ulei, schimbat uleiu
![]() ![]() ![]() |
ulei, schimbat uleiu
Kent |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 27 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 PRIVILEGE/// 1.6, 16V
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pe jojă e la nivel uleiul?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Kent |
![]()
|
sincer sa fiu nu am verificat..baietii mi-au zis ca au pus 3 litri, mi-au dat si restul inapoi...se poate sa imi fi luat o mare tzeapa? hmmm...verfic si revin mai tarziu..merci
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Verifică mâine dimineață, sau după ce mașina a stat cu motorul oprit cel puțin 4 ore. Și încă ceva foarte important: mașina trebuie să stea perfect orizontală când citești joja, deci nu urcată pe vreo bordură, sau în pantă.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
3 litri? Pai nu-i cam putin? Ce cilindree are motorul?
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Kent |
![]()
|
merci mult de indicatii maersk...imi sunt utile..mai ales ca sunt incepator si nu stiu foarte multe...revin maine cu un raspuns
27 Feb 2008, 21:06: 1598 are masina...ca e putin sau nu sincer nu stiu...atat mi-au spus cei de la service ca necesita masina... This post has been edited by Kent: 27 Feb 2008, 21:06 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
omule! urgent uita-te pe joja! cat ulei ai cumparat si cat ti-o ramas dupa schimbare? in motorul 1.6 16v intra 4.8 litri ! ai grija sa nu iti distrugi motorul, asta e cel mai fiabil benziar, dar daca ai ulei putin sau vechi cum am avut eu cand am luat-o calntane motorul ca drecu si se duce! ai tacheti hidraulici, si aia fara ulei se cam uzeaza+ capetele supapelor.
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
dannic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 27 January 08 ![]() |
salut Kent la fel si eu cind am schimbat uleiul am bagat aproape 5 litri ai mare grija poate nu l-au scos tot pe cel uzat bafta
|
--------------------
renault
laguna1 break
1998
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Corect, mie imi intra 4.5 L. Ai grija cat ti-a ramas, 3 L e cam putin!!
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Kent |
![]()
|
Ati avut dreptate, in motor intra aproapte 5L, iar cei de la service-ul la care am fost sa-mi faca schimbul habar nu aveau acest lucru. Mi-am adaugat pana la nivelul corespuzator pe joja si acum totul e ok. Bine ca nu a patit nimic motorul...Merci
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
salut.mi-am achizitionat de curat o laguna combi 96 motor de 2.2......si trebuie sa fac schimbul.....in afara de ulei cam 5 litri din cate am inteles.....cate filtre mai trebuie?filtrul de ulei si mai trebuie vreunul?
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
- HY02FPP Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Normal ar trebui sa schimbi filtrul de aer neaparat si cel de benzina.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
dannic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 27 January 08 ![]() |
fiti atenti la schimbare de ulei ca mai sunt mecanici care nu golesc tot uleiul nou din bidon .De obicei mai lasa in bidon si il vind mai departe. Eu am prins miscarea si l-am pus pe mecanic sa imi dea bidonul dar el a venit cu altul de acelasi tip dar gol.
|
--------------------
renault
laguna1 break
1998
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
nu e vorba de asta....ca nu imi e frica ca imi opreste uleiul ca e prieten cu mine....voi ce ulei folositi?
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
doamne imi vine sa plang
![]() ![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ce intelegi prin "papa ulei" cat a scazut si in cati km???
Asigura-te ca nu pierde deloc.....masina sa fie pe teren drept si dupa 4 ore de stationare cand ii iei nivelul....etc, etc... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
@ Shaggy_yo : vezi ca in motorul de 2.2 intra 7 litri de ulei...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
ms dsr........poi....sa zic eu ca acum 1 saptamana cand am luat-o era nivelul pe joja la jumate intre cele doua semne si acum....cam dupa 500 km este la sfert intre cele doua semne.......
