Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 23 24 25 26 27 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...

luck33ro
post 6 Jul 2011, 07:11
Post #721

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(CGDBZ @ 4 Jul 2011, 23:18)
Eu am folosit anvelope de iarna atat sh cat si noi in diferite conditi meteo si am ajuns la urmatoarele concluzii:
-anvelopele noi chiar daca sunt ieftine sunt mai bune decat cele sh
-la temperaturi peste 5-10 grade sunt inferioare celor de vara mai ales daca e ud pe jos
*

De aia eu am all-seasons smile.gif

Cat despre conditiile de pastrare, colegul care spunea de cele SH, pot sa-i amintesc ca cele noi sunt pastrate de samsarii nostrii cam 2-3 anisori, inainte de vanzare, numai in puf! radmasa.gif
Pe cand neamtul le pastreaza pe balcon, la confort 2, in soare icon_mrgreen.gif

This post has been edited by luck33ro: 6 Jul 2011, 07:13

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
spy_oh_joy1389
post 6 Jul 2011, 07:52
Post #722

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(CGDBZ @ 4 Jul 2011, 23:18)

-la temperaturi peste 5-10 grade sunt inferioare celor de vara mai ales daca e ud pe jos
*

Depinde de anvelope. Exemplu NCT5 plutesc pe apa pentru ca nu evacueaza apa iar cu Fulda Montero nu acvaplanam la 100km/h pe autostrada unde sunt sleauri.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
dandee
post 9 Jul 2011, 15:48
Post #723

Membru autentic

intrebarea mea este simpla: trebuie cauciucuri de iarna pe ambele axe sau doar pe cele tragatoare in cazul masinii din semnatura? cat despre lege stim cu totii care este cauza ei...

--------------------
dacia berlina 1999
+
BZN
post 9 Jul 2011, 16:23
Post #724

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Da. Si nu numai pentru a respecta legea.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
PhilipMorris
post 13 Jul 2011, 19:16
Post #725

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Care este cauza? Sa fie patinajul care se produce in fiecare iarna, intersectiile blocate de vreun nea cutare care merge cu cauciucuri tocite vai mama lor si care blocheaza dn1 la fiecare zapada de 2 cm in neputinta lor de a urca la munte sa manance niscaiva ciorbe de burta la cota 2000?
Sau vreo afacere ilegala a statului, tinand cont ca udrea are vreo trei parcuri de cauciucuri sh, si basescu vreo 7 statii de vulcanizare? Care credeti ca este motivul?
Legea nu au inventat-o romanii. Dar cred ca suntem singura natie din lume care o contesta. Ce mai stam? Sa dam statul in judecata deci.

Ce spuneati daca cereau de iarna si nu acceptau mixte? Ce mai spuneam atunci? Daca nici cauciucuri nu ne luam, nici taxe de rovinieta, nici impozite, nici inmatriculari, amenzile ni se par intotdeauna nedrepte, de fapt ce este corect sa platim la o masina? Daca s-ar putea sa ne mai dea si bani cred ca tot i-am da in judecata ca noi meritam mai mult.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
quick
post 13 Jul 2011, 19:42
Post #726

Membru autentic

From: bistrita

PhilipMorris ce te miri?? asa i romanu nu-i multumit de nimic.
oricum pe mine nu ma dezavantajeaza lege asta pt ca oricum eu circul cu cauciucuri mixte tot timpul si la un 2 ani iau altele 2 noi pe fata cele de pe fata le pun pe spate si cele de pe spate la gunoi.

This post has been edited by quick: 13 Jul 2011, 21:00

--------------------
dacia super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp /suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
+
Ma3x
post 13 Jul 2011, 20:39
Post #727

-

From: B

QUOTE(PhilipMorris @ 13 Jul 2011, 19:16)
Care este cauza? Sa fie patinajul care se produce in fiecare iarna, intersectiile blocate de vreun nea cutare care merge cu cauciucuri tocite vai mama lor si care blocheaza dn1 la fiecare zapada de 2 cm in neputinta lor de a urca la munte sa manance niscaiva ciorbe de burta la cota 2000?
Sau vreo afacere ilegala a statului, tinand cont ca udrea are vreo trei parcuri de cauciucuri sh, si basescu vreo 7 statii de vulcanizare? Care credeti ca este motivul?
Legea nu au inventat-o romanii. Dar cred ca suntem singura natie din lume care o contesta. Ce mai stam? Sa dam statul in judecata deci.

