Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stiri Financiare
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Zona Financiara
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
maho
"Greu de demis", episodul n+1.
Markos
Au batut palma.
corbex
Raiffeissen parca era tot pe minus. Au imprumutat din Cipru?
Markos
îi confunzi cu altii.
corbex
Nu-i confund. O fi fost vorba de mama lor. Sau am uitat eu franceza si am inteles prost de la Liomond Bancomatique.
Markos
QUOTE(corbex @ 21 Mar 2013, 10:57)
Nu-i confund. O fi fost vorba de mama lor.
*


Nici macar.
ady77
Badie eu zic sa mai insisti tongue.gif
maho
QUOTE(maho @ 18 Jun 2012, 13:40)
Pt. cei care aveti actiuni la Petrom, ..
*


Cacanarii astia se razbuna pt. suprataxarea recenta; dupa ce ca dau dividend mai mic decat pt. anul precedent (desi profitul a fost record), ne mai dau si mwie cu repartizarea profitului; cititi doar pct. 4, din convocatorul AGA mad.gif
george_scala_2004
QUOTE
Reasiguratorul francez SCOR Re a anuntat asiguratorii romani printr-o scrisoare transmisa in toamna anului trecut ca pentru moment a decis sa nu mai preia in reasigurare portofoliile de asigurari de raspundere civila obligatorie (RCA), a declarat sambata Madalin Rosu, directorul de daune a Generali. Informatia a fost confirmata si de Sorin Greceanu, directorul general al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Rosu sustine ca masura poate avea ca explicatii atat cresterea nivelului despagubirilor pentru daune morale si deces, cat si lipsa de predictibilitate asupra cazurilor si sumelor achitate pe acest segment de piata.

"Un astfel de mesaj este unul dur dat pietei din doua motive: creste pretul reasigurarii, fapt care inseamna implicit, mai devreme sau mai tarziu, cresterea pretului politei. Daca va continua accest ritm, in cativa ani vom putea asista la niste cresteri fantastice la primele RCA", a spus Madalin Rosu, director de daune in cadrul Generali.

"Reasiguratorul este de rating A" a precizat si Sorin Greceanu, directorul general al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).
wacko.gif


28 Apr 2013, 23:57:
QUOTE
Taxe pe sanț, pe liniște, pe copaci sau pe orarul magazinelor sunt doar câteva dintre dările instituite de primariile din țară. De fiecare dată, explicația este aceeași: în acest fel se aduc mai mulți bani la buget. România este patria taxelor și a impozitelor. Plătim pentru orice, chiar și pentru apa de ploaie. Cu toate acestea, încă visăm la drumuri bune, sistemul sanitar abia respiră, companiile de stat merg pe pierdere și produc doar șomeri.
sad.gif
Smiley
"stiri financiare" se refera la chestii din domeniul financiar/bancar, nu la asigurari sau impozite.
Markos
UniCredit cumpara retail-ul RBS
george_scala_2004
PREMIERĂ în războiul debitori-bănci privind CLAUZELE ABUZIVE. Un bucureștean a obținut în instanță reducerea dobânzii la jumătate.

Curtea Supremă a emis, miercuri, 9 octombrie, o decizie definitivă prin care obligă o bancă să reducă dobânda unui bucureștean la jumătate. Este prima decizie definitivă prin care judecătorii dau câștig de cauză debiitorilor în disputa cu băncile privind clauzele abuzive. Pe scurt, în 2008, bucureșteanul a luat un credit de 100.000 de franci elvețieni, iar banca a decis să ii crească dobânda de la 5,7% la 6,99%, deși indicatorul de referință a scăzut constant. Instanța a decis că banca nu poate modifica marja care a fost convenită în contractul de creditare. Altfel spus, judecătorii au decis că băncile nu își pot mări profitul prin majorarea discreționară a dobânzilor la credite.