![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
Am patit si eu la fel ca tine...dar la mine a scazut asa dupa 10 000 de km...cel mai bine fa-i un schimb de ulei si vezi apoi..
|
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
DSR tu ai stat langa mecanic cand a schimbat filtrul de ulei si de motorina?am patit azi o belea.m-am dus la mecanic sa fac schimbul de ulei.am cumparat filtru de motorina..si de ulei.ridicam masina pe elevator,desfacem filtrul de ulei...ce sa vezi...era un ditamai filtrul...cam dublu decat cel care l-am luat de la magazin si a zis ala ca se potriveste....in fine...l-am pus la loc am lasat-o pe maine....beleaua vine la filtrul de motorina.....care bineintele nu era la fel cu cel care l-am cumparat....care era fara filet...se vedeau perii si trebuia bagat intr-un fel de lacas.....asta care in aveam pe masina era cu filet...si avea in "fund" un fel de pastila de plastic.Apasa mecanicul pe pompita sa imi arate ce face si ce sa vezi...sare capacul ala de plastic.....si curgea motorina....m-am panicat...doamne...l-am lipit cu poxilina...si acum astept sa vina maine sa cumpar altul...intrebarea e....se poate pune un altfel de filtru?fara capsula aia de plastic sau trebuie sa fie neaparat cu daia?aceasi intrebare si pt filtrul de ulei...daca e mai mare sau mai mic are ceva?mai mic am inteles ca poate sa faca presiune si sa il svarle afara...help me
![]() 3 Apr 2008, 23:44: mai am o intrebare.....la voi care va mai pricepeti mai mult ca mine.mi-a zis mecanicul sa bag un ulei 20w50 ca nu are nimica vreo 3 mii si dupa aia sa bag ulei meserias....e bine? This post has been edited by Shaggy_yo: 3 Apr 2008, 22:44 |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
dsr |
![]()
|
Nu stiu ce sa iti zic de filtrul de motorina, la mine este cu filet dar cred ca motoarele noastre difera(sunt generatii diferite).Referitor la uleiul pe care il bagi, este vorba de uzura motorului : daca ai pana in 100 000 = 10w40, daca ai peste 100.000 = 15w20...20 mi se pare foarte drastic. Daca esti din Bucuresti da-mi un PM si ne vedem sa discutam mai multe.
|
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
nea........is din calarasi.am 151 mii.....tot pe filet le am si eu pe amandoua....am 151 de mii....si inca ceva...dieselul meu...zgomot prea mare....daca ii pun neste adititv....se mai reduce din zarva de la motor?
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dsr @ 4 Apr 2008, 02:08) Referitor la uleiul pe care il bagi, este vorba de uzura motorului : daca ai pana in 100 000 = 10w40, daca ai peste 100.000 = 15w20...20 mi se pare foarte drastic. Nu este adevarat...R25 are 390.000 de km si merge cu Elf TurboDiesel 10W40 fara nici o problema....a aia cu uleiul mergea la daciile vechi....nu stricati motoarele degeaba.... This post has been edited by cj98czh: 4 Apr 2008, 09:16 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dsr |
![]()
|
Posibil sa ai dreptate...eu am spus ce recomanda mecanicii
![]() 2.2 de pe laguna este zgomotos din nastere, nu cred ca vei rezolva ceva daca pui aditiv...in niciun caz pentru zgomot ![]() This post has been edited by dsr: 5 Apr 2008, 00:52 |
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
am facut azi schimbul......44 lei filtru ulei...
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai e normal sa fie mai zgomotos, la ce ulei ai bagat... 20W50.
In 3-4 mii iti curata motorul de tot. Uleiul asta se baga la daciile cu setu motor dus. This post has been edited by $$ilvviu: 5 Apr 2008, 08:30 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Shaggy, baga masina pe rampa, scoate tot uleiul afara, fa fa plinul cu 10W40 si tu sa fii sanatos.
La 160.000, laguna mea merge cu 5w40 si nu papa un gram de ulei ![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
poi acum spuneti ma?doamne......ma doare capul......si filtrul de ulei sper ca nu trebuie sa-l mai schimb nu?
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
Mrija |
![]()
|
Tu nu ceri parerea a cel putin 2 mecanici? eu am 3 mecanici cu care ma consult la orice problema. Desigur, raspunsurile sunt diferite, dar rezolvarea problemei o fac doar daca toti 3 mentioneaza acelasi lucru. De exemplu, chiar cand mi-am luat masina, toti 3 au recomandat 5w40 si aia am si bagat. 35000 de km am facut, nu a papat nici un gram de ulei, desi revizia eu o fac la 25.000 din motive financiare.
Stiu ca e foarte mult, dar filtrul de ulei si cel de benzina se comporta exemplar. Filtrul de aer il schimb la fiecare 10000 ![]() This post has been edited by Mrija: 5 Apr 2008, 13:44 |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Normal ca tre sa schimbi si filtrul de ulei.
Oricum te costa 15 lei, nu filtrul e problema, ci uleiul. Un ulei bun te ajunge cam 200 lei. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 00:25 |