Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...

cristio_79
post 7 Nov 2010, 19:09
Post #241

Membru autentic

Group: Members
From: CONSTANTA

QUOTE(cj98czh @ 7 Nov 2010, 19:36)
Este lege ... In Austria si Germania din 15 noiembrie pana in 15 martie (daca bine tin minte) sunt obligatorii ... si nu 2 ... ci 4 anvelope de iarna ... si sta si la ei mai mult de 2-3 ore zapada pe drum stai linistit ... numai ca li se pare normal sa circule  in conditii de iarna ... ca deh .. iarna ninge biggrin.gif
*

Aha! Si noi suntem mai nemti decat nemtii si punem perioada mai lunga de folosire a anvelopelor de iarna cu toate ca avem clima mai blanda, nu suntem o tara predominant muntoasa etc.
Si aia mai mult ca sigur ca nu au adoptat si aplicat legea peste noapte, au facut-o dupa ce au gandit-o, nu i-a pocnit pe ei o idee si gata: de maine toata lumea gume de iarna.
Am scris si mai sus, legea asta este clar cu dedicatie si o pasare a responsabilitatii tuturor celor care ar trebui sa se ocupe de drumuri spre soferi.
Daca ai cauciucuri de iarna si e gheata sau polei ce se intampla? Domne, n-ai avut nu stiu ce, daca ramai in zapada cu ele, n-ai avut lanturi si tot asa. Soferii vor fi vinovati 100%, cei care isi trag miliarde din banii nostri vor sta la caldurica si vor iesi numai pentru amenzi. Dar romanu' inghite, pe premisa asta merg si ei. Ca daca ar scoate lanturile de pe roti si lopetile din masina si le-ar trage o mama de bataie cu ele ca nu se ingrijesc de drumuri, poate ar sta altfel treaba. Dar vin 3 arici sa imparta amenzi si zeci de insi vor sta cu capul plecat si vor scoate banu'.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 19:10
Post #242

Unique like everyone else

From: Bucuresti

segcm, nu te opreste nimeni sa iei de la importator... pe langa ca sunt mai ieftine iei si cu dot foarte recent sleep.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Fratzica
post 7 Nov 2010, 19:12
Post #243

Zen

Group: Moderatori

in cele mai multe cazuri importatorii nu vand en-detail, ci prin distribuitori.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
segcm
post 7 Nov 2010, 19:15
Post #244

... Entertainer

From: UE

rtBK - importatorul da numai la firme cantitati mari - en-gros - catre magazine si vulcanizari. Tu ca persoana fizica nu poti lua de la importator en-detail.

--------------------
Renault Grand ESPACE - 2.0 dci Automat 2012 Initiale Paris - ** *1 ***
Fara semnatura
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 19:17
Post #245

importatorul de la care cumparam eu avea vredestein, goodyear, dunlop... avea cam principalele firme.. daca nu avea dadea comanda ca oricum le vindea chiar daca ma razgandeam.

segcm: daca iti zic ca am cumparat de la importator.. de ce nu ma crezi? avea pe eticheta aia lipita pe anvelopa toate datele firmei... nu exista nici un intermediar intre el si fabrica.

This post has been edited by rtBK: 7 Nov 2010, 19:19

--------------------

Trek Valencia
+
segcm
post 7 Nov 2010, 19:21
Post #246

... Entertainer

From: UE

Importatorul tau mai mult ca sigur era o firma de distributie de profil.

rtBK - cand eram student am lucrat la un fel de service care si vindea - si cand sosea marfa prin curier dimineata printre altele tb sa am grija sa nu ramana alte etichete decat ale firmei noastre si ale fabricantului. Poate or fi si exceptii dar eu unul nu cred ca merge un patron roman de magazin auto/service/vulcanizare la sediu la Pirelli in IT si ii zice lu ala "frate vrem sa fim in Romania importatori unici si va vindem cam 70buc pe zi in medie".

Importator si importat nu este acelasi lucru!!!

