Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...

rodi
post 8 Nov 2010, 21:13
Post #301

Membru autentic

Group: Members

Dealerii trebuie sa dea roti cu anvelope de iarna si roti cu anvelope de vara.

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
segcm
post 8 Nov 2010, 21:15
Post #302

... Entertainer

From: UE

rtBK - se poate intampla...
Acum cca 3 ani lucram in Bucuresti. Intr-o dimineata era un tip cu un camion mai mic care nu a reusit sa plece din intersectie ca erau niste gropi cu gheata... Se invarteau rotile in acea groapa cu gheata. A blocat linia troleului - nu il putea ocoli ca ii sareau "antenele". Seara am vazut la stiri ca i-au facut dosar penal ca a blocat un drum public (cica a parcat neregulamentar biggrin.gif ). Deci nu ma mira nimic.
Faza cu statul acasa "cand se anunta" - stiu n drumuri judetene pe care nu dau niciodata sau maxim odata cu lama pe ele intr-o iarna intreaga. Deci nu pot astepta primavara sa merg cu masina unde am treaba.
Te vor scoate pe tine vinovat ca ai blocat drumul si nu pe ei ca nu au deszapezit.

--------------------
Renault Grand ESPACE - 2.0 dci Automat 2012 Initiale Paris - ** *1 ***
Fara semnatura
+
rodi
post 8 Nov 2010, 21:22
Post #303

Membru autentic

Anuntam si cel mai apropiat post de politie ca este polei ?

--------------------
--- --- --- - ---
+
luck33ro
post 8 Nov 2010, 21:32
Post #304

Membru autentic

Poti sa anunti la 112 - pe vremuri asa era normal. Eu am anuntat in Buc. si un semafor care era obstructionat de un semn de prioritate. O chestie f. periculoasa dealtfel ohmy.gif
Fratii din Bucale si imprejurimi poa sa dea o fuga la prietenii bulgari sa ia anvelope la preturi decente si cu TVA mai mic cu 4 procente icon_mrgreen.gif

This post has been edited by luck33ro: 8 Nov 2010, 21:36

--------------------
+
rtBK
post 8 Nov 2010, 21:40
Post #305

Unique like everyone else

From: Bucuresti

avand in vedere ca s-a anuntat de ceva timp ca iarna asta o sa fie una extrem de grea... pun o poza luata de pe un alt forum ( computergames ca sa nu existe "probleme" ) cu ceea ce anul asta ar putea fi o zi "usoara" de iarna.

Attached thumbnail(s)
bucuresti_zapada1.jpg ( Size: 332.65k ) Number of downloads: 668

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
BZN
post 8 Nov 2010, 21:42
Post #306

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(BZN @ 8 Nov 2010, 09:18)
...Masura e ok, insa era mult mai bine si mai corect daca se stia de ea macar din vara. De ce nu s-au gandit la asta?
...
*

Pana si ei s-au gandit inca din vara...

Anvelopele de iarna obligatorii in Moldova
Data publicarii June 22, 2010
Incepand cu urmatoarea iarna toti conducatorii auto din Republica Moldova sau cei care vor tranzita Republica Moldova vor fi obligati sa-si doteze autovehiculele cu anvelope de iarna. Modificarea codului rutier a fost aprobata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Anatol Selaru care a precizat ca obligativitatea va reveni tuturor conducatorilor de vehicule atata timp cat temperatura externa scade sub 7 grade celsius. Se spera ca aceasta modificare privind obligativitatea anvelopelor de iarna sa reduca numarul accidentelor rutiere. In cazul in care soferii nu vor respecta aceste cerinte politia va scoate numerele de inmatriculare ale autovehiculelor, restituindu-le cand acestia se vor conforma.
Republica Moldova, alaturi de majoritatea statelor din Uniunea Europeana doresc un trafic mai sigur si reducerea numarului de accidente in perioada de iarna.