http://www.gandul.info/stiri/premiera-in-r...-video-11491343

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/...cizie-banci.pdf

george_scala_2004
Cum au scapat in instanta datornicii de executarea silita a BCR
Tribunalul Vrancea a admis o contestatie la executare silita a unui credit imobiliar incheiat cu BCR, intorcand intru-totul o sentinta Judecatoriei Focsani. Reclamantii au sustinut ca banca cu care incheiasera contractul de credit declarat scadent nu a respectat pasii legali pentru executarea silita, afirmatii care au cantarit in favoarea lor in recurs. Astfel, s-a dispus anularea actelor de executare incheiate de biroul judecatoresc, dar si restituirea taxelor judiciare de timbru achitate de reclamanti in instanta.



O contestatie la executare judecata in recurs la Tribunalul Vrancea s-a solutionat favorabil reclamantilor, in virtutea faptului ca a existat confuzie intre banca cu care s-a incheiat imprumutul executat silit si societatea recuperatoare. Potrivit sustinerilor din instanta ale avocatei Marioara Labunt, din cadrul Baroului Vrancea, BCR nu a urmat pasii legali inainte de a ceda contractul de credit catre SC Suport Colect SRL. Ba mai mult, nu ar exista dovezi ca notificarile trimise de banca exprima clar ca termenul de plata este depasit.

"Procedura silita este lovita de nulitate. Dovezile nu arata ca la domiciliul recurentilor a ajuns notificarea ca acest termen este scadent. Este doar un aviz al marfii din care rezulta ca au fost trimise niste somatii. Dar nu exista stampila cu localitatea, nu este recomandata, nu are trecut numarul sau seria de buletin a persoanelor care au primit notificarea. Rezulta doar ca BCR a trimis niste somatii. Al doilea motiv de recurs este acela ca aceasta creanta nu este lichida. Contractul de credit a vizat o anumita suma de bani, soldul creditului fiind de 68.000 de euro in 2008.

Dupa cesionarea acestui credit, contestatarii au depus 1.000 de euro in fiecare luna la BCR, banca i-a incasat, iar oamenii au fost in eroare. In 2012 au continuat sa achite in contul SC Suport Colect. Insa societatea nu este banca sa perceapa dobanzi. Dumnealor lichideaza o creanta. Daca este asa, dumnealor trebuie sa porneasca impotriva noastra pentru suma ce s-a achitat pana la momentul semnarii contractului de cesiune a creantei. Ei trebuie sa ne solicite astfel diferenta rezultata dintre soldul creditului si suma achitata, insa fac abstractie ca noi am platit. Cel mult puteau deduce dobanda. Ei ne executa ca si cum creditul ar fi fost integral. Dar de ce nu percep rate lunare si ne executa pentru toata creanta?In ultima corespondenta au pus si conditii, acum vor peste 70.000 de euro, iar clientii mei trebuie sa renunte la orice pretentie, civila sau penala. Creanta aceasta nu este lichida, nu este determinata vechimea acesteia”, a sustinut cauza clientilor sai avocata Labunt.

Aceasta a mai explicat totodata si ca imobilul ipotecat la BCR este compus din casa, magazie si beci. Insa acum, executorul a inceput executarea silita si pentru un alt imobil, care apartine unei societati. Si, chiar daca societatea este a recurentilor, imobilul nu a fost niciodata ipotecat.

In replica, avocata partii adverse a sustinut ca totul s-a facut legal si transparent, motiv pentru care a solicitat respingerea recursului.

"S-a uzat de dispozitiile contractuale. Daca ratele se achita cu intarziere, BCR poate declara creditul scadent. Recurentii au pierdut beneficiul de a plati in transe lunare. Daca ar exista suspiciunea vizavi de valoarea creditului se faceau probatorii la fond. Nu exista un document care sa exprime ca soldul nu e veridic. Si instiintarea este veridica. Societatea de curierat a comunicat notificarea”, a aratat in instanta avocata Oana Gheorghe.

