Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da

SwatKat
post 9 Oct 2008, 15:24
Post #241

Membru autentic

Group: Members
From: eterna si fascinanta RO

Eva, n-as fi fost mai acid ca de obicei daca nu as fi vazut in posturile tale o tendinta descendenta ( happy.gif ): adica de la a sustine ceva ce crezi ca e adevarat sa-ti dai seama ca e eronat si ca nu ai dreptate.

Recunosc, traficul din Romania iti mananca mult nervii datorita in principal (poate) infrastructurii sub orice ceritica si lucrarilor haotice.... deci plec de la premisa ca nu ti-ai dat seama ce ai facut pentru ca ai interpretat gresit semafoarele si tablitele aditionale.... (desi, fie-mi scuzata paranteza, tin minte ca atat instructorul cat si tata mi-au imputai capatana mea de student cu regula prioritatii de dreapta....)
Bun, deci, cum ziceam, nu ti-ai dat seama... vii pe un forum, cu nedumerirea ta si o expui... Si te apuci sa citesti la duiumul de mesaje... unii zic de cratita, altii de pasaje din lege... Ei, la momentul asta, daca ai fi CITIT CU ATENTIE 59/2, ar fi trebuit sa-ti dai seama de greseala...

Si za te apuci sa scrii: Bai baieti si fete, am cam comis-o, acu ce as putea face?

Unii de pe aici (inclusiv eu) s-au suparat pe atitudinea ta... adica ceva gen "gica-contra"... Uite, ignora-i pe toti si reciteste doar posturile lui adi_ar si klaus (nu fac reclama biggrin.gif) ca au explicat clar si concis. Si ar trebui sa te lamuresti definitiv ca asa e, ca legea e BINE scrisa si nu exista cai de atac la ce vrei tu (ambiguitate intre 59/2 si 57 parca). Legea zice clar: cand epuizezi toate situatiile posibile, se aplica prioritatea de dreapta.

Si dupa cum au zis si altii, bai bine pierzi tu 3 secunde, 1 minut, chiar daca ai dreptate si scapi decat sa mori cu dreptatea in mana.... Doamne fereste de asa ceva, vorbeam ipotetic, insa cel putin eu dupa asta ma ghidez...

Si zi si tu clar "bai am gresit", nu ca sa satisfaci orgoliul unor misogini, ci ca sa constientizezi...

PS. eu am 28 ani, nu e mare diferenta intre noi, de aia mi-am mai permis sa vorbesc la per tu...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fkt_eva
post 9 Oct 2008, 15:56
Post #242

Membru incepator

QUOTE(SwatKat @ 9 Oct 2008, 15:24)
Si zi si tu clar "bai am gresit", nu ca sa satisfaci orgoliul unor misogini, ci ca sa constientizezi...

Ei... asa mai merge! Eu asta am si vrut, o discutie normala, fara cratite si alte cele, cum am mai zis deja, accept criticile, depinde numai cum is facute! Si ca am gresit, ca trebuia sa casc ochii, am recunoscut deja in vreo doua sau trei posturi! Eu asta am si vrut sa stiu, ca sa nu mai ajung cu masina in service cel putin inca vreo 6 ani de acum tongue.gif , ca de partea legala ma ocup eu pe mai departe, nu asta ar fi problema! Insa m-a deranjat tonul unora si inclusiv al tau care s-au lansat in atacuri referitoare la profesie, moralitatea mea, etc. vezi adresarea "pitzipoanca" si altele care nu aveau nimic de-a face cu condusul! O fi ca nu sofatul ii cea mai mare calitate a mea, insa cati dintre voi de aici nu ati facut nici macar o zgarietura la masina din vina voastra! In fine, nu ma intereseaza care cate zgarieturi sau tamponari au facut! Sper doar ca m-am facut inteleasa!

PS: Chiar nu-i nici o problema ca ti-ai permis sa-mi vorbesti la per tu... nu sunt absurda cu ochiul.gif

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
Steel Tormentor
post 9 Oct 2008, 16:13
Post #243

Membru autentic

From: Constanta

Ai gresit nu numai ca nu ai cascat ochii ci si ca ai incalcat, mai grav e ca din nestiinta, reguli elementare de circulatie. Asta trebuie sa recunosti.
Asteptam cu interes finalitatea contestatiei.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
SwatKat
post 9 Oct 2008, 16:19
Post #244

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

PS: Chiar nu-i nici o problema ca ti-ai permis sa-mi vorbesti la per tu... nu sunt absurda
M-am referit si ca am fost mai acid... Dar repet, pe un forum vei gasi mereu oameni mai linistiti, oameni mai acizi, oameni care tipa etc... ca si in sala de tribunal, daca e sa o iei asa...

