Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 9 10 11 12 13 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da

mikyb
post 19 Oct 2008, 15:48
Post #301

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(dantes @ 9 Oct 2008, 10:58)

La intrebarea topicului Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate? cand fac stanga fata de masinile din sens opus respunsul e unul singur si FARA ECHIVOC sau INTERPRETARI....

DA

PUNCT.
*

..cu exceptia situatiei in care semaforul arata "VERDE" NUMAI LA STG. (deci rosu inainte) - doar nu esti obligat sa acorzi prioritate unuia care trece pe rosu?

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 15:52
Post #302

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ai si argumente legale sau faci numai afirmatii astrale?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
xcss
post 19 Oct 2008, 16:03
Post #303

Born to Be Epic

Hai sa aplicam o oarece logica. Daca semaforul arata verde NUMAI la stanga, ne-am putea inchipui, prin extensie, ca si la cel de vizavi functioneaza la fel. Daca, in schimb, arata verde pentru inainte SI la stanga, cred ca putem face acelasi rationament... si anume, ca la fel e si pentru cei de pe contrasens... Asta, bineinteles, daca avem de-a face cu o intersectie relativ simetrica si in afara discutiilor despre cadrul legal, care sunt clare.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
mikyb
post 19 Oct 2008, 16:10
Post #304

Membru incepator

QUOTE(xcss @ 19 Oct 2008, 17:03)
Hai sa aplicam o oarece logica. Daca semaforul arata verde NUMAI la stanga, ne-am putea inchipui, prin extensie, ca si la cel de vizavi functioneaza la fel. ... Asta, bineinteles, daca avem de-a face cu o intersectie relativ simetrica si in afara discutiilor despre cadrul legal, care sunt clare.
*

exact asta vroiam sa spun..mersi smile.gif
o intersectie simetrica cu verde numai la stanga si rosu inainte, din ambele sensuri. cred ca verde numai la stanga exista numai atunci cand cei de pe sens opus au rosu inainte, right?! blush.gif

This post has been edited by mikyb: 19 Oct 2008, 16:11

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
klaus
post 19 Oct 2008, 16:10
Post #305

步步

From: Bucuresti

xcss, super tare comparatia. respekt.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 16:22
Post #306

Curat respect si de la mine xcss, eu epuizasem argumentele, da vad ca tot degeaba! tongue.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
adip
post 19 Oct 2008, 16:25
Post #307

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(xcss @ 20 Oct 2008, 01:03)
Hai sa aplicam o oarece logica. Daca semaforul arata verde NUMAI la stanga, ne-am putea inchipui, prin extensie, ca si la cel de vizavi functioneaza la fel. Daca, in schimb, arata verde pentru inainte SI la stanga, cred ca putem face acelasi rationament... si anume, ca la fel e si pentru cei de pe contrasens...
Logica ta e perfect adecvata multor situatii din trafic, dar apare o mica problema: rationamentul tau se bazeaza exclusiv pe experienta ta la volan, care poate nu coincide cu a altora. O alta mica problema care decurge de aici este: intre unul care a facut pe verde la stanga (si care, logic, pierde prioritatea) si unul care a intrat pe rosu mergand inainte, cum stabilesti culpa daca se ciocnesc?
Eu as veni cu o propunere in situatia asta: sa existe doar urmatoarele faze la semaforizarile din intersectii de genul celei discutate aici:
- doar verde la stanga si rosu inainte, sau
- doar rosu la stanga si verde inainte, sau
- verde si la stanga si inainte DAR DOAR DACA cei din partea opusa au rosu la stanga
Cred ca cele trei faze ar fi suficiente ca sa rezolve problema din subiectul asta. Corectati-ma daca gresesc sau am omis ceva

This post has been edited by adip: 19 Oct 2008, 16:27

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
adrian mgn
post 19 Oct 2008, 16:30
Post #308

megane ... reno megane !

From: timisoara

QUOTE(adip @ 19 Oct 2008, 17:25)
intre unul care a facut pe verde la stanga (si care, logic, pierde prioritatea) si unul care A INTRAT PE ROSU mergand inainte, cum stabilesti culpa daca se ciocnesc?

*

hmm... grea decizie trebuie sa ia politistul.chiar ! oare cine-i vinovatul?

edit:
- prioritatea nu o pierde "logic" ci conform codului rutier.
- o pierde sau mai bine zis cedeaza trecerea vehiculelor ce vin din fata ... patrunse in intersectie regulamentar ... sau dupa caz in functie de abilitatile soferului si unui zevzec care trece pe rosu ...