Cu toate acestea, instanta de recurs a dat dreptate reclamantilor, care au scapat pe moment de executarea silita: "Modifica sentinta civila. Admite contestatia la executare silita si in consecinta. Anuleaza actele de executare incheiate de BEJ Cretu Ciprian Corneliu si Ionescu Claudia Dispune restituirea taxei judiciare de timbru in cuantum de 194 lei si in cuantum de 100 lei. Irevocabila”, se arata in sentinta din recurs cu nr 879/2013 din 22 octombrie.

La fond, contestatia a fost respinsa ca neintemeiata, admitandu-se exceptia privind lipsa calitatii procesuale pasive a BCR

http://avocatura.com/exclusiv-cum-au-scapa...-bcr-s8843.html

http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...bcr-188064.html
aurelyan
Un precedent int-adevar, dar nu m-as baza pe el. Depinde foarte mult si de cum suna contractul ala de credit, este mult de discutat.
Markos
Profit în cadere libera
corbex
Daca tin coada atit de sus incit nu mai vad trafaletul...
maho
Rezultate preliminare 2014 Petrom si Romgaz.
maho
S-a publicat suma (711 mil. eur !) cu care banca Transilvania a cumparat Volksbank.
Si povestea spusa de Ciorcila.
In conditiile in care
QUOTE
Banca Transilvania a facut singura oferta de preluare a Volksbank.
nu pot decat sa-mi fac cruce la pretul asta. In decembrie, cand s-a vehiculat suma de 600 mil eur, cursul actiunii a scazut (normal) vreo 5 zile la rand, de la 1.734 la 1.579. Acum e pe la 2.18, si creste ! wacko.gif
george_scala_2004
Asigurații sau păgubiții unei companii de asigurări care intră în faliment vor primi despăgubiri în limita unui plafon de maximum 450.000 de lei, potrivit unui proiect de lege privind Fondul de Garantare a Asiguraților, postat marți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Banii vor veni din contribuții de la companiile de asigurări.



http://www.economica.net/fondul-de-garanta...pro_100848.html

https://www.senat.ro/Legis/PDF%5C2015%5C15L177EM.pdf

14 May 2015, 09:05:
QUOTE
Obligativitatea ștampilei pentru firme va fi eliminată de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de oamenii de afaceri de la ministrul Finanțelor, România fiind depășită la acest capitol de Republica Moldova, care a implementat deja măsura, însă trebuie scoasă din toată legislație secundară.

"Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită, cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ștampilă? (...) Va dispărea din Codul Fiscal, dar trebuie o ordonanță de urgență sau o reglementare ca să dispară din toată legislația secundară", a declarat marți Florin Jianu, fostul ministru delegat pentru IMM-uri și turism, la o conferință organizată de Coaliția pentru Dezvoltarea României.

La rândul său, Dragoș Anastasiu, cu afaceri în domeniul turismului, a precizat că ștampila va dispărea de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de la ministerul de resort.


http://www.mediafax.ro/economic/obligativi...-iulie-14252901

14 May 2015, 09:51:
QUOTE
100 milioane dolari doar dintr-o schimbare de nume. Atât a câștigat în valoare de piață o firmă de pe Bursa de la Shanghai fără să fi făcut nimic altceva. Financial Times semnalează cazul punându-l pe seama escaladării maniei privind acțiunile tehnologice din piața chineză. Shanghai Duolun Industry se lansase inițial ca o societate activând în sectorul imobiliar, unde nu a avut mare succes având în vedere competiția din această piață deja saturată. Prețul acțiunilor a scăzut cu mai mult de 25% de la jumătatea lunii aprilie și până la sfârșitul săptămânii trecute. Un simplu anunț a făcut însă ca prețul să explodeze într-o singură zi: compania se va numi P2P Financial. Investitorii au găsit un farmec mai mare al acestui număr iar intrările de capital au urcat cu 10% prețul acțiunilor și implicit cu 100 milioane dolari capitalizarea bursieră a societății.


http://www.capital.ro/si-banii-sunt-prosti...-din-nimic.html
VladSoare
QUOTE(george_scala_2004 @ 13 May 2015, 08:42)
Asigurații sau păgubiții unei companii de asigurări care intră în faliment vor primi despăgubiri în limita unui plafon de maximum 450.000 de lei, potrivit unui proiect de lege privind Fondul de Garantare a Asiguraților, postat marți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Banii vor veni din contribuții de la companiile de asigurări.

