ulei, schimbat uleiu
![]() ![]() ![]() |
ulei, schimbat uleiu
Mrija |
![]()
|
||
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
la fel pot spune si eu...cu vreo 4 Renault-uri....toate numai Elf...deci????
Da-mi un motiv sa nu folosesc ce-mi recomanda producatorul si sa folosesc altceva atat timp cat eu am avut cu Elf numai rezultate excelente... This post has been edited by cj98czh: 12 Jul 2008, 21:14 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Fiecare pune ce vrea in motorul lui si gata
![]() La urma urmei, sunt masinile noastre si avem grija de ele in stilul nostru ![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
mda...
si pe urma ne intrebam de ce ni s-au bulit segmenti, cuzineti, paliere de vilbrochen. ne mai intrebam de ce nu isi face ungerea cum trebuie si scoate bielele prim bloc...si asa mai departe. Mrija, tu daca ii dai 190 si ii pui panarama aia de ulei Mobil 1 sa nu te miri daca ai sa vezi din ce e compus blocul motor. Costy: da-mi voie sa iti spun ca trebuie sa schimbi garnitura de chiuloasa urgent. daca mai face si dupa ce schimbi garnitura, mai vorbim... o varianta ar mai fi si segmentii, dar asta e mai putin probabil. This post has been edited by Johnny78: 13 Jul 2008, 13:38 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Mrija |
![]()
|
Jhonny, s-o luam asa
Motorul are cam 400k rulati, vreo 300k cu nu stiu ce ulei, -> probabil elf Deci se poate vorbi de uzura la motor nu? 100k i-am facut eu, doar cu mobil1 sch la ~7000 -> 15000 Nu prea vad ce e in blocul motor ![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ai dreptate.
daca uleiul e jeg, cum spui tu, va crapa. daca tot te incapatanezi sa bagi Mobil 1 in motor, macar schimba la 5000 ca sa fii sigur. Un sfat prietenesc... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
eu unul merg pe castrol de 8-9 ani si sint f multumit.
Lagunica mea merge acu pe timp de vara cu 15W40 si la toamna am pregatit pt ea 10W40 ca e mai subtirel un pic. Totusi e un pic mai scump decit Elf dar cum eu il iau gratis...... altfel as fi mers tot pe Elf. |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
15W40 este cam gros pt. motorul tau...pune 10W40 sau 5W40...se potriveste cel mai bine climei de la noi..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cj98czh: eu zic sa nu mene mai batem capul cu uleiurile astea din moment ce nimeni nu ne crede. Ne racim gura de pomana.
Daca francezul a azis ELF, o fi avand el un motiv ca nu e prost. Dar ai nostri, ca brazii, (ma refer la mecanici), baga ei din ala smecher ca sa te frece si la bani si la reparatii. Sa va vad domnilor ce o sa faceti cand o sa dea uleiul afara pe la semeringuri - PH 25 BET, sau cand nu o sa mai faca ungerea cum trebuie si o sa va iasa pistoanele prin capota - Mrija. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Costy_77 |
![]()
|
![]() Avionu' cu Turbina Group: Members Posts: 304 Joined: 19 May 08 From: Slatina-Romania ![]() |
Am facut schimbul de ulei si am bagat ELF 5W40 competition 4,8 l.....
