Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

43 Pages « < 26 27 28 29 30 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

GPL megane 2, consum/costuri/eficienta GPL

RADU__
post 22 Apr 2016, 09:55
Post #811

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

QUOTE(Mr_X @ 22 Apr 2016, 05:48)
Să o folosești sănătos. Cât a fost instalația?
*

Multumesc. Cum spuneam cu ceva postari mai sus, un pic cam scump dar... sper sa merite. 3300 cu montaj si accesoriile mentionate.

This post has been edited by RADU__: 22 Apr 2016, 09:56

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mark``
post 22 Apr 2016, 13:12
Post #812

Membru autentic

From: Tg.Mures

Cam scump intradevar dar iti spun ca in final va merita cu varf si indesat. O sa vezi.

--------------------
Dacia Spring 2023
+
RADU__
post 22 Apr 2016, 21:29
Post #813

Membru autentic

Da, sper sa merite. Oricum a fost un montaj destul de dificil datorita spatiului. Ne-am sfatuit indelung asupra locului de amplasare a componentelor, tinand cont de motorul de 2L 16V si CVA. In plus apar si restrictiile tehnice de montaj. Dar echipa nu s-a grabit si am analizat pana la amanunt toate variantele. Pot sa spun ca nici de fabrica nu am fi gasit o amplasare mai buna. Singurul lucru la care am rezerve si acum (de si am fost asigurat ca diferenta ar fi fost insesisabila) este amplasarea duzelor in colectorul de admisie. Eu opinam sa le montam in partea de aluminiu a galeriei, in proximitatea injectoarelor, ei au ales amplasarea lor, la iesirea din colectorul de plastic. Deci cu "ceva" mai sus. Vaporizatorul a fost amplasat langa pompa centrala de frana, cu filtrul in sus, foarte accesibil, si calculatorul lateral stanga pe suportul acumulatorului. Electrovanele, pe protectia de aluminiu a injectoarelor.
Recomand echipa cu toata increderea. Sa nu mai socotim si suportii componentelor, confectionati ad-hoc. Pentru cine este interesat pot sa fac niste fotografii.
Aveti o parere despre vreo interfata anume pentru diagnosticare si setup? Eu ma gandeam la una dintre urmatoarele:

http://www.gazmagazin.ro/lpg-workshop/inte...l-tomasetto-usb

http://www.gazmagazin.ro/lpg-workshop/inte...-adaptoare-ftdi

--------------------
tel.0742044570
+
Mr_X
post 23 Apr 2016, 03:28
Post #814

Membru autentic

From: Brașov

Ar fi interesante niște fotografii. Legat de diagnoză și setup: dacă te pricepi, ia-o. Dacă nu te pricepi.. oricum ajungi la service când nu merge ceva ca lumea, deci ce rost are să mai dai banii pe ea?

--------------------
Renault Megane II 1.6 16V 2007
+
RADU__
post 23 Apr 2016, 14:58
Post #815

Membru autentic

Pentru ca ma pricep suficient si in plus la cat a costat...ce mai conteaza. Proplema nu este de ce. Intrebarea era...care?

--------------------
tel.0742044570
+
ssilviu
post 23 Apr 2016, 15:24
Post #816

F1 Man

From: Nicaieri

Poze cu instalarea?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
RADU__
post 23 Apr 2016, 15:27
Post #817

Membru autentic

Daca este interes, am sa postez maine niste fotografii.

--------------------
tel.0742044570
+
Salinas
post 23 Apr 2016, 18:42
Post #818

Membru

From: Bucuresti

Traseul de ieri: Bucuresti-Targoviste-Campulung-Pestera Dambovicioara si retur.....350 de km, 26,5 litri de GPL = 55 lei la un pret de 2,08 L/GPL....4 persoane + bagaje + AC...merita[B][U] cool.gif !!!

