Clio 3 facelift 2009, sau ce masina sa NU-ti cumperi
![]() ![]() |
Clio 3 facelift 2009, sau ce masina sa NU-ti cumperi
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
nh1980ro:Dar oricum cred ca mi-au schimbat stergatoarele inainte de vanzare.
Asta ar fi un mizilic la ce magarii se fac prin parcurile auto ale importatorilor.Daca se fura hartia igenica de la wc de alte lucruri ce sa mai zicem. |
--------------------
a
b
c
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai poate dau pana la urma peste cineva care se prinde si se tine de ei pana ii baga la puscarie. Si apoi se linistesc.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cand ridici o masina noua din showroom faci o inspectie destul de detaliata, din cate am vazut eu. Drept urmare e cam greu sa ratezi anumite chestii lipsa.
Un set de Bosch AeroTwin nu-s o avere, oricum sunt consumabile. Gumele de iarna numai pe fata sunt fara comentariu. Asa se intampla de regula la noi cu intretinerea unui automobil ![]() This post has been edited by dr_mKe: 27 Nov 2009, 00:52 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai nu le-am ratat. Tocmai cand am ridicat-o am observat ca nu aveam lumina in torpedou, dar asta e.
Bosch aerotwin sunt 187 RON setul pe fata. Deocamdata am schimbat doar stergatorul din dreapta cu unul de 15RON, care merge foarte bine. ![]() Cand o sa gasesc la un pret rezonabil, o sa-mi mai iau inca 2 Michelin Alpin. Nu prea se gasesc pe dimensiunile astea de Clio, nici macar la dealer Renault. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe cuvantul tau?? Cauta la o vulcanizare serioasa si ce iti aduc ce vrei pe comanda de pe o zi pe alta... asta daca nu au chiar pe stoc..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Gasesti lejer si 155 / 65 / 14 pentru C1 care chiar e dimensiune ciudata, asa ca nu tine chestia cu nu gasesc pentru Clio
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 27 Nov 2009, 10:44) Pe cuvantul tau?? Cauta la o vulcanizare serioasa si ce iti aduc ce vrei pe comanda de pe o zi pe alta... asta daca nu au chiar pe stoc.. Pai nu vreau la 400RON bucata si nici nu vreau sa fie in saptamana 1 din 2007.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Eu nu-mi cumpar gumele din "vulcanizari".
Le gasesti la orice service de roti serios, Michelin se gasesc cam toate dimensiunile in maxim 48 de ore ![]() Keep lookin' |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Incep sa cred ca lucrati la magazine de anvelope, asa de inversunati sunteti cu astea.
Na, ca mi-am facut comanda de inca 2 alpine.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Asa asa
![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Din pacate mi-au trimis mail ca nu mai au furnizorii. Mai caut...
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
adiblu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 15 January 07 From: Slatina ![]() |
prietene, nu te mai stresa atat din cauza cauciucurilor de iarna, nu te mai lua dupa toti atotstiutorii care iti recomanda obligatoriu 4 anvelope de iarna... care iarna? eu personal am condus, incepand cu dacia 1100 (cu tractiune spate) si alte jafuri de masini fara anvelope de sezon, abs, esp, etc... atunci cand intradevar a fost iarna pe la noi prin tara si nu am avut nici un fel de probleme!!! Bafta in continuare!!!
|
--------------------
Renault
Clio 3 Estate 1,4
Dynamique 2009
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
adiblu, tu chiar vorbesti serios?...
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
adiblu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 15 January 07 From: Slatina ![]() |
Vorbesc serios atunci cand spun ca eu personal in cei 16 ani de cand am permis de conducere nu am avut cauciucuri de iarna pe masinile pe care le-am detinut... pentru ca nu am avut nevoie... si acum cativa ani buni chiar erau ierni la noi in tara nu ca in ultimii ani cand cel putin in zona unde locuiesc eu a nins cateva zile toata iarna. Daca locuiam in nordul tarii unde ninsorile sunt mai frecvente cu siguranta as fi luat in calcul dotarea masinii cu cauciucuri de iarna. Recunosc totusi ca o pereche de lanturi de iarna m-au ajutat de 2 -3 ori sa ajung acolo unde avem nevoie.
![]() Prin mesajul anterior nu am vrut sa ofensez pe nimeni... era o parere strict personala, bazata pe stilul meu de condus... ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 Estate 1,4
Dynamique 2009
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
He he...
Sa vezi ce o sa sara pe tine teoreticienii cu celebra temperatura de 6C, sub care e MUSAI sa te echipezi ca pentru pasul Tihuta. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Nisipul pentru pisici e bun sa-l tin in portbagaj? Ca daca raman impotmolit?
