Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare

vladd1923
post 7 Dec 2007, 15:48
Post #391

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

am revenit sa va anunt ce am facut cu masina, am schimbat cele 2 piese
piesele m-au costat 1300 ron si manopera 700 =2000 ron pt schimbat kit ambreiaj + rulment presiune
m-ar fi costat mai mult dak nu ma duceam la augsburg sa iau piesele de acolo, exista si magazine de piese mai ieftine dar eu ma cam grabeam in acel moment

--------------------
VW Passat 2005 TipTronik, 1.9tdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cxdani
post 10 Dec 2007, 13:21
Post #392

Membru

Cum se poate ca manopera sa fie 700 ron? Au lucrat 2 zile la masina? Cred ca si o zi e mult pentru schimbarea unui ambreiaj. Si asta numai daca se misca in reluare.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression Octombrie 2006, clima
+
Fuzz
post 10 Dec 2007, 13:57
Post #393

gHIdusul

From: RFG

Un ambreiaj se schimba cam in 4-5 ore dupa cele spuse de cei din service. Acum depinde si cat e ora de manopera.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
Christu
post 10 Dec 2007, 14:09
Post #394

Membru autentic

Ora de service este 55-60 ron - mecanica - electrica.

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
Fuzz
post 10 Dec 2007, 14:36
Post #395

gHIdusul

La Bucuresti. La Pitesti era cam 45 parca smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
raz
post 10 Dec 2007, 16:34
Post #396

Membru incepator

salut,

eu am clio din semnatura si are exact aceleasi simptome la 30 000 km, cu tremuratul la plecarea de pe loc ( prima oara am observat acum o luna) , dar numai dupa ce se incalzeste, ideea este ca nu mai face deloc de o saptamana , mers prin aglomeratie prin toata nenorocirea asta de oras ce se numneste Buc merge ca noua acum , ce sa cred???? intrebarea mea este : ambreiajul este acelasi de pe megane? si ar trebui sa ma duc in service? dar daca ma duc ce sa le arat acum, ca merge brici momentan.

--------------------
renault clio III 1.4 16v confort dynamique 2006
+
vladd1923
post 10 Dec 2007, 21:12
Post #397

Membru autentic

QUOTE(Fuzz @ 10 Dec 2007, 13:57)
Un ambreiaj se schimba cam in 4-5 ore dupa cele spuse de cei din service. Acum depinde si cat e ora de manopera.
*

de asta depinde daca esti pe graba si nu ai timp sa stai acolo cu ei sa vezi cat a durat, daca te ia cu vrajala ca a durat mai mult ca a facut nush ce ... ca a trebuit sa faca si altceva, o sa dureze mai mult, asa ca asta e, am tacut, am platit si data viitoare ma duc in alta parte !

--------------------
+
Fuzz
post 11 Dec 2007, 02:10
Post #398

gHIdusul

Al meu a fost schimbat pe garantie si cam asa a durat din momentul in care am lasat masina, deci nu au inceput inca sa mestereasca la ea, pana in momentul in care m-au sunat sa vin sa o iau. Nu am stat nici macar un minut langa masina, aveam si alte treburi de rezolvat. La Meridian am fost.

This post has been edited by Fuzz: 11 Dec 2007, 02:11

--------------------
+
ciobi
post 13 Dec 2007, 08:57
Post #399

BMF

Orele de manopera nu se calculeaza in functie de timpul efectiv de lucru. Exista un normativ care spune de la inceput e.g. ambreiaj = 5 ore...chiar daca poate mecanicul l-a schimbat in 3 ore. Asa am auzit..poate e adevarat poate nu.

