Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
rtBK |
![]()
|
||
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(rtBK @ 8 Nov 2010, 11:10) sa ne amintim de iarna trecuta cateva momente golden A fost batatie de joc in jurul casei poporului anul trecut, nu se invata din greseli. Le uitam repede. Din pacate soferia vine si cu responsabilitati, dar noi stim, ca doar asta am mostenit (desi au trecut 20 ani ...), ca avem doar drepturi. Trebuie sa ne gandim si la cei din jurul nostru, nu doar la pielea noastra.This post has been edited by IRONICK: 8 Nov 2010, 12:20 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eh, asta nu inteleg unii, ca legea asta nu e pentru binele soferului, ci pentru binele alora din jur.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Tot pagubasu-i vinovat.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2704611 This post has been edited by rodi: 8 Nov 2010, 12:37 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
rodi ... cum ziceam... tva-ul s-a schimbat peste noapte si afecta mult mai multi oameni.. la anvelope de ce nu s-ar putea?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Legea asta nu vine si ea cu un regulament de aplicare separat?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rodi |
![]()
|
(legea anvelopelor este numai pentru axa motrice a tir-urilor) aceasta lege obliga in rest peste toate rotile ... care se mai invart.
PS. Te rog extrage de aici pt TVA-ul majorat. PPS. Pt. scrisul Legea asta nu vine si ea cu un regulament de aplicare separat? Legea asta este ein , zwei, drei, polizei (parafraza) This post has been edited by rodi: 8 Nov 2010, 16:15 |
--------------------
---
---
---
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Si eu zic sa facem poll sa vedem ce ne poate pielea
![]() |
--------------------
**
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rtBK @ 8 Nov 2010, 11:10) sa ne amintim de iarna trecuta cateva momente golden http://videonews.antena3.ro/action/viewvid...-imping-masini/ http://stirileprotv.ro/static/ro/shared/ap...autostart=false Ma bucur ca ai reamintit ce s-a intamplat pentru ca romanul uita repede. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
zfmflorin |
![]()
|
![]() =*=*=*=*=*=*=*=*=*= Group: Members Posts: 294 Joined: 18 January 07 From: BRASOV ![]() |
am pus si pe topicul celalalt asta
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Hyundai
Tucson
Style+ 1.6 T-GDI, E6d AWD 2022
- BV 29 --H ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km) Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km) |
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Gata s-a dat la ProTV - deja au aruncat astia preturile in aer. E de muls o vaca
![]() |
--------------------
**
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 8 Nov 2010, 00:10) Paul era o figura de stil generala aia cu ruptu in coor - nu faceam referire la nimeni ![]() Victoria si Montana sunt MAde In Romanika... de ale lu RTBK nu am auzit decat din import ![]() In cazul asta, scuze. M-am simtit vizat pentru ca o parte din raspuns imi era adresata. ![]() QUOTE(luck33ro @ 8 Nov 2010, 18:38) Ar fi interesant un poll.. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Exact ce ziceam - prea din pripa si "unii" fac bani.
Cititi legea sa intelegeti ca chiar si cu gume de iarna, lanturi & stuff daca ai blocat drumul (ceea e destul de probabil - uneori ca trec zile pana sa vina astia cu plugul pe drumurile principale), amenda babana (chiar si un dosar penal pt blocare drum public) ca nu ai alte echipamente specifice de iarna - poate lopata, saci de nisip.... ![]() Ideea generala e ca au pasat responsabilitatea deszapezirilor catre soferi cu un fel de perdea si legea e f interpretabila, mai ales de organ. |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Mai trebuie sa ne punem o lama in fata masinii ca sa dam zapada de pe drum .
|
--------------------
-
-
-
|
|
rodi |
![]()
|
Decat sa luam amenda foarte mare mai bine cumparam mai scump anvelopele de iarna pentru ca in prima decada a lunii Noiembrie 2010 s-a dat legea si au devenit obligatorii, cu exceptia tonajelor mai mari care pun economic numai la axa motrice.
|
--------------------
---
---
---
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Daca chiar intra in vigoare legea o sa faca bani frumosi cei ce vand cauciucuri sh .
|
--------------------
-
-
-
|
|
rodi |
![]()
|
Decat sa nu circulam cand avem nevoie, iarna, mai bine cumparam mai scump anvelopele de iarna.
|
--------------------
---
---
---
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si altii vor pierde bani. Asta e.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
1-Daca intra legea cu anvelope de iarna si cineva cumpara o masina noua sa zicem in decembrie si primeste cu anvelope de vara, atunci teoretic comite o infractiune cand iese prin poarta dealerului? Adica primesti o masina noua care nu corespunde normelori si cerintelori impuse de lege? Cine raspunde juridic daca dupa ce ai iesit de la dealer se antampla un accident din cauza pneurilor neadecvate? Teoretic dealerul are obligatia sa-ti predeie masina gata pt utilizare conform codului rutier, verificat si echipat corespunzator?! S-au gresesc si nu inteleg eu bine legea?