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(TAW @ 29 Nov 2009, 21:12) Da. Vorbea serios. Si am mai vazut dinastia care vorbeau la fel de serios pana s-au "lovit" de un deal mai mare pe o straduta mai mica din oras, plina de zapada sau chiar polei si au incurcat juma de cartier ca in halul ala a incurcat circulatia de s-a facut dop pe unul din traseele alternative de a merge in alt cartier. Si uite asa eram la 200 metri de job, dar masina nu o puteam duce pana la job, nu o puteam lasa nici acolo in circulatie si uite cum am pierdut o ora din viata. Si altii 20-30 cati eram pe acolo.... This post has been edited by driverx: 30 Nov 2009, 09:39 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai decat sa o ardeti dubios, mai bine va dadeati jos si o luati la impins...
![]() Asa pateam si eu cu vechea berlina a tatalui. Stateam dupa toti mocaitii pe gheata. Eu avand pe fata Nokian cu tinte.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(driverx @ 30 Nov 2009, 08:38) Da. Vorbea serios. Si am mai vazut dinastia care vorbeau la fel de serios pana s-au "lovit" de un deal mai mare pe o straduta mai mica din oras, plina de zapada sau chiar polei si au incurcat juma de cartier ca in halul ala a incurcat circulatia de s-a facut dop pe unul din traseele alternative de a merge in alt cartier. Si uite asa eram la 200 metri de job, dar masina nu o puteam duce pana la job, nu o puteam lasa nici acolo in circulatie si uite cum am pierdut o ora din viata. Si altii 20-30 cati eram pe acolo.... si ce te faci cand, de exemplu in timisoara in ultimi 5 ani a nins de vre-o 2 ori serios>? mai merita gume de iarna? |
--------------------
.
.
.
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Am si eu o intrebare...Pentru cei care merg cu anvelopele "de vara" sau "all season" si pe timp rece (nu neaparat cu zapada):
Nu ati observat ca atunci cand temperatura scade, sub 10-12 grade, aderenta (chiar si pe uscat) este mult redusa? Nu ati observat ca pe timp rece, anvelopele "normale" nu mai scartaie (la o franare puternica sau la un demaraj mai puternic), asa cum o faceau la temperaturi de peste 10-15 grade? Chiar nu ati observat??? ![]() ![]() Si va spun doar un lucru...Daca anvelopele de iarna isi arata "muschii" indeosebi pe zapada, nu trebuie neglijata nici aderenta optima la temperaturi joase pe care o ofera acestea... Si gata...Ma opresc aici ca sa nu poluez topicul omului...Scuze nh1980ro daca am insistat prea mult pe acest subiect... ![]() This post has been edited by TAW: 1 Dec 2009, 22:57 |
--------------------
Renault
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
la fel cum zice colegul de deasupra mea, lasand la o parte faptul ca daca vrei poti conduce si cu anvelope de vara iarna, nu va enerveaza faptul ca la o plecare mai in forta rotile dau in gol sau sta esp-ul aprins si pierzi ceva timp pana te urnesti? sau cand pui o frana mai brusca si te opresti de la 60km/h cu vreo 2-3m mai incolo, decat o faceai vara?!
bine, la un stil de condus batranesc cred ca lucrurile astea nu prea te incomodeaza. dar asta vb de asfalt uscat. daca bagam si niste zapada in ecuatie si temperaturi de sub 0 grade, anvelopele de iarna sunt obligatorii. |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
- xxxxx
|
|
adiblu |
![]()
|
TAW: Eu nu am observat ce zici tu... cat de nesimtit pot fi uneori... sau poate ca nu sunt pilot de curse pe soselele publice. Nu sunt impotriva anvelopelor de iarna, dar acestea devin imperios necesare doar in anumite conditii: temperaturi constante sub 0oC, sau un stil de condus mai sportiv sustinut de o masina dotata...
... cat despre poluarea topicului... initiatorul s-a obisnuit deja ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 Estate 1,4
Dynamique 2009
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Dar pentru tot ce e mai mare de 3,5T de nu sunt anvelope de iarna?Aia nu merg pe aceleasi sosele iarna cu cei mai mici de 3,5T?
|
--------------------
a
b
c
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Pentru ca la greutatea respectiva presiunea asupra petei de contact este mare si presupun ca se rupe filmul de polei, sau zapada, sa zicem. Asta o fi explicatia ?
