Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
Stire azi pe realitatea.net : e oficial, cauciucuri de iarna obligatorii. si daca citesti articolul, la sfarsit scrie ca e in dezbatere abia
![]() contraventia va fi destul de mare, pt ca ar vrea sa intre in clasa aIVa... deci minim 540 de lei |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E la fel de "oficial" ca si autostrada Bucuresti - Rosiorii de Vede.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Eu in momentul acesta de Noiembrie pentru autoturisme as fi pus obligativitate pe drumurile romanesti nationale si judetene; in restul spatiului si in localitati, se recomanda echiparea cu... si in vara anului urmator, as spune ca sunt obligatorii la iarna... Vara, anvelopele de iarna sunt mai scazute la pret.
This post has been edited by rodi: 5 Nov 2010, 09:28 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.354 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si complet lipsa din depozite.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rodi |
![]()
|
Este nevoie de cerere pentru a se regla piata si in Noiembrie 2010 este un timp scurt de acomodare pentru iarna aceasta.
Tot compensator situatiei reale as spune pentru iarna aceasta ca numai la autoturisme, pe rotile de tractiune... This post has been edited by rodi: 5 Nov 2010, 09:35 |
--------------------
---
---
---
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
F. bine - mi se pare normal ca cel care nu are masina pregatita de iarna sa o lase in parcare pana cand isi permite sa o echipeze corespunzator
![]() |
--------------------
**
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da problema este si de depozitare cum am zis , la bloc le agatam de balcon , iar preturile pe unde se depoziteaza sint cam mari (cam minim costul lor ) care este smecheria , cumpar in fiecare iarna apoi le vind ? cui , eu propun ca , guvernul sa dea o ordonanra in sensul asta si in plus sa despagubeasca soferii daca nu se inlatura zapada in cel mai scurt timp ca anu trecut cam trirziu au curatat strazile
un pret de 100 - 150 roni pe an ar fi ok , cei cu loc de depozitare vad ca au clontu cam mare si si tin cu ursu EU PERSONAL NU SINT DE ACORD CU LEGEA ASTA conditiile climatice nu indeplinesc folosirea obligatorie , cel putin in zonele de cimpie unde zapada la sol nu este mai mult de 30 zile pe an ( si ma refer pe cimp nu sosea) si in plus au zis la stiri ca din cauza inundatiilor de prin asia creste pretul cauciucului (natural ) cu 20% This post has been edited by bygy007: 5 Nov 2010, 21:12 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
luck33ro |
![]()
|
Cumparati allseasons si rezolvati problema motarii/demontarii si a depozitarii
![]() |
--------------------
**
|
|
rodi |
![]()
|
Problema care se pune brusc este ca trebuie sa le cumparam... acu-acu.
Ar fi o problema daca stim mai din timp ? Cu siguranta, nu. Sub 3,5 t ce ar avea axele motrice, in afara de 4 x 4 ? This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 12:13 |
--------------------
---
---
---
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
rodi |
![]()
|
Aici, la noi, brusc creste pretul, fara natural. Pe lege, cu lege.
Si pe piata oficiala si la second-hand, au fost demult fabricate. This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 12:30 |
--------------------
---
---
---
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
teoria conspiratiei
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
rtBK |
![]()
|
arunca un ochi pe goodyear 4 seasons, cotinental extreme, hankook optimo 4s.. astea mi le amintesc in acest moment.
cel putin goodyear am eu pentru a 2-a iarna si se comporta foarte bine ( am avut anvelope de iarna vredestein snowtrac 3 ca si comparatie ) si ma astept sa aiba performante si mai bune varianta de la continental. ideea e ca bani sa fie ![]() This post has been edited by rtBK: 6 Nov 2010, 16:44 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Bine ca perioada nu o sa fie de la 15 septembrie pana la 1 mai. Trebuia sa puna din start 6 luni si gata. Sa mai bage si obligativitatea detinerii in masina a unei lopeti, a unui sac cu nisip de minim 150 kg, vreo doua randuri de lanturi si poate chiar a unei lame. Si sa curatam noi drumurile, iar statul roman hot sa incaseze doar banii ca sa-si faca ei buget la parlament de 300 de ori mai mare ca anul trecut pentru masini.
De la 15 poate chiar 30 noiembrie si pana la 1 maxim 15 martie era arhisuficient, mai ales in regiunile joase si de campie, dar la noi se aplica la gramada. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
bygy007 |
![]()
|
oricum eu am in dotare lopata , daia clasica de tabla si iarna o tin in masina , mai trebuie un sac de nisip si gata , stau mai bine decit aia care au doar cauciuce de iarna
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Mare chestie daca se da O.G... soferii care nu au bani de gume tot vor circula ca si pana acum...cum? simplu...isi cumpara 4 gume de iarna , din 1900 toamna...cu profil uzat...gume sh la 200 lei cel mult..toate 4....
''ma intereseaza siguranta traficului'' (spune Ancuta...Boagiu) ...o lae... o intereseaza vanzarile... anul trecut banuiesc ca s a vazut cum a fost in bucale...faceai pipi pe ele de gume...ca era numai gheata peste tot... cel putin in Sectorul 5 era jale...nici macar vecinul meu cu X5 si gume de iarna NOI...nu a putut ajunge pana in capatul strazii...asa ca...sa fim seriosi...sa cumpere lumea gume de iarna....adio cu banii aruncati pe deszapezire...si dat cu subsante care elimina gheata.... sunt bune gumele de iarna...dar cand autoritatile isi fac datoria... |
--------------------
------
------
------
|
|
rodi |
![]()
|
Un tir care patineaza pune lanturi. Un autoturism care patineaza, pune lanturi.
