Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 12 Apr 2011, 09:01) 1. Am zis ca nu mai retin ce e pe acolo... au trecut vreo 4-5 ani de cand faceam asta si am mai imbatranit ![]() 2. Chiar daca stiam, puteai sa te chinui tu sa faci o poza (pt ca nu cred ca e usor de facut) si eu doar sa iti indic unde se lubrifiaza... dar te-ai gandit sa ma pui pe mine la munca!! 3. Nu cred ca e greu sa iti dai seama unde trebuie lubrifiat.. ideea e ca, dupa cum am mai spus, nu scapi asa usor decat dupa ce te chinui de mai multe ori.. si nici asa nu garantez. Enjoy! Ai dreptate, este ok, fac eu poza si ti-o trimit. Am luat azi noul kit de ambreiaj, este fabricatie 22.02.2011 deci sper sa fie bine. PS Off-topic: azi am primit noua masina de la companie, o Skoda Octavia 2 facelift cu motor de 2.0 TDI Common Rail 140 CP. SUPERBA ! ![]() |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai vezi ca a pus un link 19vik mai sus unde e explicat in detaliu ce se unge si eventual cum se face..
Eventual daca ai chef de desfacut pe acolo, conform explicatiilor, poti inlatura problema definitiv din prima, fara sa te chinui de mai multe ori ca mine. ps: si eu am motorul ala pe A3 legat la o cutie de viteza automata cu padele si alte nebunii + suspensie sport, etc... efectiv nu se compara sub nicio forma cu megane-ul.. aia e masina de facut arogante pe sosea daca vrei!! ![]() This post has been edited by Meghitzanul: 12 Apr 2011, 23:09 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
nicu45 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 2 January 11 ![]() |
inlocuit kit ambreiaj in ianuarie- 2000 km cu el, merge foarte bine...cod disc 8201067155 , cod placa 8200187171 , ambele Valeo... mai nou la plecarea de pe loc,la prima plecare ,se aude o bataie la roata dreapta fata....in trafic nu se mai aude nimic cind plec de pe loc....(nu are nici o legatura cu ambreiajul) , ce ar putea fi..??!!
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.6 16v
2007
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Gata, l-am schimbat si eu si l-am pus p'asta nou.
Cel vechi arata destul de bine (mi-au spus ca la nevoie mai merge pus pe alta masina). Acum pedala de ambreiaj debraiaza fff jos. Cum ridic 2 cm de la podea cum pleaca masina si este foarte usoara la apasare. Este ok, nu ? Merci This post has been edited by ritter: 15 Apr 2011, 14:30 |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Câți KM te-a ținut ăsta vechi, te rog?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
ritter |
![]()
|
90.000 km dar 80.000 km a fost rulata masina numai pe E85, la drum intins
|
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Azi am taiat Bucurestiul de 2 ori si am trecut si prin zone aglomerate in care mergeam la pas. N-a zis nimic astazi
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ritter @ 15 Apr 2011, 13:47) Gata, l-am schimbat si eu si l-am pus p'asta nou. Cel vechi arata destul de bine (mi-au spus ca la nevoie mai merge pus pe alta masina). Acum pedala de ambreiaj debraiaza fff jos. Cum ridic 2 cm de la podea cum pleaca masina si este foarte usoara la apasare. Este ok, nu ? Merci Nu este ok sa plece asa de jos, iar ambreiajul trebuie sa fie tare la apasare, sigur nu a fost aerisit cum trebuie. Refa aerisirea si totul o sa revina la normal. |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
ritter |
![]()
|
Poate dauna daca nu i se mai face aerisire ?
Pentru aerisire mai trebuie dat jos iar totul ? O aerisire s-a facut pentru ca s-a completat la lichidul de frana la urma. |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
ritter |
![]()
|
nu stie nimeni ?!
![]() |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
pt aerisire nu trebuie dat jos nimic
se aeriseste cum aerisesti si rotile... pt ca e tot pe baza de lichid de frana. |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ritter |
![]()
|
Nu am mai aerisit, au zis ca mai mult de atat nu merge. Oricum, dupa 10 minute de condus m-am obisnuit cu pedala moale, acum mi se pare chiar fain. In rest functioneaza impecabil pana acum. Abia astept vara sa vad daca investitia s-a meritat sau nu. Alora de la service Renault nu le venea sa creada ca am dat 660 ron pe tot kitul (cu tot cu rulment) si este de origine, fata de 1.050 cat il au ei
![]() PS si la O2-ul de 2.0 pe care l-am primit zilele trecute de la firma, tot asa de usor merge ambreiajul si debraiaza la fel de jos ca si Megane-ul acum. |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
alex610 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 18 April 11 ![]() |
Salutari oameni buni, am citit pe sarite topicul pt ca are 63 de pagini si sunt ceva off-topicuri, am aceeasi problema si eu ca restul. mai exact tremuratul in trafic intens. Cineva a zis ca ambreiajul original este prost proiectat si ii dau dreptate pt ca o problema de genul asta este si cu bobinele de inductie. Din cate am inteles masina tremura si din cauza bobinelor respective.