This post has been edited by Salinas: 24 Apr 2016, 08:28

--------------------
Renault Megane 2.1 Grandtour 1.6 16v Privilege 2004 cu GPL
+
RADU__
post 24 Apr 2016, 17:32
Post #819

Membru autentic

Fotografiile promise.
GPL_Tomasetto1.jpg ( Size: 3.17mb ) Number of downloads: 576

GPL_Tomasetto2.jpg ( Size: 2.03mb ) Number of downloads: 594

GPL_Tomasetto3.jpg ( Size: 2.81mb ) Number of downloads: 584

Vaporizatorul nu se vede prea bine, dar se afla lateral langa pompa centrala de frana pe un suport dedicat confectionat din plat-banda de 4mm cu latime de 20mm. Schimbarea filtrului se face usor, prin demontarea celor doua coliere ale tubulaturii de admisie.
Centrala este aplasata lateral cu acumulatorul, tot pe un suport dedicat.
Electrovanele sunt amplasate pe protectia de aluminiu a injectoarelor, cu doua suruburi, prin filetare directa in suport.
Capacul motorului a trebuit putin decupat pentru electrovane.
Cu duzele nu prea sunt impacat, dar cred ca este numai o problema psihologica, pentru faptul ca nu sunt amplasate in bosajele speciale din galeria de aluminiu. Omu' mi-a spus ca nu va fi nicio problema, ba mai mult, mi-a spus ca bosajele respective au o grosime mai mare decat lungimea duzelor.
Cat despre rezervor, este amplasat banal, in locul rotii de rezerva (55L) cu un suport montat sub el, confectionat din platbanda sudata gen patru bretele, care copiaza fundul de plastic al locasului rotii de rezerva.

--------------------
tel.0742044570
+
espacern
post 24 Apr 2016, 17:53
Post #820

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(RADU__ @ 24 Apr 2016, 17:32)
Cu duzele nu prea sunt impacat, dar cred ca este numai o problema psihologica, pentru faptul ca nu sunt amplasate in bosajele speciale din galeria de aluminiu. Omu' mi-a spus ca nu va fi nicio problema, ba mai mult, mi-a spus ca bosajele respective au o grosime mai mare decat lungimea duzelor.

Este o problema mare cu solutia romaneasca aleasa de amplasare a injectoarelor.....din comoditate evident.
Ce vrei sa-ti spuna"omul"?....ca nu face lucrarea corect!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
RADU__
post 24 Apr 2016, 19:28
Post #821

Membru autentic

Diferenta de amplasare ar fi de 15-20mm. Asa cum este acum, nu se simte trecerea de la gaz la benzina si invers in niciun regim al motorului.

--------------------
tel.0742044570
+
espacern
post 24 Apr 2016, 19:44
Post #822

ART-ist

Am tot scris despre importanta unui montaj corect al injectoarelor in spatiul dedicat.....dar daca clientul este multumit atunci e bine si asa rau!

--------------------
. . - . .
+
mark``
post 25 Apr 2016, 16:44
Post #823

Membru autentic

QUOTE(RADU__ @ 22 Apr 2016, 21:29)
Da, sper sa merite. Oricum a fost un montaj destul de dificil datorita spatiului. Ne-am sfatuit indelung asupra locului de amplasare a componentelor, tinand cont de motorul de 2L 16V si CVA. In plus apar si restrictiile tehnice de montaj. Dar echipa nu s-a grabit si am analizat pana la amanunt toate variantele. Pot sa spun ca nici de fabrica nu am fi gasit o amplasare mai buna. Singurul lucru la care am rezerve si acum (de si am fost asigurat ca diferenta ar fi fost insesisabila) este amplasarea duzelor in colectorul de admisie. Eu opinam sa le montam in partea de aluminiu a galeriei, in proximitatea injectoarelor, ei au ales amplasarea lor, la iesirea din colectorul de plastic. Deci cu "ceva" mai sus.  Vaporizatorul a fost amplasat langa pompa centrala de frana, cu  filtrul in sus, foarte accesibil, si calculatorul lateral stanga pe suportul acumulatorului. Electrovanele, pe protectia de aluminiu a injectoarelor.
Recomand echipa cu toata increderea. Sa nu mai socotim si suportii componentelor, confectionati ad-hoc. Pentru cine este interesat pot sa fac niste fotografii.
Aveti o parere despre vreo interfata anume pentru diagnosticare si setup? Eu ma gandeam la una dintre urmatoarele:

