Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da

sadi
post 6 Oct 2008, 20:02
Post #181

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori
From: Bucuresti

cele 6 puncte nu sunt puncte amenda? 1 punct amenda = 50 lei, 6 puncte amenda=300 lei..
nu se da si suspendare de permis si puncte penalizare

--------------------
VW Passat Confortline - numar de moldova :) 2.0 TDI 140 cp 2009
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xcristina
post 6 Oct 2008, 20:04
Post #182

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Va rog frumos, inchideti topicul... Deja e prea mult... dry.gif

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
C a t a l i n
post 6 Oct 2008, 20:04
Post #183

N-o mai zăpăci, că nu se va mai închide niciodată acest topic, dacă trebuie să o lămurim de câte tipuri sunt punctele, și cum se aplică ele.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
xcss
post 6 Oct 2008, 20:06
Post #184

Born to Be Epic

QUOTE(sadi @ 6 Oct 2008, 21:02)
cele 6 puncte nu sunt puncte amenda? 1 punct amenda = 50 lei, 6 puncte amenda=300 lei..
nu se da si suspendare de permis si puncte penalizare
*

sadi, las-o... Ce stii tu de cutumele astea... mad.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
xcristina
post 6 Oct 2008, 20:08
Post #185

Membru autentic

Nu trebuie s-o lamurim, pur si simplu se pare ca nu se poate. Asta e. Trebuie sa invatam sa traim cu acest esec. Daca dupa 7 pagini sau cate au fost ei inca i se pare ca trebuie sa aplice o cutuma sau ca ce mare branza a facut, hai s-o lasam moarta...

--------------------
+
Victoras2001
post 6 Oct 2008, 20:30
Post #186

Membru autentic

QUOTE(xcristina @ 6 Oct 2008, 21:08)
Trebuie sa invatam sa traim cu acest esec.
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Foarte bine punctat!

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
adi_ar
post 6 Oct 2008, 20:55
Post #187

Membru autentic si conservator

From: Arad

Hopa!
Deruland foile acestui topic vast puteti vedea acest desen, din care rezulta niste linii de tramvai cu acelasi nivel de prioritate si directie cu "inamicul", probabil si semafor sincron cu al acestuia dar ...
QUOTE(fkt_eva)
... eram oprita deja in mijlocul intersectiei pt ca nu se putea altfel, as fi intrat in tramvai cu masina, si baiatul care luase deja viteza ...

de unde concluzia: Marimea conteaza!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
andu911
post 6 Oct 2008, 21:03
Post #188

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(adi_ar @ 6 Oct 2008, 20:55)
*

Exact ce-am zis acum 2 pagini biggrin.gif

QUOTE(andu911 @ 4 Oct 2008, 09:37)
oricum prioritatea de dreapta e optionala in mintea romanilor... la ei conteaza care strada e mai mare... daca strada pe care merge el e mare, atunci aia are prioritate biggrin.gif

De fapt orice e mare are prioritate in Romania. laugh.gif
*

--------------------
- - -
+
sadi
post 6 Oct 2008, 21:07
Post #189

tanti moderatoreasa

unde e reputatia cand ai nevoie de ea? laugh.gif

--------------------
+
logan1.5dci
post 6 Oct 2008, 21:11
Post #190

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Ma uit la acel desen si mai gasesc o incalcare a Codului Rutier, schimbarea directiei in intersectie se face ocolind centrul intersectiei( pe vremuri nu se facea asa, pana in centrul intersectiei) . Ai ocolit centrul ?

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
andu911
post 6 Oct 2008, 21:13
Post #191

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

nu mai e obligatoriu

--------------------
- - -
+
logan1.5dci
post 6 Oct 2008, 21:18
Post #192

Nu Există Informații

Nu e obligatoriu? Trebuie sa mai citesc si eu Codul Rutier . Scuze.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
xcss
Post #193

Born to Be Epic

QUOTE(logan1.5dci @ 6 Oct 2008, 22:11)
Ma uit la acel desen si mai gasesc o incalcare a Codului Rutier, schimbarea directiei in intersectie se face ocolind centrul intersectiei( pe vremuri nu se facea asa, pana in centrul intersectiei) .  Ai ocolit centrul ?
*

...adica vrei sa zici exact pe dos. Mai demult se ocolea, acum nu.

--------------------
- - -
+
LuluMOB
Post #194

Membru cu pedale.

