Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
yhattori |
![]()
|
||
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
*
*
*
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 27 Oct 2010, 16:07) compromis..ambele treburi.. pui proaste pe spate - iti fuge spatele, pui bune pe fata- nu mai ai tractiune... eu aleg varianta 2...mai bine sa ies de pe tot ca la franare ma descurc..mai incet..mai din inertie.. ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu sper sa intre in vigoare asa ceva. Dar sa fie prezent si un termen de folosinta pentru anvelope cu amenzi maxime.
Asa scapam de toti cocalarii cu masini sh nemtesti, de aia care le inmatriculeaza in Bulgaria sau cei care fac coada la gunoaie, pardon dezmembrari. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Ironik, nu are legatura una cu alta.
Mihai, nu esti coerent... ![]() |
--------------------
**
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Altis @ 27 Oct 2010, 13:31) Anul trecut , inaintea unei plecari in viteza am luat 2 Sava de la PBA. Aia am gasit, aia am luat, problem cu fondurile, apoi delasare, asa ca au ramas doar cele doua, care au cred vre-o 5000 km. Acum, am luate 2 Debica. Atati bani au fost, asta am luat. Sava nu stiu exact ce model sunt, sunt de "iarna". Acum, cei care va pricepeti, ce imi sugerati sa pun pe fata? Sava cu cca. 5000 sau Debica noi? Sau sunt la fel de proaste? Sunt paralel cu gumele, am luat ce mi-a permis bugetul. Ce fel de Debica ai luat? banuiesc ca speciale de iarna (Frigo) .... atunci ar merge foarte bine pe fata, eu am "pipait" si Debica si Sava si as paria pe Debica imi par mai adecvate ptr iernile mioritice (geruri napraznice de -20, nameti si sosea inzapezita), Sava sunt ceva mai oki pe umezeala si polei .... dar acolo tine mai degraba de stilul de sofat de cat de cauciucuri, pe cand in nameti ... poti avea stilul stuilurilor diferenta o face cauciucul This post has been edited by tarzy: 28 Oct 2010, 10:33 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 28 Oct 2010, 11:31) Ironik, nu are legatura una cu alta Ba are, ca aia nu au bani de cauciucuri. Si nu o sa mai circule, o sa avem si noi in sfarsit drumuri libere. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
luck33ro |
![]()
|
Asta e un cliseu ridicol. Pot sa-mi inmatriculez ieftin la bulgari o masina "scumpa" ptr. care in Romania ar costa inmatricularea inca odata pretul ei. Asta nu inseamna ca sunt sarac, ci ca nu sunt prost sa bag bani in sacul fara fund al statului roman
![]() ![]() Vulpea zice ca-s acrii strugurii ![]() |
--------------------
**
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
parca se zvonea si pe la bulgari niste taxe misto... voi chiar credeti ca parlamentarii lor sunt mai fraieri decat ai nostri?
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Brohlin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 11 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce efect va avea aceasta lege asupra celor care au cauciucuri "All season"? Din punct de vedere al definitiei, sunt si pentru iarna...
Oricum, pana nu scade temperatura si se mentine acolo, nici nu ma gandesc sa dau jos cauciucurile de vara... |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 dci +80CP
2006
- B-00-??? What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu mi se pare normala o prevedere prin care se interzice folosirea anvelopelor cu DOT vechi. Din moment ce din magazin le pot lua nefolosite, insa in stoc de ceva vreme, sau pot lua o masina nou-nouta in stoc de ceva vreme.
Cine baga vechiul cliseu cu siguranta pe drumuri ar trebui sa se gandeasca la faptul ca avem amenintari mult mai mari decat cauciucurile cu DOT vechi. Urmatorul pas pe principoiu lasta gresit ar fi interzicerea masinilor fara ABS, sau fara ESP, fara minim 6 airbaguri, mai vechi de 15 ani ca imbatranesc diverse componente, etc. Si nu cred ca v-ar conveni. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Va traduceti singuri sau cu gugalu` http://www.n-tv.de/auto/Vorschriften-fuer-...icle637771.html
Andy ![]() This post has been edited by bion: 28 Oct 2010, 11:51 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
bion - daca mergi pe ideea interzicerii anvelopelor mai vechi de 3 ani (cum -arca te-ai exprimat mai sus) pentru ca sunt un pericol pentru ceilalti participanti la trafic, la fel cineva cu idei similare cu ale tale ar putea propune sa se interzica circularea cu Solenza fara ABS, care are distanta de franare foarte mare si rezultate proaste la impact.
Eu nu sunt de acord cu asa masuri, insa tu ar trebui sa fii, sunt dinn aceeasi categorie. |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
De unde ati scos 3 ani? de la producatorii care au avantajul sa vanda? cine stabileste cum au fost pastrate anvelopele? nu e totuna daca le ti la soare, sau in saci speciali vidati la racoare...e absurd. Cu aia ce au DOT-ul sters de vreo bordura ce facem? inchisoare direct sa se invete minte?