Iarna trecuta a fost sigura circulatia... Iarna aceasta sa facem inca un pas daca este data asa, in pripa, obligativitatea; Rotile motrice cel putin, adica fifty -fifty ![]() |
--------------------
---
---
---
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Eu ma gandesc ca toata chestia asta e un mare fasss. Totusi daca se va adopta, vor fi foarte multe probleme, vor fi foarte multe contestatii. In primul rand, trebuie definit clar ce inseamna din punct de juridic 'anvelopa de iarna', cum se identifica corect aceasta. Asta ar insemna ca domnii agenti sa stea cu fundul in sus si sa se uite daca avem anvelope de iarna, daca nu sunt uzate (si aici este discutabil, vor trebui sa dea zapada la o parte cu mana sa caute martorii de uzura), si pana la urma, pentru a dovedi 'contraventia', ar trebui sa faca si o poza eventual. Si parca vad deja discutii la marginea drumului de genul 'uite domnule ca are fulgul pe anvelopa, merg si astea all season', la care domnul agent zice 'nu e bune, ca nu sunt de iarna, cum zice in lege'.
Toata panarama asta are un motiv clar: economie la bugetul statului. Acusi o sa fie obligatoriu ca fiecare autoturism sa fie echipat cu remorca cu nisip, un sac de sare si plug. Oricum, nu e prima oara cand dam anumite legi, si apoi ne dam seama ca nu le putem aplica. |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
luck33ro |
![]()
|
Daca aplica Austria si Germania putem aplica si noi
![]() |
--------------------
**
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 6 Nov 2010, 18:17) oricum eu am in dotare lopata , daia clasica de tabla si iarna o tin in masina , mai trebuie un sac de nisip si gata , stau mai bine decit aia care au doar cauciuce de iarna ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
luck33ro |
![]()
|
Am putea sa montam niste pluguri mici in fata si am rezolvat problema dezapezirii in tara
![]() |
--------------------
**
|
|
rodi |
![]()
|
Aglomeratia de la vulcanizari, un alt efect al acestei legi aplicata brusc si mai ales costul in energie si in bani al operatiei de schimbare pe unicele genti aflate in dotare la majoritatea posesorilor auto...
|
--------------------
---
---
---
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Sunt PENTRU aceasta lege.
Nu de putine ori a trebui sa evit idioti care veneau sanie spre mine, de la deal la vale. Cauciucurile de iarna nu fac minuni pe gheata, dar pe zapada isi fac treaba cu brio. In Tulcea cel putin cine a fost stie ca majoritatea strazilor sunt in urcare sau coborare, nu e ca in Buc sau Ct. Iar la munte iar e nevoie. Treaba buna ar fi sa avem toti anvelope de iarna dar si EI sa curete drumurile cum trebuie si sa dea cu ce trebuie. Prin afara asfaltul e curat si uscat..la noi inca nu e posibil. La noi nu te blochezi ca n-ar face fata anvelopele de iarna, la noi te blochezi ca masina se pune pe burta ca zapada nu e stransa si adio; poti sa ai si pioneze. |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 6 Nov 2010, 19:39) Perfect de acord. Dar conditiile climatice ti se par identice in A, DE si RO? Ti se pare ok sa fii nevoit sa tii pneuri de iarna 5-5 1/2 luni pe an in loc de maxim 3 cat ar fi necesar? Un link catre o pagina care centralizeaza cerintele in cam toate tarile europene...: http://www.rhinocarhire.com/Drive-Smart-Bl...o-use-them.aspx L.E. Dupa cum se vede.. noi ne vom incadra in randul celor mai stricte tari, desi, dpdv clima stam mult mai bine decat tari civilizate care nu impun asa ceva. This post has been edited by PaulT: 6 Nov 2010, 19:49 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(aurelyan @ 6 Nov 2010, 19:05) In primul rand, trebuie definit clar ce inseamna din punct de juridic 'anvelopa de iarna', cum se identifica corect aceasta. uite cum se poate identifica wintersymbol.jpg Eu singura problema pe care am avuto iarna trecuta a fost la mine in parcare unde nimeni nu a iesit sa dezapezeasca si s-a format gheata sub zapada. In rest n-am avut probleme.. nici macar in minunatul sector 5 pe unde treceam zilnic |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 6 Nov 2010, 18:39) Sigur, tare ne mai place sa ne comparam cu cei care sunt cu 20-30 de ani inaintea noastra. @eugenTL: De acord cu tine. Atat timp cat platim taxe si impozite, rovignete, combustibili super accizati si nu beneficiem de niste minime servicii, e frustrant, mai ales ca ne mai obliga (posibil) sa circulam cu anvelope de iarna, pe cand obligatiile lor sunt doar pe hartie... @rtBK: stiu cum se identifica anvelopele de iarna, am si eu...altceva am vrut sa spun. Partea cea mai frumoasa este ca suntem exact asa cum vor EI sa fim: docili si ascultatori, ne incolonam in fata magazinelor de anvelope, uitam de criza si scoatem bani grei din buzunar, ca daca e lege...suntem de altfel si datori, la cate ni se ofera. This post has been edited by aurelyan: 6 Nov 2010, 20:59 |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(aurelyan @ 6 Nov 2010, 18:05) ...In primul rand, trebuie definit clar ce inseamna din punct de juridic 'anvelopa de iarna', cum se identifica corect aceasta. Proiectul introduce și definiția cauciucurilor de iarnă: “anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, după caz.”. ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 14:13 |