Sursa:
http://www.eautocare.ro/anvelopele-de-iarna-moldova/

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
ydaniel
post 8 Nov 2010, 21:49
Post #307

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(rtBK @ 7 Nov 2010, 21:28)
bfgoodrich, michelin, sava, rosava, continental... astea imi vin in cap acum.. MADE IN ROMANIA.

*

bfg si sava nu se fac in romania!
rosava se fac in ucraina!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
rtBK
post 8 Nov 2010, 22:35
Post #308

am eu 2 bucati bfg pe masina fabricate in romania si 2 polonia, dar cele mai recente sunt fabricate in romania.

--------------------

Trek Valencia
+
cristio_79
post 8 Nov 2010, 23:28
Post #309

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(rtBK @ 8 Nov 2010, 22:40)
avand in vedere ca s-a anuntat de ceva timp ca iarna asta o sa fie una extrem de grea... pun o poza luata de pe un alt forum cu ceea ce anul asta ar putea fi o zi "usoara" de iarna.
*

Si daca ar fi ca in poze ce ne impiedica sa folosim alt mijloc de transport?
Eu iarna trecuta am mers o gramada cu maxi-taxi sau cu autobuzul. Nu de alta, dar dupa ce am dat la lopata de mi-a venit rau, nu prea aveam pe unde sa ies din parcare. Daca reuseam sa ies, rupeam masina in ghetoaiele pe care nu se sinchisea nimeni sa le curete de pe strada.

QUOTE(BZN @ 8 Nov 2010, 22:42)
Pana si ei s-au gandit inca din vara...

Anvelopele de iarna obligatorii in Moldova
Data publicarii June 22, 2010
Incepand cu urmatoarea iarna toti conducatorii auto din Republica Moldova sau cei care vor tranzita Republica Moldova vor fi obligati sa-si doteze autovehiculele cu anvelope de iarna. Modificarea codului rutier a fost aprobata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Anatol Selaru care a precizat ca obligativitatea va reveni tuturor conducatorilor de vehicule atata timp cat temperatura externa scade sub 7 grade celsius. Se spera ca aceasta modificare privind obligativitatea anvelopelor de iarna sa reduca numarul accidentelor rutiere. In cazul in care soferii nu vor respecta aceste cerinte politia va scoate numerele de inmatriculare ale autovehiculelor, restituindu-le cand acestia se vor conforma.
Republica Moldova, alaturi de majoritatea statelor din Uniunea Europeana doresc un trafic mai sigur si reducerea numarului de accidente in perioada de iarna.
Sursa:
http://www.eautocare.ro/anvelopele-de-iarna-moldova/
*

Macar au stabilit cand sa se foloseasca, nu ca la noi. Le punem la 15-20 de grade si le scoatem cand se fac iar 15-20 grade.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
Marian66
post 9 Nov 2010, 04:45
Post #310

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(C a t a l i n @ 8 Nov 2010, 21:59)
Pai conform "codului rutier valabil" masina trebuie sa aiba RCA cand pleaca de la dealer, nu numai stingator sau triunghi. Hai ca mai sunt dealeri de-ti ofera moka pachetul legislativ, dar ai vazut matale dealer sa-ti achite RCA-ul?
*

masina nu se preda fara PLO si RCA; daca nu vrei sa le cumperi de la ei, trebuie sa faci dovada ca le ai in momentul in care pleci, altfel nu se preda masina; eu de ex. n am vrut sa fac RCA la dealerul de unde am luat vanul, si mi au spus clar ca daca nu vin cu RCAul meu sa isi faca ei o copie dupa el nu pot sa mi dea masina..

este posibil pe viitor sa vina cu cauciucurile echipate corespunzator, in functie de anotimp.

totusi, va rog frumos sa dati dovada de maturitate si inteligenta si sa nu va mai luati dupa toate prostiile de la tv: nu s-a dat nicio lege momentan, iar cea in cauza e abia in stadiul de proiect, deci sunt sanse reale ca sa nu intre in 2010.
daca s-ar conditiona obligativitatea echiparii cu cauciucuri de iarna de temperatura (desi asa ar fi normal), ce am face, le-am pune politistilor pe logane si termometru?