2-Daca ati observat ce au crescut preturile la anvelope de iarna, profita firmele de nu ai vazut, preturile sunt mult mai mari fata de anul trecut... |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Dealerii vand si anvelope de iarna. Si vand deasemenea triunghi reflectorizant, si trusa medicala si extinctor (piese care nu se livreaza cu masina din fabrica si de care ai nevoie sa iesi pe strada).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da' eu nu vad de unde atata suparare - voi in locul lor ce-ati face? Ati pastra preturile cat erau? Am mari indoieli ca exista cineva care ar face asta. E un moment, rar, in care isi permit sa ridice preturile. Asta e... oriunde in lume s-ar fi intamplat la fel.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
kurupt |
![]()
|
Eu stiam ca triunghiul si trusa medicala intra in pretul masinii si nu trebuie sa le platesti separat, iar pt pretul de achizitie platit de cumparator ar trebui sa primesti masina pregatita pt utilizare in siguranta conform codului rutier valabil...
|
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
psanyiro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 16 July 10 ![]() |
vremuri grele o sa fie
|
--------------------
Dacia
1310 LI
2003
|
|
kurupt |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 8 Nov 2010, 20:40) Da' eu nu vad de unde atata suparare - voi in locul lor ce-ati face? Ati pastra preturile cat erau? Am mari indoieli ca exista cineva care ar face asta. E un moment, rar, in care isi permit sa ridice preturile. Asta e... oriunde in lume s-ar fi intamplat la fel. Regula de aur cerere si oferta ![]() ![]() |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
jkno |
![]()
|
![]() Sfortza fie cu voi! Group: Members Posts: 153 Joined: 27 February 05 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureate 1.6
2004 Words are not enough...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(kurupt @ 8 Nov 2010, 21:40) Eu stiam ca triunghiul si trusa medicala intra in pretul masinii si nu trebuie sa le platesti separat, iar pt pretul de achizitie platit de cumparator ar trebui sa primesti masina pregatita pt utilizare in siguranta conform codului rutier valabil... Eu cand am cumparat masina de la Pitesti am primit-o cu tot pachetul legislativ, cum i se mai spune. Plus un set cu toate becurile de schimb. In schimb, la Constanta, nici macar capacele de roti nu intrau in pret, erau separat. Nu mai zic de pachetul respectiv. Legat de gume, astia le scumpesc acum in draci, le vor mai scumpi cu inca vreo 20% mai tarziu ca e criza de cauciuc din cauza productiei scazute. Si pana la primavara, mare lucru de nu se dubleaza pretul. Ca prosti nu sunt sa le ieftineasca dupa toata furia asta. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(kurupt @ 8 Nov 2010, 21:40) Eu stiam ca triunghiul si trusa medicala intra in pretul masinii si nu trebuie sa le platesti separat, iar pt pretul de achizitie platit de cumparator ar trebui sa primesti masina pregatita pt utilizare in siguranta conform codului rutier valabil... Vrei sa vezi factura de achizitie masina cu pachet legilsativ obligatoriu evidentiat separat? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rtBK |
![]()
|
segcm: deobicei se anunta cand e bine sa stai acasa... ai fost "smecher" atunci... primesti si amenda.. Anul trecut au fost masini ingropate in zapada.. ma indoiesc ca se pune problema de amenda la asemenea situatii.
Chestia cu explozia preturilor s-a intamplat si anul trecut ... cu cat se apropie sezonul rece cu atat cresc preturile mai mult pentru ca exista cerere. Bonus aceasta lege, dar nu i-as da toata vina. In rest vad scrie pe aici numai EXAGERARI. Ce faci daca cumperi masina...ce faci daca... bla bla. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pai conform "codului rutier valabil" masina trebuie sa aiba RCA cand pleaca de la dealer, nu numai stingator sau triunghi. Hai ca mai sunt dealeri de-ti ofera moka pachetul legislativ, dar ai vazut matale dealer sa-ti achite RCA-ul?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 21:26 |