This post has been edited by adrian mgn: 19 Oct 2008, 16:34

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 16:35
Post #309

Solutia aceasta de semaforizare a virajului la stanga se aplica in intersectii cu trafic redus.
Exista o asemenea tendinta, adip, de a face semaforizarea in "trei timpi" dar asta inseamna:
- o cheltuiala in plus;
- timp mai indelungat de stationare la semafor + va aparea problema presemnalizarii incadrarii pe benzi. In intersectiile mici (2 bezi / sens), o banda alocata unora care vireaza la stanga inseamna risipa si gatuirea sensului "inainte".
Amintiti-va de intrarea/iesirea in Sibiu inainte de sistematizare! Acolo s-a si renuntat la permisiunea de viraj la stanga, tocmai pentru ca tot traficul se gatuia pe banda 1.

LE
Chestia cu prezumptia de "inainte pe rosu" nici n-o mai discut!
Dragilor, cand nu ai prioritate (o pierzi) trebuie sa-i lasi pe toti ceilalti, inclusiv "gresitii nostrii", sa treaca!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
mikyb
post 19 Oct 2008, 16:44
Post #310

Membru incepator

QUOTE(adrian mgn @ 19 Oct 2008, 17:30)
hmm... grea decizie trebuie sa ia politistul.chiar ! oare cine-i vinovatul?

edit:
- prioritatea nu o pierde "logic" ci conform codului rutier.
- o pierde sau mai bine zis cedeaza trecerea vehiculelor ce vin din fata ... patrunse in intersectie regulamentar ... sau dupa caz in functie de abilitatile soferului si unui zevzec care trece pe rosu ...
*

deci intersectii cu verde numai la stg nu au nici un sens; conform codului rutier poti sa faci stg. pe verde si sa intre in tine un tembel care trece pe rosu si nu se stie cine e vinovat laugh.gif asta am patit io...am fost boul care a a facut stg. pe verde si inca platesc la casco din greu

deci fratilor bagati-va cu tupeu pe rosu inainte daca e verde numai la stg. codul rutier va va da dreptate radmasa.gif

in imbecilul sector 6 (cum spunea cineva) gasesti intersectii de-astea la pta dr. taberei si fosta tricodava

This post has been edited by mikyb: 19 Oct 2008, 16:48

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 16:52
Post #311

mikyb acest topic a inceput (si s-a prelungit) deoarece altcineva era in situatia ta!
Ca esti pus intr-o situatie neplacuta putem intelege dar sa insisti cu orice pret, fara argumente, este deja grav!
Ai fost declarat nevinovat de producerea accidentului? - NU!
Ai castigat ceva contestatie pe aceasta tema? - NU!
Si totusi, deoarece nu vrei sa accepti ori sa intelegi ca n-ai dreptate, continui sa vorbesti "in contra", doar-doar vei mai gasi niscaiva "razvratiti" sa-ti tina isonul!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
xcss
post 19 Oct 2008, 16:52
Post #312

Born to Be Epic

@adip: Adevarat, n-am mai mentionat ca cele scrise sunt filtrate prin experienta mea. Intr-adevar, pentru cineva care a condus mai putin poate e mai greu... dar nu imposibil.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
St
post 19 Oct 2008, 16:58
Post #313

Membru

Vin si eu cu o nelamurire, ca sa nu aiba moarte topicul asta.
Seara, semafoare pe galben intermitent, scuar pe mijloc intre sensurile de mers. Eu merg pe drumul prioritar si vreau sa intorc. Din dreapta mea vine un destept, de pe drumul fara prioritate (are STOP) si imi taie calea, el dorind sa mearga in aceeasi directie cu mine.
Cine-i vinovat?
Mi s-a intamplat asta acum 2 zile, am oprit brusc si l-am claxonat pe destept care a inceput sa ma injure...
Parerea mea este ca el e vinovat pentru ca nu mi-a acordat prioritate. Am mai discutat cu un amic situatia asta si el zice ca eu sunt vinovat pentru ca nu i-am dat lui prioritate de dreapta, dar dupa parere mea nu se pune problema de asa ceva incat el avea STOP.

@xcss Conduc din ianuarie anul acesta, fara sa fi condus prea multe mii de kilometri, mi se pare foarte logic si la indemana oricui ceea ce ai spus tu mai sus. Asa ca nu e nevoie de prea multa experienta la volan ca sa iti dai seama ca si aia de pe celalalt sens au aceleasi culori ca si tine la semafor.

