GPL megane 2, consum/costuri/eficienta GPL
![]() ![]() ![]() |
GPL megane 2, consum/costuri/eficienta GPL
Mihai.D.G. |
![]()
|
||
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|||
12 nepotu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 21 June 12 From: bucuresti ![]() |
Nu știu Cum ai reușit tu sa mergi cu doar 430 lei.. Eu am făcut cam 4400 km ( România, ungaria, Austria și Italia ) cu vreo 170€ .. mers doar 130-140 ( limite legale) unde era 100 așa mergeam!
Instalatia este stag4 cu în AC.. Mi. Au zis ca hana nu se merita.. Mai ales ca avem gaz prost! M.a costat 2700lei acum 8 luni, deja am 19k km fără nici o problema! Am alimentat doar de la mol, (de la luk am băgat cam o luna dar consuma mai mult și în rest de unde am apucat pe afara) Am observat ca de 2 săptămâni când o forțez trece pe benzina. . Cred ca s.au înfundat filtrele.. Cred ca e cam murdara de la mol.ul de unde bag! DA, SE MERITA GAZUL.. |
--------------------
renault
megane
- B 12 NPT, B 391 NPT
2001 coupe, m3 2009
|
|
synergist |
![]()
|
![]() 2300km cu 420 lei - GPL Group: Members Posts: 458 Joined: 11 August 11 From: Bucuresti ![]() |
nu stiu cum consuma altii si nu mi prea pasa. eu platesc doar gazu` ce `l consum.
de alimentat, bag de la oricine intalnesc si nu mai am... cand mi au pus instalatia, mi au recomandat petrom. ma lasi? ..trage la fel de bine cu oricare... in noiembrie 2014 cand am pus instalatia, masina avea 157.xxx in noiembrie 2015, in bord erau 185.xxx am mers ceva, nu? |
--------------------
Reno
Scenic 1.6 16v 2001
echipare multumitoare
|
|
TomachE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 20 August 15 From: Bucuresti ![]() |
03.02.2016 sunt si eu fericitul posesor al instalatiei de gaz
![]() |
--------------------
Megane II
1.6/16v 82kW 112 cp Break
- B 301 AAT
2005
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
S-o folosesti cu placere! Welcome to the green side!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
megane_extreme |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 January 16 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(jre @ 11 Dec 2015, 11:04) @ "Vaporizatorul este fabricat de AG" Ai dreptate espacern, m-am uitat in compartimentul motor si pe vaporizator este scris -AG-. Am fost la diagnosticare CLIP in service Renault. Cost rezonabil,fix 29,61 euro. Timp de lucru cca 40 de minute. Rezultatul : CLIP - calcolatore inniezione gas 3000 - controlo delle anomalie: - anomalie DF031- pressione gas valle valvola espansione. Asta ar insemna o problema de presiune in instalatia de gpl in aval de vaporizator.Am intrebat mecanicul care este cauza. Nu este o cauza unica sau sigura,cel mai probabil mizeria acumulata in rezervor creeaza aceasta problema. Mecanicul mi-a facut cateva reglaje (unicul reglaj al instalatiei in aproape opt ani) sperand ca nu se va mai repeta aceasta problema. Mi-a cerut sa trec pe la el peste cateva saptamani si sa-i spun cum se comporta masina. Drumuri bune,tuturor! ![]() Salut, Daca poti sa imi dai PM cu detalii unde te-ai dus pentru diagnosticare instalatie gpl fabrica...sunt nou pe forum si nu pot trimite PM... Am aceeasi versiune de megane extreme 2008 cu gpl fabrica ca a ta,dar nu merge pe gpl imi apare alimentazionne controlare...se aude butelia cum cupleaza dar tot pe benzina merge. Daca stie cineva de la ce poate fii... Am facut si diagnoza cu un obd2 cu urmatoarele coduri" P1B00 - Powertrain P0313 - Powertrain Misfire Detected with Low Fuel |
--------------------
Renault
Megane
- B131FIN
II 1.6/16v+GPL 105 cp 2008 Extreme
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mergi la un tester CLIP....special pentru Renault.
Chiar si la reprezentanta Renault gasesti personal calificat in citire/interpretare coduri eroare.....chiar dar nu prea stiu la GPL-ul de origine. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
DrAg0nX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 8 November 09 From: Ploiesti / Bucuresti ![]() |
Salutare. Am ocazia de a lua instalatia gpl de pe un logan 1.4 la un pret aproape gratis. Stiti daca se potriveste la masina din semnatura mea? megane 1.6 16v ? multumesc.
This post has been edited by DrAg0nX: 9 Mar 2016, 09:47 |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16v Expression
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru motorul cu 16V trebuie alt calculator/instalatie......pe Logan 1.4 este cu 8V!
