Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stiri Financiare
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Zona Financiara
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
neumann
ma doare-n basca de parserul tau. Adica mi se rupe, rescrie-l daca nu iti merge asa cum trebuie. icon_mrgreen.gif
maho
Ar fi fost preferabil sa ai ceva sub basca, da' nu-i cazul. Url-ul tau e "mirific", te defineste perfect: http://link
Ce mai face roboru', creste? Stai, ca asta-i doar inceputul, cand scapa euroiu la vale sa te tii.
neumann
Prostutule, intre evolutia robor si evolutia cursului euro-leu e corelatie inversa. Creste robor, scade euro. Cam asta. Mai zi-o p'aia cum esti tu investitor strategic pe bursa daciaclub.
maho
Deci sa ne asteptam sa scada euro, nu? rolleyes.gif
neumann
O sa te pun sa platesti mediatii, daca mai pui intrebari de-astea prostesti.

Uite graficul de pe cursbnr.ro

[attachmentid=1628073215]
maho
Mda... se pare ca ex-lãbãralul zamfir are o motivatie "nobila" in lupta lui cu bancile, in sprijinul napastuitilor plini de credite: frac'su:
QUOTE
Propunerea legislativa PLx 85/2018, potrivit careia un colector de creante (firma, de obicei IFN, care cumpara creantele bancilor si incearca ulterior colectarea unei ponderi din respectivele datorii) nu ar putea incasa de la debitor mai mult de dublul pretului la care a cumparat creanta respectiva, este initiata de ex-liberalul Daniel Zamfir (actual membru ALDE) si a fost semnata de 93 de senatori si deputati, majoritatea din PSD si ALDE.......Ca si in cazul darii in plata, legea privind limitarea valorii recuperabile a creantelor cesionate ar avea la baza interesele personale ale unor debitori din anturajul politicienilor.
"Sunt parlamentari care au rude care sunt in situatia asta (cu restante mari la banci -n.r.) si care spera sa isi rezolve problemele lor. Daca nu a reusit cu Darea in plata, poate sa reuseasca acum (senatorul Daniel Zamfir pentru fratele sau). In acest caz, datoria a ajuns aproape de un milion de euro si i-ar conveni sa o recupereze cu 15%. Din cate stiu, creanta nu a fost vandura de catre banca, pentru ca acesta poate sa plateasca, are de unde. Nu vrea sa plateasca, dar de putut poate", au precizat surse din piata bancara...
Guvernul Dancila a emis un aviz favorabil pentru introducerea legii, preluand expunerea de motive a initiatorului

Adica furt.
ady77
Cred ca exagerezi.
SandelBS
Fara sa citesti propunerea, doar faptul ca e avizata de Dancila e clar ca e o tampenie. Nici n-ar trebui sa-si bage statul coada-n domeniu, ca nu mai suntem in comunism.

Daca trece legea aia...mai bine sa nu. E o chestie mult prea tampita pentru oricine cu minimul de cunostinte economice de liceu.



maho
@ady: nu cred; frate-frate, dar nu-i dai legi cu dedicatie. Mai ales, nu te bagi de partea unora in detrimentul altora intr-o piata bazata pe cerere si oferta, reglementata si supravegheata (bnr si asf).
maho
Le-am dat credit (titlurile de stat pe 5 ani, cu 5%/an) cu o suma oarecare. Per total, cred c-o sa ies (strict pe suma aia, initial in banca) mai bine decat cu depozitul. Noiman ar fi mandru de mine. biggrin.gif
ady77
QUOTE(maho @ 26 Jun 2018, 18:26)
reglementata si supravegheata (bnr si asf).
*


Era sa zic ce fac pe reglementarile si supravegherile lor. icon_mrgreen.gif
SandelBS
radmasa.gif traim bine

Pe scurt, banii bagati nu prea si ies cum au planificat. In felu asta...mai bagam niste imprumuturi pentru pensii si salarii ca acus vin alegerile si nu avem cu ce mai prosti lumea.
SandelBS
Dupa cum am zis, rezultate proaste, urmeaza imprumuturi. Si vor mai fi.