This post has been edited by argon: 28 Oct 2010, 11:57 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Anvelopele resapate nu ar trebui interzise cum sunt in UE conform unora? si eu de mult tot astept un link ceva sa confirme asta, nu asa din gura'n gura..in Real Metro si Praktiker sunt stive de ele, si se si cumpara, a dracu'..
This post has been edited by argon: 28 Oct 2010, 12:06 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu ai ce link sa primesti deocamdata, aici fiecare spune cum crede el ca ar fi bine sa fie legea, nu cum este acum.
|
--------------------
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Era o vreme cans se recomanda ca si airbagurile sa se inlocuiasca la 10 ani. Dar de anvelope nu stiam sa recomande nimeni nimic in mod oficial. Nici producatorii, nici legiuitorul.
This post has been edited by einstein1984: 28 Oct 2010, 13:10 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pai ce legatura are faptul ca unu da cu barna in parbriz, cu accidente in care sunt si nevinovati? Oricum la noi se lipesc cu scotch, se astupa leduri sau se dezactiveaza.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 28 Oct 2010, 12:00) Ai pus punctul pe i. Vai de capul nostru, ne mai si miram de ce Romania este in halul asta. Masina nu este un privilegiu, ci o responsabilitate. Ciica masina a devenit o necesitate... Cine profita din plin de asta? In primul rand statul roman, care e considerat cel mai mare hot ![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bion @ 28 Oct 2010, 12:50) Va traduceti singuri sau cu gugalu` http://www.n-tv.de/auto/Vorschriften-fuer-...icle637771.html Andy ![]() De acolo inteleg ca la baietii aia (nemti) sunt obligatorii anvelopele de iarna sau all season. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Alte tari dupa cum zice acolo au si intevalul calendaristic reglementat. Se tinde spre o norma EU dar sunt unele diseniuni cu gretzilii macaronarii si spaniloii care nu prea au ierni si sunt cam reticenti. Italia are deja ceva zonal in reg. Alpilor.
einstein uita ce zice Conti( io citisem in alta parte ca sa nu cumperi gume mai vechi de opt ani) All tires (including spare tires) that were manufactured more than ten years ago should be replaced with new tires, even if they appear to be usable from their external appearance and if the tread depth may have not reached the minimum wear out depth. Uite ce zice Car Bible: As part of the DOT code (G in the tyre marking above), there is a tyre manufacture date stamped on the sidewall. Oddly this code is sometimes only one one sidewall so you might need to get under your car and look at the inward-facing side of the tyre. Take a look at yours - there will be a three- or four-digit code. This code denotes when the tyre was manufactured, and as a rule-of-thumb, you should never use tyres more than 6 years old. The rubber in tyres degrades over time, irrespective of whether the tyre is being used or not. When you get a tyre change, if you can, see if the tyre place will allow you to inspect the new tyres first. It's not uncommon for these shops to have stuff in stock which is more than 6 years old. The tyre might look brand new, but it will delaminate or have some other failure within weeks of being put on a vehicle. Reading the code. The code is pretty simple. The three-digit code was used for tyres manufactured before 2000. So for example 1 7 6 means it was manufactured in the 17th week of 6th year of the decade. In this case it means 1986. For tyres manufactured in the 90's, the same code holds true but there is a little triangle after the DOT code. So for this example, a tyre manufactured in the 17th week of 1996 would have the code 176triangle After 2000, the code was switched to a 4-digit code. Same rules apply, so for example 3 0 0 3 means the tyre was manufactured in the 30th week of 2003. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Daca tu ai facut 128K km cu un set de gume si mai au carne pe ele, ma duc sa-mi dau foc la gume cu tot cu masina
![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
luck33ro |
![]()
|
![]() ![]() This post has been edited by luck33ro: 28 Oct 2010, 23:50 |
--------------------
**
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai ales daca siunt din germania, nu?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai cand se da legea aia? Macar sa vedem si noi ce prevederi are. Probabil ca o sa ia drept model una de pe la straini deja facuta si o sa o mai ajusteze asa un pic.
LE: IRONICK, 100% de acord cu tine. Sa ii arda la bani nene. Se face ordine in tara asta numai cu amenzi. This post has been edited by ionutctn: 29 Oct 2010, 08:36 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
argon |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 29 Oct 2010, 09:31) E un avantaj daca sunt Made in Germany, dar mai nou marcile bune fac si in Polonia, Slovenia...si sunt OK si astea, atata timp cat nu sunt rebuturi gen Motrio sau Michelinurile alea tip 'logan' de crapa in 2 ani cat altele in 10. This post has been edited by argon: 29 Oct 2010, 08:41 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 10:51 |