Intrebari despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre cauciucuri
andreiani |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 26 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006 Estate 1.5dCi
|
|||
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
"shading_cone" , +1
![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
gTz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 21 October 09 ![]() |
QUOTE(alexxis2001ro @ 5 Nov 2009, 08:28) si cum controlezi tu spatele masinii daca ti-a derapat? crezi ca ai asa bune reflexe sa tragi de volan stanga sau dreapta in functie de cum a plecat spatele masinii si sa controlezi dezechilibrul pe care il ia masina din cauza aderentei diferite intre punti? esti genul de persoana care il vede pe unu pe strada cum intoarce cu frana de mana si zice...pfff teribilist? e bine sa faci niste derapaje controlate prin parcare ca sa te prinzi cum sta treaba.....doar cu teoria nu rezolvi nimic.....degeaba sti tu ca dc itzi fuge fundu in stanga tu trebuie sa tragi tot stanga....dc nu sti si cat sa tragi...cat sa accelerezi....uite un fimuletz.....si p asta l'a luat prin surprindere http://www.automarket.ro/stiri/video-o-pat...-kmh-11141.html |
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
shading_cone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 15 July 09 ![]() |
Ma gandeam azi, ca la ce prostii au zis unii aici, ar fi in stare sa zica ca si lanturile ar trebui puse pe spate
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Renault Megane II sedan, 1.6 16V 83 Kw, 2005
|
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
cumparat astazi 2 anvelope debica frigo 2 (conform cu bugetul). montat pe puntea fata. va tin la curent......
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
greenux |
![]()
|
![]() Uta, uta cu Meganul... Group: Members Posts: 131 Joined: 9 October 07 ![]() |
Mai revin cu o intrebare pentru cunoascatori. Mai este nevoie de lanturi daca avem cauciucuri bune de iarna? Politia ce zice? Vanzatorul din targ mi-a spus ca nu mai am nevoie de lanturi....dar legea si experienta voastra ce zice?
![]() |
--------------------
Renault Megan Sedan
Manager Diesel de 105 cp
- B-xy-xxx
2007
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
ma gandesc ca lanturile nu trebuie sa lipseasca din portbagaj in cazul in care traseul nostru trece prin munti, zone inalte, etc si/sau unde posibilitatea ca drumul sa nu fie curatat imediat e mai mare...daca ai anvelope bune de iarna si circuli in zone relativ circulate, nu cred ca se impun lanturile(aici ma gandesc si la orasele mari, unde chiar daca sa spunem, o jumatate de zi ai avea nevoie de lanturi, efectiv, nu cred ca se merita efortul de a le pune/da jos, pt ca in scurt timp, de obicei, se intervine si se curata drumurile).
|
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
shading_cone |
![]()
|
Lanturile sunt o solutie extrema adoptata in cazuri extreme. Chiar daca ai cauciucuri de iarna, nu ai sa poti urca un deal foarte abrupt cu zapada batatorita doar cu anvelopele de iarna. Lanturile trebuie folosite doar pentru aceste conditii si apoi scoase imediat doarece duc la o uzura pronuntata a bieletelor, capetelor de bara si a altor componente de suspensie - directie, in plus si anvelopele au de suferit in urma folosirii necorespunzatoare a lanturilor.
Concluzia: lanturile m-au scos din situatii extreme (la bunicii mei care stau intr-o zona deluroasa greu accesibila iarna si unde nu ajungea nici o masina ) - fara lanturi nu ajungeam. De asemenea cand sunt folosite lanturile, nu trebuie sa conduci cu viteza, nu trebuie turat in gol, incat sa patineze cu tot cu lanturi: am patit acum cativa ani cand s-a rupt un lant - patinam in zapada adanca - si mi zgariat toata aripa. Am reusit sa ies dupa ce am aplicat solutia romaneasca - sarma + patent. This post has been edited by shading_cone: 9 Nov 2009, 11:28 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
shading_cone - destept
michelin, dunlop, contintental - prosti Ne inchinam cunostintelor tale, conule ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
shading_cone |
![]()
|
nu "conule" locuiesc intr-o zona unde montez de cateva ori pe iarna lanturi, pe anvelopele de iarna. si daca crezi ca dunop sau michelin de iarna te urca pe unde urc eu cu lanturi (si vecinu cu 4x4)(drum pe care il fac de cand ma stiu, de la dacia 1300), atunci chiar ma inchin in fata a ceea ce spui.