From: Iași

blink.gif blink.gif blink.gif

This post has been edited by LuluMOB: 6 Oct 2008, 21:19

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
Victoras2001
post 6 Oct 2008, 21:19
Post #195

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 6 Oct 2008, 21:55)
puteti vedea acest desen, din care rezulta niste linii de tramvai cu acelasi nivel de prioritate si directie cu "inamicul", probabil si semafor sincron cu al acestuia dar ...
QUOTE(fkt_eva)
... eram oprita deja in mijlocul intersectiei pt ca nu se putea altfel, as fi intrat in tramvai cu masina, si baiatul care luase deja viteza ...

*

Pertinenta concluzia.
Numai ca ma indoiesc de veridicitatea schitei, atata timp cat cel din fata ei a reusit sa faca stanga, iar pe ea a lovit-o "unu de pe banda 1 din dreapta, care a zis ca si el a avut verde!". Cu alte cuvinte, "unu de pe banda 1 din dreapta" mai mult ca sigur atipise la semafor.
Tinand cont ca una din cauzele atipirii ar putea fi alcoolul, te sfatuiesc, draga Eva, sa sustii in Instanta ca infractorul era beat mort. S-a trezit din somn si-a intrat in tine. Ca un animal. (Ma refer la accident)
Ai mai avea o varianta. Ai putea incerca sa demonstrezi ca infractorul e misogin.

This post has been edited by Victoras2001: 6 Oct 2008, 21:22

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
sadi
post 6 Oct 2008, 21:21
Post #196

tanti moderatoreasa

radmasa.gif

si daca vei avea parte de o judecatoare, poate va tine cu tine

--------------------
+
xcss
post 6 Oct 2008, 21:21
Post #197

Born to Be Epic

Misogin ca si colega xcristina.
LE: Pardon. Si tanti moderatoreasa tongue.gif

This post has been edited by xcss: 6 Oct 2008, 21:23

--------------------
- - -
+
xcristina
post 6 Oct 2008, 21:33
Post #198

Membru autentic

@sadi: Fataaaaa, hai fataaa sa plecam de aici ca astia ne face misogini!! radmasa.gif

--------------------
+
logan1.5dci
post 6 Oct 2008, 21:51
Post #199

Nu Există Informații

E posibil sa fac incurcaturi cu centrul intersectiei, am cautat dar nu mai gasesc nimic in Codul Rutier, adica nu mai zice nimic.

Unele reguli mi s-au intiparit in creier, conduc zi de zi si chiar nu stau sa ma gandesc, e ca un reflex, m-am gandit mai bine, nu ocolesc centrul intersectiei, stiu ca ni s-a zis la scoala(de soferi), chiar cand eram la scoala, se schimba chestia asta.

Pai, daca nu zice nimic codul, ori se deduce din altceva, ori poti sa o iei pe unde vrei. Cum e? Cum zice legea actuala? Ca daca nu zice e naspa. Ma ajuta cineva cu articolul de lege, eu am cautat pe www.codulrutier.ro , sa lipseasca ceva de acolo?

This post has been edited by logan1.5dci: 6 Oct 2008, 22:05

--------------------
+
Steel Tormentor
post 6 Oct 2008, 22:43
Post #200

Membru autentic

From: Constanta

Off..Eva, esti avocata, o intelectuala, de unde trag concluzia ca ai si ceva neuroni in capsor. cand mai multi oameni iti spun ca esti beat..trebuie sa te duci la culcare. chiar nu poti accepta faptul ca ai gresit si ca greselile se platesc? se putea intampla si mai rau...Doamne fereste...putea muri cineva in acest accident. A gresi e omeneste, nu te condamna nimeni ca ai gresit, se poate intampla oricui ...oboseala, neatentie...se intampla. Dar eu nu inteleg de ce o tii pe a ta si nu vrei sa accepti realitatea.
O sa inchei cu o maxima: "Un om trebuie sa fie destul de mare sa-si recunoasca greselile, suficient de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte."