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
luck33ro
post 9 Nov 2010, 08:28
Post #311

Membru autentic

Nu se pune temperatura in ecuatia asta, ci perioada. Chiar daca sunt cateva zile mai calde nu se topesc cauciucele de iarna, stati linistiti laugh.gif

--------------------
+
einstein1984
post 9 Nov 2010, 09:43
Post #312

fan Dacia

QUOTE(rodi @ 8 Nov 2010, 22:13)
*

Si sunt perfect capabili si dornici sa faca asta. Contra cost, cum au facut si pentru MCV-urile de politie.

This post has been edited by einstein1984: 9 Nov 2010, 11:04

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
rodi
post 9 Nov 2010, 10:05
Post #313

Membru autentic

Asa trebuia initiata o dotare standard pe marca; inclusa in pretul masinii.

--------------------
--- --- --- - ---
+
argon
post 9 Nov 2010, 10:07
Post #314

Mesaj semiautomat

Si daca ridici masina pe vreme de iarna, viscol, polei, si in drum spre vulcanizare unde mergi sa-ti cumperi/montezi roti de iarna faci un accident, rezolvi ceva daca dai fabrica sau dileru in judecata ca ti-a dat masina cu gume de vara?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
M i h a i
post 9 Nov 2010, 10:11
Post #315

QUOTE(luck33ro @ 9 Nov 2010, 09:28)
Chiar daca sunt cateva zile mai calde nu se topesc cauciucele de iarna, stati linistiti  laugh.gif
*

nu se topesc...dar ai zgomot de rulare mai mare...le tocesti aiurea....eu nu la vad rostul daca nu este zapada pe jos....iar nu noi nu este ca in Au..si la ei scrie in lege ca sunt obligatorii in perioada respectiva..numai daca este zapada pe jos... nu cred ca suntem o tara cu o clima precum Finlanda....sa avem gume de iarna de la 1 noiembrie pana la 31 martie..5 luni pe an sa fie frig si zapada? sa fim seriosi...la 1 martie o sa avem peste 20 C..si inca o luna de tinut gumele pt zapada..

--------------------
------ ------ ------
+
C a t a l i n
post 9 Nov 2010, 10:14
Post #316

QUOTE(rodi @ 9 Nov 2010, 10:05)
Asa trebuia initiata o dotare standard pe marca; inclusa in pretul masinii.
*

Ai spus o tâmpenie. Păi dealerul ar fi bucuros să includă orice vrei tu în preț, doar că în general prețurile nu vor fi mici, precum la niște jante aftermarket, și nici tipul de anvelopă nu îl vei putea alege tu...

Una e când un dealer oferă promoțional (gratis) set de roți de iarnă, pe lângă cele cu care vine mașina din fabrică, și alta e când ești taxat pentru ele la prețurile "oficiale".

This post has been edited by C a t a l i n: 9 Nov 2010, 10:17

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
argon
post 9 Nov 2010, 10:15
Post #317

Mesaj semiautomat

zgomotul e mai mic, pentru ca sunt mai moi. De tocit se tocesc intradevar mai repede.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
C a t a l i n
post 9 Nov 2010, 10:16
Post #318

QUOTE(M i h a i @ 9 Nov 2010, 10:11)
...iar nu noi nu este ca in Au...
*

Au e Australia.

A e Austria.

9 Nov 2010, 10:22:
QUOTE(argon @ 9 Nov 2010, 10:15)
zgomotul e mai mic, pentru ca sunt mai moi. De tocit se tocesc intradevar mai repede.
*

La un rulaj normal, ca stil de șofat și număr de kilometri, nu apucă să se tocească mai devreme de 4 ani, când oricum, conform recomandărilor, trebuie schimbată orice anvelopă, indiferent câtă "carne" mai are. Iar cine își permite să meargă mult sau tare, nu ar trebui să fie ipocrit și să se vaite de prețul a 4 anvelope.

