Politica pe malul Dambovitei
![]() ![]() ![]() |
Politica pe malul Dambovitei
gruita2005 |
![]()
|
||
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|||
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(Tamango @ 19 Nov 2010, 20:03) Cu consumul de curent cu tot? QUOTE(pcs @ 19 Nov 2010, 22:29) Modus, la tine e mai mult fiindca ai plita electrica, care este ineficienta energetic, iar KWh electric costa de trei ori mai mult decat KWh gaz. Prefer de o mie de ori curent electric decat gaz, indiferent de cat costa. Nu suport sa-i imbogatesc pe rusi! |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Ai tu niste sticleti la scafarlie
![]() Si daca centrala care iti furnizeaza tie curent il produce prin arderea gazului? ![]() Dar eu cred ca vrei sa abati discutia de la subiecte fierbinti....si blonde ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
In Timisoara gazele sunt de la rusi? Credeam ca doar prind Nordul si Estul tarii sunt de la rusi. Cand a fost criza gazului, doar partile alea au fost afectate.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Dan73 |
![]()
|
Habar nu am cum si pe unde merge gazul din conducte.
![]() ![]() Daca nu gazul, atunci poate sarma care ii aduce curentul sa fie din Rusia, sau fierul de la plita...si tot nu-i bine ![]() ![]() This post has been edited by Dan73: 22 Nov 2010, 10:43 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
vazui si io luarile de cuvant (pupincurismele) de la sedinta pedele.
un singur cuvant : MIROBOLANT |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(Dan73 @ 22 Nov 2010, 09:49) Ai tu niste sticleti la scafarlie ![]() Si daca centrala care iti furnizeaza tie curent il produce prin arderea gazului? ![]() Dar eu cred ca vrei sa abati discutia de la subiecte fierbinti....si blonde ![]() Daca e curent produs la Cernavoda sau in hidrocentrale SIGUR nu are treaba cu rusii. 22 Nov 2010, 11:05: QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 22 Nov 2010, 10:05) In Timisoara gazele sunt de la rusi? Credeam ca doar prind Nordul si Estul tarii sunt de la rusi. Cand a fost criza gazului, doar partile alea au fost afectate. Cea mai mare parte din gazele arse in Romania vin de la rusi. This post has been edited by Modus: 22 Nov 2010, 11:05 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Dan73 |
![]()
|
Apropo de portocaliu:
http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/D..._376162631.html Probabil erau invidiosi ca liberalii au culoarea pe steag, pesedistii la fel...asa c-or fi zis ca nitel portocaliu nu strica. ![]() Visiniul e pus sa ne deruteze ![]() Am sa numar pe drum cand o sa merg odata la tara la mine cate primarii sunt vopsite in portocaliu ![]() This post has been edited by Dan73: 22 Nov 2010, 11:12 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Modus, mai cauta: de la rusi vine doar 30 % din gazul ars in Romania, iar gazul furnizat de E.ON provine 90% din tara. Conducta principala intra in tara pe la Isaccea si exista statii de amestec in principal in sud. Daca se inchid combinatele de ingrasaminte chimice, cum ameninta proprietarul, nu am avea nevoie de import.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
"Ascensiunea sa politică nu s-a bazat doar pe vorbe, ci și pe fapte"
G. Oprea despre E. Udrea la ce s-o fi referit? ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Madriann, se stie ca japonezi pun mare pret pe ONOARE, ceea ce la noi nu mai exista, poate mai este putina la blaga ca e singurul din pdl care si-a dat demisia in urma unui scandal, dar sigur a fost altceva la blaga in loc de onoare.
|
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE(Madriann @ 22 Nov 2010, 17:22) Ce vorbesti? Pai la noi se demisioneaza in 5 minute ![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Modus, in tara sunt doi producatori de gaze : Romgaz, care exploateaza sondele de gaz metan si Petrom, care capteaza gazele de sonda - astea au puterea calorica mai mare, deoarece contin si etan, propan si butan. De aici si necesitatea unor statii de amestec, care sunt concentrate in special in zona de sud, acoperita din punct de vedere al distributiei de GdF, fostul Distrigz Sud. In Timisoara, gazul este furnizat de E.ON si provine in special din gazul produs de Romgaz, adica gaz romanesc.Statiile de amestec si conductele magistrale tin de Transgaz.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
Modus |
![]()
|
Ideea este ca daca Romania ar opri toate importurile de gaz rusesc productia interna nu poate in niciun caz sa acopere consumul casnic si industrial.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(pcs @ 23 Nov 2010, 10:29) Modus, in tara sunt doi producatori de gaze : Romgaz, care exploateaza sondele de gaz metan si Petrom, care capteaza gazele de sonda.. Ce ai vrut sa spui aici, ca nu are nici o logica...? Romgaz exploateaza sonde ?! ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
gruita2005 |
![]()
|
Modus, lasa-te de meserie, Pcs din cate stiu are experienta in domeniul energiei si tu acum inventezi apa calda. Eu am un prieten la transgaz si-mi spunea ca anul acesta au importat max 10 % gaz in unele luni, si romanica daca ar vrea, nu ar mai trebui sa importe gaz vara, eventual doar in lunile de iarna.
