Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
![]() ![]() ![]() |
Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
SwatKat |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|||
fkt_eva |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 2 October 08 ![]() |
QUOTE(SwatKat @ 9 Oct 2008, 15:24) Si zi si tu clar "bai am gresit", nu ca sa satisfaci orgoliul unor misogini, ci ca sa constientizezi... Ei... asa mai merge! Eu asta am si vrut, o discutie normala, fara cratite si alte cele, cum am mai zis deja, accept criticile, depinde numai cum is facute! Si ca am gresit, ca trebuia sa casc ochii, am recunoscut deja in vreo doua sau trei posturi! Eu asta am si vrut sa stiu, ca sa nu mai ajung cu masina in service cel putin inca vreo 6 ani de acum ![]() PS: Chiar nu-i nici o problema ca ti-ai permis sa-mi vorbesti la per tu... nu sunt absurda ![]() |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Ai gresit nu numai ca nu ai cascat ochii ci si ca ai incalcat, mai grav e ca din nestiinta, reguli elementare de circulatie. Asta trebuie sa recunosti.
Asteptam cu interes finalitatea contestatiei. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
QUOTE PS: Chiar nu-i nici o problema ca ti-ai permis sa-mi vorbesti la per tu... nu sunt absurda M-am referit si ca am fost mai acid... Dar repet, pe un forum vei gasi mereu oameni mai linistiti, oameni mai acizi, oameni care tipa etc... ca si in sala de tribunal, daca e sa o iei asa...Ideea e ca (,) cazul tau e unul extrem de clar in opinia mea si a altora.... si daca la chestii de astea elementare lumea greseste grav si nu prea intelege, mai "sare mustarul" uneori... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
Nu v-ati lamurit de raspunsul la intrebarea din titlul topicului inca ?
![]() This post has been edited by bygy007: 9 Oct 2008, 23:08 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
- B 07 BGY
2024 din subteranele Bucurestiului
|
|
FlorinG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 11 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Conduc de 25 de ani, am la activ 250 kkm din care vreo 4 kkm in spatiul european, 150 kkm in extraurban restul Bucuresti, am citit prima pagina si nu inteleg de ce se face atita polemica (9 pagini) la un lucru elementar. Fata a gresit si inca grav. Faptul ca isi sustine inca pozitia e de neinteles pentru mine. Crede ca toate contestatiile se rezolva in favoarea celor care le fac?
|
--------------------
Reno*Opel
Clio 1.5dCi 80CP, 2006
Opel Astra Clasic III, 2013 Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T |
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
ridic si eu o problema de ... logica :
(pt. o intelegere mai usoara am ales un exemplu mai simplu dar se poate aplica si in cazul de fata) eu sofer iscusit patrund intr-o intersectie pe culoarea rosie a semaforului si lovesc un bou care a patruns si el ca nesimtitu in intersectie pe culoarea verde.Militianul in necunoasterea lui ma scoate pe mine vinovat.Eu iscusit si in ale legilor ii intorc in instanta legea in bot militianului si ii arat ca cel care a patruns pe verde este contravenientul.... deductia logica in acest caz ar fi ca toti cei care patrund intr-o intersectie pe verde sunt contravenienti si ar trebui sanctionati...nu?norocul lor e ca nu toti provoaca accidente... |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
O alta intrebare de logica: la un trafic bara la bara, cel care vrea sa vireze la stanga (si nu poate) blocheaza toata coloana din spatele lui, nu ? Si atunci ce rost mai are semaforul ?
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian mgn @ 10 Oct 2008, 09:01) ridic si eu o problema de ... logica : [...] deductia logica in acest caz ar fi ca toti cei care patrund intr-o intersectie pe verde sunt contravenienti si ar trebui sanctionati...nu?norocul lor e ca nu toti provoaca accidente... Deductia (mai mult concluzia) logica este sofista. Pleci de la un caz particular anormal (declararea in instanta a unui anumit caz, cu specificitatile lui, de catre un anumit judecator - si la cati judecatori competenti sunt, nu e nimic de mirare - ) si de la acest caz particular generalizezi la toate cazurile. Asta e una din erorile cele mai grave de deductie logica. de fapt nu e nici un fel de deductie logica, nu are nici o legatura cu logica ci cu manipularea sofista. 10 Oct 2008, 09:32: QUOTE(lm @ 10 Oct 2008, 09:25) O alta intrebare de logica: la un trafic bara la bara, cel care vrea sa vireze la stanga (si nu poate) blocheaza toata coloana din spatele lui, nu ? Si atunci ce rost mai are semaforul ? O intrebare de legislatie: intr-o intersectie ce trebuie sa se intample daca cel ce intra in intersectie ar incomoda traficul (in speta aici facutul la stanga, pentru ca ar sta el in intersectie)? This post has been edited by klaus: 10 Oct 2008, 08:32 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
bine klaus ... corectez - incerc sa manipulez sofist ... insa ideea ramane
![]() This post has been edited by adrian mgn: 10 Oct 2008, 08:37 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adrian mgn |
![]()
|
vorbeam cu cineva alex si de aici "botezul " - sorry klaus
![]() miel.jpg ( Size: 61.75k ) Number of downloads: 20 This post has been edited by adrian mgn: 10 Oct 2008, 08:45 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
- Smoked taillights
|
fkt_eva |
![]()
|
Am intrat in sfarsit in posesia procesului verbal si scrie:
Fapta savarsita este prevazuta de art. 57, al.2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 101 al.3 OUG. 195/2002 rep "A savarsit urmatoarele: A condus auto cu nr. SJ-**-*** pe str. Nufarului din directia sens giratoriu Nufarului, a trecut pe culoarea verde a semaforului electric, la intersectia cu str. Ciheiului, a virat stanga si a tamponat auto cu nr. BH-**-*** neacordand prioritate de dreapta acestuia care circula din directia str. Cantemir cu str. Nufarului." |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
acum se poate inchide,in sfarsit????