This post has been edited by segcm: 7 Nov 2010, 19:29

--------------------
Renault Grand ESPACE - 2.0 dci Automat 2012 Initiale Paris - ** *1 ***
Fara semnatura
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 19:24
Post #247

este o companie specializata in comercializarea de anvelope si jante. Toate anvelopele si jantele sunt importate exclusiv din afara Romaniei. Va oferim o gama variata de anvelope si jante de calitate la preturi foarte atractive.

bonus.. tipul care se ocupa de firma nici macar nu e roman biggrin.gif deci sigur nu e vreun parlamentar laugh.gif

--------------------

Trek Valencia
+
argon
post 7 Nov 2010, 19:28
Post #248

Mesaj semiautomat

Mai multe anvelope vandute, mai mult 24 % la buget,ma indoiesc ca sta vreo persoana sus pusa in importurile de anvelope, sunt mult prea multi pe piata.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 19:31
Post #249

asta zic si eu, dar... cand se intampla ceva nou in romania toti sar cu teoria conspiratiei...

--------------------

Trek Valencia
+
einstein1984
post 7 Nov 2010, 19:34
Post #250

fan Dacia

QUOTE(Fratzica @ 7 Nov 2010, 20:12)
in cele mai multe cazuri importatorii nu vand en-detail, ci prin distribuitori.
*

In general, dar de exemplu Pneurom e importator direct si vinde si en detail.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
rodi
post 7 Nov 2010, 19:39
Post #251

Membru autentic

Preturile cresc pt ca legea (o b l i g a t i v i ta t e a) este brusc data in Romania desi stoc este .

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
PaulT
post 7 Nov 2010, 20:24
Post #252

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 7 Nov 2010, 18:05)

Cei care se plang de temperaturi mai mari in perioada asta le amintesc ca nu se intampla nici o nenorocire daca mergi cu anvelope de iarna la 20 de grade. De fapt am vazut vara la 40 de grade masini echipate de iarna si nu ajung in pom cu ele, invers insa da  tongue.gif
*

Pe bune? Nu se intampla nimic cu anvelope de iarna la +20 grade?? Se comporta mai prost decat cele de vara la temperaturi in jurul si sub 0 grade pe asfalt uscat. Derapezi mai usor, creste distanta de franare, etc.. Daca mergi mai cu grija normal ca poti merge cu ele vara, asa cum si cu anvelope normale poti merge iarna.. Fara sa ajungi in pom. Sa nu mai vorbesc de uzura... Le termini in doua luni cu temperaturi mari mai mult decat in doua ierni cu precipitatii si temperaturi scazute... Si asta tot in banii nostri se rasfrange, si inutil pe deasupra.. Asa ca , daca nu stii cum se comporta un pneu de iarna in diferite conditii macar nu mai "reaminti" altora.. Pentru a intampina ulterioare comentarii repet ca sunt utilizator de cauciucuri de iarna de cateva ierni bune, si sunt intr-adevar semnificativ mai bune decat cele de vara, cu conditia sa le folosesti in scopul si conditiile pentru care au fost proiectate.

QUOTE(cj98czh @ 7 Nov 2010, 19:36)
Este lege ... In Austria si Germania din 15 noiembrie pana in 15 martie (daca bine tin minte) sunt obligatorii ... si nu 2 ... ci 4 anvelope de iarna ... si sta si la ei mai mult de 2-3 ore zapada pe drum stai linistit ... numai ca li se pare normal sa circule  in conditii de iarna ... ca deh .. iarna ninge biggrin.gif
*

In Austria sunt obligatorii intre 1 nov - 15 aprilie, lucru foarte normal daca te gandesti la conditiile climatice si de relief din tara respectiva. La noi, nu se justifica o perioada mai mare de 01 dec- 28 feb... Cine umbla pe la munte oricum si le va lasa pe masina. In sensul acesta se poate RECOMANDA utilizarea cauciucurilor de iarna pentru rularea in zonele montane pana la 15-20 martie. Si in Germania exista asemenea recomandari sau chiar impuneri pentru zonele montane.

@rodi - Ai dreptate, primul efect al legii va fi scumpirea peste noapte...