Dar ce zici modus de elogiile aduse elenei (ceausescu) udrea ? |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
Dan73 |
![]()
|
Modus..ma gandeam la tine cum te-ai tu batut pe aici inainte de alegeri...cum ai stat tu la coada nu stiu cate ore ca sa votezi si sa aduci la putere pe laudatorii conitei elena,m vasnici luptatori anticomunisti.
![]() Uite aici ceva sa lecturezi. http://www.corneliu-coposu.ro/sectiune/ind...rafie_expunere/ Poate iti dai seama ce fel de oameni ar trebui laudati. Au trecut 15 ani de cand a murit si nu stiu cati dintre anticomunistii de azi si-au adus aminte de el. This post has been edited by Dan73: 23 Nov 2010, 11:18 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
gruita2005 |
![]()
|
Citind pe hotnews am vazut alta caricatura a politicii romanesti, mai marele ministru al muncii, cel mai destept si cel mai competent ministru al romanicai.
Citez : "Avem in vedere o asemenea abordare, tot pe codul social, inspirata din ceea ce se intampla in occident. Este vorba de o posibilitate de a crea mijloace mai facile de intrare pe piata a bonelor. Deci, sunt cazuri in care bonele fiind specializate pe aceasta meserie pot sa ingrijeasca cinci, sase, sapte, opt, zece copii, institutii de tip familial. Trebuie sa flexibilizam aceasta zona, pentru a crea si variante. Nu poti sa vii sa spui: de maine, vreau sa duc toti copiii de peste un an la cresa si sa nu ai locuri la cresa. Trebuie sa creezi variante pe piata astfel incat sa fie acceptabile masurile pe care le propui. E o noua filozofie in zona sociala, si trebuie sa tinem cont ca, in Parlament, o lege tine un an de zile de multe ori in dezbatere. Dar e o masura pe care ne-am asumat-o, o reforma in zona muncii." Apoi citez si un comentariu pertinent si la obiect: " supernanny vine de la apus (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:38) Boc/Botis Fan [anonim] Sigur, o bona poate ingriji deodata sapte copii care nu merg inca sau pasesc nesiguri, nu pot duce lingurita la gura sau varsa 3/4 din ea, trebuie schimbati de pipi/caca, trebuie plimbati (in carucior, pana vor merge bine), trebuie ajutati sa urce intr-un leagan, supravegheati indeaproape sa nu se loveasca, si in general, poate zimbi pe rand, cu drag, rabdare si bucurie, fiecaruia dintre cei sapte-opt-zece copii, pe care (mai departe) ii poate mangaia tandru spunandu-le cuvinte blande, rostite clar si mai ales corect romaneste. Daca n-ati intalnit-o inca pe aceasta doamna supercalificata si superdisponibila, nu va temeti: ea exista, noul cod de asistenta sociala o va naste spre ratificare din spuma guvernarii noastre purtata de val." modus, aphophis, instabil, rambox, nu-i asa ca avem cei mai competenti ministrii ai tuturor timpurilor?! This post has been edited by gruita2005: 23 Nov 2010, 11:28 |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(gruita2005 @ 23 Nov 2010, 11:06) Modus, lasa-te de meserie, Pcs din cate stiu are experienta in domeniul energiei si tu acum inventezi apa calda. Eu am un prieten la transgaz si-mi spunea ca anul acesta au importat max 10 % gaz in unele luni, si romanica daca ar vrea, nu ar mai trebui sa importe gaz vara, eventual doar in lunile de iarna. Dar ce zici modus de elogiile aduse elenei (ceausescu) udrea ? Deci iarna nu putem sustine consumul industrial si cel casnic doar cu productia interna; asta inseamna ca suntem dependenti de rusi. Elogiile Elenei seamana cu cele pe care le-a primit si Victoras. PCR reloaded si la PSD si la PDL. Nu mai dau atentie la asemenea fleacuri. 