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
ZTV
post 8 Oct 2008, 09:04
Post #201

fost membru activ pe Daciaclub

offf, eva scuze ca intervin si eu, dar ma deranjeaza ceva in titlu, nu ai stiut ca din '89-'90 nu se mai cheama "militianul, e acum politist. Asa cum sunt ei, avem nevoie si de politia. Dar tu fiind avocata ( cum ai zis tu ), trebuia sa sti asta.

on: clar ca ai fost vinovata, sper sa inveti ceva.

o zi buna sa ai

--------------------
------- xxx - xxx xxx xxx
+
xcss
post 8 Oct 2008, 16:33
Post #202

Born to Be Epic

Are 25 de ani. Clar stie ce e aia militian din proprie experienta, nu ca asa i-a zis gasca ca e cool sa le spuna. E avocata mai. Ii prevad un viitor stralucit la Urban si asociatii.

--------------------
- - -
+
Victoras2001
post 8 Oct 2008, 17:27
Post #203

Membru autentic

Uite material de studiu.
Art. 52. - Conducatorul de vehicul care executa o manevra de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze si sa se asigure în prealabil ca o poate face fara sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

8 Oct 2008, 18:39:
Doamna avocat, aveti onoarea:
Art. 58. - (1) In intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie.
(2) In intersectiile cu circulatie dirijata prin semnale luminoase vehiculele care vireaza la stânga acorda prioritate de trecere vehiculelor care circula din sens opus.
(3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate regula prioritatii de dreapta se respecta numai în cazul în care doua vehicule urmeaza sa se întâlneasca, fiecare intrând în intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.

Mult succes in instanta. Procesul asta ar fi un bun inceput de cariera. tongue.gif

This post has been edited by Victoras2001: 8 Oct 2008, 17:39

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
marksman
post 8 Oct 2008, 17:45
Post #204

Post mortem nihil est

From: sat

Ca domnisoara e vinovata, e clar. Dar daca politistul care a completat PV n-a scris articolul pe care vinovata l-a calcat in picioare sau a scris altceva, poate face linistita (si chiar legal) contestatie, cu mari sanse de castig. Cum se numea asta? Eroare de procedura, cumva?

Pentru domnisoara:
1. Daca ai verde inseamna ca poti sa treci, dar nu inseamna ca ai automat si prioritate. Asta vedem la punctul 2:
2. Schimbarea directiei de mers implica pierderea prioritatii. Stii, nu-i asa, ca atunci cand faci stanga/dreapta, desi ai verde, esti obligata sa cedezi trecerea pietonilor care traverseaza in acel moment?
3. Ca sfat pentru viitor: casca ochii in toate partile cand schimbi directia de deplasare. Mai ales daca nu cunosti intersectia, in cazul fericit in care nu esti cap de coloana, uita-te cum procedeaza cei din fata ta, care cunosc probabil locul (da, sunt sanse sa faca tampenii, dar nu cred ca procentul e de 100%). Asteptatul la semafor in intersectii necunoscute (si nu numai) nu e pentru a corecta machiajul sau a vorbi la telefon; uita-te ce/cine/cum e pe directia pe care urmeaza sa mergi.

Fara a fi rau, sper sa stai pe bara o vreme ca sa ai timp sa meditezi la ce s-a intamplat. Din experienta proprie iti pot spune ca ajuta!

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
fkt_eva
post 9 Oct 2008, 08:21
Post #205

Membru incepator

Art. 58. - (1) In intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie.
(2) In intersectiile cu circulatie dirijata prin semnale luminoase vehiculele care vireaza la stânga acorda prioritate de trecere vehiculelor care circula din sens opus.
(3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate regula prioritatii de dreapta se respecta numai în cazul în care doua vehicule urmeaza sa se întâlneasca, fiecare intrând în intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.

Art asta de unde l-ai scos? Ca pe site-ul Politiei Rutiere nu apare asa ceva nici in cod si nici in regulament!

In Regulament:Art. 58. - (1) Semnalele luminoase pentru pietoni sunt de culoare verde si rosie. Acestea functioneaza corelat cu semnalele pentru dirijarea circulatiei vehiculelor.
(2) Semnalul de culoare verde poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mers, iar cel rosu, imaginea unui pieton oprit.
(3) Semnalele luminoase pentru pietoni pot fi însotite de semnale acustice pentru a asigura traversarea drumului de catre nevazatori.
(4) Pe sectoarele de drum unde valorile de trafic permit, administratorul drumului public, cu avizul politiei, poate amplasa în zona marcajului trecerii pentru pietoni semafoare sau panouri speciale cu comanda manuala a cererii de verde, care se poate face direct de catre pietoni.

