Piese compatibile Megane - Logan(Dacia), Ce piese ati schimbat
![]() ![]() ![]() |
Piese compatibile Megane - Logan(Dacia), Ce piese ati schimbat
playeroooo2000 |
![]()
|
||
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane classic peste 500.000 km
2001 1,9 dti 59 kw/80 cp dynamique
- Y944 GHC
|
|||
arazvan2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Se potrivesc pe spate rulmenti de supernova. Eu am cumparat de origine Renault/Dacia (asa scria pe cutie). A costat 75ron si e vb de un singur rulment foarte lat. Chiar ieri am cumparat de aici de la bursa 4 cauciucuri 195/60/15 si merg foarte bine si nu ating nicaieri. Eu am jante WOLFRACE Katana 2 si sunt 6.5Jx15, mai late un pic decat cele standard si cu alt ET (ies mai inafara). Referitor la talon si cauciucuri, in noile taloane europene nu mai este precizata dimensiunea cauciucurilor. Cat de curand ma duc si imi schimb talonul. |
--------------------
RENAULT
MEGANE
2000 RXE 1.9dTI 1.9dTI 120CP 245Nm Upsolute cip tuning
Audi A4 B5 1.9 TDI quattro |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Atentie insa la ce indica vitezometrul, ca diametrul rotilor este mai mare acum, cred ca depaseste toleranta aia de maxim 3%. Teoretic trebuiau puse 195/55/15
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
alexx830 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 26 June 09 ![]() |
dc trebuia puse 195x55xR15?
195 nu este latimea in mm a anvelopei? R15 - diametrul anvelopei in toli? 55- inaltimea anveopei in mm , talonul. sau 55 reprezinta procentul din latimea anvelopei? This post has been edited by alexx830: 25 Aug 2009, 16:05 |
--------------------
reno
megane
2001/1.6 16v
|
|
cavaler |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
pt cei interesati sa stie totul despre anvelope.cum se face citirea lor
This post has been edited by cavaler: 25 Aug 2009, 19:14 Attached File(s) ![]() |
--------------------
renault
megane I
1999/ 1.6- 16v,RT/ grandtour
|
|
dmt_ctl |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 23 April 09 From: Ploiesti ![]() |
are cineva idee daca se potrivesc urmatoarele piese cu unele de la modelele dacia? pivoti inferiori,bucsi bara stabilizatoare capete, bielete directie.
|
--------------------
Renault
Megane 1,6e 8v
2000 1.2 Ex:Renault Megane1.2 1,6 8v 90hp
Seat Cordoba 6L 1,4 16v 86hp Citroen C3 1.1i |
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Din ce am citit pe aici pivotii se potrivers de Supernova/Solenza(Logan?).
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
gabrielilies |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 7 December 08 From: Iasi ![]() |
Megane 1 din 2000 1.6 16v: Am schimbat toata distributia, inclusiv pompa de apa cu cea care merge pe LOGAN 1.6 16v, cam la jum de pret. iar cureaua de alternator nu merge din cate tin minte.
Foarte multe piese de la modelul meu se potrivesc cu cele de la Logan 1.6 16v...foarte multe. |
--------------------
Renault
Megane
2005 RS 225 4d
- 3 IS 296
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
pompa de apa de la 1.9 dti e aceeasi cu cea de dacia papuc si solenza 1.9 d
|
--------------------
renault
megane classic peste 500.000 km
2001 1,9 dti 59 kw/80 cp dynamique
- Y944 GHC
|
|
gabrielilies |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 7 December 08 From: Iasi ![]() |
de la logan 1.6 16v am distributia pe MEGANE 1.6 16v din 2000
pompa apa, iar curea alternator cica nu se potriveste mai sunt multe altele pe care cand le aflu, le scriu |
--------------------
Renault
Megane
2005 RS 225 4d
- 3 IS 296
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
Scuze ptr. intarziere - rulmenti ptr. masina dvs. sunt aceeasi ca la logan
fata 75.00 ron buc spate 55.00 ron acestia sunt import renault 159.00 ron fata buc spate 115.00 ron buc Mail de la un magazin de piese auto... |
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
MariusVSK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 19 July 08 ![]() |
Subscriu si eu la postul anterior, am schimbat un rulment spate la al meu Megane 1.9 dti din 2000 cu unul de Logan. L-am luat de la un magazin de piese pentru Dacia, marca SNR cu 55 ron. Cand am dat jos rulmentul defect de pe Megane, era identic cu cul cumparat de mine (marca, cod).
