Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca o sa ramana (din pacate) la stadiul de proiect de lege sau initiativa legislativa.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
--------------------
**
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 28 Oct 2010, 14:33) Eu unul daca pot, incerc sa nu hranesc hotul care-mi fura din buzunare! Da, stiu, tu esti un smecher. Iar tara asta este plina numai de smecheri. Probabil pentru tine este ceva normal sa vezi un nesimtit care danseaza pe strada cu masina pe cauciucurile lui de vara. Face bine la sanatate. Mai ales cand gandesti la nivel de individ.![]() Din pacate mentalitatea asta este cea mai daunatoare. Acum cateva ierni, stateau inghesuiti in microbuze pe sosea, in mijlocul campului (evident, soferul tinea motorul oprit ca sa nu consume) si nu se dadeau jos sa impinga ca sa ajunga acasa. Si asta era la ora doua noaptea. A trebuit sa ii depasim prin sant, ca sa trecem de iei. Nici macar nu injuraturi nu au fost scosi afara din masina. Asta-i tara de nepasatori si nesimtiti. Microbuzul nu avea nici cauciucuri adecvate si nici lanturi. This post has been edited by IRONICK: 29 Oct 2010, 14:18 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
luck33ro |
![]()
|
Referirea mea este la taxa de inmatriculare care este imensa. Acolo e hotia de care vorbeam eu- sa-ti mai fac o schema ceva?
Eu cred ca tu nu gandesti deloc ce scrii... Si nu intelegi nimic din ce citesti, iar pe urma vorbesti singur ![]() |
--------------------
**
|
|
IRONICK |
![]()
|
Unu care isi cumpara o troaca ieftina din vest nu are bani de cauciucuri de sezon. Unu care o inmatriculeaza in Bulgaria, nici atat. Ce analogie mai vrei ca sa intelegi mentalitatea romaneasca? Ca se mai elibereaza drumurile de viteji?
This post has been edited by IRONICK: 29 Oct 2010, 21:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
zfmflorin |
![]()
|
![]() =*=*=*=*=*=*=*=*=*= Group: Members Posts: 294 Joined: 18 January 07 From: BRASOV ![]() |
Buna legea asta, pt ca unii vor ramane cu zile (de trait), dar nu se putau gandi mai de prin vara? Acum pe ultima suta, in acest mod rupist nu m-i se pare OK.
|
--------------------
Hyundai
Tucson
Style+ 1.6 T-GDI, E6d AWD 2022
- BV 29 --H ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km) Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km) |
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Macar de-ar da o astfel de lege. Dar parca vad..."hai sefule ca am unu d'ala de merge pe toate anotimpurile, unu de iarna il avea fratimiu in pod si 2 de vara...sunt in regula ce mai...!"
|
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(Mrija @ 28 Oct 2010, 21:39) Daca tu ai facut 128K km cu un set de gume si mai au carne pe ele, ma duc sa-mi dau foc la gume cu tot cu masina ![]() QUOTE(luck33ro @ 28 Oct 2010, 23:49) QUOTE(ionutctn @ 29 Oct 2010, 00:05) Nu am nici un motiv sa mint. In acelasi interval, pe fata am schimbat 3 seturi de gume (Continental EcoContact, din nou Continental EcoContact (care au rezistat mai putin ca cele care au echipat masina) si Dunlop Sport SP1). |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
eu am debica navigator 2 (d`alea pe toate anotimpurile), iar pe cauciuc scrie M+S si are inclusiv fulgul in chenar...deci "shefule" poate sa ma sufle in esapament.