This post has been edited by C a t a l i n: 9 Nov 2010, 10:22

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ionutctn
post 9 Nov 2010, 10:36
Post #319

Membru cu TDI

QUOTE(rodi @ 8 Nov 2010, 21:13)
*

Dealerii oricum iti dau o reducere comerciala atunci cand cumperi o masina. Un coleg si-a comandat masina in septembrie si i s-a facut o reducere comerciala si in banii aia se incadra intre roti de iarna complet echipate sau nu stiu ce optiuni pe la masina. S-a gandit si s-a rasucit si a ales sa ii dea rotile de iarna in contul reducerii comerciale. Iar treaba aia cu datul in judecata al dealurului nu merge pentru ca dealerul te intreaba cu ce roti sa vina masina. Asa l-au intrebat si pe colegul meu: masina o luati cu rotile de iarna pe ea sau cu rotile de vara?
Daca vrem putem gasi mereu motive si scuze pentru care nu suntem vinovati ca nu avem cauciucuri de iarna in sezonul rece. Acum chiar se poate sa te echipezi, numai e ca pe vremuri.

This post has been edited by ionutctn: 9 Nov 2010, 10:37

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
rodi
post 9 Nov 2010, 10:59
Post #320

Membru autentic

Daca vor fi obligatorii anvelopele de iarna se termina cu balciul schimbarii lor la jante.

Nu trebuie sa fie Mercedes autoturismul si tot ii trebuie frecus la roti bianual dezlipire-lipire, consum energie, timp, poluare si nervi de pomana.

Sistemul este implementat in EU; se strang buloane in garaj.

--------------------
--- --- --- - ---
+
Bynx
post 9 Nov 2010, 11:08
Post #321

Membru incepator

Citeam pe un alt forum si mi-a atras atentia punctul de vedere pertinent al unui coleg. Suna cam asa:

"prima contradictie care mi-a sarit in ochi a fost ca textul (legii) vorbeste despre obligativitatea de a echipa masina intre 1 nov. - 31 martie cu pneuri de iarna, fara sa vorbeasca de obligativitatea de a folosi pneuri de vara in restul anului. Vorbim deci de 5 luni acoperite, teoretic, de reglementari corecte, si de 7 luni neacoperite, in care alegerea pneurilor este lasata exclusiv la latitudinea soferului. Urmarile - alegerile - vor fi usor de anticipat, in ceea ce priveste soferul de romania."

--------------------
Seat Leon 1M 2002
+
luck33ro
post 9 Nov 2010, 11:20
Post #322

Membru autentic

Bai da unii nu inteleg deloc spiritul legii. Ce naiba e asa greu de inteles ca nu reprezinta pericol circulatia pe timp calduros cu anvelope de iarna? ....

--------------------
+
Bynx
post 9 Nov 2010, 11:35
Post #323

Membru incepator

serios?

ia sa citesti ce scrie pe cauciucul de iarna?

LE: Anvelope de iarna: asigura tractiune si aderenta sporita pe zapada sau gheata. Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un material ce isi pastreaza toate proprietatile la temperaturi scazute iar profilul este proiectat astfel incat sa asigure o aderenta cat mai buna chiar si in conditiile in care carosabilul este acoperit de zapada sau gheata. In cazul rularii pe un carosabil uscat sau umed se reduce manevrabilitatea, se accentueaza ritmul de uzura iar zgomotul produs va fi mai ridicat

This post has been edited by Bynx: 9 Nov 2010, 11:38

--------------------
Seat Leon 1M 2002
+
luck33ro
post 9 Nov 2010, 11:46
Post #324

Membru autentic

Adica tragi mai greu de covrig - dude... da asta nu prezinta pericol decat ptr. aia din Somalia radmasa.gif

--------------------
+
cristio_79
post 9 Nov 2010, 11:56
Post #325

Membru autentic

Eu ma intreb ce ar zice cei care sustin cu inversunare aceasta lege daca s-ar trezi busiti la 20, 30 sau chiar mai multe grade de unul care are echipata masina cu anvelope de iarna. Ca parca vad ca societatile de asigurari vor face figuri la decontare, ba ca nu ai anvelope de iarna cand e frig, ba ca mergeai cu ele cand e cald. Si sa-i vad cum stau sa umble dupa bani, cum apeleaza la casco si alte cele.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
Bynx
post 9 Nov 2010, 11:57
Post #326

Membru incepator

ok, ma opresc aici.
credeam ca discutam serios!

