Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Turcia vs Spania vs Franta, diferentele dintre calitatea modelelor

meganus_bicorpus
post 17 Jan 2008, 12:14
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Perfect de acord cu tine, 90% din greierasi sunt efectul starii precare in care se afla drumurile de pe la noi.

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cristi39
post 17 Jan 2008, 12:26
Post #182

Membru autentic

lasa ca repara el-Videanu-toate soselele din Buc. sofer1.gif o sa ducem dorul "greierasilor"

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
snowdream
post 17 Jan 2008, 14:51
Post #183

posesor de meganel

From: Ilfov

Ma bag si eu in seamna sper ca n-o fi cu suparare...

Eu consider ca standardele de calitate sunt identice intre uzinele Renault, si nu numai, ca nu cred ca si-ar permite sa aiba numai reclamatii pe o serie iesita de la o anumita uzina ( ex. turcia). Si ceilalti producatori au fabrici in alte tari in afara de cele de origine si presupun ( am mai vazut si alte posturi pe tema) ca au si ei probleme.
Eu personal detin un Meganel facut in turcia se comporta impecabil si are o varsta de 7 anisori . Asa ca ce ar fi sa nu ne mai punem preconceptia noastra in fata, ca orice lucru facut in vest e mai bun, si sa incercam sa ne bucuram de ceea ce avem. blush.gif

Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest comentariu... rolleyes.gif

--------------------
Renault Megane I RTA 2000/ 1.6/8v
+
meganus_bicorpus
post 17 Jan 2008, 15:32
Post #184

Membru autentic

Daca tot nu difera nimic la modelele produse in uzine diferite, de ce nu se fabrica si la noi asa ceva?De ce isi permite Reno sa fabrice masini la costuri de productie cu diferente mari, doar de dragul faptului ca cetateanul francez sa aibe unde sa lucreze?In capitalism conteaza sa ai costuri de productie mici si profit maxim, nici macar nu conteaza sa i angajati multumiti!

--------------------
+
atoma
post 17 Jan 2008, 15:57
Post #185

Membru autentic

From: constanta

va imbatati cu apa rece ..eu am avut megane2...am toyota corolla 2007 facuta in japonia ...am si masina germana..la capitolul fiabilitate din experietna proprie va spun ca cel mai bine stau masinile germane...peste tot sunt probleme..acesta este adevarul..numai ca la francezi problemele sunt foarte costisitoare(in comparatie cu vw,seat, skoda, audi pentru ca nu poti sa compari renault cu un mercedes sau bmw decat poate la pretul pieselor)...

This post has been edited by atoma: 17 Jan 2008, 15:59

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
Cristi39
post 17 Jan 2008, 16:21
Post #186

Membru autentic

de acord cu tine,nu poti compara un mercedes cu un renault d.p.d.v. fiabilitate,dar nici ca pret.Nu?deci,parerea mea nu are rost sa compari fiabilitati diferite la preturi diferite.Nu isi are locul o astfel de comparatie.Poti eventual sa compari fiabilitatea a doua marci apropiate ca pret.Mercedes cu BMW de exemplu.Aici ,pe acest topic,se discuta despre acelasi model de masina-megane-
dar fabricat in tari diferite.

--------------------
+
sanchi
post 17 Jan 2008, 23:13
Post #187

Membru incepator

From: Spain

QUOTE(atoma @ 17 Jan 2008, 15:57)
va imbatati cu apa rece ..eu am avut megane2...am toyota corolla 2007 facuta in japonia ...am si masina germana

Ha! laugh.gif "Masina germana" e Seat! Acum m-am prins cum de zicea unul ca in Spania nici nu vezi Renault ci numai masini nemtesti. radmasa.gif E tare!

This post has been edited by sanchi: 17 Jan 2008, 23:15

--------------------
renault megane sedan lux dynamique 1.5dci 105CP 6v 2006
+
Adila16
post 17 Jan 2008, 23:56
Post #188

mecanic aero (sau aerian?)