Sursa
maho
QUOTE(maho @ 25 Jun 2018, 20:10)
Mda... se pare ca ex-lãbãralul zamfir are o motivatie "nobila" in lupta lui cu bancile

Game over, sau (mai pe romaneste) muiezamfir!
maho
Inca una! Lui zamfir (acum pesedist cu acte-n regula) si 3,14perea, desigur.
Bicicleta galbena
Libra Bank gazduieste o platforma 'concurenta Revolut".

"Fintech-ul britanic Monese, principalul competitor pentru Revolut, intră în România și lansează conturi cu IBAN românesc."

https://www.startupcafe.ro/afaceri/monese-r...evolut-iban.htm



cccccc
ce este revolut.
mie imi suna a spalare de bani
IRONICK
La fel si Monese.

Se pare ca s-a inceput o campanie media impotriva celor de la Revolut a ofticosilor din banci.
Bancile nu vor sa scoata pe piata servicii mai multe si mai ieftine pentru clienti, ci doar sa castige enorm. Ca nu raporteaza degeaba profituri anuale imense.
cccccc
cine naiba sunt cata vreme primesc plic de nicaieri. clar spalare de bani
IRONICK
da, da! categoric
St
Dar faptul ca au licenta bancara ce-ti spune?
cccccc
pai tocmai asta este demonstratia
unde este portmoneul
maho
QUOTE(IRONICK @ 7 Feb 2020, 16:41)
Bancile nu vor sa scoata pe piata servicii mai multe si mai ieftine pentru clienti, ci doar sa castige enorm. Ca nu raporteaza degeaba profituri anuale imense.
*


Ca sa fim corecti, bancile au si costuri de functionare mult mai mari, dar si platesc taxe si impozite mai mari; doar cand ma gandesc la taxa pe active (in plus fata de profit) bagata in decembrie 2018 cu oug 114 si aplicata tot anul trecut ma ia cu dureri de cap.
In rest, fiecare-si vede interesul, dar notiunile de "enorm" si "imens" sunt relative: de ex. BRD a facut anu' trecut un profit net de 1,528 mld lei, nitel mai mic decat cel din 2018 (1,546 mld). Sa vedem TLV ce-o sa anunte (probabil mai mare decat in 2018). O banca care nu face profit ridica mari semne de intrebare.
"Fin-tec"-urile e bine ca pun presiune pe banci, da'-s convins ca nu-s nici ele firme de binefacere. Pan' la urma e vorba si de incredere si garantii (printre altele).
IRONICK
Ehhhh, de ce marjele de la noi sunt de n ori mai mari ca afara?
Au de unde sa scada din enorm si imense.
maho
Poate pt. ca si costul riscului e ceva mai mare. Oricum, marjele au mai scazut in ultimii ani.
IRONICK
Pai atat timp cat noi nu avem faliment pe personal, ce riscuri sa fie?
cj98czh
inafara iei credit imobiliar cu dobanda de 1.2-1.5 % ..... la noi?

este o masa buna de mancat in RO pt. banci ... indiferent ce zic ei ..
maho
QUOTE(IRONICK @ 8 Feb 2020, 12:53)
Pai atat timp cat noi nu avem faliment pe personal, ce riscuri sa fie?
*


Riscul sa-si ia teapa si sa nu mai ramburseze omu' (sau firma) creditul, daca-i imobiliar tre' sa se transforme banca in agentie imobiliara.... daca-i auto sau "de consum" ramane cu cazanu' pe cap... oricum trebuie sa prevada provizioane pt. astea (care intra initial la costuri).