Ideea e ca (,) cazul tau e unul extrem de clar in opinia mea si a altora.... si daca la chestii de astea elementare lumea greseste grav si nu prea intelege, mai "sare mustarul" uneori...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
bygy007
post 9 Oct 2008, 23:07
Post #245

Membru autentic

From: BUCURESTI

Nu v-ati lamurit de raspunsul la intrebarea din titlul topicului inca ? laugh.gif

This post has been edited by bygy007: 9 Oct 2008, 23:08

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
FlorinG
post 10 Oct 2008, 00:31
Post #246

Membru autentic

From: Bucuresti

Conduc de 25 de ani, am la activ 250 kkm din care vreo 4 kkm in spatiul european, 150 kkm in extraurban restul Bucuresti, am citit prima pagina si nu inteleg de ce se face atita polemica (9 pagini) la un lucru elementar. Fata a gresit si inca grav. Faptul ca isi sustine inca pozitia e de neinteles pentru mine. Crede ca toate contestatiile se rezolva in favoarea celor care le fac?

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
adrian mgn
post 10 Oct 2008, 08:01
Post #247

megane ... reno megane !

From: timisoara

ridic si eu o problema de ... logica :
(pt. o intelegere mai usoara am ales un exemplu mai simplu dar se poate aplica si in cazul de fata)

eu sofer iscusit patrund intr-o intersectie pe culoarea rosie a semaforului si lovesc un bou care a patruns si el ca nesimtitu in intersectie pe culoarea verde.Militianul in necunoasterea lui ma scoate pe mine vinovat.Eu iscusit si in ale legilor ii intorc in instanta legea in bot militianului si ii arat ca cel care a patruns pe verde este contravenientul....
deductia logica in acest caz ar fi ca toti cei care patrund intr-o intersectie pe verde sunt contravenienti si ar trebui sanctionati...nu?norocul lor e ca nu toti provoaca accidente...

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
lm
post 10 Oct 2008, 08:25
Post #248

Membru

From: Tg-Mures

O alta intrebare de logica: la un trafic bara la bara, cel care vrea sa vireze la stanga (si nu poate) blocheaza toata coloana din spatele lui, nu ? Si atunci ce rost mai are semaforul ?

--------------------
Ex.Dacia 1100,1310 1971/1991
+
klaus
post 10 Oct 2008, 08:30
Post #249

步步

Group: Moderatori

QUOTE(adrian mgn @ 10 Oct 2008, 09:01)
ridic si eu o problema de ... logica :
[...]
deductia logica in acest caz ar fi ca toti cei care patrund intr-o intersectie pe verde sunt contravenienti si ar trebui sanctionati...nu?norocul lor e ca nu toti provoaca accidente...
*

Deductia (mai mult concluzia) logica este sofista. Pleci de la un caz particular anormal (declararea in instanta a unui anumit caz, cu specificitatile lui, de catre un anumit judecator - si la cati judecatori competenti sunt, nu e nimic de mirare - ) si de la acest caz particular generalizezi la toate cazurile.
Asta e una din erorile cele mai grave de deductie logica. de fapt nu e nici un fel de deductie logica, nu are nici o legatura cu logica ci cu manipularea sofista.

10 Oct 2008, 09:32:
QUOTE(lm @ 10 Oct 2008, 09:25)
O alta intrebare de logica: la un trafic bara la bara, cel care vrea sa vireze la stanga (si nu poate) blocheaza toata coloana din spatele lui, nu ? Si atunci ce rost mai are semaforul ?
*

O intrebare de legislatie: intr-o intersectie ce trebuie sa se intample daca cel ce intra in intersectie ar incomoda traficul (in speta aici facutul la stanga, pentru ca ar sta el in intersectie)?