Oricum lanturi la autotrenuri si alte masinarii grele sunt si se folosesc. Gumele de iarna devin necesare la temperaturi sub +7 grade, doar pe ploaie la +10 grade sunt diferente mari la franare cu gumele de iarna, diferente in bine. Nu se cheltuie bani in plus, asta ca sa ramanem ontopic. Ruland 2 seturi de gume evident ca le schimbi mai rar. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
vezi ca nush de ce am impresia ca pe ploaie la +10 grade anvelopele de iarna sucks, pt ca o anvelopa ca sa fie eficienta pe ploaia trebuie sa evacueze cat mai eficient apa de pe suprafata anvelopei si pe suprafata petei de contact, si ma indoiesc ca o anvelopa de iarna face asta cu toate striurile specifice. Anvelopele de iarna au doua calitati importante, una e compozitia ei care o face sa nu devina rigida la temperaturi joase si alta calitate sunt striurile care maresc aderenta pe gheata si zapada
|
--------------------
.
.
.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Crede-ma ca diferenta este si se observa. Nu circul cu gume de 2 lei, nici de vara nici de iarna.
Pana la urma am senzatia ca se discuta despre o suma nu mica, dar nici mare, pe care majoritatea se zgarcesc sa o puna la bataie pentru propria siguranta. Ajunge sa lovesti masina relativ usor pe polei si va costa mai mult decat 4 gume de iarna bune. Nervii si timpul pierdut nu le mai punem la socoteala. Cine isi permite o masina in jur de 8-10.000 E, chiar sta in 300 de euro cat costa 4 gume de iarna bune ? Sa fim seriosi domnilor, s-a facut destul offtopic pe threadul omului in loc sa se vb despre diversele modele de anvelope de iarna. La obiect, Pirelli SnowControl au fost depunctate masiv la nivelul de zgomot si consum, lucru observat de mine si in realitate. La fel de observabile sunt calitatile de tractiune in zapada afanata, la munte am urcat pana cand masina a ramas suspendata pe burta in zapada. In scurt timp o sa vad daca Michelin Alpin A3 se comporta la fel de bine la dimensiune ingusta. Sava Eskimo S3 sunt slabe la orice capitol, de la aderenta in orice conditii la rezitenta la uzura. Chiar si testele ADAC releva acest lucru. Impresii despre alte tipuri de anvelope de iarna de ce nu se inghesuie nimeni sa ofere ? This post has been edited by dr_mKe: 2 Dec 2009, 01:44 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Am avut eu Matador MP58 pe Solenza si singura problema era pe umed, cand imi era cam frica sa pun frana brusca. In rest s-au comportat exemplar pe zapada. Oricum frana de motor si viteza adecvata trebuie folosite.
Si acum nu mai e problema de bani, doar ca nu mai gasesc Michlein Alpin A3 pe dimensiunile astea 175/65r15. Sunt peste tot 195/60r15, dar n-am ce face cu alea. @dr_mKe Ce zici tu e valabil intr-o tara in care toti au aceeasi echipare de iarna. Ca degeaba ai tu gume de iarna, daca ala din spatele tau n-are si iti face fundul vraiste. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
TAW |
![]()
|
QUOTE(adiblu @ 1 Dec 2009, 23:18) TAW: Eu nu am observat ce zici tu... cat de nesimtit pot fi uneori... sau poate ca nu sunt pilot de curse pe soselele publice... adiblu, scuza-ma, dar nu voiam sa fac pe nimeni nici nesimtit, nici in alt fel... ![]() ![]() Cat despre stilul de conducere, te asigur ca sunt un "participant la trafic" chiar linistit, caruia din varii motive nu ii place sa scartaie anvelopele. Ca idee, eu am anvelope de iarna pe Scenic (cu care fac mai multi km si drumuri mai lungi), si nu am pe Clio, cu care circul muuult mai putin (maxim 1000 km / iarna si pe distante scurte). Anvelopa de iarna e o echipare absolut necesara, dar in conditiile in care folosesti masina; daca masina mai mult sta, nu e un mare lucru daca nu ai anvelope de iarna. Pana la urma e vorba de un calcul de rentabilitate. Comportamentul anvelopelor de vara in sezonul rece l-am observat in momente ceva mai dificile (franari mai bruste, sau plecari putin mai rapide mai ales din panta) unde rotile pierd mai usor aderenta fara a fi nevoie de o conducere "sport" sau agresiva...Mai exact, in conditii identice, cu aceeasi anvelopa, masina pierde aderenta la temperaturi scazute (patineaza, dar nu scoate zgomotul specific), pe cand la temperaturi mai ridicate nu rupe contactul cu solul. Consecinta a fost adaptarea stilului de conducere (in special viteza) la limitele anvelopei, pentru a evita sa ajung in situatii limita in care sa regret ca nu am alte gume ![]() |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:54 |