QUOTE(cj98czh @ 8 Feb 2020, 12:58)
inafara iei credit imobiliar cu dobanda de 1.2-1.5 % ..... la noi?

este o masa buna de mancat in RO pt. banci ..
*


Nu stiu cat sunt afara, da' la euro si la noi sunt mai mici ca alti ani (sigur sub 10% la imobiliar, si oricum in afara nu cumpara aia ca noi, acolo se poarta chiria). Nu stiu cat e diferenta (noi vs. afara) la marja (credite-depozite), aia-i mai relevanta. Pe mine ma deranjeaza ca-i mica dobanda la depozite, pt. ca au bani cacalau si prefera sa imprumute statu' (fara riscuri mari si la dobanzi acceptabile). Asta e paine dulce actuala a bancilor.
Categoric e bine deocamdata la noi, da' toate-s mai mari, inclusiv inflatia. Parca totusi e mai bine sa faca profit decat sa ajunga in rahat ca Deutsche sau Commerz... sau Albina, Dacia Felix, Bancorex, etc.
IRONICK
QUOTE(cj98czh @ 8 Feb 2020, 12:58)
inafara iei credit imobiliar cu dobanda de 1.2-1.5 % ..... la noi?

este o masa buna de mancat in RO pt. banci ... indiferent ce zic ei ..
*


Este si mai mica, la valorile astea se ajunge cand te prinde la usa.

8 Feb 2020, 18:33:
QUOTE(maho @ 8 Feb 2020, 16:03)
Parca totusi e mai bine sa faca profit decat sa ajunga in rahat ca Deutsche sau Commerz... sau Albina, Dacia Felix, Bancorex, etc.
*


Populatia nu are faliment personal, dar cand cade o banca sau este o criza financiara datorita speculatiilor pe care le fac bancile, tot populatia plateste.
maho
Nu chiar; pt. populatie exista fondul de garantare a depozitelor (100k euroi), pierderile le incaseaza direct actionarii (proprietarii) bancii. Ai mai mult de 100k, ii tii in mai multe banci.
Cand esti doar client e mai simplu, acum nu mai sunt vremurile proaste din anii '90, supravegherea BNR e buna (vorbesc de bancile noastre, da' si prin afara s-au mai schimbat lucrurile, mai ales dupa criza 2008 Lehman Bros.).

9 Feb 2020, 09:32:

L.E.:
QUOTE(IRONICK @ 8 Feb 2020, 18:23)
Populatia nu are faliment personal,

e Legea nr. 151/2015, reglementeaza insolventa persoanelor fizice.
maho
Propunerile ex-labaralului (actual psd cu acte-n regula) zamfir au mai fost de cateva ori declarate ca neconstitutionale. Cam aceleasi de fiecare data... hai sa incercam sa vedem lucrurile si din punctul de vedere al celeilalte parti implicate, aia care dã banul.

Acu' vreo saptamana am revazut (pe un canal unde reiau mai des filme mai vechi) "Wall Street" - primul si cel mai bun; prima data l-am vazut cu multi ani in urma, cand n-aveam habar nici de bursa, nici de majoritatea termenilor specifici: dividende, inside - info, aga, actionar majoritar, preluare ostila, etc. Atunci n-am inteles mare lucru, doar prestatia artistica. Acum (in cunostinta de cauza) mi s-a parut absolut genial si realist. Diferenta e imensa, merita incercata. smile.gif
dizzy
Merge aici?

eMAG, cel mai mare retailer online din România, ia în calcul o ofertă publică inițială pe bursa românească și, posibil, și pe alte burse. (Profit.ro)
IRONICK
QUOTE(maho @ 12 Feb 2020, 13:44)
Propunerile ex-labaralului (actual psd cu acte-n regula) zamfir au mai fost de cateva ori declarate ca neconstitutionale. Cam aceleasi de fiecare data... hai sa incercam sa vedem lucrurile si din punctul de vedere al celeilalte parti implicate, aia care dã banul.

