Intrebari despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre cauciucuri
eugenTL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|||
crystale |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Echipat de iarna = lanturi si lopata pt zapada. Sunt perfect de acord.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5dCI 85CP
2008 Extreme
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.409 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Credeti ca degeaba in tarile ca Austria, Germania, etc anvelopele de iarna sun obligatorii pe toate 4 rotile??? Nu cred....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
QUOTE(crystale @ 12 Nov 2009, 00:08) Poate n-ai inteles... nu te provoc cu lanturi si nisip.. Te provoc cauciucuri vara vs cauciucuri iarna nimic mai mult . De fapt ce sa te provoc. Ai avut vreodata 4 anvelope de iarna pe masina? ca altfel nici nu are rost sa discut cu tine depsre diferente...esti chiar atat de imfumurat incat sa nu accepti faptul ca anvelopele de iarna te ajuta iarna, atat pe asfalt cat si pe zapada? ca tu nu poti pleca de pe loc si eu pot? ca tu mergi cu 30 la drum lung si eu cu 70? si multe altele? :| pff |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
La noi abia de vreo' 10 ani sa fie de cand cu masinile straineze. Spuneti-mi voi sau intrebati va rog, pe cineva cu Dacie veche care isi echipa masina cu cauciucuri de iarna. Am avut Dacie, aveam cauciucuri originale RADIAL, apoi am pus Barum si a fost alta treaba,evident ca de vara.
La megane insa e alta treaba,are ABS-care intra foarte repede,sistem de distributie a fortei de franare=IARNA FRANEAZA MAI PROST PE ZAPADA CU CAUCIUCURILE DE VARA DECAT VECHEA DACIE(nu-mi sariti in cap acum, dar cam asa e). De aceea se recomanda cauciucuri de iarna, pentru ca sunt mai moi, nu tari ca piatra(rezulta o franare mai eficienta,aderenta crescuta), pentru ca au profilul facut sa sape prin zapada, nu sa se improste cu zapada si sa patineze. Dar explica-i unu lucru ca asta lu taicamiu care e nascut in 55' si a vazut multe la viata lui... ![]() |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
e f simplu....
taicamiu care tocmai facu 60....sia explicat singur..... pus frana mazga si vreo 0 grade... rezultatul...bara far si aripa..... concluzia...s-a dus si a pus 2 cauciucuri de iarna pe fata..... acum trebuie sa ii iau si 2 pe spate.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.409 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(crystale @ 11 Nov 2009, 23:52) Din punctul meu de vedere cauciucurile de iarna sunt 99% marketing. Evident ca e mult mai profitabil pentru producatorii de anvelope sa isi ia omul si pneuri de iarna. Punctul tau de vedere este prost.... Uite aici un test intre all season si winter tire.... cele de vara sunt scoase din discutie oricum.... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Oamenii cu asemenea puncte de vedere nici nu ar trebui bagati in seama, parerea mea
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Marketing, cj98czh, ce stiu ei?
Hack, unul ca el va fi cel care iti va strica masina iarna asta... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
Eu din acest puct de vedere sunt pentru obligativitatea de a folosii din 15 nov. pana in 15 martie anvelope de iarna... si nu 2 ci 4 exact ca in tarile civilizate.... nu ti le permiti... ti masina in garaj.... simplu...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sau all season markate M+S...nu de alta dar niste all season bune...sunt mai performante decat niste anvelope de iarna slabe..... vedeti testele adac....
aaa si all season in america inseamna un pic altceva ...decat in heuropa... This post has been edited by b76bgaarh: 12 Nov 2009, 11:21 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
cj98czh |
![]()
|
Allseason sunt allseason.... cu alea nu esti nici pe cal si nici in caruta.... sunt un compromis... pe care eu unul nu-l iau in calcul....
Cel mai bine se vede in filmuletul de mai sus diferenta... cine intelege bine cine nu... asta este.... daca erau bune nu te obligai nemtii sa ai anvelope de iarna... obligatoriu .... Ca sa fie mai clar.. This post has been edited by cj98czh: 12 Nov 2009, 11:27 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
sau all season cu M+S......
<span class='edit'>12 Nov 2009, 11:26:</span> http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...rcePageID=8979# http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...rcePageID=8979# <span class='edit'>12 Nov 2009, 11:30:</span> cj...tiam mai zis...all season in america....sunt diferite de cele de europa.... la ei goodyear nct 5 este all season..... deci..intai cititi legea in germania...testele din europa...dar na... This post has been edited by b76bgaarh: 12 Nov 2009, 11:30 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
viorel31 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 2 April 07 ![]() |
Sunt 100% de partea celor care sunt pentru anvelope de iarna pe sezonul rece si asta de 6 ani de pe vremea cand aveam un Cielo; si nu am asteptat sa am un eveniment rutier pt a trece pe astfel de gume.
Cine nu a condus o masina echipata cu anvelope de iarna NU are de unde sa stie cum este sa conduci iarna ca si vara ![]() Este adevarat ca era sa o patesc cu anvelope de iarna la temperaturi inalte ...franeaza mai lung ...eram cu Cielo in Bucuresti si era sa-l pup pe cel din fata la un semafor. |
--------------------
Renault
Megane Sedan Manager
- DB-10-LVD
2007, 1.6, 16v, 110 cp, RNA
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Cauciucurile marcate M+S nu sunt all season,numai la romanii care nu stiu limbi straine.M+S=Mountain+Snow deci cauciucuri de iarna.Cauciucuri noi pe puntea spate,intotdeauna.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
cj98czh |
![]()
|
daca tot dai sfaturi... macar da-le bine...
