Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
PaulT |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Probabil e ceva cu normele de siguranta... Prea multi Shumacheri care se infig in pomi
![]() |
--------------------
**
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 31 Oct 2010, 09:42) In oras nu ar fi chiar obligatorii - zic si eu... se curata mai des, se merge mai incet, e lume mai multa...are cine te scoate dintr-un namete mai repede ![]() Iar esti pe langa! Fa o parcare laterala cu anvelope de iarna si una cu anvelope de vara. Cu anvelopele de vara patinezi ca naiba cand virezi maxim si dai cu spatele. E plin Bucurestiul de smecheri din astia care parcheaza si vara pe cate doua locuri sau doar isi introduc putin botul masinii intre celelalte masini parcate paralel cu bordura. Iarna au scuza asta ca le aluneca anvelopele. De fapt ei au mereu scuza nesimtirii si a tupeului maxim. |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Discutia pro si contra in legatura cu vegetatia pe marginea drumurilor este interminabila. Eu renunt sa mai repet ca nu copacii sunt vinovati pentru prea multi Schumi care se infig in ei insa pretul defrisarilor de tot soiul il platim zilnic.
Pentru a opri vanturile si a le dirija, existau diverse perdele de copaci, asa cum existau diverse canale de irigatii care drenau apele. Acestea nu mai exista, apele se scurg in devalmasie, croindu-si drumul unde apuca, terenul aluneca la vale, vanturile usuca pamantul si troieneste zapezile. Revenind, pe marginea drumurilor ar fi suficiente si perdele de vegetatie de genul tufelor si arbustilor, insa acestea vor deveni la noi "colectoare" de mizerie, PETuri, pungi de plastic si prada incendiilor "controlate". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(Richelieu @ 31 Oct 2010, 11:11) Iar esti pe langa! Fa o parcare laterala cu anvelope de iarna si una cu anvelope de vara. Cu anvelopele de vara patinezi ca naiba cand virezi maxim si dai cu spatele. E plin Bucurestiul de smecheri din astia care parcheaza si vara pe cate doua locuri sau doar isi introduc putin botul masinii intre celelalte masini parcate paralel cu bordura. Iarna au scuza asta ca le aluneca anvelopele. De fapt ei au mereu scuza nesimtirii si a tupeului maxim. Normal ar fi ca in orase sa nu existe zapada mormane pe marginea drumurilor, ea ar trebui dusa cu camioanele afara.... pe camp, unde ii e locul. Faptul ca tu te-ai obisnuit cu anormalul nu inseamna ca sunt eu pe langa... ![]() |
--------------------
**
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Iar citesti in diagonala! Am zis eu undeva ca anvelopele de vara aluneca doar pe zapada?
|
--------------------
0.00
%
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 31 Oct 2010, 12:02) Atata timp cat in toata Europa este o placere sa mergi pe drumuri nationale strajuite de copaci numai unul si unul ca dimensiuni(iar in Anglia orice drum este un adevarat regal de umbra si verdeata), da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca e vreo legatura intre vegetatie si norme de siguranta. Faptul ca o gramada de tembeli ajung in pomi nu are nici o legatura cu prezenta arborelui pe traiectoria unui scapat de sub control. Pentru iesirea in decor exista alte cauze, ce tin strict de cel de la volan. Eu cred ca disparitia copacilor de pe margine are legatura cu "ciordeala generalizata" combinata cu incompetenta... QUOTE(adi_ar @ 31 Oct 2010, 12:18) Discutia pro si contra in legatura cu vegetatia pe marginea drumurilor este interminabila. Eu renunt sa mai repet ca nu copacii sunt vinovati pentru prea multi Schumi care se infig in ei insa pretul defrisarilor de tot soiul il platim zilnic. Pentru a opri vanturile si a le dirija, existau diverse perdele de copaci, asa cum existau diverse canale de irigatii care drenau apele. Acestea nu mai exista, apele se scurg in devalmasie, croindu-si drumul unde apuca, terenul aluneca la vale, vanturile usuca pamantul si troieneste zapezile. Revenind, pe marginea drumurilor ar fi suficiente si perdele de vegetatie de genul tufelor si arbustilor, insa acestea vor deveni la noi "colectoare" de mizerie, PETuri, pungi de plastic si prada incendiilor "controlate". Corect, din pacate. La noi padurile sunt vandalizate de-a dreptul, in timp ce pana si la bulgari, indiferent in ce directie le-am parcurs tara si indiferent de drumurile de rang 4 si forestiere pe care m-am bagat nu am vazut un copac taiat... Ce sa mai zic de versanti intregi care sunt rasi in timp record in Ro... Normal ca sunt alunecari de teren, inundatii, avalanse... |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
tema era alta pe acest topic, nu ar fi rau sa revenim.