In alta ordine de idei...azi ma voi duce la Mach1 pentru cea de-a doua revizie din viata Meganeului meu. Am sunat, am facut programare si am fost intrebat de alte probleme mai are masina. Printre altele am spus si de ambreiaj. Raspunsul primit a fost de mare exceptie: asa fac domnule toate. Cum doamne iarta-ma fac toate asa?! Ati vazut-o pe a mea, ati mers cu ea??? Si chiar daca fac toate asa, v-ati pus vreodata problema ca ar putea fi ceva defect? Ce naiba...nici trabantul nu facea cum face asta si dumneata imi spui ca asa fac toate. Si daca fac toate inseamna ca asa e normal si ca nu aveti ce face, corect? Raspuns: Da...pai daca fac toate asa...ce o sa facem acuma,,,sa schimbam ambreiajul la toate???? M-a terminat nervos raspunsul asta. De unde ii gasesc pe astia?De unde ii aduc? Ii invata raspunsuri dastea idioate? Ii duce la specializare, ce naiba le face? Nu te uiti la masina...nu mergi cu ea...si doar la telefon imi spui ca nu are nimic si ca asa fac toate. Cat ne-o mai lua pana o sa ajungem sa nu mai depindem de oameni ca astia. Si omul e dus...dar nici dealerul nu face nimic.
O sa ma duc azi sa fac revizia...o sa incerc sa frec cat mai mult ambreiajul inainte...doar doar...o face figuri si acolo si poate...cine stie...s-o uita cineva la el. Daca nu...tot il fac eu pana la urma sa faca urat rau de tot...si tot ajung la unu care vrea sa se uite macar la ea.
Asadar o sa ma duc la revizie cu capsa pusa deja...din cauza stimabilului domn ale carui raspunsuri sunt parca desprinse dintr-un film prost...mai rau e ...ca fac parte din distributie.

This post has been edited by ciobi: 13 Dec 2007, 08:58

--------------------
Renault Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF 2007
+
ssilviu
post 13 Dec 2007, 09:18
Post #400

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(ciobi @ 13 Dec 2007, 08:57)
Raspunsul primit a fost de mare exceptie: asa fac domnule toate.

Pai poate chiar asa e.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ciobi
post 13 Dec 2007, 09:28
Post #401

BMF

Si asta ar trebui sa fie normal? Daca ceva gresit se extinde...ridicam la stadiu de normalitate si nu rectificam nimic?
Nu mi se pare nicicum un raspuns care sa ma linisteasca sau care sa imi ofere incredere.

--------------------
+
Cristilica
post 13 Dec 2007, 09:32
Post #402

Membru autentic

Ciobi, stai linistit. La service exista de regula o singura persona care poate sa dea verdictul impreuna cu Renault Romania, iar aceasta persoana NU RASPUNDE SI LA TELEFON.
Eu l-am schimbat odata la Serus si cum am avut compresoru defect i-am rugat sa verifice si ambreiajul care incepuse iar sa tremure. Raspunsul a fost TARE. Puteti veni in alta zi ca nu are cine sa va verifice masina. Atunci mi-am dat seama cine este acea persona de la Serus. Acum mai astept.
Si eu am avut probleme cu ei la inceput dar dupa ce i-am rugat sa faca toate verificarile (masuratorile specifice, chiar i-am enervat cand le-am zis sa puna si volanta pe comparator, aflate pe acest site) raspunsul RENAULT ROMANIA a fost ca se face pe GARANTIE, asa in ciuda. Stiu ca au schimbat si producatorul la discul de ambreiaj. De fapt eu am scris despre toate aceste lucruri.

succes,

--------------------
Renault Talisman Intens 1.6 TCE cu trapa 2017
+
ciobi
post 13 Dec 2007, 09:43
Post #403

BMF

@Cristilica: Am citit tot topicul de mai multe ori. Nu neg lucrurile astea. Nu spun ca poate nu o sa il schimb pe garantie daca chiar e cazul.

Ma legam de raspunsurile date de un nene care lucreaza la un delaer reno. Imi spuneam si eu oful legat de ambreiajul masinii mele si nu numai.

--------------------
+
LNG
post 13 Dec 2007, 11:20
Post #404

.

