Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Caseta de directie defecta, pompa servo

theodor2004
post 3 Nov 2010, 10:19
Post #301

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Ygi_17 @ 2 Nov 2010, 17:28)
pana la urma cum se manifesta o caseta de directie defecta/
CUM NE DAM SEAMA CA E DEFECTA ?
*

In trafic iti poti da seama dupa urmatoarele:
-se aude un troncanit/bataie in volan, cand brachezi rotile, mai ales daca faci operatiunea stand pe loc pe asfalt uscat (atunci se solicita cel mai mult caseta);
-dupa un timp troncanitul se aude si in mers, la curbe; se simte ca o vibratie prin volan , se aude POC;
-volanul incepe sa scartaie la rotirea lui;
-dupa si mai mult timp, volanul ,,agata'' cand tragi de el, apoi se elibereaza brusc (adica se roteste sa zicem 25 grade, apoi se ,,agata'' de ceva, apoi se elibereaza brusc);
-ramai fara pompa de servodirectie (masina se comporta ca si cum nu ar avea servo);
-curge lichid prin caseta, (si pierzi repede lichidul de servo).

Insa, zgomot la rotirea volanului stanga-dreapta se poate auzi si din cauza bieletelor de directie uzate , sau a rulmentului de la flansele de la amortizor. Asa ca nu trebuie sa dam vina neaparat pe caseta daca se aude POC-POC cand rotim de volan stanga-dreapta.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 15 Dec 2010, 14:34
Post #302

Membru Symbolist

From: Craiova/Bucuresti

Am constatat azi ca am un zgomot nespecific atunci cand brachez rotile dreapta. Adica atunci cand intru intr-o parcare (deci rotile bracate in mers, pe la ~10 km/h) si brachez rotile maxim dreapta se aude un fel de scartait scurt la capatul cursei, parca atunci cand incep sa indrept rotile. Nu am mai avut niciun zgomot pana acum la directie, si ma intreb ce ar putea sa insemne acest zgomot. Cand brachez stanga in aproape aceleasi conditii nu se aude, insa la dreapta s-a auzit de cateva ori.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW - ~ 155000 km 2007
+
crisolro
post 15 Dec 2010, 15:28
Post #303

From: Bucuresti

nu e neaparat caseta ... ar fi bine sa incerci sa "localizezi" mai exact de unde provine zgomotul: sprea roata, mai sus, mai jos, se simt sau nu vibratii in podea sau volan odata cu producerea zgomotului
poate fi un amortizor de exemplu, flansa ... eventual

pe loc face? invarte pe loc de volan dupa ce ridici capota si pune pe cineva sa traga cu urechea caci poate identifica zona aproximativa de unde provine

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
S4b1n
post 15 Dec 2010, 15:41
Post #304

Membru Symbolist

Parca a facut si pe loc o data, dar prima data am auzit zgomotul cand eram in mers. Zgomotul pare ca vine de undeva de la roata din dreapta... ca si cum s-ar freca anvelopa de ceva, dar asta e exclus, pentru ca am jante si anvelope pe dimensiunea buna, si nu cred ca inclinatia destul de mica a volanului intr-o parte atunci cand masina merge drept poate crea zgomotul asta.
Adica volanul s-a intamplat sa stea si mai stramb inainte de a face geometria, si nu s-a auzit zgomotul.

In rest, servodirectia merge la fel de usor (sau greu, depinde cum privim lucrurile smile.gif , ideea e ca merge la fel ca inainte), nu se aud batai, nu bazaie mai mult decat cum bazaia la inceput, lichid de servo nu cred ca pierde... e foarte greu de verificat pentru ca e ascuns rau, dar am incercat sa lumin cu o lanterna si sa misc putin masina si se vedea ca e destul de aproape nivelul de partea de sus a recipientului.