23 Nov 2010, 11:41: QUOTE(Dan73 @ 23 Nov 2010, 11:17) Modus..ma gandeam la tine cum te-ai tu batut pe aici inainte de alegeri...cum ai stat tu la coada nu stiu cate ore ca sa votezi si sa aduci la putere pe laudatorii conitei elena,m vasnici luptatori anticomunisti. ![]() Uite aici ceva sa lecturezi. http://www.corneliu-coposu.ro/sectiune/ind...rafie_expunere/ Poate iti dai seama ce fel de oameni ar trebui laudati. Au trecut 15 ani de cand a murit si nu stiu cati dintre anticomunistii de azi si-au adus aminte de el. Lasa, ca nici daca veneau ai tai nu se omorau cu lupta anticomunista. 23 Nov 2010, 11:42: QUOTE(gruita2005 @ 23 Nov 2010, 11:27) modus, aphophis, instabil, rambox, nu-i asa ca avem cei mai competenti ministrii ai tuturor timpurilor?! Ba da! Aplauze ![]() This post has been edited by Modus: 23 Nov 2010, 11:42 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
A inceput al 3-lea razboi mondial ... cui ii mai pasa de reduceri de 25%, somaj si alte dracii. Sa vedeti acum argumente
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Madriann |
![]()
|
QUOTE(gruita2005 @ 23 Nov 2010, 12:06) Pcs din cate stiu are experienta in domeniul energiei si tu acum inventezi apa calda. Eu am un prieten la transgaz si-mi spunea ca anul acesta au importat max 10 % gaz Gruita, am si eu ceva experienta in domeniul energiei...si sunt direct interesat de Romgaz activand ca si operator in extractia gazelor naturale ![]() ![]() (ai vazut vreodata o compozitie de gaze din zacamant? ![]() Nu reinventez apa calda, stai linistit...dar in afara de gazul extras din Marea Neagra de Petromar, on shore nu prea mai sunt sonde productive, marea majoritate venind din gaze asociate exploatarilor de titei...asa ca, faptul ca Romgaz importa doar 10% se refera poate la necesarul Romgaz, nu la necesarul intern...sau poate prietenul tau nu a stiut ce sa citeasca. Importam mult mai mult...si daca rusii inchid robinetul, e bai mare...s-a intamplat anul trecut. |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
pcs |
![]()
|
@ Mandrian Poate nu stapanesc exact terminologia extractiei de gaz, dar, de exemplu, la Todiresti in Suceava s-au forat puturi de extractie prin care se extrage doar gaz. Dupa parerea ta, care este compania care exploateaza gazele din Transilvania? ca acolo nu se extrage / extragea petrol decat la Suplacu de Barcau. Toata padurea de puturi din zona Targu Mures, cele de la Roman chiar sunt epuizate? Eu stiu ca E.ON cumpara gaz de la Transgaz, din productia din Transilvania si Moldova, iar cota de gaz rusesc nu a depasit niciodata 15% din totalul gazului furnizat celor 1300000 de consumatori casnici + cei industriali eligibili care au contract cu E.ON.