http://www.gazmagazin.ro/lpg-workshop/inte...l-tomasetto-usb

http://www.gazmagazin.ro/lpg-workshop/inte...-adaptoare-ftdi
*

Nu vreau sa te descurajez dar amplasarea duzelor de GPL pe motor conteaza. Nu e tot una sa fie in admisie sau in bloc motor langa injectoare. Si la mine tot asa au fost amplasate, pe admisie, dar tarziu am aflat ca nu e solutia ideala. Acuma asta e. Ideea e ca poti avea timpi mai mici de injectie si un raspuns mai bun la accelerare pe GPL, la fel ca pe benzina. Dar mna, merge si asa.
Evident ca motivul amplasarii pe admisie e comoditatea pt ca una e sa gauresti un plastic si alta e sa gauresti aluminiu.

This post has been edited by mark``: 25 Apr 2016, 16:48

--------------------
Dacia Spring 2023
+
ssilviu
post 25 Apr 2016, 17:48
Post #824

F1 Man

Teoretic conteaza, practic nu vei simti vreodata vreo diferenta tu ca utilizator.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
argon
post 25 Apr 2016, 18:38
Post #825

Mesaj semiautomat

Normal, ca nu e injectie directa, e totuna unde amplaseaza, nu conteaza 2 cm diferenta, tot pe traseul aerului aspirat e.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
RADU__
post 25 Apr 2016, 20:46
Post #826

Membru autentic

Teoria este buna, dar practica ne omoara.
In teorie, cu cat sursa gazului este mai departe de supapa, cu atat creste si reactia motorului fata de cererea sistemului. Este vorba de a avea performante maxime, optime, etc. Dar ce facem cu ele? Megem la competitie? Am facut competitie multi ani si am avut rezultate remarcabile, nu ca pilot ci ca ing de echipa. Stiu cum este sa te bati cu zecimile de secunda pe un tur si sunt constient ca fiecare detaliu duce la performanta. Dar cu ce costuri?

Si acum intrebarea:

Cine poate sa contabilizeze exact si argumentat diferenta de performanta la cei 2cm?

Si cand spun cine, ma refer la cei care scriu pe acest topic sau oriunde in aceeasi tema. Fara aparatura de specialitate si conditii de laborator, nu cred ca se poate contabiliza performanta.

In alta ordine de idei, nimeni nu a raspuns la postarea nr 812. Inca mai caut raspunsul.

--------------------
tel.0742044570
+
espacern
post 25 Apr 2016, 20:51
Post #827

ART-ist

QUOTE(RADU__ @ 25 Apr 2016, 20:46)
Cine poate sa contabilizeze exact si argumentat diferenta de performanta la cei 2cm?

Probabil ca fabricantul motorului....pentru ca a uzinat spatiul special dedicat montajului de injectoare GPL chiar langa cele de benzina.
Nu mai postez iar pozele cu portinjectorul la 16V...exista pe forum pentru curiosi!

--------------------
. . - . .
+
RADU__
post 25 Apr 2016, 20:57
Post #828

Membru autentic

Nici eu nu mai postez pe aceasta tema. Raspunsul este evaziv.
Care este diferenta? Vorbim de a contabiliza diferenta.

--------------------
tel.0742044570
+
espacern
post 25 Apr 2016, 21:00
Post #829

ART-ist

E diferenta intre poc si fas....ca sa fiu pe intelesul Dvs!

--------------------
. . - . .
+
cri8sti
post 26 Apr 2016, 08:05
Post #830

Membru autentic

From: Braila

QUOTE(ssilviu @ 25 Apr 2016, 17:48)
Teoretic conteaza, practic nu vei simti vreodata vreo diferenta tu ca utilizator.
*

Am avut eu injectoarele montate in partea de plastic a galeriei de admisie si murea motorul la iesirea din cutt-off, asa cum patesc marea majoritate a lagunistilor cu gpl. Apoi le-am montat in partea de aluminiu a galeriei, fix in locurile prevazute ptr asa ceva si nu mai moare motorul....deci asta e o diferenta, or mai fi si altele.