O sa incerc sa pun pe cineva sa vireze si sa ascult de unde vine zgomotul... sper sa nu fie caseta ca am pus-o ph34r.gif

--------------------
+
theodor2004
post 15 Dec 2010, 16:52
Post #305

Membru autentic

poate fi si caseta de directie, dar asa cum a spus Crisolro, mai pot fi si alte cauze:
-bieletele de directie si capetele de bara (care pot avea joc)
-flansele de la amortizor / rulementul flanselor
Deci tr facute investigatii la un mecanic bun. Se suie masina pe rampa, si se trage de roti stanga-dreapta, sus-jos, se pune mana pe bielete/capete de bara, se observa de unde provine jocul.
Oricum, varianta cu caseta e cea mai pesimista dintre toate.

--------------------
+
S4b1n
post 15 Dec 2010, 17:55
Post #306

Membru Symbolist

Mi-a tras mecanicul de roti acum 2000-2500 km (6 saptamani) cand am facut revizia si a zis ca nu e niciun joc, intradevar atunci nici nu se auzise zgomotul.

Acum cand am mai avut nevoie sa plec cu masina am constatat ca nu s-a mai auzit... e pe pofte. Insa avand in vedere ca se auzea undeva in zona rotii din dreapta, tind sa cred ca sunt sanse sa fie de la flanse sau de la bieleta/cap bara. Banuiesc ca daca era caseta se auzea si cand viram stanga. Oricum, ramane de vazut daca mai face. Oricum, pana in Craciun cred ca ajung la mecanic sa o mai "gâdile" inca o data.

This post has been edited by S4b1n: 15 Dec 2010, 17:55

--------------------
+
crisolro
post 15 Dec 2010, 23:34
Post #307

From: Bucuresti

Cauciucuri de iarna noi/cu multa "carne" care freaca de asfalt si fac un zgomot care te poate pacali?
Si din varii motive se aude doar in dreapta etc. .... intreb pt. ca si eu am avut audenii de astea dupa schimbarea caucioacelor, la viraje cu viteze mici, temperaturi nu f joase care faceau gumele moi etc.

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
S4b1n
post 16 Dec 2010, 00:11
Post #308

Membru Symbolist

Sunt totusi de anul trecut anvelopele de iarna, dar au oricum multa carne pe ele. Insa iarna trecuta nu am auzit nimic, inafara de clasicul scartait daca virez mai mult de 1+1/4 ture, scartait continuu defapt, si destul de slab ca intensitate.

Scartaitul asta se manifesta cam jumatate de secunda, si e mai ascutit. In fine, daca mai apare, si reusesc sa-l localizez mai bine voi reveni cu informatii noi.

--------------------
+
theodor2004
post 16 Dec 2010, 10:05
Post #309

Membru autentic

zgomotul poate sa fie si de la rulemntul de la flanse, si de la bieletele de directie, si de la capetele de bara. Faptul ca troncane doar cand tragi dreapta si nu troncane cand tragi stanga nu exclude problema casetei. Mai e timp sa troncane si cand tragi stanga. In plus, iarna poate sa iti inghete vaselina, si sa nu mai troncane deloc. Dar cand vine dezghetul, troncane iar. Eu o iarna am mers asa, crezand ca problema s-a rezolvat de la sine, dar cum temperatura a ajuns constant peste 5-6C, troncanitul a reaparut.
Asa ca cea mai buna solutie e sa o duci la un mecanic bun, sa o suiti pe rampa si sa incepeti sa trageti de roti pana gasiti cauza.

--------------------
+
Spanky
post 17 Jan 2011, 21:43
Post #310

Membru incepator

Eu la curbe simt ca pierd directia,parca da sa agate un pic,imi da senzatia ca s-ar putea bloca rotile in orice moment iar directia se simte imprecisa si nu raspunde imediat...sincer mi-e frica sa virez la viteze mai mari de 60 km/h,trebuie sa rotesc volanul foarte atent si incet,fara miscari bruste.I-am schimbat flanse,rulmenti,bucse +echilibrat si geometrie,prin eliminare mai ramane caseta.Doar ca nu imi troncane cand virez,o sa incerc sa o ''ascult'' mai atent.