De pe site-ul Romgaz :"Romgaz prin cele doua Sucursale de productie, Medias si Targu Mures, opereaza pe teritoriul tarii peste 153 de zacaminte comerciale amplasate in Transilvania, Moldova si Muntenia. ..... In perioada 2010- 2011 proiectele Romgaz au in vedere lucrari de foraj, de exploatare, punere in productie sonde, imbunatatirea calitatii gazelor si comprimarea in campuri de gaze astfel: * Punere in productie a 60 de sonde rezultate din forajul de cercetare; * Valorificarea potentialului zacamintelor mature prin forajul a cca 30 de sonde noi si punerea lor in exploatare; * Imbunatatirea calitatii gazelor prin punerea in functiune de noi statii de uscare,modernizarea si retehnologizarea celor existente; * Extinderea exploatarii zacamintelor mature prin lucrari de modernizare a instalatiilor tehnologice existente, a sistemelor de comprimare in campurile de gaze, infrastructurii si utilitatilor. Productia de gaz condensat realizata in 2009: 2.743 tone" De pe wikipedia: Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș (SNGN Romgaz SA) este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Obiectul de activitate principal al societății este extracția hidrocarburilor. În anul 2006, Romgaz a produs 35,88% (6,1 miliarde metri cubi) din consumul intern al României, în condițiile în care Petrom și alți mici producători independenți au asigurat 34,12% (5,8 miliarde metri cubi). Diferența de 30% a fost acoperită prin gaze naturale din import, în cantitate de 5,1 miliarde metri cubi[3]. În anul 2008, producția Romgaz a fost de 5,85 miliarde metri cubi[4] |
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE(Modus @ 23 Nov 2010, 11:40) Deci iarna nu putem sustine consumul industrial si cel casnic doar cu productia interna; asta inseamna ca suntem dependenti de rusi. Elogiile Elenei seamana cu cele pe care le-a primit si Victoras. PCR reloaded si la PSD si la PDL. Nu mai dau atentie la asemenea fleacuri. <span class='edit'>23 Nov 2010, 11:41:</span> Lasa, ca nici daca veneau ai tai nu se omorau cu lupta anticomunista. <span class='edit'>23 Nov 2010, 11:42:</span> Ba da! Aplauze ![]() Modus...diferenta dintre mine si tine e ca eu nu am pus si nu voi pune niciodata botul la asemenea gargara cu lupta anticomunista. Nu o fac pentru ca stiu bine cine sunt ei si nu voi sta niciodata la coada toata ziua sa votez niste farsori. Macar astia pe care ii numesti tu ca fiind "ai mei" nu s-au laudat ca lupta cu comunistii. ![]() Si inca o data se dovedeste ca cei care au credinte politice au un soi de deformatie "profesionala". Atribuie aceste "calitati" si altora. ![]() This post has been edited by Dan73: 23 Nov 2010, 14:04 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Madriann |
![]()
|
@pcs:
![]() Multumesc, m-am "actualizat" acum. Aveam impresia ca tot ce a fost de stat s-a privatizat si ca Petrom era principalul operator in foraj-extractie. Transgaz, Distrigaz...Romgaz, erau toti transportatori pentru mine ![]() Gazul de sonda reprezinta o combinatie de hidrocarburi plus alte minuni (N2, CO2, condensat, vapori de apa samd). Cele cu un procent ridicat de metan le numim "lean gas", dar in practica nu am vazut sonda cu mai mult de 92-93% metan. Chiar si acesta are valoarea calorifica (Wobbe) prea ridicata pentru a fi trimis direct la consumatori, lasand la o parte pretul ridicat al compusilor separati (propan, butan, isobutan) - se practica dehidratarea (MEG/TEG sau site moleculare) sisepararea LPG-ul, astfel incat la consumator sa ajunga doar metan si etan, cu ceva urme de N2 si CO2. Sonda care sa produca doar metan nu am vazut, dar lumea e mare...o sa caut sa ma informez ![]() Ma intreb totusi de ce anul trecut a fost asa mare tam- tam ca au taiat rusii gazul, in conditiile in care era vorba de 15% - eu unul, imi amintesc ca scazuse presiunea intr-o conducta Transgaz de la 18 barg la 8-9 barg, iar in toata tara era presiune scazuta la consumatori. Asta in conditiile in care Romgazul a distribuit atunci cantitati importante din depozitele subterane...ma tot bate un gand ca cifrele ANRE nu sunt tocmai "corecte" ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
gruita2005 |
![]()
|
Madrian, o sa-l intreb pe prietenul ala al meu de la transgaz si o sa-mi spuna exact cat gaz a intrat pe la Mediesul Aurit -jud. Satu Mare de la rusi-ucraineni, dar eu cred ca asta vara a venit gaz de la rusi doar pentru stocare nu si pentru utilizare.
|
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
pcs |
![]()
|
Cred ca problema venea de la combinatele chimice ale lui Nicolae - cele de ingrasaminte chimice - Slobozia, Turnu Magurele, etc. care aveau un contract preferential tip "Hidroelectrica" pentru gazele din productia interna, mai ieftine decat gazul rusesc. Cum alea nu pot fi oprite/pornite peste noapte, a fost un pic de tambalau. Pot sa iti spun ca de exemplu la Suceava nu a fost nici o problema, in schimb la Botosani, care este capat de conducta, au fost. La Iasi, in cartierul Alexandru , din cauza unor greseli in executia retelei de distributie, au inghetat reductoarele de presiune de la blocuri si a fost un tambalau cat casa.
De privatizat s-au privatizat distributia si furnizarea de gaz, precum si 5 filiale Electrica ( distributie si furnizare energie electrica ) This post has been edited by pcs: 23 Nov 2010, 14:56 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 07:42 |