Aha. Deci ăi' de și-au făcut RCA-uri ieftine la firme de rahat vor fi despăgubiți din banii noștri. Eu, care cotizez la o firmă normală și corectă, voi suporta din buzunarul meu și paguba chitrosului care și-a făcut asigurare la mișto. Minunat, n-am ce zice. mad.gif
george_scala_2004
pro? sau contra adoptarii euro de catre Romania?
andreist
Si asa majoritatea taxelor se calculeaza la valoarea cursului euro din anul precedent... Nu stiu ce facem cu batranii cum se vor descurca, ca majoritatea populatiei tinere oricum viseaza numai in euro.
george_scala_2004
QUOTE
«Dobândirea calității de asigurat nu este opțională și nici nu este condiționată de realizarea veniturilor», precizează Ministerul de Finanțe într-un răspuns pentru Capital care face referire atât la legea sănătății, cât la Codul fiscal. Conform sursei citate, prevederile sunt, în esență aceleași, atât în Codul fiscal în vigoare, cât și în cel care se va aplica din 2016.

Prin urmare, trebuie să achite contribuția de asigurări de sănătate (CASS) toți cetățenii români cu domiciliul în țară, precum și cetățenii străini și apatrizii care au solicitat și obținut prelungirea dreptului de ședere temporară sau au domiciliul în România și fac dovada plății contribuției la fond, iar persoanele care nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuției sau în categoriile celor pentru care plata se suportă din alte surse, au obligația să se asigure și să plătească CASS. Totodată, legea sănătății prevede că persoanele care au obligația de a se asigura și nu pot dovedi plata contribuției sunt obligate să achite CASS calculată la salariul minim brut pe țară în vigoare la data plății. Așadar, CASS se calculează prin aplicarea cotei de 5,5% asupra salariului minim brut lunar pe țară care este, acum de 1.050 lei și va ajunge la 1.200 lei, de la 1 ianuarie anul viitor.


http://www.capital.ro/verdict-finante-cass...a-venituri.html
klaus
Ce tare!
Adicalea, daca esti persoana fizica autorizata (doctor, avocat, notar, executor, cadastrist etc) esti obligat sa inchei asigurare (pentru ca in lipsa contractulu de asigurare nu exista pe ce sa faca aia titlu executor...) dar daca nu-l inchei iti iau aia banii doar la salariu minim pe economie.
Trai neneaca!
Pai eu ca salariat de ce sa nu am acelasi tratament? Sa platesc si eu la minimul pe economie...
DragosP
Pen'că ești salariat.
ady77
Si esti asigurat, daca nu inchei contract de asigurare, iti iau si bani si ramai si neasigurat icon_mrgreen.gif
george_scala_2004
QUOTE
Persoanele fizice care inregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitatile de intarziere aferente daca achita pana la 31 martie 2016 obligatiile principale de plata, potrivit unui proiect de lege care s-a discutat miercuri intr-o prima lectura in Guvern, urmand ca proiectul sa fie aprobat in sedinta urmatoare. Potrivit actualei forme a proiectului, masura se va aplica si PFA-urilor, ONG-urilor si, foarte probabil, si companiilor aflate in insolventa, desi acestia se afla sub un regim special in ceea ce priveste modul de indeplinire a obligatiilor de plata. Initial, Finantele au publicat un proiect care se referea doar la persoanele juridice, insa decizia politica a fost ca masura sa se aplice tuturor, fara discriminare.