nu am avut nici o problema in ultimele 2 ierni cu ele si am urcat si la munte iarna (cu lanturile in portbagaj just in case) |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 29 Oct 2010, 20:49) Unu care isi cumpara o troaca ieftina din vest nu are bani de cauciucuri de sezon. Unu care o inmatriculeaza in Bulgaria, nici atat. Ce analogie mai vrei ca sa intelegi mentalitatea romaneasca? Ca se mai elibereaza drumurile de viteji? TE-ai gandit ca unu care isi cumpara SH din vest poate nu e de acord cu sistemul de garantii de tot rahatu din RO? Ca poate nu renteaza sa-ti iei masina din Ro ca sunt multe rebuturi care se importa la noi. Ca se devalorizeaza in 2 ani cat una in 10 ani in vest? Ca are banii munciti si nu vrea sa se imprumute la banci ptr. un fier, etc... Faptul ca ai masina SH nu inseamna ca nu-ti permiti sa cumperi anvelope de iarna, din contra este un om chibzuit. Ti-am facut si schema acum... ![]() Azi am vazut multe Dacii 1310 echipate cu 4 anvelope de iarna si alte multe Audi noi fara... In logica ta de fier pot afirma ca nu-si permit, au dat toti banii pe masini si taxele de inmatriculare, saracii... ![]() |
--------------------
**
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ai un fix cu taxa de inmatriculare (pe langa: posesorul de sh este cel mai inteligent, numai fraierii isi cumpara masini noi). Si nu am zis un sh bun din vest, ci o troaca ieftina. Si astea din pacate predomina. Iar faptul ca nu au bani de cauciucuri nu este treaba mea. Nu ai, nu circuli.
This post has been edited by IRONICK: 29 Oct 2010, 22:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Corect!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
luck33ro |
![]()
|
E normal si daca nu ai benzina nu ciirculi ... CE mare filozofie ati spus voi acum ?
![]() |
--------------------
**
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Atunci eu sunt jeniu ! Mi-am luat Logan sh
![]() Eu unul as fi foarte multumit daca pe langa amenda ai ramane fara permis si talon asa vre-o 3 luni, sa ai timp sa economisesti benzina pentru un set de gume de iarna. Multe accidente cu morti si raniti s-ar evita ! |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Credeam ca altu-i jeniu. Vezi sa nu te molipsesti, ca e boala grea.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Sper sa nu ma molipsesc duminica
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 29 Oct 2010, 23:29) Atunci eu sunt jeniu ! Mi-am luat Logan sh ![]() Eu unul as fi foarte multumit daca pe langa amenda ai ramane fara permis si talon asa vre-o 3 luni, sa ai timp sa economisesti benzina pentru un set de gume de iarna. Multe accidente cu morti si raniti s-ar evita ! Din cate stiu legea despre care se tot vorbeste se refera la masinile mari ci nu la autoturisme. Daca toti ar gandi ca tine unde dreaq am ajunge...Sa iti ia si permisul?? Mi se pare foarte deplasata aceasta afirmatie. Deasemenea am mai vazut aici afirmatii de genul: din cauza celor cu anvelope de vara se intampla multe accidente si chestii de genul. Accidentele se intampla din cauza retardatilor de soferi nu din cauza anvelopelor pe care le folosesc. Multi cred ca daca au anvelope de iarna si ABS, ESP pot face ce vor pe sosele si tocmai din aceasta cauza se intampla accidente. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Avem o clima care reclama folosirea de anvelope specializate pentru sezonul rece. Mi se pare normal sa ti se ridice permisul / talonul pentru incalcarea legii vis a vis de acest aspect !
Accidente se intampla in principal din cauza celor cu viziuni similare cu ale dumneatale, stimabile coleg ! |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Va rog sa n-o luati razna!