Dar anumite piese sunt aproape universale (rezervor/"plaman"/electrovane/etc).....afla mai multe la un service specializat GPL. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Am mai scris ca am ceva probleme cu sonda lambda de cand cu GPL-ul. Astazi am monitorizat sonda amonte care imi face probleme (se aprinde check engine aleator 1 data la 2-3 zile), live cu tester pe mufa OBD2 pret de 50km si am constatat urmatoarele:
- sonda lambda functioneaza in parametri, e ok, fluctueaza in functie de cat de sarac sau bogat e amestecul din evacuare asa cum ar trebui sa fie defapt - graficul arata total diferit in functie de ce carburant folosesc, benzina sau GPL - tind sa cred ca e o problema de reglaj la GPL, desi masina merge ft ok de 2 ani incoace, pe mine ma enerveaza doar ca se tot aprinde in bord beculetul si trebuie sa-l resetez desi sonda e in parametri - PE BENZINA: sonda indica fluctuatii constante intre 0.1V si 0.9V in functie de sarcina care o are. La talpa e pe la 0.6-0.9V, la frana de motor (pedala acc libera) 0.1V. Totul perfect normal. - PE GPL (acum vine buba): sonda imi fluctueaza dar muuuult mai putin. La talpa, in sarcina imi indica 0.1V, deci amestec sarac, desi masina trage (nu e normal), in mod CONSTANT, pana las pedala. La frana de motor e normal sa-mi arate tot 0.1V amestec sarac, ceea ce si face. O regula ar fi, la Reno, ca daca ECU detecteaza ca sonda lambda ii da aceeasi valoare pe un timp mai mare de 2 minute fara sa fluctueze macar 1 data, da eroare pe bord de check engine pt ca crede ca e stricata. Chestiile astea imi spun ca eu, daca merg in sarcina fara sa ridic piciorul de pe pedala (gen autostrada) si sunt pe GPL, am sanse ft mari in urmatoarele minute sa am eroare pe bord. Am mai remarcat si ca: FUEL TRIM BANK 1 SHORT TERM imi indica in sarcina ~60 pe benzina si totdeauna 99 pe GPL in sarcina. Daca are vre-o importanta. La frana de motor e 0 in ambele cazuri. CUM NAIBA TREBUIE SA REGLEZ INSTALATIA GPL ca acea fluctuatie sa ramana si pe GPL in sarcina si nu doar pe benzina? PS. Astia cu service-uri GPL din Mures se pierd cand le explic chestiile astea. N-au treaba cu reglajul la un GPL... This post has been edited by mark``: 8 Apr 2016, 07:21 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Posteaza pe forum nordservice.ro poate gasesti acolo solutia.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
- Numar de vaslui
2019 prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Are cineva montat gpl pe motor f4r de 2L ? Care credeti ca ar fi solutia optima?
Acum ca am schimbat motorul din 1,6 in 2( cu care sunt foarte multumit) vreau si gpl. Am auzit ca mai nou la megane II nu se mai accepta montarea rezervorului toroidal. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
Salinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 18 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Configuratia optima iti va fi recomandata de catre firma care monteaza instalatia. Este o prostie ce ai auzit, rezervoarele toroiadale sunt omologate de RAR, firmele care monteaza, la fel....poti pune GPL, cu rez. toroidal si pe tractor, tanc, nava cosmica, etc....
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
1.6 16v Privilege 2004 cu GPL
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
In catalogul tomasetto de anul acesta, la megane II nu apare rezervorul toroidal. Intreband-ul pe reprezentantul firmei la care m-am adresat pentru oferta, de ce nu are varianta respectiva, mi-a spus ca megane II are locul la roata de rezerva din plastic si exista riscul sa se sparga etc etc. Dar eu stiu ca exista suport special in acest caz, insa raspunsul a fost acelasi. De aceea am intrebat, fiind sigur ca si altii au.
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Depinde de montator. Unii monteaza si in locul rotii de rezerva, altii nu.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
RADU__ |
![]()
|
Pai daca este o lege (regula sau directiva), nu este aceeasi pentru toti?
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ti se pare ca in Romania legile nu lasa loc de interpretari?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
12 nepotu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 21 June 12 From: bucuresti ![]() |
Se monteaza un cadru de fier, asa mi.au montat mie la M3, tot locas de plastic, am trecut cu bine la RAR. Depinde de montator, unii nu se complica cu montatul cadrului!
|
--------------------
renault
megane
- B 12 NPT, B 391 NPT
2001 coupe, m3 2009
|
|
Salinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 18 November 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(RADU__ @ 10 Apr 2016, 18:19) In catalogul tomasetto de anul acesta, la megane II nu apare rezervorul toroidal. Intreband-ul pe reprezentantul firmei la care m-am adresat pentru oferta, de ce nu are varianta respectiva, mi-a spus ca megane II are locul la roata de rezerva din plastic si exista riscul sa se sparga etc etc. Dar eu stiu ca exista suport special in acest caz, insa raspunsul a fost acelasi. De aceea am intrebat, fiind sigur ca si altii au. Ar fi interesant de aflat, daca in catalogul de anul trecut aparea rezervorul toroidal la Megane 2. Eu am pus, in octombrie, anul trecut, instalatia Tomasetto, cu rezervor toroidal. Am omologat la RAR, fara probleme. Intaritura minune consta, de fapt, in 2 bucati de platbanda, puse in X si prinse cu suruburi de caroseria masinii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
|
|
RADU__ |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri. Am vorbit astazi cu cei de la Buzau si Ploiesti. Au solutie pentru toroidal si nu stiu inca daca este sau nu adevarat apropos de RAR. Din ambele parti mi s-a propus Tomasetto Qboz, Hana sau AC, reset contor benzina si suport rezervor, totul la aprox 3300lei. Va voi tine la curent. Mai astept inca doua oferte si pareri de la alti comercianti, dar si parerile voastre conteaza pentru mine. In fond, voi sunteti cei care le folosesc si "simt" functionarea.
