (Casa Scanteii) si am dat de-un domn mecanic Adi ..pe la 45 de ani , carunt , slabutz ... care dupa ce ca habar nu are de mecanica ... a vrut sa imi puna si filtru de ulei folosit ...de am crezut ca mor...noroc ca am vz ca avea sarita vopseaua de pe inelul exterior...deci mai fusese folosit,curatat..si pus in vanzare..ce ziceti de asta...am crezut ca o sa il iau de gat ...inca ma mai gndesc sa dau un tel la Renault si sa povestesc aasta sau nu .. o zi buna va doresc ...sper sa nu va fi plictisesc cu povestioarele mele ![]() Attached thumbnail(s) P1050428.jpg ( Size: 127.43k ) Number of downloads: 270 |
--------------------
Renault
Megane 2
- B-01-ZEU
2006 / Autentic [COLOR=blue][I][B]Z E U *[/B][/I][/COLOR]
zeu97@yahoo.com |
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
In primul rand, ei sunt obligati sa iti spuna ca il vor trimite la o expertiza (adica fac poze si le trimit la Renault). Eu am facut aceeasi operatiune la Meridian, cel care s-a ocupat de masina a fost foarte politicos, si seful de service la fel, nu am avut probleme.
In al doilea rand, eu ti-as zice sa afli si un nume complet al mecanicului si sa depui plangere. Poate se sperie si el putin. |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
Cristilica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca am scris ceva asemanator tot despre SERUS dar am rezolvat problema elegant pe garantie. Depinde cine iti controleaza masina. Oricum masuratorile si pozele conteaza pentru Renault Romania care da verdictul. Scrie mai sus ce trebuie sa-ti verifice si cum, chiar si volanta trebuie controlata cu comparatorul. Asa ca daca faci o programare, cere sa-ti aduca kit-ul de ambreiaj si volanta(la mine a fost nevoie), asta ca sa poti lua masina in aceiasi zi.
|
--------------------
Renault
Talisman Intens 1.6 TCE cu trapa
2017
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Cristilica @ 7 Feb 2008, 09:14) Oricum masuratorile si pozele conteaza pentru Renault Romania care da verdictul. Renault Romania nici macar nu o sa se uite la pozele alea. O sa-ti aprobe schimbul pe garantie numai daca vor ei. Si numai daca ai putini km. La 55.000 de km slabe sanse sa ti-l schimbe. Sa ne anunti totusi daca au facut-o. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
L-am schimbat si eu, 30Kkm. Schimbat la AutoEuropa Timisoara, n-au fost probleme cu garantia, iar cei de la service au fost corecti si s-au miscat repede, am lasat masina de dimineata, la ora 3 erau gata.
Rezultate: - Pedala este muuuult mai moale si "prinde" mai jos. - un "electronic fault" imediat dupa ce am plecat cu masina din service, rezolvat a doua zi de dimineata, mi s-a spus ca are de a face cu cursa pedalei de frana (?) - vibratiile de la motor par sa se transmita mai puternic in caroserie => mi se pare ca masina a devenit mai zgomotoasa din caquza asta - nu e ceva foarte deranjant, dar clar ca e "altfel" |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v looking for Duster
ex. Megane2 ex. DSN |
|
catalin_tm81mis |
![]()
|
![]() sofer de paie Group: Members Posts: 261 Joined: 16 January 07 From: Timisoara ![]() |
pedala de ambreiaj o sa isi revina
la mine cam o luna tot mi se parea ca o calc in budinca dar si-a revenit treptat |
--------------------
renault
megane 2.2
2007 - confort expression megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
|
|
adymateo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 27 July 06 From: Homeland Security ![]() |
se pare ca suntem 3 forumisti care am schimbat kiturile de ambreiaj la AutoEuropa
![]() |
--------------------
Renault
Talisman
2016 TCE 200 Intens, 4Control, BOSE 2016 TCe 200 Intens, 4Control, BOSE, Pack asist, Pack securitate, Pack Easy Parking
|
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
Hmm...pai eu sper ca la mine sa nu revina la "normal"
![]() Vibratiile se simt mai tare, am mai facut o tura acum de seara si altfel simt acceleratia - poate se razgandeste si asta dupa un timp, vom vedea; Electronic fault vad ca nu a mai aparut |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v looking for Duster
ex. Megane2 ex. DSN |
|
ciobi |
![]()
|
![]() BMF Group: Members Posts: 254 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am acum 28000 km iar in luna mai fac un an de cand o am. Uneori cand stau bara in bara mai mult timp...tremura de imi vine sa o iau pe jos de cati nervi imi face. O singura data am ajuns la Serus iar mama ei de masina nu a mai tremurat deloc. De cateva zile a inceput sa tremure putin si dimineata.
|
--------------------
Renault
Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF
2007
|
|
sandman06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 07 ![]() |
Mda, ma vad nevoit sa apelez din nou la acest topic.
