Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
![]() ![]() ![]() |
Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
Horatiu Mihai |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 132 Joined: 31 March 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|||
Iuli84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 6 May 19 ![]() |
#gabi12you raspunsul este si pt.tine, nu pot da PM inca.
Asadar, legat de problemele cu nivelul de ulei, eu am RAVENOL 1141088 REP Racing Extra Performance 5W30 , am pus fix 5L ulei, se face anul in luna mai 2021, schimbat de mine personal. Nivelul pare ca nu a crescut, este un pic sub nivelul maxim, clar nu scade. Merg putin, in general 3-5km un drum, in weekend drumuri si de 1km. Benzina numai Lukoil cea de 100 CO, nu ca ar fi buna dar pun numai in weekend la promotie, consider ca este peste orice 95 CO de la alte benzinarii. Forje de cate ori am ocazia daca motorul e cald. Sunetul este mai gros cu tipul asta de ulei, are standardele impuse de Mercedes de pe acelasi motor de 1.3. din ce am studiat pe fisa lui pare a fi ideal la 300 lei 5L. Intre timp vad ca a mai aparut si Motul specific acestui motor, pentru doritori! Numai bine! |
--------------------
Renault
Megane
2018
|
|
gabi12you |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 August 19 From: Alexandria ![]() |
Mersi pt raspuns. Am intrebat deoarece eu am fact schimbul cu castrol rn17 5w30 si peste 3000 de ture mi se pare mai zgomotos motorul (si nu e placebo).
Am pus 5 litri si arata uleiul pe joja putin mai sus de jumate. Am mai completat cu 300 ml si e la maxim, oricum e bine de stiut ca se poate face revizia si cumparand doar 5 litri Aceleasi drumuri scurte le am si eu zilnic, de aceea sunt atent la ulei. Cand voi iesi din garantie acelasi ulei voi folosi si eu, fisa tehnica la REP fiind mult superioara celei de rn17. |
--------------------
Renault
Megane IV tehno
2022 1.33 tce 140 EDC
|
|
goguspan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 7 November 13 ![]() |
daca a mai patit careva cu cresterea niveluiui, si au fost in service, ce rezolvare au dat problemei, multumesc anticipat. Eu am scris la renault france si astept raspuns.
|
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
1.2 TCE Intens 2018, Laureate plus 2006
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.517 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Era pe aici pe undeva un cod pentru vopsea retus de pe autokarma, chiar gris titanium se postase.
Ma poate ajuta cineva? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
https://www.glynhopkinpartsonline.co.uk/pro...-kpn-7711782324
Eu am cerut si la autokarma si la reprezentanta si nu aveau. Era indisponibil. Daca te coafeaza, eu am cerut la un magazin de vopsele sa imi prepare cantitatea minima pe baza codului de vopsea. 100-200 g, ceva de genul. Le-a iesit okaish. Pentru mici ciupituri este ok. Daca esti din Bucuresti s6, sau Pitesti iti pot da din ea. |
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.517 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Multumesc
Vad ca acum la autokarma nici nu mai recunoaste codul Nu sunt din Bucuresti, ci de departe. Oricum , multumesc. La noi nu prea sunt solutii din astea, nu am decat posibilitatea sa mi faca si sa m dea direct in borcanel, nu creion, nu sticluta gen oja, sau spray. Alea de la autokarma erau ok Multumesc, am memorat codul |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
FYI
Codul de culoare pentru gri titanium este TEKPN. Il gasesti si pe o eticheta lipita pe pragul de la una din usile din spate (pe partea inclinata a pragului parca). Oricum, daca vei cauta, vei gasi usor acea eticheta. |
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
Lyxi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 16 September 19 ![]() |
QUOTE(goguspan @ 8 Feb 2021, 16:43) daca a mai patit careva cu cresterea niveluiui, si au fost in service, ce rezolvare au dat problemei, multumesc anticipat. Eu am scris la renault france si astept raspuns. Si eu am avut nivelul peste semnul de max. pe joja. Nu stiam ce sa cred, într-adevăr nu verificasem după ce am ridicat mașina. La ultimul schimb am pus doar 5 l și e ok la semn. Am 10.000 km de atunci și nu a mai crescut. |
--------------------
Renault
Arkana
2022
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Codul de culoare il stiam.
Era vorba de codul kitului. Am vorbit la autokarma, cica ar fi 64 de lei, cu aducere in 8-30 de zile. Fara codul dat de mine(de la tine) nu l gaseau |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Bogdan 7499 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 April 19 ![]() |
QUOTE(Horatiu Mihai @ 7 Feb 2021, 17:28) Bună seara! Era o postare mai veche, cred că are peste 1 an jumate despre cineva caruia la scurt timp de la achizite i-a fost inlocuita turbosuflanta, era chiar un Megane IV 1.3 TCe; mi-ar fi de mare ajutor daca as putea afla numele utilizatorului. Salut.Eu am înlocuit turbosuflanta la 1 an jumătate de la achiziție.Dacă te pot ajuta, aștept reply. This post has been edited by Bogdan 7499: 11 Feb 2021, 15:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.33 Tce ZEN 116 c.p.