http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...-insolventa.htm

Invitatie la evaziune...dincolo de dulcegariile cu sprijinirea celor defavorizati se ascund presiunile sponsorilor pesedeului datori la bugete statului...
george_scala_2004
Orice operator economic ar putea primi odata cu inregistrarea fiscala, alaturi de codul unic de identificare sau codul de identificare fiscala si o adresa de email identica cu acesta, care va constitui sediul electronic al operatorului economic, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Orice comunicare transmisa catre sediul electronic va avea aceleasi efecte ca informarile tiparite si transmise prin agent procedural sau servicii postale/de curierat.

http://media.hotnews.ro/media_server1/docu...-electronic.pdf

Ideea e buna...insa tare ma tem ca cei care vor implementa infrastructura hardware vor fi tot cei de la uti si ghita&co...
ady77
QUOTE(george_scala_2004 @ 9 Oct 2015, 08:19)
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...-insolventa.htm

Invitatie la evaziune...dincolo de dulcegariile cu sprijinirea celor defavorizati se ascund presiunile sponsorilor pesedeului datori la bugete statului...
*


Ma scuzi ca te inoportunez, dar care e evaziunea?
george_scala_2004
Parca p.m. are un dosar de evaziune...si ca el multi altii...daca se aproba amnistia probabil ca vor achita soldul in timp ce penalizarile, amenzile le vor fi iertate...iar p.m. astfel amnistiat va scapa de dosarul de care pomeneam...
ady77
Am înțeles wacko.gif
george_scala_2004
QUOTE
Consiliile locale vor aduna, de anul viitor, o sumă frumușică dintr-un nou impozit: pe terenul de sub case. Așa reiese din Codul fiscal, care va fi aplicat din ianuarie.

O sumă cuprinsă între 10 și 26 de lei pe an vor plăti în plus de anul viitor cei care dețin un apartament cu două camere (50 de metri pătrați), într-o zonă semicentrală a Bucureștiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Tineretului etc.), într-un bloc cu mai mult de patru etaje. Valoarea aceasta se calculează în funcție de cota indiviză a locuinței (de 10-15 metri pătrați) din terenul pe care se află blocul și de zonă.

Un impozit similar vor plăti toți proprietarii locuințelor din România, în funcție de suprafața locuinței și de coeficientul de localitate (Bucureștiul are categoria zero, iar municipiile categoria 1). "În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc, nu și cel de lângă, care aparține primăriei. La apartamentele noi diferă de la caz la caz. Sunt situații în care proprietatea spațiilor comune rămâne la dezvoltator, care administrează noul cartier, și situații în care rămâne în proprietatea locatarilor", ne-a precizat Emilian Duca, General Manager al firmei de consultanță fiscală Tax & Business Solutions.


http://jurnalul.ro/bani-afaceri/constructi...asa-698024.html ohmy.gif sad.gif mad.gif
St
QUOTE(george_scala_2004 @ 12 Oct 2015, 15:00)
Parca p.m. are un dosar de evaziune...si ca el multi altii...daca se aproba amnistia probabil ca vor achita soldul in timp ce penalizarile, amenzile le vor fi iertate...iar p.m. astfel amnistiat va scapa de dosarul de care pomeneam...
*



Adica daca p.m. achita azi soldul si dobanzi, penalizari, etc scapa de dosar?
george_scala_2004
Tot asa a fost si cu bancruta frauduloasa pe vreme conventiei - v. stoica a dat o ordonanta care scotea din sfera infractiunilor bancruta frauduloasa...degeaba au facut ong-urile si societatea civila proteste - ulterior ordonanta parca a fost retrasa sau nu a fost aprobata...efectele se produsesera iar amicii i-au fost recunoscatori...