Intodeauna vinovati pentru producerea accidentelor sunt conducatorii auto. Autoturismele (sau ce-or fi) de capul lor nu produc accidente dar pot favoriza producerea acestora prin starea tehnica necorespunzatoare, in legatura cu care vinovatia apartine tot conducatorului auto, care, conform legii, este obligat sa verifice si sa asigure starea tehnica corespunzatoare. Cauciucuri uzate sau nepotrivite conditiilor meteo inseamna "stare tehnica necorespunzatoare", deci pasibil pentru imobilizare si sanctiuni colaterale. Cum o dai, cum o intorci, stabilirea unor norme legale concrete, stricte si mai ales APLICAREA LEGII sunt premise pentru schimbarea mentalitatii si implicit pentru diminuarea riscurilor asumate, adica reducerea numarului de accidente. Desigur, in Romanica, mentalitatile se schimba greu, adica deloc, legile si respectul pentru ceilalti sunt doar pentru ei, noi n-avem nici o treaba cu respectarea acestora. "E" pentru fraieri! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 30 Oct 2010, 01:43) Avem o clima care reclama folosirea de anvelope specializate pentru sezonul rece. Mi se pare normal sa ti se ridice permisul / talonul pentru incalcarea legii vis a vis de acest aspect ! Accidente se intampla in principal din cauza celor cu viziuni similare cu ale dumneatale, stimabile coleg ! Stimabile coleg, Detin permisul din 1998 si pana acum nu am avut nici un eveniment. Deasemenea pot sa-ti spun ca am facut sute de mii de km, cateva mii chiar si in UK unde zic eu e un pic mai dificil. Eu zic ca am o viziune asupra traficului rutier destul de sanatoasa spre deosebire de altii, care inca o data se cred buricul pamantului daca au anvelope de iarna sau ABS, ESP si alte sisteme. Haide sa gandim putin, de ce vor guvernantii nostrii sa dea o lege din asta tocmai acum? Va spun eu cativa dintre ei si-au deschis deja firme care vand anvelope pentru camioane si nu numai, iar afacerea ar putea fi destul de profitabila daca ar exista o lege de acest gen. Nu imi spuneti ca si in alte tari ale UE exista legi similare and stuff. Existau si pana in acest an aceste legi, dar de ce tocmai acum si in Romania? Din ce am citit proiectul era ceva de genul: "Derapezi și blochezi drumul din cauză că nu ai cauciucuri de iarnă, atunci pregătește-te să plătești amenzi usturătoare. " Pai de aia derapezi? Ca nu ai cauciucuri de iarna? Derapezi ca jigodiile de guvernanti nu curata drumulurile... |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
pentru ca anul trecut au fost prea multi penali... si stimate coleg.. cand o sa vezi ca un destept cu "multa experienta" vine spre tine sanie si nu poate opri o sa vezi cum iti schimbi viziunea asupra legilor care ar trebui sa existe.
pana una alta fa un bine celor din jur si echipeaza-ti corespunzator masina. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
luck33ro |
![]()
|
Eu am pus deja incaltarile de iarna.... Aratam si mai fiorosi...
![]() ![]() This post has been edited by luck33ro: 30 Oct 2010, 21:39 |
--------------------
**
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Soferi dementi gasesti si pe masini ultimul ragnet si pe harburi ruginite. Soferi dementi gasesti si cu si fara cauciucuri de iarna. Iar daca un sofer dement este mai putin periculos (si cu 000,1%) daca are anvelope de iarna, eu cred ca o astfel de lege se justifica.
Sunt situatii limita in care diferenta este facuta de o fractiune de secunda, sau de 1 cm...sau de o anvelopa corespunzatoare conditiilor de drum. Da' dale dracu de anvelope de iarna ... ca nu bag eu bani in ele ca sa-i imbogatesc pe guvernantii astia care s-au gandit sa-si vanda gumele taman pe criza asta. Eu sunt un sofer experimentat, cu viziune in trafic....si ma doare in pix. Nu conteaza ca afara sunt -15 grade....am cauciucele de vara care au consistenta plasticului la temperatura asta si sunt nevoit sa franez de urgenta. Viziunea ma ajuta!!! |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 30 Oct 2010, 22:35) pentru ca anul trecut au fost prea multi penali... si stimate coleg.. cand o sa vezi ca un destept cu "multa experienta" vine spre tine sanie si nu poate opri o sa vezi cum iti schimbi viziunea asupra legilor care ar trebui sa existe. pana una alta fa un bine celor din jur si echipeaza-ti corespunzator masina. Stimate coleg, Nu stiu de unde ai tras tu concluzia eronata ca masina mea nu este echipa corespunzator. Aici discutam pe tema obligativitatii acestei legi pentru autoturisme. Inainte sa se ia o astfel de decizie haide sa informam pe toata lumea, sa le dam timp sa se pregateasca si abia dupa aceea sa dam amenzi. Daca anul asta se ia decizia ca din iarna viitoare sa se aplice o astfel de lege nu am absolut nimic impotriva. Insa daca bagi pumnul in gura tuturor si spui ca de la 1 noiembrie va intra in vigoare o astfel de lege inseamna ca esti un retardat sau ai interese ascunse. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
colegu, din cate stiu nici macar nu a fost supusa unui vot aceasta lege..