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
luck33ro
post 7 Nov 2010, 20:32
Post #253

Membru autentic

Exista uzura putin mai mare, nu se termina si nici nu derapezi sau alte prostii - daca esti rupt in fund eu zic sa mergi pe perna de aer ca aia nu se uzeaza icon_mrgreen.gif
Si delirul celor care vorbesc de anvelope cu bumbi sau pioneze sau cuie ar trebui sa inceteze - alea sunt ilegale dry.gif

--------------------
+
PaulT
post 7 Nov 2010, 20:38
Post #254

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 7 Nov 2010, 21:32)
daca esti rupt in fund eu zic sa mergi pe perna de aer ca aia nu se uzeaza icon_mrgreen.gif 
*

Asta cumva imi era adresata mie? Ca special am repetat ca folosesc asa ceva de destul timp. Iar limbajul asta il poti folosi cu cei apropiati eventual. Daca nu imi erau adresate mie acele cuvinte te rog sa ignori cele de mai sus...

In rest repet: daca nu stii... nu vorbi.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
mihai leu
post 7 Nov 2010, 21:25
Post #255

Membru autentic

despre aceasta lege nu pot spune decat ca e bine intentionata
adica de constrange sa iei cauciucuri de iarna daca mergi iarna
daca nu stai cu masina in parcare
DAR interesele sunt altele NOI majoritatea anvelopelor de iarna le importam din import
deci se incurajeaza IMPORTUL de anvelope nu neaparat pentru siguranta rutiera
ar fi aiurea sa te opreasca iarna pe asfalt uscat si vreme buna sa te intrebe de cauciucuri de iarna mai ales daca esti in oras si ai o masina gen tico,la care anvelopele pe dimensiunile stricte din talon mai ales cele de iarna se gasesc mai greu
ca sa nu mai scriu un post nou
eu am spus mavjoritatea , majoritate inseamna peste 50% din piata
deci ma refeream la ideea ca nu e corect sau normal sa te opreasca in oras sa iti dea amenda daca asfaltul este uscat si nu s-au anuntat ninsori, pentru o masina utilizata ocaziional adica sub 10 000 km pe an este oneros sa iei 4 cauciucuri de iarna mai ales daca mergi strict in oras cu ea
Sunt de acord sa te arda daca iesi din oras si nu ai, mai ales daca vremea se anunta sau este nefavorabila dry.gif

This post has been edited by mihai leu: 7 Nov 2010, 21:51

--------------------
Dacia 1999 1310 - B 19 EIF
mai este timp pana la fericire
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 21:28
Post #256

bfgoodrich, michelin, sava, rosava, continental... astea imi vin in cap acum.. MADE IN ROMANIA.

repet se pot cumpara si anvelope sh. anul trecut am gasit din 2008, doar ca aveau cate un cui infipte in ele. Acum na.. poti sa le cumperi de noi si in 10 km sa ti le umplii de cuie ( pur teoretic vorbesc acum ) si ajungi la aceasi chestie.

--------------------

Trek Valencia
+
luck33ro
post 7 Nov 2010, 23:10
Post #257

Membru autentic

Paul era o figura de stil generala aia cu ruptu in coor - nu faceam referire la nimeni smile.gif Nu stiu d.c. te-ai simtit tu vizat...
Victoria si Montana sunt MAde In Romanika... de ale lu RTBK nu am auzit decat din import tongue.gif

--------------------
+
M i h a i
post 7 Nov 2010, 23:38
Post #258

QUOTE(rtBK @ 7 Nov 2010, 22:28)
bfgoodrich, michelin, sava, rosava, continental... astea imi vin in cap acum.. MADE IN ROMANIA.
*

sava se fac in romania? de restul stiu ca se fac..rosava nu am auzit...ce draq sunt asta?nankang sub alt nume?ling long? michelin face in ro numai pneuri mai eftine' gen energy..daca se pot numi ieftine...

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 7 Nov 2010, 23:52
Post #259

rosava probabil e varianta low-cost a sava laugh.gif laugh.gif

p.s. Kleber si Kormoran tot romania...cica si Pirelli

This post has been edited by rtBK: 7 Nov 2010, 23:55

--------------------

Trek Valencia
+
Marian66
post 8 Nov 2010, 00:56
Post #260

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

mai oameni buni, nu e nicio lege data peste noapte, legea e acum in stadiu de proiect si o sa intre dupa in dezbatere publica si probabil o sa se voteze peste 3-4 luni..
acuma unii chiar cauta nod in papura, vreti voi sa distinga legea ca daca in decembrie e o zi de primavara sa ai voie cu cauciucuri de vara... tocmai in oras e nevoie de ele, ca acolo daca derapezi sau patinezi si 20cm sigur lovesti ceva.
da, mai costa niste bani, dar e vorba de banii tuturor! eu chiar n am chef sa umblu cu masinile prin serviceuri ca n au unii bani de cauciucuri de iarna... dar de masina au. nu trebuie sa mearga toti cu masina, se poate cirucla si cu metroul, tramvaiul, autobuzul..