--------------------
Renault Clio 2001/Hatchback
If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi

+
trami
post 17 Jan 2011, 23:16
Post #311

-

From: Targoviste

QUOTE(Spanky @ 17 Jan 2011, 21:43)
I-am schimbat flanse,rulmenti,bucse +echilibrat si geometrie,prin eliminare mai ramane caseta.

Crucea cardanica ai verificat-o?

--------------------
Kuga 2 - - -
+
Spanky
post 17 Jan 2011, 23:23
Post #312

Membru incepator

Nu,o sa merg in service sa vad ce-mi zice..ms de sugestie,eu cautam unde se afla bidonasul pt lichidul de servo,ca nu-l observasem pana acum,apoi am citit ca bicorp are electrica biggrin.gif

--------------------
Renault Clio 2001/Hatchback
If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi

+
stelus_ionut
post 21 Jan 2011, 14:11
Post #313

Membru incepator

salut,
problema la Cliotele meu,de ceva vreme pierd lichid de servodirectie din borcanel,m-am uitat pe unde curge si surpriza CASETA DE DIRECTIE mentionez ca nu am nici o bataie zgomot ciudat sau o alta anomalie in timpul conduceri,am completat cu lichid si am mers iar vreo 3 saptamani dupa care iar fara lichid si tras greu de volan(completat imediat ca il aveam in portbagaj si am scapat iar de probleme pentru o alta perioada de timp);
intrebarea mea este: Trebuie sa schimb toata caseta de directie ori ea are niste semeringuri pe acolo care nu-si mia fac treaba si scap mai ieftin schimbandu-le la un service?A mai patit cineva asa ceva?

Clio 2003 1.4l 8V 126.000km
Va multumesc

Nu ma ajuta chiar nimeni cu un sfat?

This post has been edited by stelus_ionut: 21 Jan 2011, 21:26

--------------------
Renault Clio - IL-21-CSM 2003 1.4 8v
+
verde
post 22 Jan 2011, 18:34
Post #314

Membru autentic

From: Pitesti

http://www.daciaclub.ro/Solenza-caseta-de-...ta-t115288.html

Ca idee despre ce se gaseste prin caseta aia.
Sfat : nu desface caseta daca nu esti absolut sigur ca trebue . Mai fa rost de doua trei perechi de ochi care sa confirme observatia ta si diagnosticul.
Urare: Bafta sa nu trebuiasca sa umblii la caseta!!

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
stelus_ionut
post 22 Jan 2011, 18:53
Post #315

Membru incepator

ms mult pentru link,o sa revin cum am rezolvat( ca o sa rezolv cumva)

--------------------
+
venom21
post 26 Jan 2011, 13:51
Post #316

DRuncken master

Salut .
Aveam si eu o bataie la denivelari si nush de la ce era.Am fost la un mecanic , s-a uitat pe dedesubt si a zis ca s-a dus caseta.Am mai cerut o parere de la un mecanic care lucra la Renault , concluzie=>Bucsa caseta directie defecta.
Am platit 4 mil pe bucsa + 1 mil manopera si am scapat de tot.