Si la mine tremura abreiaju dar doar dimineata cand e frig, dupa ce se incalzeste nu mai face, dar oricum daca schimb vitezele sub 2500 ture tre sa-l patinez putin ca sa nu dea in nas in treptele 2-3.
Ce sa zic, am inceput sa ma obisnuiesc blink.gif

--------------------
- - -
+
Christu
post 13 Dec 2007, 11:22
Post #405

Membru autentic

Schimbat si eu ieri placa si discul - cica nu si volanta!
Sa vedem cat o tine de data asta - astept cu interes.

Ciobi, du-te la serus cu ea calda - se schimba fara discutii! smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
+
ciobi
post 13 Dec 2007, 12:54
Post #406

BMF

@Christu: ai pe benzina? si nu ti-au zis ca asa fac toate...la cati km ai schimbat?

This post has been edited by ciobi: 13 Dec 2007, 12:55

--------------------
+
Christu
post 13 Dec 2007, 13:00
Post #407

Membru autentic

Benzina 1.4 asa cum scrie si in semnatura.
A aparut pe la 7500 km, ca urmare a ambuteiajelor criminale din Bucuresti.
Acum 2 saptamani la 9000 de km m-am dus cu ea calda la Serus, am semnalat defectul, s-a facut o tura cu ea, mecanicul a sesizat defectul de care se stie deja, s-a dat comanda de piese, am fost chemat ieri in service, schimbat in 5 ore placa si discul de ambreiaj.

Fara comentarii, fara niciun fel de 'spaga", nimic!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
LNG
post 13 Dec 2007, 13:01
Post #408

.

Christu, cum se manifesta la tine problema?

--------------------
- - -
+
Christu
post 13 Dec 2007, 16:33
Post #409

Membru autentic

am mai scris - dupa ce stau in aglomeratie si frec ambreiajul tremura la plecarea de pe loc - acum depinde - uneori tremura mai rau, alteori tremura mai putin.......

Uneori era deranjant, alteori mai putin deranjant!
Dar daca tot e in garantie de ce sa nu fi schimbat!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
flotl
post 13 Dec 2007, 22:03
Post #410

Membru autentic

From: Tulcea

Si mie imi facea la fel ultimele dati cand am fost prin Bucuresti.
Si am rezolvat problema foarte simplu.
Pe 29 nov am dat comanda, pe 30 nov am platit si pe 1 dec am ridicat o Toyota Corolla. biggrin.gif

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
LNG
post 13 Dec 2007, 22:10
Post #411

.

Tu in loc sa schimbi abreiaju ai schimbat masina. TARE radmasa.gif

--------------------
- - -
+
Christu
post 14 Dec 2007, 01:49
Post #412

Membru autentic

Da, felicitari, dar nu imi spune mie ca "you dindn't had it coming"!
Sa fim seriosi, nu asta a fost motivul achizitionarii unei Corolla!

No offense, man!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
ciobi
post 14 Dec 2007, 07:44
Post #413

BMF

Mda..o sa ma duc la Serus intr-o zi cand o sa faca urat.
Am fost ieri la Mach1 pentru revizie...si s-au purtat mult mai normal fata in fata decat cu o zi in urma la telefon. Recunosc ca nu mersesem mult cu masina pana la service deci ambreiajul nu zicea nimic.
Mi-au zis sa vin intr-o zi cand face rau de tot...sa faca si ei o tura...si daca am dreptate nu este nici o problema ca se schimba pe garantie.
Cu toate astea cand le-am semnalat ca centura fata stanga nu se mai trage cum trebuie la locul ei...mi s-a raspuns ca am dreptate...dar ca sa o mai las sa faca mai rau...ca sa o poate inlocui in garantie...ca acuma e prematur...ca inca nu face asa de rau...
Ma asteptam si la asta. Asa e cum zic ei...centura nu ramane netrasa...ci doar atarna putin blush.gif

--------------------
+
Cristilica
post 14 Dec 2007, 08:56
Post #414

Membru autentic

Exact. Te duci la doctor cand te doare si le arati buba. Nu asa scria in acest topic!!!!! Fati rost de 20-30 de minute.