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2008, 2l 16v Benzina 140 cp.
- HD-12-KVS
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
am vorbit cu mecanicul de la reno si mi-a zis clar sa nu fac prostia de a imi pune rulmenti de logan..asta in caz ca daca nu vreau sa ii schimb odata cu uleiul....m-am dus si am dat 15, mil pe un skf si l-am montat azi...e iar liniste...
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
teal_c |
![]()
|
Ceva ani vechime in ale sofatului. Group: Members Posts: 252 Joined: 18 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare la voi aici la compatibilitati si anume: motorasul stergatorului de parbriz de la masina din semnatura este acelasi cu unul de Dacia? Problema mea este ca ........... la actionarea manetei stergatorului de parbriz stergatoarele pleaca dar nu fac o cursa completa si normala ci se opresc si nu se misca de acolo decat ajutate, de parca motorasul nu mai are putere sa invarta. Nu am unblat la el sa-l desfac sa vad care este problema (carbuni sau altceva), desi este foarte simplu de desfacut dar daca.........a crapat?
Multam fain anticipat pentru raspunsul vostru. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI
1.3L HP M/T 2WD PACK N-CONNECTA 2019
- B-Nr-XXX Daca muncesti ca sa traiesti de ce te mai omori muncind?
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Cel mai simplu e sa-l desfaci si te duci cu el in mana si vezi daca e la fel, iar daca nu, sunt destule la dezmembrari, chiar pe forum.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
teal_c |
![]()
|
Ceva ani vechime in ale sofatului. Group: Members Posts: 252 Joined: 18 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare. Mai sus un pic ziceam de motorasul stergatorului de parbriz. La service m-au dat pe spate..........cu pretul bineinteles...........adicatelea e numai 11 milioane de leutzi (1100Ron-i). Pai ce doamne iarta-ma imi mai face motorasul ala ca loc de ...... sa masimt bine nu tine. M-am uitat la el si este exact la fel cu cel romanesc de pe Dacia , adica EP400. Cat o mai fi pretul la cel romanesc, are cineva idee? Trebuie sa-mi iau unul ca vine ,,vremea'' nasoala si am pus-o. Tot binele din lume.
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI
1.3L HP M/T 2WD PACK N-CONNECTA 2019
- B-Nr-XXX Daca muncesti ca sa traiesti de ce te mai omori muncind?
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Daca e acelasi tip, gasesti la dezmembrari dacii cate vrei. Chiar si eu am una.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
st3fun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 3 January 07 From: Constanta ![]() |
Azi am fost sa schimb periile de la electromotor. De origine nu se dau periile decat cu tot cu electromotor (app. 1600 lei). Am cautat pe la magazine si am gasit perii electromotor PSX 146-147 facute in Germania, la 27 lei. Cine cauta, gaseste ....
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 eRT
1998 - versiunea 1996 - motor K7M-A-702 66kw
- CT-27-SSD
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Stie cineva cum se numeste garnitura patrata dintre galeria admisie aer si corpul clapetei de acceleratie? Vreo "compatibilitate"?
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
snowdream |
![]()
|
![]() posesor de meganel Group: Members Posts: 176 Joined: 21 July 06 From: Ilfov ![]() |
Si eu am schimbat tamburii la masina.. dar nu i-am gasit la piese de logan ci la VW....
![]() |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Rulmentii de BMW seria 3 rechin erau identici cu cei de VW Transporter si cu inca cateva marci din acea vreme. Scria pe ambalajul german.