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Din pacate!
Eu am avut ocazia sa asist neputincios, intr-un viraj la stanga, cum un berbec vine "sanie" si se infige in portiera mea de Dacie papuc, adica o coaja necajita! Este al naibii de neplacut sa vezi cum se deformeaza portiera spre picioarele tale si sa verifici repede daca nu sunt rupte! Daca avea cauciucuri de iarna, probabil ar fi putut lua virajul, daca avea ABS, probabil sa fi fost mai eficienta franarea, daca avea si ESP, ehei ce de timp si neuroni se salvau ... daca, daca! Acum, stau si gandesc daca nu am avut noroc!? In locul unui AUDI80 (cu un sofer de taximetru la volan, cu ~15 ani vechime), putea fi un camion! LE Cat despre o lege care se aplica de spatamana viitoare, deoarece ne-am amintit ca la noi vine si iarna in fiecare an, da, este o gainarie care pare a avea drept singur scop sa mai adune ceva bani la buget iar colateral sa faca prospere cateva afaceri! This post has been edited by adi_ar: 31 Oct 2010, 08:59 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
rtBK |
![]()
|
pe mine m-au salvat anvelopele de iarna pe la amzei... eram pe drumul cu prioritate cand vad in coltul ochiului o masina ca vine cu viteza prea mare. din reflex am pus frana imediat a pus si ala frana, dar nu a putut sa opreasca si a trecut la o palma de botul meu si era sa intre in niste masini parcate.
Daca nu aveam de iarna si distanta de franare era mai mare ... |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
adi_ar |
![]()
|
Adevarul este ca acestea sunt situatii "extreme" ocazionale. Necazul este ca unele lucruri se intampla o singura data !!
![]() Ce as dori sa mai remarc (am mai facut-o si in alte randuri) este ca si in alte tari cand ninge se ingreuneaza sau chiar se restrictioneaza traficul pana la deszapire. Cand ninge, ninge, n-ai ce-i face! Si la noi se intampla de 2-3 ori pe an, la prima ninsoare, apoi la cele mai puternice si toata lumea se isterizeaza, uitand ca atunci cand viscoleste nu poate fi curatit drumul, orice-ai face, daca nu exista protectii iar la noi nu exista! In asemenea perioade mai stai pe acasa daca nu este neaparat nevoie sa circuli! Parerea mea este ca, decat eforturile disperate de a dezgropa nametii zile in sir, isterii nationale, etc. ar fi de preferat sa se planteze vegetatie si garduri de protectie pe la ses, sa se restrictioneze sistematic accesul in zone dificile pentru cei care sunt neechipati si lucrurile ar merge mai bine. La urma urmei cat ninge la noi? Nimica toata, coparativ cu alte zone! Pe la munte oamenii sunt mai obisnuti cu zapada si nu fac atata caz. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
luck33ro |
![]()
|
Pot sa dea legea si anul asta cu obligatia de a-si monta intr-o luna (de la emiterea legii/) toti cei care circula pe drumurile publice. Deci din decembrie ar avea tot romanu care circula macar "afara" anvelope de sezon
![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 11:00 |