Am schimbat filtru de ulei si cel de benzina cu altele noi marca MANN In legatura cu postul meu de mai inainte unde ziceam ca imi baga ulei in baie...alarma falsa....am fost la mecanic,i-am facut un test si o constatare si a rezultat ca trebuie schimbat urgent sabotii de frana pe spate si o bieleta antiruliu pe stanga fata. Uleiul este in limite normale. Ar mai fi o bobina la injectie care ar fi cam pe duca si ar trebui schimbata....dar mecanicul zice ca trebuie schimbate toate odata....ca asa este bine si am inteles ca sunt foarte scumpe....in jur de 1200 ron....Stie cineva mai ieftine pe undeva? Cu respect. |
--------------------
Opel
Omega B 2.0 16V 136 Cp.Benzina
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Costy:
e normal sa iti bage ulei in baie ![]() daca iti baga benzina in baia de ulei, crede-ma ca e nasol. s-ar putea totusi sa scapi cu o segmentare temeinica. intr-adevar un injector, care la masina ta e cu tot cu bobina e vreo 300 RON, si e indicat sa se schimbe toate, daca vrei un rezultat bun. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Costy_77 |
![]()
|
![]() Avionu' cu Turbina Group: Members Posts: 304 Joined: 19 May 08 From: Slatina-Romania ![]() |
Da...intradevar era vb. de benzina in baia de ulei....dar a fost o alarma falsa....Cat despre injectoare...asta este...trebuie sa le schimb si gata.....De si ma cam pune in dificultate cu banii...Maine merg sa schimb distributia si capacul de la pompa de apa....alti bani....alta distractie....
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Omega B 2.0 16V 136 Cp.Benzina
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu mi se pare scumpa intretinerea.
Daca Renault e scump, atunci Mercedes? sincer sa fiu eu nu as da laguna pe un C-Klasse nou. Sau sunt eu nebun ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cj98czh |
![]()
|
Esti.
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
vorba unui prieten:
"O sa imi iau Mercedes cand o sa vad rugina pe el" apropos de faza cu aripi din fibra de sticla sau ce-o fi aia.... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pai la partea asta Renault este campion...vezi Laguna 2 cu aripile din plastic, Megane, Clio...etc...dar asta nu inseamna ca nu sunt bune si nu-si fac treaba...majoritatea masinilor Renault au 5 stele...deci siguranta este la ea acasa...dar hai ca am dat-o in Offtopic rau..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu untdelemn de la bunica folosesc.. da nu gasesc unde scrie daca 5W sau 10W ..
![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ce ziceam?.... A da, Elf Rules in Renault engines
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Mrija |
![]()
|
Jhonny, care e diferenta intre elf si mobil 1 ? s-o luam asa. Daca e elf bun, se baga in toate masinile? gen Gm, ford, kia? Daca da, no comment, bag elf
![]() This post has been edited by Mrija: 19 Jul 2008, 17:40 |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Johnny78 |
![]()
|
diferenta sta in aditivi.
uleiul nu e doar un lichid vascos pe care il torni in motor. fiecare tip de ulei are aditivi diferiti. si retete diferite. si performante diferite desi au indicative identice. ELF se comporta mai bine la temperaturile dintr-un motor Renault, care sunt diferite de cele dintr-un motor de Opel. motoarele sunt diferite, desi principiul constructiv e acelasi. unele sunt mai turate, altele sunt mai lenese. Au momente diferite de ajungere la temperatura optima de functionare. Uleiul trebuie sa tina pasul cu modificarile termice ale motorului. De aia Renault nu recomanda ulei GM si nici Opel ulei ELF. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Tanke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 4 July 08 ![]() |
Sunt un proaspăt posesor de Lagună, i-am făcut schimbul de ulei și curea de distribuție la Service Renault - Oradea, după care am simițit că la ralenti motorul se auzea mai tare, iar mașina trepidează un pic, amintind oarecum de un diesel. Înainte nu se simțea nimc când era la ralenti, sau oricum asta e impresia mea, însă sunt foaaarte începător în domeniu, nu "simt" mașina, dar sigur acum e mai zgomotoasă. Uleiul pe care mi l-a pus este ELF 10W40, 5 litri (cel puțin așa pretinde mecanicul, eu nu am văzut ce a schimbat acolo). E normal ce se întămplă sau e uleiul de vină? (am văzut la acest topic că între 10W40 și 10W50 poate fi o diferență foarte mare, care să "pape" motorul în 3000-4000 km). O fi de la curea?