This post has been edited by rtBK: 31 Oct 2010, 14:27 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(Richelieu @ 31 Oct 2010, 11:30) In mintea ta ele aluneca pe uscat daca e frig cand faci parcari laterale ? ![]() ![]() This post has been edited by luck33ro: 31 Oct 2010, 15:30 |
--------------------
**
|
|
Richelieu |
![]()
|
Spre surpriza ta aluneca si in viata reala, chiar daca in mintea ta nu aluneca, mai ales daca incerci sa urci si vreo bordura in momentul ala.
|
--------------------
0.00
%
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
luck33ro |
![]()
|
Richeliu, stai tati linistit, te relaxezi, bei un laptic si nu mai aluneci pe bordurici. Iar canapeaua va fi curata
![]() |
--------------------
**
|
|
Richelieu |
![]()
|
luck33ro, strategia asta cu mistocaritul interlocutorului cand nu ai argumente e fumata de mult si specifica alora incapabili sa dea o replica la subiect!
|
--------------------
0.00
%
|
|
bundaionut |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 23 January 09 From: BUZAU ![]() |
sa revenim la subiect. Eu cred ca mai important decat sa ne oblice sa avem cauciucuri de iarna ar fi sa avem lanturi care zic eu ca sunt de 100 de ori mai bune decat cauciucurile de iarna. parerea mea
|
--------------------
Dacia
1310 L GPL
1999
|
|
PaulT |
![]()
|
Glumesti? Ai idee in cat timp de rulaj cu lanturi pe orice alta suprafata decat una cu strat de zapada faci zob suspensia? Lanturile sunt destinate trecerii de zone grele, nu rulajului permanent...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
cauciucurile de iarna fac diferenta..chiar daca pare greu de crezut. lanturile sunt bune numai pt drumuri greu se strabatut..nu pt mers normal..prin oras. in primavara am schimbat pivoti, bucse bara stabilizatoare, capete de bara..mers cu anvelope de iarna la 2 bar presiune in ele iarna trecuta..asta multumita drumurilor necuratate la timp si a bulbilor de gheata..care odata formati..doar cu lama plugului au mai fost indepartati.
referitor la lege..eu m-am invatat..anul asta nu mai avem gripa de balaur..dar avem lege cu anvelope. mai face unul din guvern cativa chischirei. daca e sa o luam din punct de vedere..moral sau nu stiu cum..ar fi indicat ca toti sa avem macar 2 buc de astfel de anvelope..ca sa nu zic 4. pe mine ma sperie mai mult gandul de a lovi vreun pieton sau alta masina si sa se lase grav..decat gandul ca dau bani pe ele. am strans din b@uci si am luat..2 intr-un an si 2 intr-un an. ![]() This post has been edited by turturel: 31 Oct 2010, 23:22 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Ceea ce eu nu stiu este daca se cere sau nu se cere anul acesta la autoturisme DACIA de exemplu; este adevarat ca trebuie sa punem ? Ca si in alte domenii de activitate- o boala la noi romanii este tergiversarea legislativa, un fel de vice-versa prelungit care te mai si chinuie pana afli adevarul ... pe ultima suta de metri.
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
bundaionut |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 23 January 09 From: BUZAU ![]() |
eu am zic treaba cu lanturile in caz de necesitate maxima, nu sa mergi o saptamana cu ele puse, ca or baga "stimatii" nostri conducatori ceva pe sosele ca sa dezapezeasca.
Aaaa si inca o treaba daca am cauciucri allseson ce mai zic? ar trebui sa nu zica nimc. |
--------------------
Dacia
1310 L GPL
1999
|
|
luck33ro |
![]()
|
cica trebuie sa aiba indicativul M+S si alea...
![]() |
--------------------
**
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
se pot grava M+S si un fulg de zapada pe gumele de vara?
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Cu lege sau fara lege eu am luat doua bucati de iarna pe fata iar daca bugetul o sa-mi permita poate iau doua si pe spate .Cat despre lege mi se pare o aberatie , daca e polei sau zabata batatorita poti sa ai mama cauciucurilor de iarna ca tot nu poti circula.
|
--------------------
-
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
La taraba cu ABS e indicat sa-i pui lanturi?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.354 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei sa agati cablul senzorului da.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Il agati daca nu le pui cum trebuie.
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
CGDBZ zi zau cu limba scoasa
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Richelieu |
![]()
|
|
--------------------
0.00
%
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Poti sa pui linistit lanturi si pe masini cu abs, daca le montezi corect nu sectionezi nici un cablu de la nici un senzor. Eu iarna trecuta am facut-o cu lanturi pe anvelope de vara si cu o lopata in portbagaj din lipsa de roti de iarna. Insa nu am mers toata iarna cu lanturile puse, ci numai cand era zapada mare pe strazi, in rest am mers cu rotile de vara si multa atentie si m-am descurcat, nu am ramas impotmolit nicaieri.
Oricum spuneau astia ca nu au aprobat legea pt toate masinile, ci numai pt cele de peste 3,5 tone e obligatorie anvelopa de iarna. This post has been edited by skorpio_bog: 3 Nov 2010, 19:42 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
zfmflorin |
![]()
|
![]() =*=*=*=*=*=*=*=*=*= Group: Members Posts: 294 Joined: 18 January 07 From: BRASOV ![]() |
acest topic se poate unii cu celalalt in care se discuta aceeasi problema?
ar fi mai usor de urmarit intreaga dezbatere pe tema obligativitatii cauciucurilor de iarna. |
--------------------
Hyundai
Tucson
Style+ 1.6 T-GDI, E6d AWD 2022
- BV 29 --H ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km) Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km) |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.354 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(l@u @ 3 Nov 2010, 20:31) Nu, asta e specialitatea ta. Doar explicam ce a patit fostul propietar al masinii mele. Mai conteaza oare cat de mult bine face asfaltului curat in unele locuri sa treaca peste el o masina cu lanturi pe roti? Eu le-as interzice in oras. This post has been edited by einstein1984: 3 Nov 2010, 20:42 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 14:03 |