daca doar arunci asa un post ca sa ai un numar cat mai mare de posturi si sa fii prezent in toate topicurile, mai bine da-ti cu parerea unde te pricepi. De fiecare data cand faci o afirmatie, argumenteaz-o. atfel nu valoareaza nici cat bucsele de la bara stabilizatoare, alea care scartie urat. Daca scrie in dreptul nick-name-ului tau ca esti moderato ast anu inseamna ca poti jigni pe cine vrei. |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu ma refeream strict la acest post. Crezi ca sunt mai multi soferi care merg bine-merci pe asfalt sau care-si inchipuie ca meganeul e vtt?
Si cam ce te-a jignit, oare? Faptul ca am indraznit sa-mi inchipui ca - poate - marii producatori de anvelope sunt ceva mai experimentati in domeniu decat esti tu? QUOTE(www.michelin.ro) In cazul in care inlocuiti doua anvelope, este recomandat sa le montati pe cele noi (sau cele mai putin uzate) pe rotile din spate. QUOTE(www.pirelli.com) Radial tyres (even when new) must always be fitted on the rear axle; winter or studded must fitted in complete sets QUOTE(www.nokian.com) In the case of uneven wear, always fit the better tyres on the back axle irrespective of whether the vehicle is a front-, rear- or four-wheel drive. Mai caut sau tot tu ai dreptate? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
shading_cone |
![]()
|
Din cate vad c aai citat, reiese ca trebuie sa mai cauti
insa nu ai observat o chestie care e scrisa in tot ceea ce ai trimis tu. Peste tot spune ca anvelopele noi se monteaza pe partea spate. nu te contrazic la asta dar macar daca vrei sa fii destept pana la capat si sa imi dai peste nas. uita-te mai bine si ai sa vezi ca se vorbeste despre anvelope de vara sau de acelasi sezon. intr-unul dintre citate se specifica clar ca anvelopele de iarna se monteaza pe toate rotile!!!!!!!!!!! ceea ce am sustinut si eu. Ai dreptate ca se monteaza cele mai putin uzate pe spate. Dar noi vorbeam despre altceva. Te uiti la alt film. Noi vorbeam despre pe care punte e mai bine sa punem anvelopele de iarna daca nu ne permitem pe amandoua. Atentie!!!! am specificat si eu ca si toti producatatrii pe care i-ai citat, in postul meu ca producatorii recomanda montarea anvelopelor de ianr ape toate rotilor. Niciunul nu zice nimic de montat anvelope de iarna numai pe o punte. Noi vb de o probleme tipic romaneasca gen carpeala. Anvelpele de vara de exemplu nu influenteaza foarte mult comportamentul masinii pentru ca au aceiasi tractiune dar montate pe spate asigura mai buna stabilitate La fel si cu cele de iarna pentru ca nu iti iei anvelope de iarna pentru ca au profilul foarte adanc ci pentru compozitia lor care se preteaza la temepraturi scazute. asta in cazul in care anvelopele nu sunt uzate peste limita ca deja vb de altceva Am fost destul de clar sau vrei sa iti traduc si citatele tale?. In fond tu monteaza-ti anvelopele de iarna numai pe spate. succes la condus This post has been edited by shading_cone: 9 Nov 2009, 22:20 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
R19/16v |
![]()
|
Eu am luat masina pe care sa-mi permit sa o intretin; deci am 4 jante echipate cu anvelope de iarna, care sunt deja puse pe masina.