Ce spuneati daca cereau de iarna si nu acceptau mixte? Ce mai spuneam atunci? Daca nici cauciucuri nu ne luam, nici taxe de rovinieta, nici impozite, nici inmatriculari, amenzile ni se par intotdeauna nedrepte, de fapt ce este corect sa platim la o masina? Daca s-ar putea sa ne mai dea si bani cred ca tot i-am da in judecata ca noi meritam mai mult.
*

Subscriu ! excl.gif

--------------------
- - - - -
ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007
ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008
+
vasilecool
post 21 Sep 2011, 15:42
Post #728

Membru autentic

From: Bucuresti

saltt . am gasit ceva cat de cat edificator .desigur vor exista si carcotasi ca na , suntem romani ...
http://www.bascalie.ro/video/4b2b4fe5c33ea

stiu ca o sa aruncati cu pietre ,dar poate ajuta sa va hotarati .ce pot sa va spun e faptul ca am facut o iarna cu anvelope de vara pe symbol. sport extrem…! am indreptat cateva curbe(fara incidente -multumesc lui Dumnezeu) ,chiar si cu viteza redusa (35-40km/h) si bineinteles in frana de motor ! la mine acasa (300-400 de metri ,intre blocuri ,stradute romanesti ,ocolite de utilajele de deszapezire ,care chiar daca ar intra ,n-ar avea unde sa puna zapada… cu masini lasate la voia intamplarii si cu vecini nesimtiti care isi arunca zapada de pe masina, plus de pe locul de parcare ,unde credeti ?ati ghicit :fix in mijlocul strazii ,desi in spate este gradina )eram nevoit sa pun lanturi cand ningea ,din sosea ,ca sa pot ajunge pana in fata blocului .cand plecam ,le dadeam jos ,pentru ca pe arterele principale era cat de cat data zapada .si sa mergi 14 km cu lanturile pe asfalt…(locuiesc in sectorul 2 si lucrez in sectorul 6) .buuun . anul trecut mi-am luat 2 cauciucuri de iarna .alta viata .lanturile au ruginit prin cutia lor .anvelopele le-am pus pe fata prin octombrie . vreau sa va spun ca m-au scos din rahat la vreo doua frane mai violente ,cu mazga (nu ninsese inca) ,unde cu cele de vara ,nu stiu daca scapam asa usor(afara fiind 2-3 grade) . pe zapada, simti ca pui frana ! dar fuge spatele…mama ,mama! asa ca anul asta , mi-am mai cumparat inca doua ca sa fie toate 4 de iarna.si inca ceva…la sfaturile unuia care mananca cauciucuri pe paine ,nu m-am strofocat cu firme .prima pereche (de anul trecut,oferta 140 lei de la 180 supermarket)este dayton ,faricatie in 2010.foarte multumit .la inceputul lunii , am luat barum polaris 3 . noi . ma batea gandul la niste reesapate(pe spate) ,dar aratau de parca erau fabricate din p.v.c. .si scumpe…195 lei… eu cred ca s-au scumpit ,dar nici chiar asa(anul trecut,reesapatele erau 100 lei) .polarisurile le-am luat cu 200 lei/buc ,de la un magazin din vitan .garantie 2 ani si sunt fabricate in 2011 . acum, fiecare isi ia dupa buzunar...si dupa propriile sale conceptii . eu cred ca ,mai bine nou decat SH de firma ,dar vechi .

L.E. ATENTIE ! au aparut stikere vulcanizabile ,care se pot lipi pe cauciurile de vara . aviz amatorilor de chilipiruri . nu va dura mult pana ca samsarii sa puna asa ceva pe cauciucurile de vara pentru a le vinde ca fiind ceea ce nu sunt .
http://www.zoso.ro/legea-anvelopelor-iarna...torii-are-leac/

iata si cateva linkuri utile :

http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

http://www.vanzarianvelope.ro/informatii-t...te-auto-126.htm

http://www.calcule.ro/Compatibilitate-Anve...e-anvelope.aspx

sper sa fie utile si sa nu supar pe nimeni ca am facut referire la acele situri .