As vrea sa stiu un raspuns clar la tot acest topic referitor la problema plecarii cu tremurat? Trebuie schimbat clar ambreiajul sau exista si alta solutie cum ar fi bobinele de inductie |
--------------------
Renault
Megane
- B610mai
2007 2
|
|
mariusa |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 18 November 07 ![]() |
am cautat in topicul asta si nu am mai gasit probl mea:
pedala de la ambreiaj are un cui sa ii spun asa, care intra intr-o tija de plastic. ei bine, la mine azi a sarit de acolo. am pus-o la loc, dar mai mult de 5-7 pedale nu tine, pedala iesind din locasul respectiv de plastic. am fost la service asa cum am putut, vit a 2-a, 20 km/h, iar cei de acolo mi-au zis ca imi trebuie nu stiu ce pompa. stiti cumva despre ce este vorba si un cost aproximativ? pentru moment, normal ca am improvizat, am legat cu 2 coliere de plastic pedala de ambreiaj cu tija care duce ma ambreiaj. va multumesc f mult pt orice sugestie. |
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pompa ambreiaj, eu am dat anul trecut in jur de 300 lei pe ea la reprezentanta. Solutia ta a mai fost prezentata pe forum si pare de durata daca nu te induri sa dai banii aia.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
mariusa |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 18 November 07 ![]() |
pai... daca e rezolvabila probl asa... normal ca nu m-as indura sa dau 300 lei. intrebarea e daca nu "dauneaza grav sanatatii":D
strica ceva? mi-au zis ca e solutie pt cateva mii de km, dar nu au specificat daca stric altceva lasand asa problema |
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
pustiull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 26 July 10 From: Bucuresti ![]() |
salut vin si eu cu o problema
acum 2 saptamani mi-am cumparat masina la care am visat:) megane 2 1.6 16v problema care ma framanta pe mine este legata de ambreaj la mine pedala este fff tare e pe duca? si daca da.. cat m-ar costa un kit complet de ambreaj va multumesc pt sprijin |
--------------------
Renault
Megane 2
- b-287-JoN
2004 1.6 16v
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Chiar, bună întrebare.
Am fost săptămâna trecută cu un domn care era interesat să-i cumpere mașină fiicei sale să văd câteva Megane-uri 2. Ambele aveau ambreiajul destul de dur față de al meu. P-al meu nu l-aș descrie drept "mortăciune" (mă refer la rezistența pe care o opune pedala), aș zice că e confortabil și elastic. Astea două aveau pedala cam ca la Solenza de dură, ceea ce m-a mirat. Aveau oare circuitul neaerisit cum trebuie sau probleme la rulmentul de presiune, ori așa trebuie să fie ambreiajul la M2, mai dur, deci am eu probleme cu al meu? ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
ritter |
![]()
|
QUOTE(alex610 @ 19 Apr 2011, 13:36) Salutari oameni buni, am citit pe sarite topicul pt ca are 63 de pagini si sunt ceva off-topicuri, am aceeasi problema si eu ca restul. mai exact tremuratul in trafic intens. Cineva a zis ca ambreiajul original este prost proiectat si ii dau dreptate pt ca o problema de genul asta este si cu bobinele de inductie. Din cate am inteles masina tremura si din cauza bobinelor respective. As vrea sa stiu un raspuns clar la tot acest topic referitor la problema plecarii cu tremurat? Trebuie schimbat clar ambreiajul sau exista si alta solutie cum ar fi bobinele de inductie Nu are nicio legatura una cu alta. La ambreiaj iti tremura doar la plecare in viteza 1. La bobine iti tremura mereu si vei sti cu siguranta ptr ca iti zguduie toata masina. <span class='edit'>20 Apr 2011, 20:59:</span> QUOTE(pustiull @ 19 Apr 2011, 23:14) salut vin si eu cu o problema acum 2 saptamani mi-am cumparat masina la care am visat:) megane 2 1.6 16v problema care ma framanta pe mine este legata de ambreaj la mine pedala este fff tare e pe duca? si daca da.. cat m-ar costa un kit complet de ambreaj va multumesc pt sprijin Daca este tare pedala, nu este neaparat cu problema dar daca debraiaza si foarte sus, atunci da, este pe duca. Kit ambreiaj nou de origine si codul recent: 660 ron (include rulmentul de presiune); l-am luat de la un magazin din Bucuresti Manopera in Service Renault: 640 ron (merge negociat; eu am dat 520 ron). This post has been edited by ritter: 20 Apr 2011, 21:01 |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
Renaultouille |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
intrebare: ambreiajul la megane se poate regla in vreun fel?