Toate citatele de mai sus sunt luat de la sectiunile cu anvelope de iarna ale fiecarui producator, unde te invit sa te uiti si tu. Din nou iti atrag atentia ca atacul la persoana nu este permis aici. Sustine-ti afirmatiile cu surse serioase, nu cu plimbarile tale la Cucuietii din deal. |
--------------------
DS
5H
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
QUOTE(shading_cone @ 6 Nov 2009, 11:58) hai sa analizam putin avantaje si dezavantaje. Am rulat mai multe ierni anvelope de vara pe toate rotile si concluzia: nu am derapat niciodata lateral insa am avut mari dificultati la urcat pante, ca sa nu mai vorbesc la franari unde am trecut de multe ori printre pietoni, pe trecerea de pietoni si cu frana calcata la maxim chiar pe carosabil uscat. M-am invatat minte si stiu de ce am eu nevoie: de frana buna si de aderenta in rampa. Un coleg de forum sustinea ca mai bine urgi o pana cu a 1 si pui cauciucirile de iarna pe spate: bravo colegu, se vede cata experienta ai, esti total pe langa condus: daca conduci in treapta 1 pe zapada, gheata, polei, masina o sa se tureze usor tot timpul si prin urmare ai sa patinezi nonstop. NU mai vorbti aiurea daca nu stiti ce e ala condus pe timp de iarna. Daca vreti sa conduceti sportiv pe gehata, zapada si chiar pe uscat dar rece ai toate sansele sa derapezi. Principala cauza de accident in cazul vitezi este neadaptarea acesteia la conditiile de trafic; asa ca daca stii ca pe spate ai cauciuciri de vara, iar pe fata de iarna, franeaza frate inainte de curba si dupa aia ia mai usor si nu derapezi. auzi povesti la voi, ca in curbe fara vizibilitate intri pe contrasens; pai logic nene daca ai avut cauciucuri de vara pe fata nu ai putut sa franezi la timp si ai intrat in curba cu viteza si canci stabilitate. In plus incearca tu sa iei o curba pe gheata sau zapada batatorita cu anvelope de vara pe fata, si cu un pic de viteza si ai sa constati ca nu ai directie si ca masina se duce tot inainte. avantaje anvelope de iarna pe fata: - franare eficienta - aderenta la urcat pante - aderenta la plecatul de pe loc pe gheata, polei, zapada batatorita - directie mai buna avantaje anvelope pe spate: - stabiliate pe uscat la viteze relativ mai mari pe puntea spate !! atentie !! numai pe puntea spate (si fata poate derapa) Nu mai sustineti porcaria aceea ca producatorii recomanda montajul pe o anumita punte de preferinta: toti producatorii recomanda montajul anvelopelor potrivite pe ambele punti si nici intr-un caz pe vreo punte anume a unui tip de anvelope (de iarna sau vara). Producatorii de masini si anvelope specifica: o masina cu anvelope de iarna numai pe puntea fata va avea comportament supravirator farte pronuntat la limita iar cele cu anvelope de iarna pe puntea spate au comportament subvirator foarte pronuntat la limita, oricare ar fi limita (cu cat mai frig sau gheata cu atat mai mica) Intrutotul de acord ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
shading_cone |
![]()
|
Stiu de unde ai luat citatele, stiam de inainte sa mi le arati. Insa repet. in ele se vorbeste despre alta problema ceea ce daca vrei recunosti daca nu - nu
Iar dai informatii greistie: citatul de pe michelin.ro l-ai luat de la sectiune sfaturi de siguranta si nu de la sectiunea anvelope de iarna conform cu sursa http://www.michelin.ro/ro/front/affich.jsp...0095726&lang=RO citatul de pe pirelli.com nu e complet : Always use four winter tyres A uniform outfitting is essential in order to guarantee optimum performance and safety when driving. Always use 4 winter tyres of the same brand and the same constructive characteristics. Mount on the same axle tyres of the same dimensions, with characteristics of use, tread pattern design and similar wear and tear conditions. The use of snow tyres, where permitted, must be extended to all four wheels. Consult the user's and maintenance manual of the vehicle for the correct load index and speed code of the tyres to use si spune clar ca sa folosesti aceiasi marca cu acelasi profil/dimensiuni pe aceiasi punte - nicidecum de pe ce punte sa montezi anvelopele de iarna Nu mai doresc sa intru in alte polemici ca vad ca nu ajungem la niciun rezultat desi am demonstrat cu surse. Plus ca pentru cei care doresc sa monteaze lanturi inseamna ca chiar vor sa "se plimbe la cucuietii din deal" deci conteaza si aceasta parere, nu? |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
stimati colegi, hai sa lasam supararile astea de moment si sa asteptam ZAPADA!