--------------------
Renault Talisman Intens 1.6 TCE cu trapa 2017
+
cxdani
post 14 Dec 2007, 15:27
Post #415

Membru

In sfirsit am schimbat ambreiajul. La Meridian Vest. Am lasat masina de seara, si am luat-o seara urmatoare. Individul de la receptie s-a purtat frumos, nimic de reprosat.
Am intrebat de garantia kitului de ambreiaj si a zis ca e pina se termina garantia masinii. Adica daca mai ai o luna de garantie, atit iti dau garantie si la kitul schimbat pe garantie. Daca il platesti din buzunar iti dau 18 luni la piese si 6 luni la manopera.
Am intrebat si cit ar costa un schimb de ambreiaj pe buzunarul propriu. Cam 6.5 mil kitul si cam 5.5 mil manopera. De unde deduc ca la carte zice ca dureaza ca 8-10 ore. Ei il schimba insa in 4-6 ore.
Cind am plecat cu masina am observat ca pedala de ambreiaj se apasa mult mai usor, ca atunci cind masina era noua.
Momentan sint multumit de cum s-a rezolvat problema. Sper sa nu se strice si ambreiajul asta in 10000km.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression Octombrie 2006, clima
+
Christu
post 14 Dec 2007, 16:31
Post #416

Membru autentic

Da, si la mine e pedala mai moale si tine un pic mai jos. O sa apara uzura si o sa se intareasca la loc! smile.gif
Scrie in cartea de garantii ca garantia unei reparatii tine pana la iesirea din garantie a automobilului.

Sa speram ca acum tine, cu toate ca la stilul din Bucuresti si la conceptia ambreiajului Reno am mari dubii!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
vladd1923
post 14 Dec 2007, 17:51
Post #417

Membru autentic

cx dani ai preturile exacte in pagina anterioara postata de mine! preturi obtinute de la renault si dif cat erau la augsburg, exista si magazine dfe pieze chiar mai ieftine, dar eu am aflat mult prea tarziu de asta

--------------------
+
Christu
post 15 Dec 2007, 02:23
Post #418

Membru autentic

Deci nu pot sa cred.........la 2 zile dupa schimbarea ambreiajului, la mers, cand schimb viteza in momentul in care apas pe ambreiaj se aude un zgomot fin.....ca si un huruit de bile inauntru.

Habar nu a daca e ceva normal....idei?

--------------------
Alfa Romeo 159
+
Wolverine
post 24 Dec 2007, 18:11
Post #419

Membru autentic

From: Galati

Si la mine azi s-a intamplat ca vriam sa bag in treapa I si nu vroia, dupa vreo 2-3 inercari a intrat, mentionez ca masina era parcata si de obicei o las in treapata I si cu frana de mana trasa.
Am plecat apoi in 10 min si a inceput sa miroase aiurea in masina, si acum ma trezesc ca la fiecare plecare de pe loc masina trepideaza.
ce ar putea fi, sper sa nu fie nimica ca pot zice ca am masina de 6 luni, da in fiecare luna am trecut pe la service.

--------------------
Renault MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
+
adox0101
post 26 Dec 2007, 23:13
Post #420

ex r19, ex clio2, ex megane 2

From: miercurea ciuc

nu mai cumparati sedanuri turcesti. sunt de 2 lei. cumparati renaulturi de la mama lor si apoi mai discutam. am 180k cu meganul meu sport si n-am avut nici o problema cu el. a vazut numa reviziile la timp facute. ulei bun, consumabile bune si nu aveti probleme. oricum service-ul renault e facut de pamblicari care nu stiu nici cit a uitat mama din mecanica. bafta mare.

--------------------
renault Laguna 2, 2.0 DCI, 150 CP, initiale Paris - CT09YCW 2.0 dci 150cp, 2007
+
98 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 12:13
Dacia