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
luck33ro
post 8 Nov 2010, 01:35
Post #261

Membru autentic

Ei vor pentru cateva ore/zi de temperaturi peste 10 grade sa aiba voie sa mearga toata iarna cu saniuta printre masini dry.gif Luati tramvaiu sau metroul, iarna masina consuma si mai multa benzina si uzura mai mare la toate componentele + anvelopele + alte nenorociri ... Nu ii inteleg d.c. se cramponeaza asa tongue.gif

--------------------
+
BZN
post 8 Nov 2010, 09:18
Post #262

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(Marian66 @ 8 Nov 2010, 00:56)
mai oameni buni, nu e nicio lege data peste noapte, legea e acum in stadiu de proiect si o sa intre dupa in dezbatere publica si probabil o sa se voteze peste 3-4 luni..
.....
*

Legea e deja in dezbatere publica...

Aproape toti contestatarii se leaga de data intrarii in vigoare a legii, nu de continutul ei. Masura e ok, insa era mult mai bine si mai corect daca se stia de ea macar din vara. De ce nu s-au gandit la asta?
Au nevoie de bani la buget, amenzile sunt mari si nefiind pregatiti, (din toate punctele de vedere) multi vor cadea in plasa. Alt motiv nu vad de n-au discutat legea asta mai din timp...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
argon
post 8 Nov 2010, 09:30
Post #263

Mesaj semiautomat

Ei nu stiu ce legi voteaza, si vrei sa se gandeasca din timp la ceva??

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
rodi
post 8 Nov 2010, 09:30
Post #264

Membru autentic

Decalarea termenului de intrare in vigoare nu este o problema dar legea nu este egala pentru toti.

--------------------
--- --- --- - ---
+
rtBK
post 8 Nov 2010, 10:26
Post #265

bzn, din contra... anul asta am vazut mai multi oameni interesati de anvelope de iarna. Mai sunt cativa care latra si care oricum n-aveau de gand sa isi schimbe anvelopele, dar nu cred ca o sa ii bage cineva in seama.

--------------------

Trek Valencia
+
rodi
post 8 Nov 2010, 10:41
Post #266

Membru autentic

Majoritatea ... muta.

--------------------
--- --- --- - ---
+
rtBK
post 8 Nov 2010, 10:51
Post #267

btw.. ei au anuntat ca se schimba tva-ul de azi pe maine, adica o masura economica DURA, si va faceti probleme ca anunta saptamana viitoare obligativitatea anvelopelor? abia acum va revoltati? laugh.gif laugh.gif laugh.gif radmasa.gif

iubesc tara asta radmasa.gif radmasa.gif

--------------------

Trek Valencia
+
luck33ro
post 8 Nov 2010, 10:52
Post #268

Membru autentic

Majoritatea muta nu asteapta legi speciale pentru a face un lucru normal, decent si ptr. a circula in siguranta, fara a incurca traficul! wink.gif Eu asa sper ca procedeaza majoritatea soferilor, asa cum reactioneaza si majoritatea utilizatorilor acestui forum smile.gif

--------------------
+
YRX
post 8 Nov 2010, 11:04
Post #269

Membru autentic

QUOTE(argon @ 7 Nov 2010, 20:28)
...ma indoiesc ca sta vreo persoana sus pusa in importurile de anvelope, sunt mult prea multi pe piata....
*

Da, dar parcurile auto ale statului le va incalta numai unul...

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
rodi
post 8 Nov 2010, 11:06
Post #270

Membru autentic

Legea este viciata si se pune in pripa, majoritatea voteaza contra obligativitatii. Recomandarea, merge desigur.

PS. Apropo sa facem POLL ?

This post has been edited by rodi: 8 Nov 2010, 11:13

--------------------
--- --- --- - ---
+
58 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 17:31
Dacia