Intrebari despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre cauciucuri
solidconvert |
![]()
|
||
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|||
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
Eu cu 4 cauciucuri de iarna care mai aveau cam 3 mm pina la martorul de uzura iarna trecuta nu am putut sa opresc masina la trecerea de pietoni. Asta pe zapada afanata la o viteza de 20-30 km/h. Asa ca anul asta mi-am cumparat un set de 4 anvelope de iarna Michelin A3 noi. Chit ca ma costa aproape 1200 lei nu mai am treaba, sper eu, 5-6 ani. Recomand tuturor sa-si cumpere anvelope de iarna noi. Nu luati sh-uri vechi de 4-5 sau mai multi ani sau jumatate uzate la juma de pret. Nu merita. Decat sa bagi banii in tinichigerie sau Doamne fereste mai bine dai un ban si stai linistit. Parerea mea din experienta mea.
|
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
shanefalco |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 31 January 10 From: Oradea ![]() |
Are sau a avut cineva masina echipata cu Matador Nordicca MP59?
Cum se descurca in anotimpul rece? Numai bine... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
expresion 2007
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
pentru iarna asta mi-am luat debica frigo 2, 2 buc care vor fi montate pe puntea fata. pe spate am 2 buc debica navigator 2, all-season cu profil de iarna (si marcate M+S). acum 2 ani le-am folosit ipreuna cu cele de vara pe spate (n-am avut accident, nu m-am rasucit, franare si tractiune bune,dar am mers preventiv) iarna trecuta am luat o pereche pirelli de iarna sh(nu mai stiu modelul, erau uzate cam jumatate, destul de noi ca ani ) si le-am pus pe spate - am "reusit" o mica rasucire cu ele la o curba stransa, insa viteza era mica, altfel n-am avut probleme. se pare ca debica navigator 2 sunt chiar bune, aderenta pe zapada fiind buna, la fel si franarea. sa vedem cum o fi cu frigo...
concluzia mea: 4 anvelope iarna, sau 2 iarna pe puntea cu tractiune si 2 macar all-season pe spate. fara cauciucuri de vara pe spate/fata , mi se pare sinucidere curata. restul e can-can ![]() This post has been edited by cristixxxlog: 26 Oct 2010, 12:32 |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
- B-XXX-LGF
2011
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
eu lui Clio i-am luat 4 motrio de 185 65 15,am jante de tabla de Megane 1- deci l-am rezolvat de iarna dar ce fac eu cu Megane?am dunlop de vara pe el, trebe sa iau macar 2 de iarna noi pe fata...
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic aiurea, ce recomandati dintre Vredestein SporTrac 3 si GoodYear Eagle F1 GSD3 (modelul cu profil in V) si de ce? Argumente de la cei care au avut, nu doar din auzite. Vreau sa imi iau un set de anvelope pentru rotile de vara pe 205/55-R16 si oscilez intre cele 2 modele.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Eu recomand primul profil...si marac, in general
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Stiu ca vredestein fac anvelope bune. De iarna am snowtrac 3 tot de la vredestein si sunt exceptionale. Insa de Eagle F1 am citit multe reviewuri si pareri de bine de la multi care le au. Sportrac 3 insa nu stiu pe nimeni care sa fi avut, de aceea ceream pareri despre ele. Ca profil si mie imi plac.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
costelsorin |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 January 11 ![]() |
Salutare ... cauciucurile mele sunt destul de uzate si cred ca ar fi timpul sa le schimb. Ce imi recomandati: 205/55 R16 sau 195/65 R15 (acum masina e dotata cu 205/55 R16)
Unii imi spuneau ca cele de 205 sun prea mairi si mai bine sa pun de 195. P.S. De unde sa fac si eu rost de un baner "Club Renaul" sa lipesc pe luneta? Multumesc. Renaul Megane 1.6 16V Berlina 2003 This post has been edited by costelsorin: 4 Apr 2011, 13:31 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.6
|
|
Macione |
![]()
|
Membru cu RS Group: Members Posts: 820 Joined: 17 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Din postul tau inteleg ca ai jante pe 16. Adica nu poti pune cauciucuri 195/65/15 pe ele. |
--------------------
Nissan
Renault CLIO/RS
- B 169 RRS
Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
205/55 sunt destul de subtirele si nu prea absorb neregularitatile drumului dar masina sta un pic mai bine in curbe. Cele de 195/65 au avantajul ca sunt mai ieftine dar iti trebuie si niste jante de 15 si absorb mai bine gropile. Depinde cam de cati bani ai la dispozitie si ce preferinta ai.