Motorasul stergatoare parbriz de la batrana Dacie e identic cu cel de pe Citroen XM. Difera doar mufa, are un pin in plus la Citroen. Se pare ca a fost folosit in in toata gama grupului PSA. Asa ca, nimic nou sub soare. ![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
ionutt daniel |
![]()
|
Anumite repere sunt identice la mai multe marci fabricate in aceeasi perioada din cauza ca acestea sunt fabricate de aceeasi producatori care alimenteaza toate marcile. Acestea pot fi diferite subansamble sau repere ce le alcatuiesc, cum ar fi rulmenti, senzori, parti de suspensie, discuri de frana, motoare electrice(subansamble ale acestora), garnituri, o-ringuri etc. E absolut normal sa se potriveasca in cadrului aceluiasi concern anumite subansamble ale diferitelor marci, cum este si cazul Renault/Nisan/Dacia. Asa ca spor la cautat, iar cei care au gasit aceste repere compatibile/identice, ce vor scoate mai putini bani din buzunarele noastre sunt asteptati de toti sa posteze.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
fuscus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 10 April 07 ![]() |
la fel pompa de joasa poresiune este compatibila cea de la firma meat&doria(pret aproximativ 350 ron).
cea originala era bosch si costa la cel mai ieftin magazin 850 ron.ideea e ca pompa functioneaza la parametri pomei defecte (presine si debit)singura diferenta fiind producatorul si pretul. eu nu contrazic pe cei care vor spune ca bosch e bosch dar mecanicul care mi-a montatat pompa pe masina mi-a spus ca a schimbat si pe alte modele (golf,passat,opel). oricum inainte de a ma decide sa montez acest tip de pompa am discutat cu un prieten care avea montat acelasi tip de pompa si parcursese 50 k fara nici o problema........deci,soluti sunt trebui doar as cautam putin...... |
--------------------
Renault
Megane 1 1,9 dCi 75 kW 102 cp
2001, Break
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.317 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pompa Bosch costa 500 ron nu 850... deci nu se prea merita sa pui altceva..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Filtru de benzina este identic(in cutie de renault) cu cel de supernova. Schimbat de mine astazi - 34 lei.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
xbtraian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 5 July 09 ![]() |
salut!
Nu stie cineva janta de 15'' de la logan nu merge pe megane? |
--------------------
renault
megane
2000 1,9 dti
- CV 01 BIO
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Prin paginile anterioare s-a scris ca DA, se potrivesc, insa nu s-a precizat daca a fost si pe incercate.
Eu iti zic ca ET-ul jantei de logan e 50, e destul de mult pt ce se foloseste pe renault. In cel mai rau caz, daca nu ating in etrieri, jantele vor avea un amplasament mult intrat in caroserie, mai apropiate de amortizor. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
QUOTE(xbtraian @ 16 Oct 2009, 15:13) Merg si nu prea merg! Daca pe spate sunt ok, pe fata cu un set de placute noi se pare ca nu mai incap (la cei cu discuri de 280 mm). Eu am pus pe fata o rezerva de logan si a mers desi am discuri de 280 mm dar nu avem placute noi (erau la jumatatea vietii ![]() Poti ruga si tu un vecin cu logan sa probezi sa vezi cum vine. |
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
silviu dars |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 4 October 09 From: BUCURESTI ![]() |
cineva mai susu spunea ca pisele de renault sunt net superioare celor de la dacia aici facand referire la rezistenta. dar vreau sa spun ca nu cred ce este vreo diferenta inafara de pret si asta stiu, ca cumnatamiu a carat piese pt pitesti la dacia da si pt renault toate astea din turcia. si a carat tot ce se putea cara legat de motoare cutii de viteze , ambreaj, articulatie, discuri frana. este posibil sa fie diferenta la stropitoarele de parbriz, bobine stergatoare , etc ca astea nu se merita sa le aduci dar tot ce tine de motor, articulatie sunt la fel
|
--------------------
renault
laguna
2005 1.9 cele mai bune preturi la www.autodars.ro
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
La capitolul bucse si bielete sunt net superioare pieselor aftermarket si asta o spun ca le-am probat pe amundoua!
|
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 09:34 |