M+S= mud and snow... mountain nu prea este pe acolo ![]() This post has been edited by cj98czh: 20 Nov 2009, 21:27 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
diasul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 30 May 08 ![]() |
QUOTE(eugenTL @ 12 Nov 2009, 00:02) ... Degeaba ai cele mai smechere anvelope de iarna, daca dai de GHEATA vei patina la fel ca cel care are anvelope de vara... Asta s-o crezi tu. Nu mai dezimformati va rugam. Sunt unii care chiar se poate sa va urmeze sfaturile. |
--------------------
renault
megane 1.5 DCI 80CP
2003
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Deci MSurile sunt considerate de iarna ? Eu am pe fata niste MSuri iar pe spate niste continentaluri de iarna . E ok ?
PS : La multi ani , cj98czh ! ![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
Tnx !
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
eugenTL |
![]()
|
QUOTE(diasul @ 22 Nov 2009, 09:26) Asta s-o crezi tu. Nu mai dezimformati va rugam. Sunt unii care chiar se poate sa va urmeze sfaturile. EXACT. Eu o cred pentru ca am patito! Pentru gheata sunt anvelope speciale cu "pioneze" sa le zic asa...CELE DE IARNA sunt pentru zapada si anotimpul rece,nu pentru gheata. |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Dorin77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 25 May 09 ![]() |
deja s-a sarit la alt capitol.pai oamenii intreaba daca sa-si cumpere pneuri iarna iar acum se discuta de pneuri cu piuneze.sincer,la noi in tara nu stiu daca o sa mai fie nevoie de asemenea pneuri.macar cele de iarna sa le aibe fiecare.macar pe roata de rezerva sau pe puntea spate,nu-i asa?
|
--------------------
Renault
Megane
2008 Sedan Manager 1,5DCI 85cp
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.337 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
As vrea si eu sa pun toate cauciucurile de 195/65 R15 MIXTE9(iarna-vara).
Este bine daca fac asa ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
dupa ce a trecut iarna?? de ce nu le-ai pus pana acum? in conditiile in care dispui de cash, daca e aproape martie, ia-ti de vara, iar dupa aceea pt. iarna...
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cosmin_69, daca iti iei mixte cauta macar testele facute de adac si alte organizatii de genul asta si alege unele mai de doamne ajuta. Exita mixte foarte bune, doar trebuie sa fi atent.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Ru55eL |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 16 February 09 ![]() |
Vreau si eu cateva pareri daca stiti sau iti auzit de marcile Wanli sau Minerva cat de bune/proaste sunt....? am observat ca sunt destul de ieftine..dar indicii de viteza si sarcina destul de mari..93 W
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
- 1.6 16V
Decembrie 2005/ Privilege
|
|
gratian.bran |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 4 May 10 ![]() |
salutare la toti meganii.cind am luat masina era vara.am discutat cu directorul economic(sotia-eu vin cu ideile mai traznite ,ea le analizeaza si da verdictul,am incredere in instinctul ei) despre necesitatea de a cumpara cauciucuri de iarna;initial avind experienta loganului cu montana all season am zis ca nu trebuie.A venit iarna cu un pic de zapada,nu am putut rula cu mai mult de 30-35km/h,ca aluneca in toate directiile.Am ales o solutie de compromis-cauciucuri de iarna dar pt. ca rulam putini km pe sezonul rece,am zis sa luam sh-uri.Am cautat si gasit cite 2 seturi identice fata/spate M+S,cost cu montaj 400Ron,dar chiar sint bune;le am de acum 3 ierni si sint supermultumit,are aderenta nu derapeaza(masina),iar pe zapezile de iarna asta nu am ramas inzapezit deloc(pe viscol,zapada de cca.15-20 cm) pe drumuri judetene pe care nu prea treceau lame.Erau si reesapate noi la 90Ron/buc dar am fugit de ele.
In privinta lanturilor am si de alea le-am folosit cu max.40km/h,de nevoie ca pe zapada inmuiata ,,innota".e o experienta care poate sa ajute pe altii,zic eu.Bafta. ![]() |
--------------------
Renault Fluence
Sedan
- undeva in vn
2011 Privilege ex Oltcit RT; Logan1,4;Megane2.2 1,6-16;Opel corsa 1,4-100cp;Fluence1,6-16; Elantra1,6-16
|
|
shanefalco |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 31 January 10 From: Oradea ![]() |
Trebuie sa fii batut in cap rau sa-ti echipezi masina cu cauciuri de iarna doar pe spate(evident daca masina e cu tractiune fata!) la ce folos sa o controlezi in curbe,daca nici nu poti sa pleci din fata casei. Eu unul,am domiciliul la cativa kilometrii de oras,pe unul dintre dealuri,intr-una dintre ierni din fata casei nu am putut sa o misc,pe loc drept,repet DREPT! ce sa mai zic de rampe, iarna trecuta am avut cauciucuri de iarna doar pe fata,spatele fiind de vara,si nu am avut absolut nici o problema,de derapaj ma refer,acum cine e inconstient si intra cu 100km/h pe ora in curba,normal ca fuge masina..fuge masina cu tot cu asfalt.
Numai bine si spor la condus. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
expresion 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th August 2025 - 19:55 |