205/55/16 nu sunt deloc prea mari, sunt potrivite. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
BuciX |
![]()
|
![]() Mega...ne Group: Members Posts: 55 Joined: 11 October 09 From: Targu-Mures ![]() |
Eu am pe amandoua marimile: pentru iarna 195/65/15 pe jenti de tabla si pentru vara 205/55/16 pe aluminiu. Din punct de vedere al manevrabilitatii masina se comporta mult mai bine cu cele pe 16", sta excelent in curbe, dar trebuie avut grija la gropi, deoarece jentile de aluminiu sunt exagerat de sensibile, mai ales cand talonul e de la 55 in jos...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.9 dCi
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Economie, confort, sanatate mai mare pentru masina => 195/65/15
Aspect, "performante" ![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
cxdani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 21 March 07 ![]() |
Megane 2.2 1.6 16V
In talonul meu se specifica indicele de viteza pentru cauciucuri H. (195/65/R15 91H) E vreo problema daca pun T ? Ce parere aveti de cauciucurile RIKEN ALLSTAR 2 91-T ? Ce cauciucuri de vara recomandati in jurul a 200 RON ? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression
Octombrie 2006, clima
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Astea
http://anvelopejantepromotii.ro/anvelope-d...i.php?cod=14157 T-ul are viteză maximă 190. Atâta timp cât nu te apropii de ea, e ok. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
costelsorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 January 11 ![]() |
Va multumesc pentru sfaturi. Probabil ca o sa merg pe varianta 205/55/R16. As fi mers pe 195/65/15 dar asta ar insemna sa schimb si jentile => un cost destul de mare + ca nu as avea unde sa depozitez jentile pe care le am acum pe masina.
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.6
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
colegu e motiv de picat ITPul.
daca esti constient de asta si nu o sa te plangi dupa, pune T. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
cxdani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 21 March 07 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 5 Apr 2011, 18:59) Masina a venit echipata de noua cu BRIDGESTONE B 390 care daca nu ma insel are indice T. Ar fi fost chiar culmea sa pic ITP-ul din cauza asta. Trebuie neaparat sa-mi iau cauciucuri de vara (195/65R15). Nu prea stau bine cu finantele asa ca m-am orientat catre ceva mai ieftin. Am de ales intre: RIKEN ALLSTAR 2 91-T 185 RON DEBICA PASSIO 2 91T 188 RON TIGAR SIGURA 91T 188 RON SAVA PERFECTA 91T 204 RON BARUM BRILLANTIS 2 91T 204 RON Cei care aveti pe masina asa ceva, ce parere aveti despre ele? Thanks |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression
Octombrie 2006, clima
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
barum, tigar si sava - eu le recomand in ordinea asta - bafta
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
barum briliantis 2 am eu pe masina de o luna, numai ca ale mele sunt 205/50/17
sunt multumit de ele, zgomot de rulare mic, aderenta buna, la ce bani am dat pe ele sunt bune vroiam mai multa aderenta dar pt asta trebuia sa scot minim 450ron/bucata si sa iau de la verdestein in sus ps: barum au fost preluati de continental |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cxdani ce scrie in cartea de identitate aia pui. nu ce ti se pare tie ca avea masina. daca e motor de 1,6 a venit cu minim H.