This post has been edited by vasilecool: 21 Sep 2011, 16:46

--------------------
renault symbol 2005 - B-46-ANU
+
Marian66
post 21 Sep 2011, 19:18
Post #729

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

trebuie sa fii prost ingramadit ca sa nu poti sa faci diferenta intre un cauciuc de iarna si unul de vara, iar ca sa nu vezi ca e vulcanizat semnul de iarna pe ele, trebuie sa fii si mai ignramadit. sa nu se supere nimeni pe mine, dar cine isi ia teapa asa o merita

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
luck33ro
post 22 Sep 2011, 15:10
Post #730

Membru autentic

Concluzia: majoritatea o sa mearga cu gume de iarna si vara (astea nu-s obligatorii) smile.gif

--------------------
+
rtBK
post 22 Sep 2011, 15:33
Post #731

Unique like everyone else

QUOTE(Marian66 @ 21 Sep 2011, 20:18)
trebuie sa fii prost ingramadit ca sa nu poti sa faci diferenta intre un cauciuc de iarna si unul de vara, iar ca sa nu vezi ca e vulcanizat semnul de iarna pe ele, trebuie sa fii si mai ignramadit. sa nu se supere nimeni pe mine, dar cine isi ia teapa asa o merita
*

eu le-as da o amenda dubla ( ca reclama ) la "smecherii" care vor apela la prostiile alea

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Marian66
post 22 Sep 2011, 17:12
Post #732

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

da da da, sa te bage ca pui in pericol intentionat siguranta rutiera, gen ca la aia cu furtul de semne de circulatie

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
P-A-C-O
post 22 Sep 2011, 21:38
Post #733

What you see is what you get!

infractiune mai exact

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
vasilecool
post 23 Sep 2011, 08:37
Post #734

Membru autentic

salut ,din nou . revin cu poze .sa spuneti voi daca sunt OK aceste stikere si ma refer strict la cele din poze .

si niste concluzii :

1) nu toti fac diferenta intre anvelope iarna/vara . (un taximetrist mi-a zis ca el are 4 cauciucuri all season : 2 debica si 2 navigator ).

2) cum se va face diferenta intre cei care le-au pus intentionat ,si cei care si-au luat teapa de pe la intreprinzatori ?

3) politia nu prea are ce sa le faca celor care au pe masini asa ceva . doar in caz de ancheta (accident ,asigurari ,bla-bla-bla) .

4)politia ,si nici ITP-ul nu isi fac datoria (stim cu totii cum . asa cum a fost si cu bacalaureatul anul asta ,dupa ce generatii intregi l-au luat asa cum l-au luat ,acum striga hotii !) ,neverificand grosimea partii de rulare a cauciucurilor de vara ,care multe arata ca slikurile de formula 1 .

Attached thumbnail(s)
IMG0097A.jpg ( Size: 204.75k ) Number of downloads: 543
IMG0096A.jpg ( Size: 207.01k ) Number of downloads: 555

--------------------
+
fnp
post 23 Sep 2011, 09:10
Post #735

Membru autentic

"un taximetrist mi-a zis ca el are 4 cauciucuri all season : 2 debica si 2 navigator "

Debica navigator chiar sunt all seasons.

"politia nu prea are ce sa le faca celor care au pe masini asa ceva"

Abtipildurile alea nu insemana nimic. Un cauciuc certificat pt. iarna trebuie sa aiba inscriptia M+S si semnul cu fulgul de zapada in triunghi.