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
ssilviu
post 26 Apr 2016, 10:10
Post #831

F1 Man

Mie nu-mi moare, de fapt nu e nicio diferenta cand trece de pe gaz pe benzina. La niciuna din cele 3 masini pe GPL pe care le am. Deci statistic, la tine de fapt problema era in alta parte, faptul ca s-a rezolvat cand ai schimbat locatia e doar o coincidenta.

De fapt e suficient sa gandesti un pic logic sa-ti dai seama ca la ce viteza are aerul care curge pe acolo, 2 cm inseamna cateva miimi de secunda, adica un timp extrem de mic pe care fizic ca om nu poti sa-l sesizezi.

Ganditi-va la masinile cu carburator, aruncau benzina la 10 km de cilindri si erau motoarele cu cel mai bun raspuns in acceleratie. De fapt daca ar conta distanta de pulverizare, motoarele cu injectie directa ar trebui sa fie campioane. Nu le lauda nimeni pentru asta. Da stiu, norme de poluare, bla bla. Dar nici in f1 nu se folosea injectia directa.

Mai mult, fiind mai departe, se amesteca si mai bine GPL-ul cu aerul, deci ardere chiar mai buna. Chiar sunt curios de un argument tehnic coerent pentru care e mai nasol cu injectoarele in galeria de plastic.

This post has been edited by ssilviu: 26 Apr 2016, 10:21

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
vasile82
post 26 Apr 2016, 10:26
Post #832

Membru autentic

From: Ploiesti, Bucuresti

De fapt in galerie intra un stutz care este conectat de injector/rampa printr-un furtun. logica lungimii -mi spune ca ar trebui sa scurtez si furtunele de legatura.

La varianta cu montarea in metal, in spatiul prevazut special ce intra stutz-ul sau injectorul fara furtun si stutz?

--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
+
espacern
post 26 Apr 2016, 11:07
Post #833

ART-ist

La motorul 1.2 cu GPL montat in fabrica injectoarele sunt montate in galeria de admisie....din "plastic".
Dar la motorul 1.4/1.6 16V fabricantul a ales varianta montajulul langa injectoarele de benzina.....la 1cm mai precis!
Probabil ca inginerii de la Renault stiu ei de ce au ales solutia asta...nu?

@vasile=injectorul GPL este montat langa cel de benzina....la montajul de origine Renault.

This post has been edited by espacern: 26 Apr 2016, 11:08

--------------------
. . - . .
+
ssilviu
post 26 Apr 2016, 11:16
Post #834

F1 Man

Tu ai vazut unde au ales inginerii Renault sa monteze butoanel de geamuri electrice spate la Logan? Sau chiar si cele fata? Ti se pare cea mai buna varianta? Deloc. E cea mai ieftina.

Alegerile de mult timp la Renault nu se mai fac pe criterii ingeneresti, ci mai degraba contabile. Daca pentru ei diferenta de performanta e insesizabila, vor alege varianta mai profitabila. Fie ca e mai ieftin sa monteze asa cand fabrica masina, fie asigura venituri mai mari pentru service-uri in momentul in care au ceva de reparat.

Deci din nou intreb, care este explicatia tehnica? Si care sunt diferentele VIZIBILE de catre posesor?

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
RADU__
post 26 Apr 2016, 14:25
Post #835

Membru autentic

Cand voi avea interfata de diagnoza, voi modifica trecerea pe benzina la turatia de cuplu maxim. Atunci voi vedea daca pot sa sesizez vreo diferenta. Pana acum, ( oi fi eu mai ne****it) eu nu am sesizat nicio diferenta intre gpl si benzina si nici nu se sesizeaza trecerea la 30ºC pe gaz.