Acu' vreo saptamana am revazut (pe un canal unde reiau mai des filme mai vechi) "Wall Street" - primul si cel mai bun; prima data l-am vazut cu multi ani in urma, cand n-aveam habar nici de bursa, nici de majoritatea termenilor specifici: dividende, inside - info, aga, actionar majoritar, preluare ostila, etc. Atunci n-am inteles mare lucru, doar prestatia artistica. Acum (in cunostinta de cauza) mi s-a parut absolut genial si realist. Diferenta e imensa, merita incercata. smile.gif
*



Pai pana acum in Romania s-a tinut cont doar de punctul de vedere al celeilalte parti implicate, fara drept de apel.
Stoica ala oricum este un vierme caruia nu ii pasa de nimic.
Zamfir, indiferent cat de labarau este, a venit doar cu propuneri care in alte tari sunt normale de mult timp. Numai la noi sunt neconstitutionale.
maho
D.p.m.d.v. orice avocat si orice procuror care nu cauta sa afle doar adevarul, e un vierme.
Zamfir e parte direct interesata, am mai pus demult un link, frate-su are un credit de cateva sute de mii de euro pe care nu l-ar mai rambursa (daca se poate). Cine ia bani cu imprumut trebuie sa inteleaga (si sa citeasca bine inainte de a semna) ca banii aia trebuie returnati, pt. ca nu-i apartin.
QUOTE(dizzy @ 12 Feb 2020, 14:07)
eMAG, cel mai mare retailer online din România, ia în calcul o ofertă publică inițială pe bursa românească și, posibil, și pe alte burse. (Profit.ro)
*


Am vazut. In functie de datele concrete, ar putea fi interesant.
IRONICK
L-am facut vierme pe Stoica specific, are multe in trecut. In cazul de fata el este platit doar sa manipuleze, nu sa faca ceva corect.
Aia cu Zamfir ca fratele are credit, este doar un un rahat rostogolit.
dizzy
Bapardon, avocatul are treaba sa apere clientul.
Sa afle adevarul ar fi treaba procurorului, politistului, judecatorului.
DragosP
Avocatul TREBUIE sa apere. Indiferent de părerile lui personale.
maho
QUOTE(dizzy @ 12 Feb 2020, 15:56)
Bapardon, avocatul are treaba sa apere clientul.
Sa afle adevarul ar fi treaba procurorului, politistului, judecatorului.
*


Pai rolul actual se stie la fiecare, da' pt. obiectivul final care (cred eu) ar trebui sa fie aflarea adevarului indiferent de dorinta uneia din parti, ar trebui sa conlucreze toti, iar minciuna sa fie incriminata de lege.

Am cam deviat de la "stiri". blush.gif Una ar fi ca oug 114 e "die hard". mad.gif
IRONICK
Eu nu am judecat rolul unui avocat, ci doar pe Stoica.
Hai sa nu ne mai ascundem dupa tufe, bancile in Romania fac camatarie. Au cele mai mari profituri din UE (raportat pe cap de client).
DragosP
QUOTE(maho @ 12 Feb 2020, 16:43)
Pai rolul actual se stie la fiecare, da' pt. obiectivul final care (cred eu) ar trebui sa fie aflarea adevarului indiferent de dorinta uneia din parti, ar trebui sa conlucreze toti, iar minciuna sa fie incriminata de lege.
*


Păi minciuna e incriminată. Un avocat n-are voie să mintă atunci când își apără clientul.
maho
QUOTE(IRONICK @ 12 Feb 2020, 16:48)
bancile in Romania ... Au cele mai mari profituri din UE (raportat pe cap de client).
*



QUOTE(DragosP @ 12 Feb 2020, 17:14)
Păi minciuna e incriminată.



Fake, ambele extrase. Va provoc sa le dovediti, fara articole din situri dubioase, ci concret (din bilanturile bancilor, respectiv art. din lege).

L.E. sa va dau o mana de ajutor, ca sa nu mai reluati la nesfarsit panseurile lui neumann:
1. referitor la profitul pe cap de client, BRD (prima care a anuntat rezultatele pe intreg anul trecut) are un profit net de 1,529 miliarde LEI. Numarul total de clienti e de vreo 2,3 milioane. Asta inseamna cam 665 de lei / client / an. Daca asta e profit mare...
2. Nici somitatea care i-a oferit lui Omar Hayssam certificat medical ca ar avea cancer la colon in stadiu terminal (cand era in parnaie, in 2006), nici avocatul care i-a sustinut cauza in instanta, n-au patit nimic ca au mintit. Din 2006 pana acum se "termina" de "n" ori..."Marturia mincinoasa" din codul penal nu se aplica avocatilor, pe motiv de "secret de serviciu".