mi-am schimbat acum vreo 3-4mii km ambreiajul si mergea ok pana acum dar are momente cand fac jocul dintre pedale la ambreiere/debreiere si ma cam da in nas adica ma bruscheaza si pana acum nu facea asa, mergea lin. in plus iar mi se pare ca sta cam sus iar cand schimb a doua se aude ceva gen carait. m-am gandit sa n-am sincroanele paradite dar cred ca ma duc cu gandul prea departe... sa nu-l fi aerisit cum trebuie desi s-ar fi manifestat si pana acum? ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
ritter |
![]()
|
QUOTE(solidconvert @ 21 Apr 2011, 10:14) Cred ca este slab calitativ ambreiajul... poti sa verifici si aerisirea dar eu nu cred ca de la asta este... Care service sa stiu si eu unde se negociaza preturile la manopera? Service Renault. Dar nu pretul pe ora se negoziaza ci durata operatiei. Asa isi regleaza ei in sistem. 21 Apr 2011, 15:09: QUOTE(Renaultouille @ 20 Apr 2011, 23:34) intrebare: ambreiajul la megane se poate regla in vreun fel? mi-am schimbat acum vreo 3-4mii km ambreiajul si mergea ok pana acum dar are momente cand fac jocul dintre pedale la ambreiere/debreiere si ma cam da in nas adica ma bruscheaza si pana acum nu facea asa, mergea lin. in plus iar mi se pare ca sta cam sus iar cand schimb a doua se aude ceva gen carait. m-am gandit sa n-am sincroanele paradite dar cred ca ma duc cu gandul prea departe... sa nu-l fi aerisit cum trebuie desi s-ar fi manifestat si pana acum? ce parere aveti? Ce ambreiaj ai pus ? Ce marca This post has been edited by ritter: 21 Apr 2011, 15:09 |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
Salut,
Nu am lecturat toate posturile, dar imi poate spune cineva codul la kit-ul de ambreaj de la 1.5 dci, 105cp, 6 viteze, an 2007? Poate fi diferit daca difera anul fabricatiei? Ma refer la 2.2. ms |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
Renaultouille |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
ambreiajul e valeo si fabricatie 11.2010 deci chipurile ar fi d-ala nou fara probleme dar vad ca e aceasi marie cu alta palarie...
o sa incerc sa curat si clapeta de acceleratie sa elimin si problema unei accelerari mai slabe in concordanta cu apasarea ambreiajului/debreiere...desi nu cred ca aici e buba ci la materialul prost al ambreiajului cum bine puncta un coleg mai sus |
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|
ritter |
![]()
|
Una este sa fie Valeo, cu materialele vechi.....deci prost....
Alta este sa fie piesa de origine Renault, exact pe codul dat de Meghitzan (tot Valeo) dar cu materialele noi regandite de catre "creatorul de automobile" ![]() Atentie...., ca sunt 2 lucruri diferite. Daca ai pus prima varianta si te-ai gandit la economie de 100-150 ron, te-ai pacalit.... sorry. Bine, asta nu exclude ceva pe la sincroane sau montaj gresit, etc.... This post has been edited by ritter: 22 Apr 2011, 09:00 |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa mai regandeasca la un ambreiaj? Daca e 11.2010 valeo, nu poate fi decat un singur fel pentru un tip de masina. Dupa simptome, sta cam sus, caraie, trebuie aerisit.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Renaultouille |
![]()
|
ritter...nu m-am ieftinit. e cel cu codul dat de Meghitzanu' original. in orice caz astea valeo si luate din alta parte decat de la renault adica nestantate cu codul renault ci doar cu codul valeo sunt absolut identice doar ca nu si-a pus renault pecetea de "creator de automobile...fasssss". posibil si sincroanele m-am gandit si la varianta asta....am si un mare joc in maneta schimbatorului deci o cursa nu prea exacta dar asta e alta poveste...
cu prima ocazie fac o aerisire si la ambreiaj si la buzunar ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
|
|
clr |
![]()
|
Pai din ce inteleg iti da in nas cand accelerezi, deci nu prea are legatura cu cursa schimbatorului, banuiesc ca e in viteza deja
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 15:41 |