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Astia de la politie sunt incapabili sa invoce un articol cum trebuie. Trebuia invocat 59 nu 57.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
fkt_eva, ma bucur pentru tine, ai scapat nevatamata din accident iar idiotenia politistului va duce la anularea PV! Art. 57 chiar ca se refera la intersectii nedirijate. So' pa ei!
Cu toate astea, sper ca lunga discutie de pe aici a fost folositoare, pentru tine si pentru altii! Nu cred ca ar trebui inchis topicul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE Art.57 (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia. QUOTE Art.59. (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. 57 se refera la intersectii dirijate, iar 59 vine cu completare la orice fel de intersectie. Cf. legii, eva a respectat 57 (2) insa nu si 59 (2). In mod normal trebuia sa aduca aminte si de 59...desi in 101 (3) zice de prioritate... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Eu ma bucur si mai tare
![]() |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
din cauza unui militian,pericolele raman pe sosea!
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Poate n-am inteles eu bine dar:
QUOTE(OUG195/2002) Art.57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia. (3) Patrunderea unui vehicul într-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei. (4) În intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie. Dupa "explicatia" politistului cu "prioritatea de dreapta", inclin sa cred ca PV-ul a fost intocmit cu Art.57/1, ignorand ca se refera la intersectii nedirijate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 13 Oct 2008, 13:21) Am intrat in sfarsit in posesia procesului verbal si scrie: Fapta savarsita este prevazuta de art. 57, al.2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 101 al.3 OUG. 195/2002 rep... QUOTE(adi_ar @ 13 Oct 2008, 15:32) Poate n-am inteles eu bine dar: Dupa "explicatia" politistului cu "prioritatea de dreapta", inclin sa cred ca PV-ul a fost intocmit cu Art.57/1, ignorand ca se refera la intersectii nedirijate. QUOTE(QUOTE(OUG195/2002)) Art.57/. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia. (3) Patrunderea unui vehicul într-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei. (4) În intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.195/2002)] Legea are caracter limitativ, si deci se aplica toate articolele anterioare celui mentionat. This post has been edited by Thor1983: 13 Oct 2008, 13:56 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Fara sa fiu jurist eu vad aici doua scapari in PV: cum a mentionat Klaus, art 57 (in loc de 59) si aia cu prioritatea "de dreapta". Astia au innebunit, caci 59 descrie exact situatia.
@initiatoare: greseala pe care ai facut-o nu-si pierde din gravitate (si nici din gradul ridicat de periculozitate in trafic). Totusi (declar insa ca aici chestiunea ma depaseste) PV e completat (in ochii mei) eronat. Poti - pe chestia asta - sa scapi de suspendare? De amenda? De ambele? @initiatoare: inca o data: chiar daca ataci cu cucces PV, asta nu inseamna ca n-ai gresit. Chiar daca reusesti (ceea ce-ti urez), nu uita ca greseala putea sa coste vieti. Pe bune. No shit. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
adi_ar |
![]()
|
@xcristina & @Thor1983:
![]() Am citit neatent cele scrise de fkt_eva! dantes are perfecta dreptate: QUOTE(dantes) Cf. legii, eva a respectat 57 (2) insa nu si 59 (2). Rasu' lumii, ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Eventual o poza cu PV-ul, ca sa nu mai existe loc de intors.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Da' sa treaca si numaru' de telefon.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Vreau sa vad cu ochii mei ca e invocat articolul 57. Daca da, ii cer scuze public ca n-am crezut-o.
Telefoane, adrese, nume si prenume, nu ma intereseaza. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
adi_ar |
![]()
|
QUOTE(os) ...Poti - pe chestia asta - sa scapi de suspendare? De amenda? De ambele?... PV, daca este asa cum se scrie, va fi anulat si odata el sanctiunile! Fapta, inclusiv accidentul, cu dauna cu tot, sunt reale si ireversibile! Apropo, fkt_eva, stii ca celalalt nu-si poate recupera banii de la asigurari cat timp este contestat PV iar daca esti disculpata singura lui sansa este sa aiba CASCO ?!? Nu stiu daca, in acesta situatie, nu se poate face o rectificare sau anulare/reformulare la PV respectiv !?!?! Probabil ca da insa nu stiu daca politia urmareste si reanalizeaza asemenea situatii. Poate ne lamureste cineva mai informat! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Celalalt are CASCO! PV tocmai ma chinui sa-l scanez, ca nu am originalul (adica duplicatul), e doar un mail de la adresa de domiciliu care e in SV, si un vecin binevoitor s-a angajat sa urmareasca cand vine pv-ul. Peste vreo doua zile ajunge si plicul...
This post has been edited by fkt_eva: 13 Oct 2008, 15:07 |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Lasa, ni-l arati cand vine originalul, pardon ... duplicatul! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 22:35 |