"Concluzia: majoritatea o sa mearga cu gume de iarna si vara (astea nu-s obligatorii) "

Ceea ce este la fel de periculos ca mersul cu anvelope de vara iarna.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
b76bgaarh
post 23 Sep 2011, 09:19
Post #736

Membru autentic

gresit. conform directivei europene singura marcare recunoscuta este M+S. in directiva se specifica si locurile unde trebuie amplasata.

bafta

This post has been edited by b76bgaarh: 23 Sep 2011, 09:19

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
vasilecool
post 23 Sep 2011, 11:29
Post #737

Membru autentic

1) pozele ,erau un argument la faptul ca daca ai asa ceva ,politia nu iti poate face nimic. era o capcana pentru cei (@Marian66 )ce spun ca nu se iau in consideratie (aptibildurile). acestea din poza ,sunt puse legal ,fiind pe niste roti de camion ,care au fost reesapate . nu stiu cum arata cele false .
2) @fnp stiu ce este debica navigator . era vorba despre 4 cauciucuri debica navigator ,nu 2 debica si 2 navigator ,asa cum s-a exprimat el...
3) daca te uiti cu atentie are M+S ,iar steluta nu e obligatoriu sa fie (http://www.vanzarianvelope.ro/Marcaje-pe-flancul-anvelopei-141/more.htm )

Attached thumbnail(s)
IMG0096.JPG ( Size: 113.51k ) Number of downloads: 495

--------------------
+
luck33ro
post 23 Sep 2011, 14:16
Post #738

Membru autentic

QUOTE(fnp @ 23 Sep 2011, 09:10)
"un taximetrist mi-a zis ca el are 4 cauciucuri all season : 2 debica si 2 navigator "

Debica navigator chiar sunt all seasons.

"politia nu prea are ce sa le faca celor care au pe masini asa ceva"

Abtipildurile alea nu insemana nimic. Un cauciuc certificat pt. iarna trebuie sa aiba inscriptia M+S si semnul cu fulgul de zapada in triunghi.

"Concluzia: majoritatea o sa mearga cu gume de iarna si vara (astea nu-s obligatorii) "

*

Ceea ce este absolut legal... radmasa.gif Ca periculos nu e cauciucu, ci maimuta asezata pe scaunel si cu covrigu in mana icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Madriann
post 23 Sep 2011, 14:47
Post #739

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(fnp @ 23 Sep 2011, 10:10)
*

blink.gif
Sa nu exageram, am pe Megane M+S si nu mi s-a plans soacra de periculozitate icon_mrgreen.gif .

This post has been edited by Madriann: 23 Sep 2011, 14:47

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
R19/16v
post 23 Sep 2011, 14:57
Post #740

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

M+S nu-s de vara.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
argon
post 23 Sep 2011, 15:43
Post #741

Mesaj semiautomat

QUOTE(fnp @ 23 Sep 2011, 10:10)

*

Mai documenteaza-te putin, am umblat destul cu gume de iarna vara, si aderenta si frana cum am avut cu alea, in sensul de OK nu am vazut la multe gume de vara cu pretentii. Numai ca se gata repede.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Madriann
post 23 Sep 2011, 17:09
Post #742

Membru autentic

QUOTE(R19/16v @ 23 Sep 2011, 15:57)
M+S nu-s de vara.
*

Stiu.
Colegu' de mai sus a facut o afirmatie cum ca e "la fel de periculos" periculos sa umbli cu M+S vara - cred ca e exagerat.

--------------------
+
CGDBZ
post 23 Sep 2011, 20:15
Post #743

Membru autentic

From: BZ

Azi am luat pentru tata doua Debica Navigator pentru spate. La vulcanizare unde le-am montat inaintea mea punea cineva pe un Opel 4 mixte Pirelli iar cat am stat eu a mai venit un cetatean cu un 206 tot cu Debica Navigator, 4 bucati. Eu cred ca multa lume o sa puna mixte. Eu am mers toata vara cu 2 anvelope de iarna pe spate si se simte la curbe si frana, cam scartie, deci cam pierd aderenta mai repede pe cand cele mixte nu fac acest lucru.