13 Oct 2015, 14:46:
QUOTE(george_scala_2004 @ 12 Oct 2015, 12:16)
Orice operator economic ar putea primi odata cu inregistrarea fiscala, alaturi de codul unic de identificare sau codul de identificare fiscala si o adresa de email identica cu acesta, care va constitui sediul electronic al operatorului economic, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Orice comunicare transmisa catre sediul electronic va avea aceleasi efecte ca informarile tiparite si transmise prin agent procedural sau servicii postale/de curierat.

http://media.hotnews.ro/media_server1/docu...-electronic.pdf

Ideea e buna...insa tare ma tem ca cei care vor implementa infrastructura hardware vor fi tot cei de la uti si ghita&co...
*



Ministrul Sorin Grindeanu, despre initiativa ca firmele sa aiba sedii electronice: Vi se pare aplicabila o astfel de reglementare, cand in Romania sunt zone albe, fara acces la internet? Eu cred ca nu

Suplimentar
St
Amnistia fiscala inseamna ca falsul in declaratii, spalarea de bani, frauda sau de ce este el acuzat sunt scoase din sfera infractiunilor?
ady77
Da, dar numai la Georgică
george_scala_2004
Si inca o ciudatenie: guvernul respecta hotaririle instantelor in functie de interes? Ca in cazurile recente mai multe instante au obligat guvernul la organizarea de algeri partiale hotariri pe care le-a ignorat cu desavirsire...ba chiar a dat o ordonanta care practic anuleaza hotaririle instantelor...

https://dexonline.ro/definitie/amnistie - alegeti-o pe care credeti ca se potriveste cel mai bine cazului de fata...
St
N-are nici o legatura una cu alta. Ei vor sa amnistieze penalizarile de intarziere pentru diverse plati si...cam atat, nu sa aduca in legalitate frauda, de exemplu.

Iar apoi, daca-si achita soldul, penalizarile vor fi amnistiate, nu inseamna ca e gata procesul penal.
DragosP
Da, dar dacă riscul e de 50%, sunt și șanse de 50% să nu se întâmple nimic.
Bine, cu "ajutor" orice e posibil.
george_scala_2004
QUOTE
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) trage un semnal de alarma ca o masura de anulare a penalitatilor de intarziere datorate si neachitate la 30 septembrie 2015, neinsotita si de o masura de stimulare fiscala a contribuabililor care platesc la timp, nu va avea afectele necesare accelerarii conformarii voluntare. Membrii AmCham Romania considera ca absenta unei astfel de masuri de stimulare fiscala incurajeaza perpetuarea distorsiunilor in comportamentul contribuabililor in ceea ce priveste plata la termen a obligatiilor fiscale ce le revin.
tocilar.gif

15 Oct 2015, 10:22:
”Dacă un teren agricol nu este lucrat timp de 2 ani, Consiliul Local poate majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an. De asemenea, Consiliul Local poate majora impozitul pe clădiri și impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile, neîngrijite, criteriile de încadrare urmând a fi adoptate prin hotărâre a Consiliului Local”, a spus marți primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, într-o conferință de presă.

https://youtu.be/MrtdcspqelE

http://www.oradesibiu.ro/2015/10/13/video-...cu-500-la-suta/
george_scala_2004
QUOTE
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a publicat online o lista cu clienti ai Astra care ar putea beneficia de despagubiri/indemnizatii din disponibilitatile sale, potrivit evidentelor predate de asigurator. Momentan sunt peste 44.000 de dosare de dauna. Din cauza preturilor mici RCA practicate in trecut, numarul institutiilor si companiilor de stat cu dosare de dauna la Astra este foarte mare. Se remarca Ministerul Afacerilor Interne (circa 50 de dosare), Senatul (18 dosare),  RATB (circa 200), ANCOM (circa 30 de dosare) sau CNADNR (circa 60 de dosare). Printre firme se remarca GDF Suez Energy (peste 370 de dosare), RCS&RDS (circa 40 de dosare) si firmele de leasing - Porsche Leasing are peste 1300 de dosare de dauna.