This post has been edited by St: 19 Oct 2008, 17:00

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
adip
post 19 Oct 2008, 17:01
Post #314

Banned

QUOTE(mikyb @ 20 Oct 2008, 01:44)
deci fratilor bagati-va cu tupeu pe rosu inainte daca e verde numai la stg. codul rutier va va da dreptate  radmasa.gif
Pai asta e o problema reala, zic eu.

--------------------
* * *
+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 17:02
Post #315

Daca tu te aflai pe drumul cu prioritate nu incape discutie despre prioritate de dreapta!
El ti-a taiat calea INAINTE de a vira tu la stanga.
Inclin sa cred mai degraba ca el se astepta ca tu sa faci stanga iar el sa aibe loc pe langa tine ... sau pur si simplu era strada lui si tu te-ai bagat in seama! tongue.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
adrian mgn
post 19 Oct 2008, 17:02
Post #316

megane ... reno megane !

topicul asta nu va avea moarte ... va ramane pt. totdeauna in subconstientul colectiv biggrin.gif
spune amicului tau ca prioritatea de drepta se aplica pe drumurile , intersectiile nesemaforizate sau cu circulatie nereglementata de indicatoare rutiere!

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon

+
mikyb
post 19 Oct 2008, 17:04
Post #317

Membru incepator

QUOTE(adi_ar @ 19 Oct 2008, 17:52)
mikyb acest topic a inceput (si s-a prelungit) deoarece altcineva era in situatia ta!
Ca esti pus intr-o situatie neplacuta putem intelege dar sa insisti cu orice pret, fara argumente, este deja grav!
Ai fost declarat nevinovat de producerea accidentului? - NU!
Ai castigat ceva contestatie pe aceasta tema? - NU!
Si totusi, deoarece nu vrei sa accepti ori sa intelegi ca n-ai dreptate, continui sa vorbesti "in contra", doar-doar vei mai gasi niscaiva "razvratiti" sa-ti tina isonul!
*

domnu' moderator, ma scuzati ca v-am deranjat...nu mi-am dat seama ca am comis ceva grav...pana acum nici nu m-am adresat direct dvs.
nu-mi dau seama unde e lipsa de argumente.
va urez succes in moderarea dezbaterii in continuare, trageti de urechi pe altii..
i'm out

This post has been edited by mikyb: 19 Oct 2008, 17:06

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
St
post 19 Oct 2008, 17:08
Post #318

Membru

QUOTE(adi_ar @ 19 Oct 2008, 18:02)
El ti-a taiat calea INAINTE de a vira tu la stanga.

*

Virasem jumatate, tocmai de asta invoca prietenul meu prioritatea de dreapta, spunand ca eu oricum am prioritatea cand am viraj pe jumatate la stanga.

Cu galben e taxiul, cu albastru eu.

Attached thumbnail(s)
schema.JPG ( Size: 8.83k ) Number of downloads: 63

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Ionescu
post 19 Oct 2008, 17:13
Post #319

Membru autentic

From: Romania

Eu cred ca e simplu: cand semaforul este acelasi pentru toate directiile, in momentul in care efectuezi viraj al stanga, dai prioritate celor ca vin din fata. Exprimarea, din pacate e deficitara, dar simpla ca sa inteleaga tot poporul: de fapt acea prioritate din fata este prioritate de DREAPTA! Adica teoretic, atunci cand tu faci stanga, vehiculele de pe sensul opus vin din dreapta ta, dar tu practic ii vezi din fatza...
Acum, daca ala care a trecut era pe rosu... iarasi simplu, el nu avea dreptul sa circule si deci nu avea nici prioritate. Eu cred ca e cat se paote de clar. Acum ce inteleg politaii, s-ar putea sa fie alta...
Deasemenea cred ca semaforizarea separata pe directii este o solutie reala la problema nodurilor de trafic din intersectii, tocmai pentru ca se elimina aceasta problema a prioritatii.

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
adrian mgn
post 19 Oct 2008, 17:14
Post #320

megane ... reno megane !

QUOTE(St @ 19 Oct 2008, 18:08)
Virasem jumatate, tocmai de asta invoca prietenul meu prioritatea de dreapta
*

indiferent de cat ai apucat tu sa virezi ... si cu riscul de ma repeta ...
prioritatea de drepta se aplica pe drumurile , intersectiile ...nesemaforizate sau cu circulatie nereglementata de indicatoare rutiere! si ca o completare fara "organ in functie" in mijlocul lor! biggrin.gif

--------------------

+
adi_ar
post 19 Oct 2008, 17:15
Post #321

1. Am inteles ca exista scuar, pe care l-ai ocolit (sper)!?
2. Aici nu se aplica prioritati "de dreapta"! La "STOP", obligatia lui era sa opreasca si sa acorde prioritate celor care circula pe drumul principal (indiferent de directie).