dupa aia te vedem pe aici ca ai dat spaga sau ca e politistii naspa. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Nu are pic de treaba indicele cu itp-ul . Eu am facut ipt cu table pe 15 si nu s a uitat nici draq la ele.In talon am trecut doar 16 si 17 asa ca. Fara sa dau spaga ori alte tampenii de genul.Ar fi culmea sa se uite si la indice.
|
--------------------
------
------
------
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.409 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
ITP facut in martie anul acesta la cealata masina .... a verificat anvelope pentru: dimesiune trecuta in talon, indice de viteza, sa fie identice ca prfil si uzura pe axa .... deci ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Avand in vedere la ce masini circula pe strada mi se pare aiurea sa verifici indice de viteza.Sa fie gumele bune , cu profil calumea si un dot de maxim 4 ani. Bineeeee, sunt unii care spun ca o guma este ca vinul (cu cat este mai veche cu atat este mai buna) dar sper sa bage in viitor o regula la itp si anume sa nu ai gume mai vechi de 5 ani. Odata ce treci itp cu xenon aftermarket, verificarea indicelui de viteza mi se pare exces de zel.
|
--------------------
------
------
------
|
|
edward_zone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
QUOTE(M i h a i @ 28 Apr 2011, 06:36) Avand in vedere la ce masini circula pe strada mi se pare aiurea sa verifici indice de viteza.Sa fie gumele bune , cu profil calumea si un dot de maxim 4 ani. Bineeeee, sunt unii care spun ca o guma este ca vinul (cu cat este mai veche cu atat este mai buna) dar sper sa bage in viitor o regula la itp si anume sa nu ai gume mai vechi de 5 ani. Odata ce treci itp cu xenon aftermarket, verificarea indicelui de viteza mi se pare exces de zel. Mai ales daca se tine seama de viteza legala, indicele de viteza este degeaba. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Spre exemplu in Germania cand se echipeaza masinile pentru iarna, daca masina poate 230 km/h si i se pun anvelope sub posibilitatile masinii(H-uri sau T-uri), atunci service-ul care a facut montajul aplica pe vitezometru sau undeva pe bord la vedere un abtibild cu viteza maxima suportata de noile anvelope(210 sau 190). Deci acolo nu e interzis asa ceva...
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
georgerusu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 29 December 10 From: iasi ![]() |
salutare!
Vin cu urmatoarea intrebare Masina mea e fabricata in septembrie 2004 in Spania si cumparata in primavara lui 2005. Fostul proprietar, cel de la care am luat masina, a mers cu cauciucurile respective de la reprezentanta pana la prima vulcanizare, adica maxim 1 km unde a schimbat jantele si cauciucurile. De atunci cauciucurile originale nu au fost folosite, deci pot spune ca au uzura 0%. Tinand cont ca si ele sunt din 2004, anul de fabricatie al masinii, voi fi in siguranta daca le pun pe masina acum? Cacuciucurile sunt 198*65*r15 Michelin. Mentionez ca au fost pastrate intr-un depozit, deci la semi-intuneric si temperaturi relativ constante. |
--------------------
renault
megane II
2005 coupe 1.5dci
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
teoretic ar fi bune
dar cauciucul in timp (folosit sau nefolosit) isi pierde din proprietati....practic mergi pe barba ta acu 2 ani cu un peugeot 407 cu michelin primacy hp cu carne jumate din 2004 m-am trezit ca tre sa franez de pe la fro 90km/h si am avut noroc ca am avut loc sa intru intre 2 masini ca altfel reparam la ele |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.337 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
De Pirelli ce ziceti, merita ?
Am pus pe fata Pirelli mixte si pe spate am tot mixte, dar Michellin. Este vreo problema ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Alea pe care le stii mai bune, pune-le pe spate sa nu iti fuga spatele cand ti-e lumea mai draga.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th August 2025 - 08:06 |