Renault Fluence, Noul model sedan
![]() ![]() ![]() |
Renault Fluence, Noul model sedan
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 28 Oct 2009, 16:05) Consumul corespunde celui atins în cadrul testului standard, pe care-l aplică fiecare producător. Nu e vina Renault că testul de stabilire a consumului este departe de realitate. Eu dacă merg cu 70km/h constant scot consum de 4. Pe afară niciodată nu am scos peste 7. Și dacă aș merge la consum, fără a deteriora confortul, aș scoate sub 6 lejer. Eu cred că tu pe afară mergi cam mult peste limita legală. Stiu care-i faza cu testele standard, si stiu ca alea-s conditii teoretice, dar mi se pare ca-i prea mare diferenta fata de realitate. Tu scoti consum 4% la mers constant??? Foook....chiar nu inteleg cum...eu in general merg cu 110-130, in localitate cu 95, in depasiri o mai turez ca stiu ca-i place, si plus ca n-am chef sa fac o depasire in juma de ora fara s-o turez...si scot consum 8.5-9% Acuma zi-mi tu ca merg mult peste limita legala...si zi-mi ca eu sunt vinovat ca masina asta are o foame de nemaipomenit. Mi se pare muult peste cat declara ei si de aia sunt nemultumit. Daca tu mergi la limita legala, cu 50 in localitate si 90 afara, bravo tie, eu nu pot sa pierd atata vreme mergand cu viteze din astea! |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ce schumii....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(marshall_balance @ 28 Oct 2009, 17:30) Daca tu mergi la limita legala, cu 50 in localitate si 90 afara, bravo tie, eu nu pot sa pierd atata vreme mergand cu viteze din astea! 80-90 prin localități, 110 pe afară și în depășiri a 3-a fără milă până la 130 la oră. 3-4 oameni și bagaje aferente. De vreo trei ani de zile scot în medie cam 6,5, pe sute de km, fie vară fie iarnă. Io zic că faci ceva greșit. This post has been edited by ssilviu: 28 Oct 2009, 18:54 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 28 Oct 2009, 18:53) 80-90 prin localități, 110 pe afară și în depășiri a 3-a fără milă până la 130 la oră. 3-4 oameni și bagaje aferente. De vreo trei ani de zile scot în medie cam 6,5, pe sute de km, fie vară fie iarnă. Io zic că faci ceva greșit. Sau e motorul meu fomist. Ce naiba sa fac gresit? Conduc de 6 ani, nu de ieri de azi, deci nu stiu ce sa fac eu gresit... |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
valentin-axv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 461 Joined: 26 November 07 From: OLTENITA ![]() |
eu pot sa zic cand am mers cu 1.6 16 v al meu am intalnit 2 situatii si anume mers la consum si am scos un mediu de 5.9%.....si mersul normal care inseamna depasiri schimbat numai pe cuplu maxim 4250 rpm si viteze de 130-140-150 la ora si cel mai mult a urcat la 7.3%....per total un motor decent cu un consum zic eu normal.....daca asta consuma mult aia de la VW cu 1.6 al lor cu 8 valve de consuma de rupe ce sa mai zica....