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
shading_cone |
![]()
|
Si da, asta e, unii dintre noi platesc rate la masini, si chirii, si intretineri si multe alte probleme,
Eu mi-am cumparat masina la jumate din pretul de noua cand avea 30.000 de km, si 2 ani. asa ca mi-am luat si jumate din anvelopele necesare. Asta e. Acuma sa nu crezi ca nu puteam sa imi pun 3 mil pe 2 anvelope dar nu le-am considerat necesare pentru ca de 10 ani de cand tot bat drumurile tarii, am folosit anvelope de vara iarna. singura problema pe care am intalnit-o a fost ca nu puteam sa urc rampe, dar aveam lanturi in portbagaj. de vre-o trei ani folosesc cu succes anvelope de iarna doar pe fata si nu am derapat, nu m-am invartit, nu am iesit cu spatele pe contrasens, niciodata. (Doamne fereste). Pe masina de serviciu am anvelope de iarna pe toate rotile. nu vad nici o diferenta fata de cum se comporta a mea. Nici eu nu merg la limita in curbe, si oricum iarna trebuie sa mergem cu mai multa grija. Poti prinde o portiune de gheata intr-o curba cand nu te astepti si poti sa ai si anvelopele cele mai "smechere" ca nu te mai salveaza. Cine isi permite, normal ca cel mai bine e sa isi ia pe toate rotile, ce marca doreste si cu orice performante masurate de Auto Bild, Auto motor si sport, ADAC, tyretest, etc, |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
gTz |
![]()
|
QUOTE(greenux @ 4 Nov 2009, 22:43) 1)Daca as monta cauciucuri de iarna doar la rotile din fata ce se poate intampla? Recunosc ca as face asta din lipsa de bani. 2)Apropo, care cauciucuri de iarna sunt ieftine si bune? 3)In Targul din Vitan sunt mai ieftine decat la hipermarketuri?? O dam din cola in fanta si din fanta in sprite......ce conteaza ca producatorii de anvelope recomanda setul complet....cand nu sunt bani? Diferenta dintre cauciucuri de iarna pe ambele punti si puntea fata e ca diferenta dintre benzia 95 si 100......sigur..producatorul spune sa bagi in masina benzina de cea mai buna calitate... r19 michelin, dunlop, contintental - nu sunt prosti dar inca nu au trecut prin romania...politia de ce recomanda sa ai cauciucuri de iarna si lanturi si galeata cu nisip si alte prostii? Revelionul trecut l'am facut la ranca....o statiune in dezvoltare....undeva in creieru muntelui....drumu e vai de capu lui...daca te prinde acolo o ninsoare numai cu skiurile mai ajungi jos....si la baza muntelui statea politia si ne verifica pe fiecare sa avem cauciucuri de iarna si lanturi...fara astea nu urcai ( cred ca politistu nu a auzit dunlop...continental ) |
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
faptul ca trebuie sau ma rog e recomandat sa pui patru cauciuce de iarna pentru mine echivaleaza cu litera de lege.