--------------------
Renault Megane Sedane - BV 86 ADC 2006 1.6 16 valve
Xenon , proiectoare ceata , Climatronic si toate astea cu rezervorul gol :D
CB Midland ALAN 52 Multi + ML 145
+
cosdan
post 27 Jan 2011, 13:51
Post #317

Membru incepator

QUOTE(stelus_ionut @ 21 Jan 2011, 14:11)
salut,
problema la Cliotele meu,de ceva vreme pierd lichid de servodirectie din borcanel,m-am uitat pe unde curge si surpriza CASETA DE DIRECTIE
Clio 2003 1.4l 8V 126.000km
*

Salut!
Problema ca a ta am avut si eu, masina identica!La fel faceam si eu, completam si iar gaseam dimineata lichidul pe jos! Din pacate pentru mine la un numar mult mai mic de km!
Am rezolvat la un service din Bucuresti, reconditionat caseta, costurile au fost cam 1500 ron. Detalii depspre service am scris in posturile mele mai vechi din aceasta sectiune, cu specificatia sa mergi in mai multe locatii sa compari si sa vezi unde iti convine cel mai mult!
De 6 luni merg cu masina si am facut cam 5000 km si nu am probleme! Sper sa ma tina asa cit mai mult timp!
Bafta.

--------------------
RENAULT CLIO 2003 SYMBOL- 8V 75 cp
+
stelus_ionut
post 27 Jan 2011, 19:15
Post #318

Membru incepator

multumesc pentru sfat,o sa mai trebuiasca sa astepte schimbata ,oricum o sa va anunt cum au decurs treburile

--------------------
+
stelus_ionut
post 7 Feb 2011, 12:38
Post #319

Membru incepator

Salut,am mers la Dezmembrari si am gasit o caseta de directie de la un clio din 1998,caseta era inregula era inca conectata pe masina si pe conducte era lichid ,deci tind sa cred ca nu e vreo problema cel putin cu semeringurile acum intrebarea mea e urmatoarea"
Se potriveste caseta de directie la un Clio din 2003 1.4l 8v??
Va multumesc

--------------------
+
nebunu4u
post 9 Feb 2011, 08:22
Post #320

Membru incepator

Renault Symbol 2007 1,4 8v 43000km are probleme mari si cred ca e de la caseta de directie. Pe loc sau in mers daca trag dreapta de volan, undeva aproape de capatul cursei se aud niste trosnituri urate de tot din zona cutiei si se ingreuneaza volanul tinzand sa ramana blocat. Bieletele si capetele de bara sunt schimbate acum 1 luna si sunt originale TRW, unghiul de fuga e perfect, caseta de directie nu are joc. Ma gandesc ca a intrat mizerie acolo sau am vreun dinte rupt de la cremaliera si resturile lui au ramas undeva prin cutie.

--------------------
renault symbol 2007
+
theodor2004
post 9 Feb 2011, 09:55
Post #321

Membru autentic

Prietene, daca ai probleme mari la caseta de directie, asa cum ai spus, inseamna ca ai si joc acolo.
Oricum, dupa cum povestesti, cu siguranta problemele sunt de la caseta de directie. Teoretic, ar putea fi generate si de capetele de bare si de bieletele de directie, dar daca le-ai schimbat acum o luna, atunci varianta asta e exclusa.
Dupa cum descrii, mai mult ca sigur problema e la caseta de directie. Si nu ai nici un dinte rupt la cremaliera, nu prea vad cum se poate rupe ala. Casetele TRW nu sunt prea bune, nu esti primul de pe site care si-a schimbat caseta.
Oricum, sfatul meu e sa nu mai mergi cu masina, chiar daca tu consideri ca prezinta siguranta. O caseta cu joc uzeaza rapid si bieletele de directie, si e pacat de ele ca sunt originale.
Pana atunci vezi unde poti sa iti montezi o caseta noua, vezi ca la Augsburg sunt preturi mai mici decat la Renault (unde te duce lejer la 3500 RON).
Bafta wink.gif

--------------------
+
nebunu4u
post 9 Feb 2011, 20:34
Post #322

Membru incepator

Eu sunt din Targoviste, la Mavexim nu mai am ce cauta in schimb cred ca am gasit un mecanic bun, ramane de vazut. El mi-a zis azi ca s-ar putea sa fie de la rulmentul amortizorului de pe partea stanga (cea cu soferul). Maine ma duc sa-mi dea jos amortizorul si sa incerce directia sa vada daca mai trosneste ceva. Daca da inseamna ca e 100% de la caseta de directie. Va anunt maine ce gasesc defect.