L.l.e. o stire ar fi ca Zamfir se viseaza sef la asf.
einstein1984
avocatul a pledat ce avea de la doctor, nu ced ca a bagat ochiu in colonu arabului s averifice si chiar daca baga nu stia cum arata cancerul.
Dar ar fi greu sa zici ca e nevinovat in sala daca tu stii ca el a facut-o....
ady77
QUOTE(maho @ 12 Feb 2020, 18:02)
Fake, ambele extrase. Va provoc sa le dovediti, fara articole din situri dubioase, ci concret (din bilanturile bancilor, respectiv art. din lege).
*


icon_mrgreen.gif

[attachmentid=1628113980]

Digi nu cred ca e dubios rolleyes.gif
maho
QUOTE(einstein1984 @ 13 Feb 2020, 13:37)
avocatul a pledat

Avocatu' si-a facut treaba pt. care a fost platit. Atat. Adevaru'... da-l drec'. sad.gif Chiar crezi ca un avocat nu stie ce-i aia "cancer in stadiu terminal"?
@ady: si care-i legatura? ratingul de tara, inflatia, salariile? Las-o dracu', nu tre' sa fii expert ca sa zici daca 665 de lei /an/client e fenomenal de mult. Aici n-a pomenit nimeni de ROE si ROA. wink.gif Foarte bine daca alea-s mai mari, repet, nu-mi bag banii intr-o banca care merge in pierdere. Am mai spus-o: client - deponent nu-mi place (dobanzi sub inflatie); client - debitor nu sunt (n-am credit, si sper sa nu fac vreodata); ca mic actionar, imi convine (evident, in functie de cand cumpar actiunile).
tatabobu
Pixelu' albastru!
PS: acolo intra si diferenta de dobanda intre RON si EUR.

EDIT: stai asa, ca e mai rau de fapt:

[attachmentid=1628113983]
ady77
QUOTE(maho @ 13 Feb 2020, 14:23)
Avocatu' si-a facut treaba pt. care a fost platit. Atat. Adevaru'... da-l drec'. sad.gif  Chiar crezi ca un avocat nu stie ce-i aia "cancer in stadiu terminal"?
*


Si avocatul putea contrazice ochiometric expertiza medicului? radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
IRONICK
QUOTE(maho @ 13 Feb 2020, 14:23)
@ady: si care-i legatura? ratingul de tara, inflatia, salariile? Las-o dracu', nu tre' sa fii expert ca sa zici daca 665 de lei /an/client e fenomenal de mult.
*
Este! Pentru ca reprezinta sute de % pe serviciu oferit.
maho
@Ady: normal c-au colaborat pt. binele clientului (si-al lor, evident).
@Ironick: pai adu o comparatie cu o banca mare de afara, sa vedem (cat fac aia profit/client/an), eu chiar nu stiu. Serviciile banuiesc ca-s cam aceleasi (ca bancile noastre nu au aparut ieri din spuma marii), probabil veniturile si costurile difera (salariile angajatilor sigur). Cand am zis mai-nainte roe si roa, ma refeream la rentabilitatea activelor si la cea economica.
cj98czh
eu intreb doar atat ... cum de afara isi permit sa dea credite cu dobanda de sub 2% si la noi merg cu dobanda de 3 ori mai mare ?

Ca in credit de 100k este 100k si in FR si in RO ... ba mai mult in FR angajatii bancii castiga mai bine decat cei din RO ... deci chelutuielile bancii cu ei sunt mai mari ... serviciile de IT de exmplu sunt mai scumpe pt. banca in FR decat in RO ... si totusi dobanzile sunt semnificativ mai mici ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.