This post has been edited by klaus: 10 Oct 2008, 08:32

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adrian mgn
post 10 Oct 2008, 08:35
Post #250

megane ... reno megane !

bine klaus ... corectez - incerc sa manipulez sofist ... insa ideea ramane biggrin.gif

This post has been edited by adrian mgn: 10 Oct 2008, 08:37

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon

+
xcss
post 10 Oct 2008, 08:36
Post #251

Born to Be Epic

QUOTE(adrian mgn @ 10 Oct 2008, 09:35)
bine alex ...
*

...klaus tongue.gif

LE: Bun asa. Acu' scoate mielu' smile.gif

This post has been edited by xcss: 10 Oct 2008, 08:40

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
adrian mgn
post 10 Oct 2008, 08:42
Post #252

megane ... reno megane !

vorbeam cu cineva alex si de aici "botezul " - sorry klaus biggrin.gif

miel.jpg ( Size: 61.75k ) Number of downloads: 20

This post has been edited by adrian mgn: 10 Oct 2008, 08:45

--------------------

+
fkt_eva
post 13 Oct 2008, 11:21
Post #253

Membru incepator

Am intrat in sfarsit in posesia procesului verbal si scrie:

Fapta savarsita este prevazuta de art. 57, al.2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 101 al.3 OUG. 195/2002 rep

"A savarsit urmatoarele: A condus auto cu nr. SJ-**-*** pe str. Nufarului din directia sens giratoriu Nufarului, a trecut pe culoarea verde a semaforului electric, la intersectia cu str. Ciheiului, a virat stanga si a tamponat auto cu nr. BH-**-*** neacordand prioritate de dreapta acestuia care circula din directia str. Cantemir cu str. Nufarului."

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
gotty
post 13 Oct 2008, 11:23
Post #254

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

acum se poate inchide,in sfarsit????

--------------------
Private Spice Member
+
klaus
post 13 Oct 2008, 11:27
Post #255

步步

Astia de la politie sunt incapabili sa invoce un articol cum trebuie. Trebuia invocat 59 nu 57.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adi_ar
post 13 Oct 2008, 11:54
Post #256

Membru autentic si conservator

From: Arad

fkt_eva, ma bucur pentru tine, ai scapat nevatamata din accident iar idiotenia politistului va duce la anularea PV! Art. 57 chiar ca se refera la intersectii nedirijate. So' pa ei!

Cu toate astea, sper ca lunga discutie de pe aici a fost folositoare, pentru tine si pentru altii!

Nu cred ca ar trebui inchis topicul.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
dantes
post 13 Oct 2008, 12:24
Post #257

Membru

From: Tzaranoaia

Art.57 (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.

Art.59. (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta.

57 se refera la intersectii dirijate, iar 59 vine cu completare la orice fel de intersectie.

Cf. legii, eva a respectat 57 (2) insa nu si 59 (2). In mod normal trebuia sa aduca aminte si de 59...desi in 101 (3) zice de prioritate...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
fkt_eva
post 13 Oct 2008, 12:28
Post #258

Membru incepator

Eu ma bucur si mai tare a scapat.gif oricum e clar ca dupa ce voi conduce din nou, o voi face cu mai multa grija deci discutia cel putin pentu mine a fost folositoare, si oricum, nu strig inca victoie pana nu vad solutia data de instanta!

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
gotty
post 13 Oct 2008, 12:31
Post #259

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

din cauza unui militian,pericolele raman pe sosea! 183.gif

--------------------
Private Spice Member
+
xcristina
post 13 Oct 2008, 12:32
Post #260

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

QUOTE(adi_ar @ 13 Oct 2008, 12:54)
Art. 57 chiar ca se refera la intersectii nedirijate.
*

Te contrazic aici. Art.57 alin.2 se refera chiar la intersectiile dirijate, ca-n cazul ei.

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
adi_ar
post 13 Oct 2008, 13:32
Post #261

Poate n-am inteles eu bine dar:
QUOTE(OUG195/2002)
Art.57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.
(3) Patrunderea unui vehicul într-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.
(4) În intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.