In Cod:Art.58. - În cazul vehiculelor care pătrund într-o intersecție dintre un drum închis circulației publice și un drum public, au prioritate acele vehicule care circulă pe drumul public.

blink.gif sau o fi si alt act normativ in vigoare si nu stiu eu

Ca sunt vinovata, ok sa zicem ca admit, dar as vrea sa stiu si art incalcat in afara de art 59 al 2 care da, se pare ca l-am incalcat, insa la fel de bine poate fi si interpretat!
Si ca sa nu se mai creeze polemici degeaba, pe mine me intereseaza in instanta ce pot sa fac sa imi ameliorez situatia! Nu contest ca a fost o idiotenie din partea mea sa intru linistita in intersectie! Oricum, nu am de gand sa mai repet greseala, chiar daca, sa presupunem ca in instanta as castiga, chiar nu imi face placere sa stau cu masina in service, sa pierd timp, etc. Sper ca acum sunt inteleasa la ce ma refer! Iar cand am spus "militian" am spus-o la modul peiorativ, presupun ca este evident! Lucrez destul de mult cu Politia, si majoritatea sunt militieni, foarte putini sunt politisti!

This post has been edited by fkt_eva: 9 Oct 2008, 08:42

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
dantes
post 9 Oct 2008, 08:24
Post #206

Membru

From: Tzaranoaia

E art.59...nu 58....

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
fkt_eva
post 9 Oct 2008, 08:45
Post #207

Membru incepator

QUOTE(dantes @ 9 Oct 2008, 08:24)
E art.59...nu 58....
*

stiu, eu ma refeream la ce a scis Victoras2001

--------------------
Daewoo Espero 1996
+
adi_ar
post 9 Oct 2008, 08:47
Post #208

Membru autentic si conservator

From: Arad

Asupra chestiunii nu mai insist insa cu aceasta ocazie, total offtopic, as dori sa va atrag atentia ca pe net exista o serie de versiuni premergatoare si apoi modificate ale legii, de unde si confuziile legate de articole.
Desigur, toate acestea se intamplau pe vremea cand fkt_eva avea codite asa ca nu are de unde sa stie.
Ar fi de dorit ca in continuare sa va raportati la documentele "oficiale", de pe site-ul Politiei Romane:

OUG195/2002
Regulament de aplicare

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 9 Oct 2008, 08:56
Post #209

Membru autentic

QUOTE(fkt_eva @ 9 Oct 2008, 09:21)
Ca sunt vinovata, ok sa zicem ca admit, dar as vrea sa stiu si art incalcat in afara de art 59 al 2 care da, se pare ca l-am incalcat, insa la fel de bine poate fi si interpretat!
*

radmasa.gif
(2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta.

Te rog frumos sa-l interpretezi, poate ne mai luminezi si pe noi. La cate argumente puerile am citit pana acum, ma astept la orice.

LE. N-ai recunoaste cu toata gura ca ai gresit, nici picata cu ceara.

This post has been edited by Victoras2001: 9 Oct 2008, 08:57

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
dantes
post 9 Oct 2008, 09:02
Post #210

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(fkt_eva @ 9 Oct 2008, 09:21)
Si ca sa nu se mai creeze polemici degeaba, pe mine me intereseaza in instanta ce pot sa fac sa imi ameliorez situatia!

[...], chiar nu imi face placere sa stau cu masina in service, sa pierd timp, etc. militieni, foarte putini sunt politisti!
*

1. E cam clar ce si cum in mod normal. Tot in mod normal, "ameliorarea" situatiei ar fi sa dai in judecata administratorul drumului, DACA acele semne nu sunt conforme cu legea. ATAT. Orice alta actiune e cam degeaba.
2. Tocmai de aceea e bine sa stai in dreapta un pic si sa cauti prin codul rutier si alte chestii care le crezi normale dar de fapt sunt altfel. Acesta cu prioritatea e doar unul dintre ele...

Putin offtopic dar cu legatura. De cand exista acest topic belesc ochii in 8 ptr. ca mi-am dat seama cati sunt care nu stiu cum e cu prioritatea si chiar daca tu mergi corect, ei te vor lovi si stai cu masina in service aiurea... Ma bucur totusi ca prin topicul evei au iesit la iveala un numar destul de mare de necunoscatori ai codului rutier de la niste persoane care se presupune ca ar cunoaste mai multe decat omul de rand caruia nu-i pasa de coduri, legi, forumuri, detalii...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
13 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 19:48
Dacia