2019
|
|
goguspan |
![]()
|
eu am scos din ulei afara ca am pompa si am lasat asa la 3 sferturi, sa vedem acum ce se intampla
|
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
|
|
r3lu84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 1 January 10 ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 10 Feb 2021, 22:48) Era pe aici pe undeva un cod pentru vopsea retus de pe autokarma, chiar gris titanium se postase. Ma poate ajuta cineva? https://www.emag.ro/vopsea-auto/brand/renau...f=bc#opensearch Eu așa am gasit... Multumit de produs |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch Business (1.33 TCe 140GPF)
2019
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Multumesc, dar gris titanium lipseste.
Am dat coamanda azi la autokarma, 64 de lei. Sa vad cand o aduce, ca mi a spus ca poate veni si rezultatul ca e indisponibil. Banii jos, daca nu se gaseste se returneaza |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
r3lu84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 1 January 10 ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 12 Feb 2021, 14:44) Multumesc, dar gris titanium lipseste. Am dat coamanda azi la autokarma, 64 de lei. Sa vad cand o aduce, ca mi a spus ca poate veni si rezultatul ca e indisponibil. Banii jos, daca nu se gaseste se returneaza Ce am constatat e ca vopseaua la tub.. chiar si originală. Nu tine. Formula originală e pe bază de apă (să fie ECO). Presupun că necesită coacere in cuptor pentru rezultatul final. Altfel nu-mi explic cum e posibil ca stratul primar dat de o saptamana sa se ia pe carpa cu care stergi praful în pregătire pentru lacul de finisare. Parerea mea.. Tratamentul anticoroziune e vital.. Degeaba aplici tu corector pentru ciupiturile de la pietricele, efectul e mai mult estetic. Măcar nu are tablă de LOGAN ![]() This post has been edited by r3lu84: 12 Feb 2021, 17:04 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch Business (1.33 TCe 140GPF)
2019
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce e aia tabla de Logan?
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Horatiu Mihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 132 Joined: 31 March 12 ![]() |
@Bogdan 7499: Ti-am trimis un mesaj in privat.
![]() This post has been edited by Horatiu Mihai: 12 Feb 2021, 19:24 |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
alexandru.vladescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 13 April 19 ![]() |
@bgdrenault Eu am luat de aici pentru Clio de culoare KPN:
https://www.allcarpartsfast.co.uk/renault/r...-stylo-retouch/ Tot așa, pentru că nu găseam nicunde în RO. |
--------------------
Renault
Clio IV
2019 SL Life EVO TCe 75
|
|
VDAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 11 March 16 ![]() |
QUOTE(goguspan @ 8 Feb 2021, 16:43) daca a mai patit careva cu cresterea niveluiui, si au fost in service, ce rezolvare au dat problemei, multumesc anticipat. Eu am scris la renault france si astept raspuns. Salut Eu am avut pe joja cu 4-5 mm mai mult,le am spus problema la reprezentanta (Austria). Dupa ce au verificat au spus ca nu este nici o problema,e ok uleiul.am scos eu 450ml si acum e ok,nici nu scade nici nu creste. Megane 4 se pare ca mai are o problema dar in tara e mai greu de verificat.aici daca speli masina la tunel cu presiune foarte mare,te trezesti cu putina apa pe presul pasagerului fata.mi au confirmat din reprezentanta ca multi au problema,solutia data de ei e sa cauti alta spalatorie ![]() La spalatorie normala tip pistol nu e nici o problema.inclin sa cred ca jgheabul unde se scurge apa sub stergatoare e prost gandit.la aceeasi spalatorie tip tunel puternica am spalat si masini de 20 de ani fara probleme. |
--------------------
Renault
--
-- Ex:
MEGANE 1,3,4 plus altele |
|
goguspan |
![]()
|
Acesta e răspunsul reno France la problema cu benzina în ulei http://0369402789000000024.70
Attached thumbnail(s) Screenshot_20210216_093922.jpg ( Size: 228.8k ) Number of downloads: 626 |
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
|
|
Balthazar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 18 September 19 From: Bucuresti ![]() |
Distantele scurte "omoara" toate motoarele nu numai pe cele cu injectie directa si se uzeaza prematur motorul. Daca motorul nu ajunge la temperatura de 90 grade, el nu va functiona la parametrii proiectati. Problema aceasta este mai accentuata in sezonul rece. Eu am motorul de 1.33 si merg zilnic in medie 17 km pe sens si acum in sezonul rece constat ca abia la jumatatea drumului motorul ajunge la 90 grade, iar cealalta jumatate am norocul ca folosesc DN1.