Dupa "explicatia" politistului cu "prioritatea de dreapta", inclin sa cred ca PV-ul a fost intocmit cu Art.57/1, ignorand ca se refera la intersectii nedirijate.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Thor1983
post 13 Oct 2008, 13:54
Post #262

Membru autentic

From: In front of the computer

QUOTE(fkt_eva @ 13 Oct 2008, 13:21)
Am intrat in sfarsit in posesia procesului verbal si scrie:

Fapta savarsita este prevazuta de art. 57, al.2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 101 al.3 OUG. 195/2002 rep...
*

QUOTE(adi_ar @ 13 Oct 2008, 15:32)
Poate n-am inteles eu bine dar:

Dupa "explicatia" politistului cu "prioritatea de dreapta", inclin sa cred ca PV-ul a fost intocmit cu Art.57/1, ignorand ca se refera la intersectii nedirijate.
QUOTE(QUOTE(OUG195/2002))
Art.57/. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.
(3) Patrunderea unui vehicul într-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.
(4) În intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.195/2002)]

*

Legea are caracter limitativ, si deci se aplica toate articolele anterioare celui mentionat.

This post has been edited by Thor1983: 13 Oct 2008, 13:56

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
os
post 13 Oct 2008, 14:17
Post #263

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Fara sa fiu jurist eu vad aici doua scapari in PV: cum a mentionat Klaus, art 57 (in loc de 59) si aia cu prioritatea "de dreapta". Astia au innebunit, caci 59 descrie exact situatia.

@initiatoare: greseala pe care ai facut-o nu-si pierde din gravitate (si nici din gradul ridicat de periculozitate in trafic). Totusi (declar insa ca aici chestiunea ma depaseste) PV e completat (in ochii mei) eronat. Poti - pe chestia asta - sa scapi de suspendare? De amenda? De ambele?

@initiatoare: inca o data: chiar daca ataci cu cucces PV, asta nu inseamna ca n-ai gresit. Chiar daca reusesti (ceea ce-ti urez), nu uita ca greseala putea sa coste vieti. Pe bune. No shit.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
adi_ar
post 13 Oct 2008, 14:27
Post #264

@xcristina & @Thor1983: worship.gif aveti dreptate amandoi!
Am citit neatent cele scrise de fkt_eva!

dantes are perfecta dreptate:

QUOTE(dantes)
Cf. legii, eva a respectat 57 (2) insa nu si 59 (2).

Rasu' lumii, asteapta nervos.gif macar de scria 57/1, ziceam ca a ignorat un aspect!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 13 Oct 2008, 14:31
Post #265

Membru autentic

Eventual o poza cu PV-ul, ca sa nu mai existe loc de intors.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
os
post 13 Oct 2008, 14:37
Post #266

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Da' sa treaca si numaru' de telefon.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Victoras2001
post 13 Oct 2008, 14:42
Post #267

Membru autentic

Vreau sa vad cu ochii mei ca e invocat articolul 57. Daca da, ii cer scuze public ca n-am crezut-o.
Telefoane, adrese, nume si prenume, nu ma intereseaza.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
adi_ar
post 13 Oct 2008, 14:56
Post #268

QUOTE(os)
...Poti - pe chestia asta - sa scapi de suspendare? De amenda? De ambele?...

PV, daca este asa cum se scrie, va fi anulat si odata el sanctiunile! Fapta, inclusiv accidentul, cu dauna cu tot, sunt reale si ireversibile!
Apropo, fkt_eva, stii ca celalalt nu-si poate recupera banii de la asigurari cat timp este contestat PV iar daca esti disculpata singura lui sansa este sa aiba CASCO ?!?

Nu stiu daca, in acesta situatie, nu se poate face o rectificare sau anulare/reformulare la PV respectiv !?!?!
Probabil ca da insa nu stiu daca politia urmareste si reanalizeaza asemenea situatii.
Poate ne lamureste cineva mai informat!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
fkt_eva
post 13 Oct 2008, 15:04
Post #269

Membru incepator

Celalalt are CASCO! PV tocmai ma chinui sa-l scanez, ca nu am originalul (adica duplicatul), e doar un mail de la adresa de domiciliu care e in SV, si un vecin binevoitor s-a angajat sa urmareasca cand vine pv-ul. Peste vreo doua zile ajunge si plicul...

This post has been edited by fkt_eva: 13 Oct 2008, 15:07

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
adi_ar
post 13 Oct 2008, 15:09
Post #270

blink.gif
Lasa, ni-l arati cand vine originalul, pardon ... duplicatul!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
13 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 22:35
Dacia