--------------------
Seat Leon 1M 2002
+
ionutctn
post 9 Nov 2010, 12:04
Post #327

Membru cu TDI

QUOTE(cristio_79 @ 9 Nov 2010, 11:56)
Eu ma intreb ce ar zice cei care sustin cu inversunare aceasta lege daca s-ar trezi busiti la 20, 30 sau chiar mai multe grade de unul care are echipata masina cu anvelope de iarna. Ca parca vad ca societatile de asigurari vor face figuri la decontare, ba ca nu ai anvelope de iarna cand e frig, ba ca mergeai cu ele cand e cald. Si sa-i vad cum stau sa umble dupa bani, cum apeleaza la casco si alte cele.
*

Ti-o faci pe casco si societatea la care ai tu casco se decurca mai departe cu regres impotriva aluia de te-a lovit. Nu sta nimeni sa umble dupa reparat masina decat daca ai casco la vreo societate de asigurari bomba si atunci incepe distractia.

<span class='edit'>9 Nov 2010, 12:06:</span>
QUOTE(Bynx @ 9 Nov 2010, 11:35)
serios?

ia sa citesti ce scrie pe cauciucul de iarna?

LE: Anvelope de iarna: asigura tractiune si aderenta sporita pe zapada sau gheata. Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un material ce isi pastreaza toate proprietatile la temperaturi scazute iar profilul este proiectat astfel incat sa asigure o aderenta cat mai buna chiar si in conditiile in care carosabilul este acoperit de zapada sau gheata. In cazul rularii pe un carosabil uscat sau umed se reduce manevrabilitatea, se accentueaza ritmul de uzura iar zgomotul produs va fi mai ridicat
*

Ti-o repari pe casco al tau dupa care aia se descurca mai departe. Si ca iti raspund la problema: astia de la munca au mers cu cauciucurile de iarna toata vara si nu s-au lovit de nimic asa ca stai linistit in privinta asta. Nu e acelasi lucru folosirea unui cauciuc de vara iarna fata de folosirea unui cauciuc de iarna vara. Asta sa i-o spui lu' Mutu. Credeam ca vorbesti serios aici dar vad ca te prefaci ca nu intelegi diferenta.

This post has been edited by ionutctn: 9 Nov 2010, 12:08

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
cristio_79
post 9 Nov 2010, 12:26
Post #328

Membru autentic

Stiu ca o faci pe casco (in cazul fericit in care detii), dar era vorba de senzatia pe care o ai cand te pocneste unul care circula cu gume de iarna in mijlocul verii, stiind ca tu erai unul dintre cei care sustineau sus si tare ca cei care nu-si permit cauciucuri de iarna sa-si tina masina in parcare. Pentru ca omul poate si-a intors buzunarele pe dos si a achizitionat unele noi de iarna, dar merge cu ele si vara.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
rtBK
post 9 Nov 2010, 12:37
Post #329

de ce neaparat sa ma pocneasca pe mine? poate sa pocneasca... un copil... o persoana draga tie... cum crezi ca o sa vezi problema atunci?

--------------------

Trek Valencia
+
george_scala_2004
post 9 Nov 2010, 12:54
Post #330

Membru autentic

QUOTE(cristio_79 @ 8 Nov 2010, 23:28)
Macar au stabilit cand sa se foloseasca, nu ca la noi. Le punem la 15-20 de grade si le scoatem cand se fac iar 15-20 grade.
*

coolspeak.gif aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif

--------------------
... ... ...
User is online!Galerie FotoPM
+
58 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 21:27
Dacia