Am mai scris acum cateva luni, in septembrie pe cand aveam vreo 8000Km. Foarte ok au fost atunci cei de la Serus ca mi-au schimbat ambreiajul, dar....... Am 13mii km mai nou si culmea, iar vibreaza. Se manifesta exact la fel cu o exceptie - a inceput de ceva vreme sa si suiere!!! Nu pricep care e buba, ma asteptam dupa schimbare sa ma tina macar vreo 50mii km... Am mai avut si alte masini, dar sincer, mi se pare strigator la cer ca in 13 mii km sa fie schimbat kit-ul de ambreiaj de 2 ori. Cat de curand ma duc din nou la o programare, dar nu stiu ce sa fac, sa ma duc tot la Serus, sau sa ma duc la Meridian? O avea vreo importanta? Si ma mai intreb: oare nu stiu eu sa conduc? am avut si Logan, ala de ce n-a facut urat dupa 20mii km ? nici o vibratie de la ambreiaj, nimic. Intrebare: sa pomenesc ceva si de schimbarea volanei? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06/2007 Sedan Manager 1.4 100bhp
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu zic sa pomenesti ceva de schimbat masina.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Poate depinde si de stilul de condus treaba asta. Cat a fost masina mea in service in decembrie, am mai mers cu sedanul lui tata. Si am observat si eu tremuratul respectiv, in aglomeratie cand mergi, stai si tot asa. Nu mi s-a parut enervant, tremura cam de 2 ori cand lasam ambreiajul. Nu era foarte accentuat simptomul, si nu facea mereu. Sper sa nu fie un inceput. Pe tata nu l-am auzit sa se planga, dar el are alt stil de condus (ale tineretii valuri....la mine
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
sandman06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 07 ![]() |
Stilul de condus..... poate mai bine spus, stilul de stat pe loc.
Avand in vedere ca in aglomeratie e manifestarea asta la toti, de la frecusul vitezelor 1-2 se trage totul. Fericiti sunt cei cu cutii automate si ambreiaje multiple in ele... Deci, stilul de condus eu spun ca nu are voie sa influenteze ambreiajul in halul asta la un mers normal. Nu ucid masina, nu schimb viteze la 6mii de ture, deci zic eu ca n-are voie sa se intample. Unde mai pui ca am ajuns sa schimb mosnegeste, la 1800-2000 de ture (am benzinar) si tot tremura. Iar la altii cu alte masini facute de alti fabricanti cu preturi mai mici, pauza nimic, ambreiajul e ok si daca e blonda la volan. La urma urmei tocmai asta e motivul pt care mi-am luat megane, ca nu e tocmai una din cele mai ieftine masini si deci am si eu unele asteptari. Am fost foarte incantat de masina si aveam pata pusa pe ea de vreo 2-3 ani, dar am deja unele nemultumiri. Prima e asta cu ambreiajul, apoi antifonarea e mai proasta decat la Clio3 ca si toate zgomotele de dezmembrare mai ales ale bordului pe care le auzi la denivelarile mai insemnate, nu neaparat gropi. Sa-si fi bagat astia picioarele in Sedan Manager si sa-l fi facut mai de mantuiala? Sau care sa fie cauza ca nu prea am umblat si cu alte megane-uri. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06/2007 Sedan Manager 1.4 100bhp
|
|
-Heroes- |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 16 October 06 ![]() |
REvin si eu cu problema cu ambreajul se pare ca atunci cand se incalzeste (mers in trafic mai mult) incepe sa faca probleme dar parerile sunt imprtite daca e o problema tehnica ori ba, am observat ca cineva a schimbat ambreajul si are din nou probleme, cu toate ca recunoaste ca merge un pic mai sportiv. De ce oare la Dacii vechi de 30 de ani nu apar astfel de probleme cu ambreajul? Hahhaaha.
Cineva mi-a zis ca sunt eu mai obosit si nu mai apas calumea ambreajul si ii dau drumul cand nu trebuie. Am incercat sa fiu mai atent si intr-adevar am reusit din 3-4 incercari 1-2 sa merarga fara sa trepideze. Care o fi adevarul acum nu stiu. Astept si parerile voastre. |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
- B-54
2006 1.6l 16V benzina
|
|
clauselu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 August 07 From: Iasi ![]() |
Salutare la toata lumea...a inceput si a mea sa trepideze dupa ce se incalzeste mototrul, doar in treapta 1 cand plec de pe loc.
Cineva din Iasi a schimbat kitul de ambreiaj (din cate am citit aici se pare ca asta e problema nu rulmentul)? Daca DA, se face pe garantie sau trebuie sa scoatem bani din buzunar si cat de adanc. Va multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- B 66 PDX
2007 - Privilege Decat sarac si bolnav, mai bine sanatos si bogat!