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
St
post 19 Oct 2008, 17:18
Post #322

Membru

Scuar..m-am exprimat gresit, este vorba de o zona verde de 4m lungime care separa sensurile de mers. Nu se numeste scuar ci altfel, imi scapa denumirea.

Multumesc pentru raspunsuri, si eu eram de parere ca el era cel care trebuia sa acorde prioritate, dar nu convins 100%.

--------------------
+
adip
post 19 Oct 2008, 17:19
Post #323

Banned

QUOTE(Ionescu @ 20 Oct 2008, 02:13)
Acum, daca ala care a trecut era pe rosu... iarasi simplu, el nu avea dreptul sa circule si deci nu avea nici prioritate. Eu cred ca e cat se paote de clar. Acum ce inteleg politaii, s-ar putea sa fie alta...
Pai aia e, ca mie nu mi se pare chiar asa simplu, fiindca se lasa o situatie de genul asta, care mi se pare ca e acoperita foarte prost (spre deloc) de lege la aprecierea unui garcea idiot (scuzati pleonasmul) si, daca presupusul vinovat are timpi, bani si nervi sa mearga si in instanta, va ajunge la mana unui judecator spagar (din nou scuze pentru pleonasm). Asemenea situatii ar trebui in mod normal evitate printr-o legiferare clara si fara echivoc, cu definitii si termeni care nu lasa loc de interpretare.

--------------------
* * *
+
klaus
post 19 Oct 2008, 17:25
Post #324

步步

QUOTE(St @ 19 Oct 2008, 17:58)
Seara, semafoare pe galben intermitent, scuar pe mijloc intre sensurile de mers. Eu merg pe drumul prioritar si vreau sa intorc. Din dreapta mea vine un destept, de pe drumul fara prioritate (are STOP) si imi taie calea, el dorind sa mearga in aceeasi directie cu mine.
Cine-i vinovat?
*

Cei care vin pe drumul cu prioritate, au prioritate, indiferent ce manevre (legale) fac in intersectie.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
negrucvj
post 19 Oct 2008, 22:15
Post #325

Membru

nici o opinie, parere, etc?
sad.gif

--------------------
dacia solenza - b38xxx 2004 scala
+
adrian mgn
post 19 Oct 2008, 22:20
Post #326

megane ... reno megane !

And All Was Silent ...
nu mai e loc de nici o opinie, parere ...

--------------------

+
Victoras2001
post 19 Oct 2008, 22:39
Post #327

Membru autentic

Virasem jumatate, tocmai de asta invoca prietenul meu prioritatea de dreapta, spunand ca eu oricum am prioritatea cand am viraj pe jumatate la stanga.

*

Ba mai e loc. tongue.gif
Mai, tu faci misto de noi? E intersectie dirijata? E! Ai prioritate? Ai! Ai voie sa intorci intr-o intersectie dirijata? Ai! Atunci care e problema? wink.gif

Totusi as face o exceptie. Daca soferul taxiului galben a scris Teoria relativitatii, v-ati putea intelege, zic eu. Cu tact si mult bun simt i-ai putea explica ca daca el iti baga nasul in cur, si tu ai un nas in cur, si el are un nas in cur. Dar relativ tu stai mai bine.

This post has been edited by Victoras2001: 19 Oct 2008, 22:50

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
adrian mgn
post 19 Oct 2008, 22:46
Post #328

megane ... reno megane !

"Ie probleme mari" Victoras ... dupa cum prea bine arata topicul asta ...

--------------------

+
al bundy
post 20 Oct 2008, 08:04
Post #329

Membru incepator

*

nu cumva erau marcaje acolo care te oligau sa intorci vreo 3 m mai sus?

--------------------
skoda octavia - b-5784 2004
+
george_moga
post 20 Oct 2008, 08:21
Post #330

Membru autentic

Acolo nu ai voie sa intorci.E clara situatia.Erai de vina daca te ciocnea autoturismul galben.Si mai mult de atat tu facand intoarcerea pierdeai drumul cu prioritate deci trebuie sa acorzi "de dreapta".

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
13 Pages « < 9 10 11 12 13 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 04:36
Dacia