Mulțumesc! menționez că e pe benzină, motor K4M F7, 1600, 16v, 107 CP |
--------------------
Renault
Laguna 1
1998, 1.6 16V
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Salut,
Intrebare pt johnny, dar si pentru altii daca stiu raspunsul. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
Johnny78 |
![]()
|
mda...buna intrebare.
cutia e JB dar nu am nici cea mai vaga idee pentru ca nu am bagat ulei niciodata in ea. in principiu, cel putin 4 litri. pierzi ulei sau vrei sa faci o fapta buna si sa-l schimbi din proprie initiativa? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Merge super, dar la debreiere dispare un fasait usor. Cand e ambreiata si motorul invarte cutia, se aude un usor zgomot, nimic deranjant sau tare, dar totusi exista. Nu stiu cum stau cu nivelul la ulei in cutie, dar as vrea sa-l schimb cu totul.
Apropos, am un fisier .rar de 21 Mb care contine 25 de fisiere .pdf pentru masinutele noastre. In principiu e pt Laguna 2, dar merge si Laguna 1 ph 2, am gasit chiar si motorul nostru F3R, un fel de manual tehnic in franceza, cu toate reglajele, montari, demontari, etc. FFF util, cum fac sa-l pun aici sa-l luati si voi? Sau mai bine il pun undeva pe megaupload si va dau link-ul? Cum se procedeaza? L.E ok, am catarat fisierul respectiv aici > http://www.megaupload.com/?d=ND8K2XA9 < This post has been edited by cosminphotog: 30 Jul 2008, 08:24 |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
COXI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 22 February 08 ![]() |
Poti sa imi trimiti si mie acel manual pe mail, deoarece nu pot sa il iau de acolo. Te rog, si daca il ai in engleza ar fi prea fain. Adresa mea de mail este valentinchecicheis@yahoo.com
|
--------------------
Laguna 1 Phase 2
Laguna 1 Phase 2
- BH85COX
1999 Break 16 16v
|
|
cosminphotog |
![]()
|
QUOTE(COXI @ 30 Jul 2008, 08:37) Poti sa imi trimiti si mie acel manual pe mail, deoarece nu pot sa il iau de acolo. Te rog, si daca il ai in engleza ar fi prea fain. Adresa mea de mail este valentinchecicheis@yahoo.com Este cam mare pentru mail, de-aceea l-am urcat pe megaupload. Trebuie sa-l poti lua, vezi ca-ti apare la accesarea paginii un cod pe undeva prin dreapta paginii sus, acela trebuie introdus in casuta goala de langa si dupa aceea apasa download, ar trebui sa mearga. Manualul este in franceza din pacate, in engleza n-am... ![]() Spune-mi daca nu te descurci ca sa incerc sa-l catar altundeva pentru tine. Bafta ![]() LE : de fapt codul respectiv nu e in dreapta sus, este pozitionat cumva in centru, descentrat spre dreapta sus o idee. Acolo unde scrie: Please enter XXX(codul) Here (casuta goala) si apoi ai Download. This post has been edited by cosminphotog: 30 Jul 2008, 09:54 |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Multumesc
incerc sa il dau jos acum. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
COXI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 22 February 08 ![]() |
Mersi mult de indicatii. Am reusit.
|
--------------------
Laguna 1 Phase 2
Laguna 1 Phase 2
- BH85COX
1999 Break 16 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
l-am aruncat si eu in laptop.
Multumesc inca o data... This post has been edited by Johnny78: 30 Jul 2008, 16:16 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ptnicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 6 January 06 ![]() |
@cosminphotog :
Salut! Am schimbat eu uleiu la cutia mea odata cu schimbarea ambreiajului, in manuale scrie 3,2L dar a intrat doar 3. Pentru verificare desfa busonul de umplere si toarna pana cand da uleiu pe afara. Cutia de viteze este JC5, motor F3R. Numai bine. |
--------------------
Renault
Laguna 1
- IS 05 MCX
1994 2.0i Laguna1 2.0i 1994 motor F3R
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 02:26 |