|
--------------------
Renault
Megane Renault Clio 3
2003/2007
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 28 Oct 2009, 19:53) 80-90 prin localități, 110 pe afară și în depășiri a 3-a fără milă până la 130 la oră. 3-4 oameni și bagaje aferente. De vreo trei ani de zile scot în medie cam 6,5, pe sute de km, fie vară fie iarnă. Io zic că faci ceva greșit. io zic ca ala care ti-a dat carnetul a facut ceva gresit Tu nu gresesti cu nimic ![]() |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
vezi ca tii masina prea mult intr-o viteza , asta inseamna ca o tii si la turatii mari, incerca sa faci o tura cu un m3 sa vezi c-am cand trebuie sa schimbi vitezele si atunci vei scoate un consum decent si chiar mai mic decit da cartea dar sa respecti indicatiile lor ca iei nu au facut consumul la o masina la 130 km /h , a fost facut la un schimb al rapoartelor de viteza la anumite turatii, de aia iti spun sa faci o tura cu un m3 ca-ti arata cand sa schimbi vitezele, iar apoi fa o proba si la tine timp de o luna daca rezisti sa mergi in conditiile astea si atunci sa ne spui si noua cit consuma masina ta
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Vocea-Clientului @ 28 Oct 2009, 11:23) Salut, In clipul la care te referi se face o comparatie intre consumul de combustibil mixt si costurile de intretinere ale modelului Fluence vs concurenta, iar comparatia este facuta atat pentru motorizari benzina, cat si pentru motorizari diesel. La Fluence, aerodinamica imbunatatita si noua directie asistata electric permit o reducere suplimentara a consumului cu 0.2l/km, iar daca vrei sa faci comparatia cu Megane II sa stii ca Fluence 1.6l benzina are un consum mixt de 6.5l/100km, fata de 6.9l/100km la Megane II. Renault Romania Tel: 021.203.88.58 voceaclientului.renault@renault.com Fluence-ul 1.6 16v are acelasi ambreiaj ca pe Megane II 1.6 16v? P.S. intrebarea mea nu era pentru consumuri teoretice, era pentru cele obtinute de utilizatori/posesori ale celorlalte marci obtinute la mers economic(de preferat) sau la acelasi stil de condus. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ssilviu |
![]()
|
Dacă nu-ți răspunde, înseamnă că da. Ambreiajul a rămas la fel.
![]() This post has been edited by ssilviu: 28 Oct 2009, 22:49 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
ma bazez pe asta, sau pe un raspuns de genul: noile standarde ale fluenceului se ridica la cele internationale etc...
arata binisor masina, dar deja are niste minusuri cum ar fi portbagajul, pretul. nu stiu la ce s-au gandit cand au facut economia aia; cu niste pistoane cred ca ieseau mai ieftin decat cu atatea fiare. fata de megane 3 are capota mai scurta, si au bagat mai mult plastic pentru economie de tabla, dar poate fi si un plus prin orasele noastre si pentru siguranta pietonilor. sper sa faca cat mai repede testul la ncap, daca l-or face. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
marshall_balance |
![]()
|
QUOTE(adytym @ 28 Oct 2009, 22:25) vezi ca tii masina prea mult intr-o viteza , asta inseamna ca o tii si la turatii mari, incerca sa faci o tura cu un m3 sa vezi c-am cand trebuie sa schimbi vitezele si atunci vei scoate un consum decent si chiar mai mic decit da cartea dar sa respecti indicatiile lor ca iei nu au facut consumul la o masina la 130 km /h , a fost facut la un schimb al rapoartelor de viteza la anumite turatii, de aia iti spun sa faci o tura cu un m3 ca-ti arata cand sa schimbi vitezele, iar apoi fa o proba si la tine timp de o luna daca rezisti sa mergi in conditiile astea si atunci sa ne spui si noua cit consuma masina ta Inteleg ce vrei sa zici, dar eu nu o turez aiurea ca nebunul...am scris si mai sus ca o turez doar in depasiri, in rest schimb la 3000. In fine, cred ca nu mai are rost discutia despre consum, din moment ce toata lumea care are Renault merge legal, si deci le consuma 3-4%! Eu asteptam un raspuns de la Vocea Clientului (nu ca n-as anticipa ce raspuns mi-ar da ei) |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
am observat ieri o chestie pe Configurator:
Laguna GT Line 2.0 dCi 150 CP = 18.500E M 3 Sport Tourer Privilege 1.9 dCi 130CP = 18.400E Nu am comparat Fluence ca nu ma intereseaza. Dar cred ca Reno e gresit rrrau... DOAR 100E diferenta ?!!? |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer GT Line
1,5 dCi 110CP - aprilie 2015
- de Bucuresti... :) Renault rulez...
|
|
Modus |
![]()
|
Care este diferenta la dotari?
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Auzi,"diferenta la dotari".Pai tu ce-ai alege intre cele 2?Si sa nu-mi spui te rog ca ai lua Meganul!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Modus |
![]()
|
Au performante cam similare, nu?