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
TomachE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 20 August 15 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine m.a costat 2700 ron.Tomasetto Qbox-Next(are inclus acel reset al benzinei,face parte din calc) cu injectoare Ac + 165 ron omologarea ! Diferenta foarte mare de pret ! Iar montajul a fost la o firma destul de renumita Andrei GPL....Cam mare suma care ti.au cerut.o.....Maine sa postez si o poza cu ramforsarea rezervorului ! O seara buna !
|
--------------------
Megane II
- B 301 AAT
2005
|
|
mark`` |
![]()
|
Am schimbat azi filtrele la GPL, facut o recalibrare si astept acum sa vad daca mai apare eroare senzor lambda pe bord.
Nea de acolo spunea ca ar putea fi si de la bujii ca ar fi vechi si nu mai ard complet amestecul. Acuma nu stiu ce sa zic. Sunt Beru si au ~3 ani si 30.000km. Sa le schimb oare? Mi-a recomandat din acelea scumpe cu iridium pt GPL. |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
miciceii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 15 June 09 From: Bucuresti ![]() |
RADU__
Iti recomand instalatie BRC montata la Vernesti , Buzau. Eu o am montata de 3 ani la ei si nu am avut absolut nici o problema. Pt.mai multe detalii vezi ca am scris un topic pe sectiunea de Scenic. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=254554&hl= This post has been edited by miciceii: 12 Apr 2016, 16:20 |
--------------------
Renault
Scenic
- B XX XXX
2005 Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L |
|
pentaxistul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 April 16 From: Bacau ![]() |
243km pe gpl , oras si afara, cu 50ron. instalatie noua Tomasetto . si talpa 150kmh...merita!
|
--------------------
Renault
Megane II Estate 1.6 16v gpl *k4MT760
- BC 01 AAA
2005
|
|
RADU__ |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
Salinas |
![]()
|
QUOTE(RADU__ @ 11 Apr 2016, 21:05) Multumesc de raspunsuri. Am vorbit astazi cu cei de la Buzau si Ploiesti. Au solutie pentru toroidal si nu stiu inca daca este sau nu adevarat apropos de RAR. Din ambele parti mi s-a propus Tomasetto Qboz, Hana sau AC, reset contor benzina si suport rezervor, totul la aprox 3300lei. Va voi tine la curent. Mai astept inca doua oferte si pareri de la alti comercianti, dar si parerile voastre conteaza pentru mine. In fond, voi sunteti cei care le folosesc si "simt" functionarea. QUOTE(TomachE @ 11 Apr 2016, 21:25) Pe mine m.a costat 2700 ron.Tomasetto Qbox-Next(are inclus acel reset al benzinei,face parte din calc) cu injectoare Ac + 165 ron omologarea ! Diferenta foarte mare de pret ! Iar montajul a fost la o firma destul de renumita Andrei GPL....Cam mare suma care ti.au cerut.o.....Maine sa postez si o poza cu ramforsarea rezervorului ! O seara buna ! Pe mine m-a costat 2 400 lei la Supergaz.ro. Garantie 3 ani. Merita pretul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
|
|
TomachE |
![]()
|
In luna februarie si sunt super multumit.Nu am nici o problema cu ea si am avut o mare retinere sa montez instalatia.In Bucuresti fac in jur de 450 km cu 93ron/43 L gaz...Functioneaza ireprosabil.
|
--------------------
Megane II
- B 301 AAT
2005
|
|
RADU__ |
![]()
|
Am montat astazi instalatia la Vernesti.
Tomasetto Stag Qbox Plus, injectoare ACW01BFC, rezervor toroidal cu modul de masura WPG-4, suport rezervor si modul de reset nivel benzina. Functioneaza foarte bine, practic nu am simtit diferenta (sau nu inca) Am ajuns la Brasov cu 190Km parcursi, senzorul de nivel arata jumate de rezervor iar pe computerul de bord a declarat numai 12,8L la o medie de 68Km/h traseu pe Cheia. Acum eu ce sa zic, nu stiu care este realitatea. O sa vad cand se termina gazul. This post has been edited by RADU__: 21 Apr 2016, 22:00 |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Să o folosești sănătos. Cât a fost instalația?
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
"RADU__" inca nu e cazul sa-i faci consumul, mai ai un reglaj de facut la 1000km.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:27 |