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Salutare, sunt prospatul posesor al acestor trepidatii, precizez ca in cei 6 mii de km pe care i am parcurs au aparut aceste trepidatii care se manifesta in urmatul fel: au aparut de cand s-a racit vremea si se manifesta la prima plecare din ziua respectiva aproximatif 10 minute in oras, unde esti obligat sa pleci de mai multe ori cu treapta I, dupa ce s-a incalzit motorul dispare problema (precizez ca am circulat si prin bucuresti si nu am avut probleme cu ambreajul doar cu gasirea adreselor
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
clauselu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 August 07 From: Iasi ![]() |
Vizitat astazi service-ul legat de trepidatiile de la masina mea.
Diagnostic: Inlocuire ambreiaj (desi masina mea are 15190 km ![]() Sper sa mi-o faca pe garantie (sunt stresat la maxim...). Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla. P.S.: Kit ambreiaj + manopera aprox 1000 RON. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- B 66 PDX
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Stau si ma gandesc asa:
- Pe de o parte, inteleg ca masina nu ar trebui sa faca asa. Problema e agravata insa, cel putin in Bucuresti, de traficul infernal si de folosirea excesiva a treptelor 1 si 2 (ca exemplu, sapt trecuta am fost la Constanta.. am plecat din Buc dupa juma de zi de frecat masina si cam tremura... ajuns la Constanta si surpriza in juma de ora cat am orbecait pe acolo nu s-a mai manifestat trepidatia, desi nu se poate spune ca motorul nu era incalzit..) Bun, acuma merg mai departe. Inteleg ca schimbarea kitului nu duce la DISPARITIA problemei, aceasata aparand la fel ca si prima data, dupa un anumit nr de km. Deci, teoretic, si dupa ce iesi din garantie, tot va trebui la un moment dat sa mai schimbi kituri, pe banii tai. Atunci zic eu: ce are daca NU SCHIMBI kitul si mergi asa? Sper sa nu cobesc, dar la mine se cam manifesta din primavara-vara si de atunci am tot acumulat km... Nu dati cu pietre, intreb. Poate asa e proiectat kitul, poate... nu stiu... Stie cineva exact CE SE INTAMPLA si de ce trepideaza si care sunt consecintele, daca acestea exista?? Vine acum reversul medaliei. De cate ori am fost in service, am plecat cu cate o mica problema, cel putin in cazul meu am oroare de mecanici si doar la gandul ca trebuie sa desfaca aia carca de piese ma doara capul... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Razor |
![]()
|
![]() Doc Group: Members Posts: 530 Joined: 25 January 07 From: Timisoara ![]() |
Ce marca de producator e kitul de ambreiaj la Megane?
Eventual pentru cei care au mai schimbat kitul si a reaparut problema incercati Sachs, Febi, ... |
--------------------
VW / Honda
Passat 2.0 TDi / CBR 600RR
2010 Highline / 2008 Inteligenta artificiala nu se compara cu prostia naturala
And God said: Ride hard, I've got your back! |
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
SwatCat, citeste mai sus ca s-a mai explicat. De oricate ori ai schimba kitul problema reapare mai devreme sau mai tarziu in functie de muuulti factori, evident.
Este o problema de proiectare se pare, de material. Intr-adevar, ramane de investigat oportunitatea altor kituri de ambreiaj. |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Razor, ambreiajul e "Valeo".
Ai idee de unde pot gasi kit ambreiaj de megane 2.2 alta marca decat Valeo? |
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
Razor |
![]()
|
![]() Doc Group: Members Posts: 530 Joined: 25 January 07 From: Timisoara ![]() |
Exista de la Sachs kit de ambreiaj pentru K4M, si singurul importator in RO de Sachs e AutoNet. Dar poti gasi cam la orice magazin respectabil de piese auto kituri de abmreiaj Sachs, Febi, Bodge, ...
|
--------------------
VW / Honda
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Despre astea ce se stie (comparativ cu valeo,referindu-ma la fiabilitate,pret) ?
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Razor |
![]()
|
Din cate stiu Sachs furnizeaza piese pentru marci de renume cum ar fi BMW, Mercedes-Benz, ca si replacement parts dar si performance parts pentru motoare care au cuplu foarte mare.
Am mai vazut pe piata si marca LuK, care echipeaza grupul VAG, dar despre acestea nu am auzit nimic in legatura cu fiabilitatea, performanta, ... doar de pret, cica ar fi la 40% mai ieftine decat Sachs. |
--------------------
VW / Honda
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
clauselu, ar trebui sa iti schimbe ambreiajul pe garantie! fii tare pe pozitie! ne tii la curent!
|
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
clauselu |
![]()
|
Ieri am fost programat la service. Nu mi-au schimbat ambreiajul dar au desfacut cutia si "au facut o magie". Mi-au spus ca era ceva din fabricatie, se pare ca intre placa si discuri a ajuns "ceva" care nu mai lasa discul sa faca contact corect cu placa dupa ce se dilata (cica e din fabricatie asa - si-au cerut scuze
![]() S-a rezolvat, acum merge din nou ca la inceput. ![]() Daca mai face...o duc inapoi...bine ca e bine (asta noapte am dormit si eu linisit ca stiu ca si masina e bine). |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- B 66 PDX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 15:14 |