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
diferenta in ceea ce priveste dotarea nu prea este. Singurul lucru la care ma gandesc eu e faptul ca laguna are 3600 euro reducere fata de 1400 megane si iarasi ma gandesc ca se mizeaza pe vanzari bune datorate unui spatiu de depozitare mai mare. Clar pentru mine e laguna, dar mai stii ce e in mintea frantujilor, ce calcule au facut. Vanzarile raportate la timp o sa ne spuna daca au gandit cu dreptul sau cu stangul.
|
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
diferenta e alta- nu au actualizat datele de pe net- acele lagune nu mai exista de 1 luna - daca credeti ca mai puteti lua laguna gt line la 18500 sunati la un dealer si o s ava zica clar ca nu mai au nimic pe stoc - si respectivul pret era pentru laguna 2008
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
eu fac pariu ca vor mai exista stocuri de Lagune sub 20k Euro, asa ca cine vrea sa-si ia masina... sa stea cu ochii pe dealeri
![]() |
--------------------
Renault
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aleksanders @ 29 Oct 2009, 12:05) diferenta e alta- nu au actualizat datele de pe net- acele lagune nu mai exista de 1 luna - daca credeti ca mai puteti lua laguna gt line la 18500 sunati la un dealer si o s ava zica clar ca nu mai au nimic pe stoc - si respectivul pret era pentru laguna 2008 Nu zic ca nu te cred pentru ca m-am obisnuit cu acest stil Renault! Ideea e ca e ceva putred, in 2008 nu exista Laguna GT line ca sa aiba ei stoc din 2008... Oricum comparatia e gresita pentru ca se compara MIII Sport tourer cu Laguna normala, comparati cu Laguna Break care e 20100 E |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Modus |
![]()
|
Voua nu vi se pare ciudat ca Renault Romania nu face deloc reclama pentru Fluence? Un model care inlocuieste best sellerul M2 Sedan, care a beneficiat de atatea campanii publicitare in Romania, si care nu beneficiaza de nicio promovare in afara de Renault Roadshow???
Vocea Clientului, ce zici? |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Pai poate nici ei nu-s multumiti de ce a iesit!In sfarsit,pare si Modus ca-si revine!
![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Modus |
![]()
|
Si in afara de asta, masina a fost lansata deja in Romania, si ei nu au organizat NICIUN drive-test pentru presa auto?????????????????
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
zugry |
![]()
|
QUOTE(papa_mulo @ 29 Oct 2009, 15:40) Nu zic ca nu te cred pentru ca m-am obisnuit cu acest stil Renault! Ideea e ca e ceva putred, in 2008 nu exista Laguna GT line ca sa aiba ei stoc din 2008... Oricum comparatia e gresita pentru ca se compara MIII Sport tourer cu Laguna normala, comparati cu Laguna Break care e 20100 E Scuze, eu am comparat din punctul meu de vedere, respectiv nu mi-as lua break decat daca ar fi un model deosebit, cum este M III Sport Tourer. Prefer sedanul, dar cum Fluence nu-l consider o optiune m-am uitat la Laguna III, si uite asa am ajuns sa compar cele doua. Totusi, voi da o fuga la dealer sa vad daca preturile sunt reale si diferenta este asa mica de pret... Intradevar, curios faptul ca Renault nu a publicitat nimic despre Fluence inca... Si eu subscriu: isi revine Modus ![]() |
--------------------
Renault
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
@spy_oh_joy1389 Nu cred ca ar fi diferente notabile...Acelasi motor,aceeasi cutie. This post has been edited by cata70: 1 Nov 2009, 11:53 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
conteaza cum te simti in masina cand te urci in ea.
cand m-am bagat in noul symbol, pur si simplu n-am simtit nicio diferenta fata de cel vechi, iar chestia asta mi s-a parut o bataie de joc; absolut nimic schimbat. cateva linii acolo in plus nu ma intereseaza, dar macar cand te asezi in masina sa simti ca este alta, si asta caut la fluence. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
eu n-am simtit o diferenta extraordinara intre symbol si cel mai slab echipat fluence.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
"...versiunea Fluence pe benzina de 110 cai fiind dotata cu o cutie cu doar cinci rapoarte in loc de sase, cum se intampla in cazul lui Megane."
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 00:17 |