http://www.fgaromania.ro/liste-creditori/s...ania-13.10.2015

QUOTE
Judecătorii CCR au decis, în unanimitate, că Executivul va plăti penalizări pentru utilizarea banilor românilor, pe același principiu potrivit căruia orice contribuabil plătește penalizare pentru fiecare zi de întârziere a plății impozitelor și taxelor către stat. Mai mult, statul nu va mai beneficia de perioade de grație pentru a face plăți către contribuabil, așa cum se întâmpla până acum. Este vroba despre situația în care există cereri de rambursare a TVA către contribuabil sau, pentru cazurile în care s-au plătit taxe și impozite suplimentare și plătitorul a solicitat restituirea sumelor plătite în plus.


http://www.realitatea.net/ccr-pune-la-punc...or_1813877.html
george_scala_2004
http://lege5.ro/Gratuit/haytenzvgy/ordonan...ilitati-fiscale

http://legeaz.net/monitorul-oficial-785-20...ilitati-fiscale

QUOTE
"Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate si cele care se intentioneaza a fi adoptate - o combinatie de reduceri masive de impozite si taxe si de majorari salariale - vor impinge deficitul fiscal pana aproape de 3% din PIB in anul 2016, si peste acest nivel in 2017 daca nu sunt identificate masuri compensatorii sau daca nu se intampla din nou neexecutarea integrala a cheltuielilor de capital", se arata intr-un comunicat semnat de seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter.


http://stirileprotv.ro/stiri/politic/fmi-a...-salariale.html

QUOTE
Guvernul va modifica Codul Fiscal din nou, prin ordonanță de urgență, pentru a reduce de la 1 ianuarie TVA la apă la 9%, impozitul pe dividende la 5%, dar va majora în același timp plafoanele microîntreprinderilor de la 65.000 euro la 100.000 euro, concomitent cu reducerea impozitului pe venit.


http://www.gandul.info/financiar/guvernul-...n-2016-14859218

Partea cu dividendele nu e sa faca bursa atractiva: parlamentarii si clientela lor vor plati mai putin la stat. In declaratiile lor, toti sunt actionari si incaseaza dividende. Unici actionari prin firme de apartament...
maho
Destul de bun articolul asta, uita sa zica un singur lucru: in vara, prostilor autohtoni li s-a oferit, cu chiu, cu vai, 2.15%/an, la lei. Acum, la termen lung (de 20 de ani), s-a oferit strainilor 3.41%/an, la euro. Si Tepes nu mai vine. sad.gif
george_scala_2004
Pai da...nu cumva, tot ei, imprumuta statul prin firmele off shore?

QUOTE
Consiliile locale au început să aprobe cotele de impozit pe clădiri pentru 2016. Deși noul Cod fiscal intenționa o nivelare a taxelor în funcție de destinația imobilului, în loc de proprietar, autoritățile mențin diferențe. Chiar și așa, persoanele fizice vor plăti cel puțin dublu pentru clădiri nerezidențiale, în timp ce firmele vor beneficia de reduceri.

Până pe 7 noiembrie, consiliile locale trebuie să aprobe cotele de impozit pe clădiri, în conformitate cu noul Cod fiscal. Acesta stabilește un nou sistem de taxare în funcție de destinația clădirii, în loc de statutul proprietarului.


http://www.capital.ro/taxele-pe-cladiri-sc...nul-viitor.html

QUOTE
Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege prin care creditele ipotecare pot fi stinse cu bunurile imobile ipotecate, legea aplicându-se în raporturile dintre persoane fizice și instituții de credit, instituții financiare nebancare sau cesionări ale creanțelor deținute asupra persoanelor fizice.


http://www.mediafax.ro/economic/senat-cred...tecate-14863112

http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cl...50&an_cls=2015#

http://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi...a4-6a605f426ee6 poz 10

Exemplu:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o...a-datoriei.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.