--------------------
renault symbol 2007
+
Andrei LGN
post 9 Feb 2011, 20:42
Post #323

Membru autentic

From: Ploiesti

Intotdeauna se verifica rulmentii amortioarelor fata+flanse inainte de a da vina pe caseta. La fel cand directia nu mai revine singura sau trage/se misca mai greu pe o parte. Se suspenda ambele roti fata si cheia in contact, apoi se misca de roti / se vireaza. Eventual se deconecteaza directia de fuzeta pentru un diagnostic 100%

This post has been edited by Andrei LGN: 9 Feb 2011, 20:47

--------------------
Renault Symbol Fidji 2006 1.4 MPi
+
trami
post 9 Feb 2011, 23:18
Post #324

-

From: Targoviste

QUOTE(nebunu4u @ 9 Feb 2011, 20:34)
Eu sunt din Targoviste, la Mavexim nu mai am ce cauta in schimb cred ca am gasit un mecanic bun, ramane de vazut.

Treci, daca vrei, pe la Casa Auto, Gimnaziului 17 langa RENEL.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
nebunu4u
post 10 Feb 2011, 09:10
Post #325

Membru incepator

La Casa Auto de langa Renel am auzit ca se reconditioneaza casete de directie. Pretul pt caseta TRW de reconditionat este in jur de 1200 lei.

--------------------
renault symbol 2007
+
theodor2004
post 10 Feb 2011, 13:32
Post #326

Membru autentic

La tine m-as mira sa fie problema de la rulmentul de la amortizor. Teoretic poate sa fie si de acolo, dar nu cred. Prea ,,imi miroase'' a caseta cu probleme. Aceasta e parerea mea.

--------------------
+
nebunu4u
post 10 Feb 2011, 17:20
Post #327

Membru incepator

Fratilor am scapat ieftin cu masina, a fost axul volanului ruginit undeva la nuca. Mecanicul l-a uns si mi-a cerut doar 10 lei. I-am lasat 20 lei si am plecat foarte multumit.

--------------------
renault symbol 2007
+
theodor2004
post 11 Feb 2011, 10:39
Post #328

Membru autentic

Bravo. Pana la urma nu a fost nici de la caseta, nici de la rulmentii amortizoarelor.. tongue.gif
Eu as fi bagat mana in foc ca e de la caseta, mai ales cand am auzit ca volanul ,,agata'' si troncane spre finalul cursei.
Ai scapat ieftin!!

--------------------
+
nebunu4u
post 11 Feb 2011, 11:19
Post #329

Membru incepator

Acum merge bine directia, am uitat sa-l intreb pe mecanic daca imi va mai aparea acest fenomen. Ma oftic ca nu am vazut exact ce a facut el acolo fiindca eram in masina si masina ridicata pe elevator. M-a pus sa fac manevre cu directia: dreapta maxim - indreapta volanul, am facut de cateva ori in timp ce el mesterea ceva pe acolo si a disparut acel zgomot impreuna cu ingreunarea volanului. E un om corect, nu cred ca m-ar fi mintit, dovada e si pretul mic pe care mi l-a cerut.

--------------------
renault symbol 2007
+
stelus_ionut
post 14 Feb 2011, 21:28
Post #330

Membru incepator

salut,Cum am scris si mai sus caseta de directie imi pierdea lichid,am gasit la dezmembrari o caseta de directie de la un clio din 98 iar al meu e din 2002 acum am montat "noua" caseta si merge acceptabil,ideea e ca imi merge cam greu volanul(mai greu decat mergea inainte) si nu revine singur,mentionez ca i am facut unghiul de fuga dupa ce am schimbat caseta.
Ceva Sfaturi?

--------------------
+
20 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:56
Dacia