This post has been edited by CGDBZ: 23 Sep 2011, 20:57

--------------------
- - -
+
luck33ro
post 23 Sep 2011, 20:56
Post #744

Membru autentic

Aderenta este, dar se uzeaza f. rapid - de acolo provine scartu, nu din patinajul rotii. ABSul nici nu intra in functiune smile.gif Important e sa stii sa adaptezi viteza. M+S all season sunt chiar Ok vara, iar iarna iti faci treaba fara probleme cu ele, daca nu te crezi la raliu in costa happy.gif

--------------------
+
cj98czh
post 23 Sep 2011, 21:00
Post #745

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

sunt foarte bune astea de 4 anotimpuri .... in sensul ca vara nu ai de vara si iarna ... de iarna .... eu raman la cele dedicate fiecarui sezon pentru ambele masini... si in mod sigur .. facute doar de producatori cunoscuti .. sunt patit cu petarde ca matador, debica, etc ... raman la Yokohama sau Toyo de vara si Pirelli sau Michellin de iarna .... nu mi-au inselat increderea in atatia ani ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
luck33ro
post 23 Sep 2011, 21:04
Post #746

Membru autentic

Bravo tie. Esti bastan ca iti permiti numai firme serioase. Nu uita ca durata de viata a cauciuciului e de 3-4 ani pe urma sunt mai proaste decat Matadoarele noi icon_mrgreen.gif

--------------------
+
corbex
post 23 Sep 2011, 21:14
Post #747

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Am vazut pe site nemtsc de testare anvelope de iarna rezultate de-a dreptul rusinoase pentru unele modele ale unor firme dupa care lumea se da in vint. Nimic nu-i batut in cuie. Toti fac modele mai reusite sau mai proaste. Pe un alt site, al unor insi care au testat intensiv tot feluri de uleiuri, rezultatele au fost, de asemenea, socante. Pe locul 1 s-a situat un ulei despre care multa lume nici nu a auzit.
Placa cu "marca x rulz" n-o mai ingit din tinerete. Pun mai mult pret pe ce constat eu singur sau alte persoane pe a caror obiectivitate ma pot baza si care stiu sa interpreteze ceea ce vad, simt sau masoara.

This post has been edited by corbex: 23 Sep 2011, 21:17

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
cj98czh
post 23 Sep 2011, 22:05
Post #748

Membru de la Cluj ...

QUOTE(luck33ro @ 23 Sep 2011, 22:04)
Nu uita ca durata de viata a cauciuciului e de 3-4 ani pe urma sunt mai proaste decat Matadoarele noi  icon_mrgreen.gif
*

4 ani ... si in 4 ani .. sun cam gata ... fizic ... daca nu (ceea ce nu s-a intamplat pana acum ... ) se bucura baietii de la vulcanizare ca le mai iese ceva .. biggrin.gif

This post has been edited by cj98czh: 23 Sep 2011, 22:09

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
kaspersky
post 23 Sep 2011, 23:19
Post #749

maistru Zen

QUOTE(corbex @ 23 Sep 2011, 22:14)
Toti fac modele mai reusite sau mai proaste.
*

mda, si unii detin si branduri sub numele carora vind pe anumite piete, de ex. michelin mai detine si BFGoodrich, taurus, kleber, riken, kormoran, uniroyal, care desi nu sint la fel de scumpe ca un michelin s-ar putea sa fie comparabile ca si performanta.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Madriann
post 24 Sep 2011, 16:07
Post #750

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 23 Sep 2011, 22:00)
...raman la Yokohama sau Toyo de vara si Pirelli sau Michellin de iarna .... nu mi-au inselat increderea in atatia ani ..
*

Ehhh....zi tu ca asta nu e un pic de snobism blush.gif
Adica, Pirelli sau Michellin nu fac anvelope bune de vara?
Sau viceversa, Yokohama de iarna?

Referitor la schimbatul anvelopelor, cam dupa 2-3 ani, incep sa apara crapaturi superficiale in textura...mai merg un an, cel mult 2 si e musai sa le schimbi. Asa am procedat la Megane cu M+S si a fost bine. La 407, inca am de vara dar la urmatoarea incaltare, o trec pe M+S (Pirelli ca deh, asta a fost echiparea originala... si mai e si un pic de snobism laugh.gif ).

Mi se pare prea mare bataie de cap si prea multe costuri sa am seturi separate...nu alerg pe La Monza cu ele.

This post has been edited by Madriann: 24 Sep 2011, 16:07

--------------------
+
58 Pages « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 14:12
Dacia