This post has been edited by Balthazar: 16 Feb 2021, 12:17 |
--------------------
Megane
Sedan
Intense 1.33 TCe 140 GPF 2019 - 10
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.214 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(goguspan @ 16 Feb 2021, 10:59) Pai ar trebui sanctionat Renault pentru lipsa informatiilor ![]() Nicaieri pe site-ul lor sau in manual nu scrie ca masina necesita macar un drum extraurban pe saptamina Ma intreb daca acel client a acceptat "solutia"..... |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
goguspan |
![]()
|
acel client snt eu, si da, accept pe4ntru ca sunt motoare generatii noi, nu mai este acel clasic 1.4, 1.6 cu care puteai sa mergi vorba aceea si pe sub apa, masina merge foarte bine, de ce sa nu accept sincer. facem o plimbare in week si gata. o zi frumoasa tuturor
![]() This post has been edited by goguspan: 17 Feb 2021, 06:59 |
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
|
|
RveMO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 906 Joined: 4 July 16 ![]() |
Azi a tras fii-mea de ghidajul de la una din grilele de ventilatie(dreapta fata) si a reusit sa il scoata. Din cate imi dau seama nu se poate pune inapoi decat daca scoti afara tot mecanismul ala. Are cineva o schema cum se scoate afara?
|
--------------------
Ford
Focus
2005 Megane Intense 1.5 dCi EDC 2017
|
|
DavioForce |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 14 February 09 From: Targoviste/Slatina ![]() |
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o maare problema la megane 4 Am urmatoarele coduri de defect si nu stiu de unde si ce sa schimb Dtc164164 circuit comanda releu termoplonjor 1 Dtc164264 circuit comanda releu termoplonjor 2 Dtc164364circuit comanda releu termoplonjor 3 Dtc16BC13 temp apa mai mica decat prag reglare termostat Primele 3 coduri se sterg...ultimul cod este permanent Ca simptome avem cheita si check aprins(nu mereu,se stinge dupa circa 5 minute) Apoi are momente cand nu trage deloc |
--------------------
Renault
Megane 4
1.5 95 Cp
|
|
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(RveMO @ 19 Feb 2021, 15:14) Azi a tras fii-mea de ghidajul de la una din grilele de ventilatie(dreapta fata) si a reusit sa il scoata. Din cate imi dau seama nu se poate pune inapoi decat daca scoti afara tot mecanismul ala. Are cineva o schema cum se scoate afara? Vezi la nenea in clip, poate iti faci o idee: https://www.youtube.com/watch?v=BrEyNMs-CzU |
--------------------
.
.
.
|
|
old_jhon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 430 Joined: 19 February 15 From: Bucuresti ![]() |
Neatza. Ieri când stăteam la semafor a intrat start stop și odată cu Aul verde a apărut și cheia portocalie cu mesajul check vehicle. Totul este normal, start stop funcționează in continuare. Bănuiala mea este bateria pentru ca a apărut fix când s-a oprit motorul. Ce părere aveți? Thx
LE: de dimineața a dispărut ... This post has been edited by old_jhon: 8 Mar 2021, 08:09 |
--------------------
Renault
Megane
2016/Intens/1.6 dCi
|
|
TR90DCC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 21 March 18 ![]() |
QUOTE(old_jhon @ 8 Mar 2021, 08:51) Neatza. Ieri când stăteam la semafor a intrat start stop și odată cu Aul verde a apărut și cheia portocalie cu mesajul check vehicle. Totul este normal, start stop funcționează in continuare. Bănuiala mea este bateria pentru ca a apărut fix când s-a oprit motorul. Ce părere aveți? Thx LE: de dimineața a dispărut ... Nu cumva folositi masina preponderent in oras?Daca da,atuni nu strica o evadare pe un drum in exterior,unde sa o forjati. Acel check engine sau vehicle inseamna mai multe,printre care si faptul ca EGR-ul a acumulat depuneri de calamina,deci trebuie alergata(turata),ca sa se arda acea calamina si sa se elibereze evacuarea. Eu sincer va spun,anulez de prima data Start-Stop-ul,in felul acesta nu mai fortez nici bateria,nici electromotorul |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
- TR 90 DCC
|
|
bogdan181984 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 11 May 18 ![]() |
poate voi stiti cum functioneaza Energy Smart Management si puteti explica.
dar hai sa expun ce am constat eu la a mea masina. franez usor pana aproape de oprire, dar pe la aprox 2-3 km/h se opreste motorul de la acel auto stop/start. daca franez mai energic, motorul se opreste aproape imediat in sincron cu masina. e in regula sa se opreasca din mers? |
--------------------
.
Renault Megane IV Zen 1.33tce 140cp 2021
Dacia Logan ABS+ 1.4mpi 2008
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu are treaba bateria, daca era descarcata nu mai "intra" start-stop pentru ca motorul trebuia sa mearga sa invarta alternatorul, asta e conditie de baza cam la toate marcile cu start-stop. Mai degraba e ce a spus colegul mai sus.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 08:24 |