Iarna trecuta cu un singur rand de iarna (puntea fata) am reusit o intoarcere ce 270grade cu plecare de pe loc, treapta I si viteza 10km/h (oare am avut atat?) pur si simplu am vrut sa intorc masina in sensul invers de mers si am ajuns perpendicular pe axul drumului si asta numai datorita faptului ca spatele a fugit dupa gagicute. intr-o juma de ora am pus doua bucati de iarna si pe spate, iar acolo unde uni mergeau cu 40km/h eu mergeam in siguranta cu 70-80km/h, acolo unde uni impingeau de masina (in unghi de 45grade pe axul drumului) eu circulam relaxat cu muzica si caldura. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
gTz |
![]()
|
si daca nu ai bani de 4 cauciucuri...ai doar de 2......ce faci nu iesi cu masina din casa?
|
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
R19/16v |
![]()
|
Iti iei masina pe care o poti intretine!
|
--------------------
DS
5H
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
shading_cone |
![]()
|
pai daca ai bani doar de o dacia 1300 ce te face sa crezi ca ai bani si de anvelope pe spate. un coleg al meu baga mai multi bani in piese la cielo decat bag eu in megane iar el a dat pe masina de 3 ori mai putin.
Masina cere bani oricum indeiferent de pretul de achizitie. Daca nu poti sa iti permiti toate 4 anvelopele, alegi o solutie de compromis. pur si simplu nu mai iesi cand e gheata pe sosea. sau cum spunea si @tatimeu@ in loc de 80kmh mergi cu 40 ca e mai important sa ajungi la destinatie decat viteza pe care o atingi pe traseu. |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
gTz |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
alexandra98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 8 November 09 ![]() |
Daca montezi cauciucuri de iarna doar pe fata o sa beneficiezi de toate masurile de sigurnata activa .. doar pe fata! Dar fiecare dupa buget... . Partea neplacuta este ca deja au inceput sa umble la preturi cei de la depozite, in sensul cresterii. Mi-am luat Sava Eschimos cu 190 saptamana trecuta, iar acum am inteles ca le-au facut 220-250. Deh afaceri de iarna la romani.
|
--------------------
renault megane
sedan luxury
2009
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Bine zis,doar pe fata,dar masina are 4 roti,nu 2,degeaba ai aderenta pe fata daca te fura spatele,dar fiecare isi asigura sanatatea cum stie mai bine
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
R19/16v |
![]()
|
Eu zic ca e mai bine sa nu poti pleca de pe loc decat sa ma gasesc intr-o sanie de 1.5 tone.
|
--------------------
DS
5H
|
gTz |
![]()
|
Oricum ai da'o nu e bine....ideea....astia care nu avem cauciucuri de iarna pe spate.....mergem la munte cu nashu
![]() |
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
Dorin77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 25 May 09 ![]() |
Oricum ai face tot nu e bine.in unele cazuri chiar daca ai pe toate rotile pneuri de iarna si colegul de trafic are de vara si acelea pingele nu prea te ajuta cu nimic daca intra in tine,nu-i asa?nu incurajez acum pe nimeni sa umble fara pneuri de iarna,oricat de noi si de bune ar fi cele de vara.fara pneuri de iarna esti terminat iarna.dar ceea ce s-a pus problema in acest topic a fost daca poti trece iarna numai cu 2 pneuri iarna.cred si sustin ca un stil de condus mai prudent pot suplini cele 2 pneuri iarna de pe puntea spate,dar fata neaparat trebuie echipata ptr iarna.foarte corect si foarte bine ...CONE.
|
--------------------
Renault
Megane
2008 Sedan Manager 1,5DCI 85cp
|
|
crystale |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pe masina de serviciu am anvelope de iarna pe toate rotile. nu vad nici o diferenta fata de cum se comporta a mea. Nici eu nu merg la limita in curbe, si oricum iarna trebuie sa mergem cu mai multa grija. Poti prinde o portiune de gheata intr-o curba cand nu te astepti si poti sa ai si anvelopele cele mai "smechere" ca nu te mai salveaza. Din punctul meu de vedere cauciucurile de iarna sunt 99% marketing. Evident ca e mult mai profitabil pentru producatorii de anvelope sa isi ia omul si pneuri de iarna. |
--------------------
Renault
Megane 1.5dCI 85CP
2008 Extreme
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th August 2025 - 19:50 |