--------------------
tel.0742044570
+
mark``
post 26 Apr 2016, 15:04
Post #836

Membru autentic

Radu, eu ti-am spus ce ti-am spus din cauza ca am vazut la niste oameni care se pricep cu diagnoze GPL ca se poate scadea timpul de injectie, acele milisecunde, la injectoarele GPL daca faci aia aia si aia. Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, doar am dat un info.
Ca idee, o sa observi ca timpii de injectie la injectoarele pe benzina sunt net mai mici decat timpii obtinuti de catre injectoarele GPL. De aici apar multe chestii ce se traduc in final prin consum redus de GPL (ft apropiat de benzina), raspuns mai bun la pedala de acceleratie, etc. Mai tehnic de atat nu pot sa fiu ca nu stiu. Dar iti spun ca din discutiile lor spuneau ca partea cu pozitionarea duzelor de gpl pe motor e 50% din rezolvarea chichitelor de mai sus. Daca nu vrem top performance atunci e ft ok si in admisie.

--------------------
Dacia Spring 2023
+
RADU__
post 26 Apr 2016, 20:27
Post #837

Membru autentic

Din cate stiu eu, calculatorul de injectie gpl este pilotat de calculatorul de motor. Practic el copiaza impulsul pentru injectorulde benzina si incrementeaza dupa caz, timpul de injectie. O intrerupere a acestui tren de impulsuri se produce numai in cazul deccelerarii cu o turatie mai ridicata de aproz 1200rot/min. In rest fluxul de impulsuri dreptunghiulare este continu.
Ar trebui ca de fiecare data cand reiei acceleratia, sa ai o mica intarziere. Nu am simtit acest lucru. Am sa am posibilitatea sa studiez toate aceste aspecte si daca va fi cazul, pentru mine nu este o problema sa modific orice. Dar prima data trebuie sa ma informez exact asupra acestui fenomen.
Si ca tot a veniit vorba de info...
foloseste cineva aditivi gen Flashlube ?
foloseste cineva adaptor de alimentare cu filtru ceramic?

This post has been edited by RADU__: 26 Apr 2016, 20:28

--------------------
tel.0742044570
+
mark``
post 26 Apr 2016, 21:28
Post #838

Membru autentic

Eu stiu ca uch nu are nici o treaba cu GPL. Calcu de GPL taie injectoarele de benzina cand functioneaza, in rest isi ia singur datele si le proceseaza, nu calcu de masina.

--------------------
Dacia Spring 2023
+
ssilviu
post 26 Apr 2016, 21:41
Post #839

F1 Man

Stii prost. Eu am facut chip tuning la motor si s-a simtit si pe GPL, pentru ca acesta oglindeste ECu benzina, evident cu unele ajustari.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
cri8sti
post 27 Apr 2016, 15:30
Post #840

Membru autentic

From: Braila

Timpii de injectie gpl trebuie sa fie de maxim 1.5 ori mai mari decat timpii de injectie pe benzina. Daca sunt prea mari, se inchide camera de ardere in timp ce "injectorul" gpl inca baga gpl = consum mare degeaba. Printr-o lungime cat mai scurta a traseului de la injectoare pana in camera de ardere se asigura un timp de injectie mai mic (si un raspuns mai rapid la aceelerare/iesire din cutt-off - unde din momentul cand se comanda injectoarele si pana la prima explozie arborele face cateva rotatii in gol aka fara gaz, daca face mai multe moare motorul). Dupa caz, timpii de injectie merg micsorati si prin marirea duzelor, dar multiplicatorul hartii de gpl nu trebuie sa scada sub valoarea 0.8 (altfel avem din nou consum mai mare) Trebuie gasit un echilibru intre setari si daca pleci din prima cu un traseu scurt, ai mai putine variabile cu care sa te joci, deci mai multe sanse sa-ti iasa o instalare buna si un reglaj corect al instalatiei.
P.S. la iesirea din cutt-off nu se poate obtine un raspuns mai rapid decat printr-un traseu mai scurt. Cu cat e volantul mai greu, inertia motorului e mai mare si acest aspect conteaza mai putin (lungimea traseului)

This post has been edited by cri8sti: 27 Apr 2016, 15:39

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
43 Pages « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 04:07
Dacia