Si ce, Skoda nu e tot masina germana?... radmasa.gif

''Si, ce, Fabia nu e mai buna ca Meganele?...'' intrebare (neretorica!) din partea unui vajnic posesor de Skoda Fabia, care a trebuit sa plateasca 116 Euro fara TVA numai pentru luxul de a avea inchidere centralizata la buton. smile.gif

Dar, Fabia e mai buna ca Meganele.
Nu conteaza ca la 1500 km i s-a calat pompa hidraulica. Fabia e mai buna ca Meganele...
Nu conteaza ca la 2000 si ceva km a schimbat alternatorul. Fabia e mai buna ca Meganele...
Nu conteaza ca, varianta in 3 volume fiind, deja ii trancane suspensia spate, la mai putin de 2500 km. Fabia e mai buna ca Meganele...

Si noi ne facem scrupule pe tema Megane Sedan facut in Turcia e mai nasol decat celelalte modele / caroserii.
Inclin sa cred ca Reno nu ar avea motive sa faca rabat de la criteriile sale de calitate. E totusi o firma. Un nume. Un renume. Nu?
Pretul (si al produselor finite, si al accesoriilor si pieselor de schimb, si al servisarilor in si post-garantie) e dictat de o chestie care am aflat io ca se cheama politica economica...Si care tine cont de multe chestiuni. Inutil de (re)insirat acum, pentru ca le-au spus flacai care chiar pareau avizati.

Personal, si -in parte- ma repet, am cunostinta foarte indeaproape de doua Megane-uri Sedan (ambele 2005, un 1.5 dci@80HP si un 1.6 16v@112HP), care, in tot parcursul rulajului - nu mai stiu cati km au -, nu au inregistrat probleme, in conditiile in care ambii posesori/soferi au invatat sa mearga la volan cu ele...Absolute beginners!
Iar daca 2 persoane-mi spun ca-s beat, ma'c si ma culc... smile.gif

Totodata, nu prea-mi vine sa cred ca modelele confectionate in Turcia sa beneficieze de vreun rabat de la programul de calitate al Reno! Nu vad ratiunea. Probabil ca daca Reno ar fi fabricat la Bursa Sedan-uri cu alta sigla decat rombu', as mai fi zis: "Da, dom'le, ii doare la basca de calitatea masinii scoase sub alt semn decat rombu' lor''...Pe cand asa...
wacko.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
andu911
post 18 Jan 2008, 06:15
Post #189

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Si in Germania si Franta au la vanzare Megane Sedan. Dar nu-l cumpara nimeni.
La ei se vind numai Bicorp, Grandtour si Cabrio.

Lor nu le plac Sedan'urile. Acolo in general se poarta kombi. La noi inca e rusine sa ai kombi. De...masina...lux...nu necesitate.

In fine...ideea e ca nu au de ce sa construiasca Sedan in Franta ca sa nu vanda nimic acolo si sa cheltuiasca milioane pe transport.
E valabila si reciproca. De sa construiesti Megan Break in Turcia, daca nu ti-l cumpara nimeni din zona ?

La fel si si Hyundai Accent. La ei se vinde varianta hatchback.

Singurele diferente de calitate, pot aparea la controlul autoturismelor la iesirea de pe linia de ansamblare. Din principiu, la turci ca si la romani..."las' ca merge si asa", ca doar nu le-au facut francezii spalare de creier.

QUOTE(meganus_bicorpus @ 17 Jan 2008, 12:14)
Perfect de acord cu tine, 90% din greierasi sunt efectul starii precare in care se afla drumurile de pe la noi.
*

Te invit sa te urci intr-un Mercedes alergat ani de zile, pe drumurile Patriei.
De acord ca greierasii sunt din cauza drumurilor, dar prea multi si prea repede, comparativ cu multe marci.

This post has been edited by andu911: 18 Jan 2008, 06:27

--------------------
- - -
+
xcss
post 18 Jan 2008, 08:13
Post #190

Born to Be Epic

Am o precizare de facut - am vazut cu ochii mei un Megane Sedan in Strasbourg... inmatriculat in Franta... Dar e perfect adevarat ca toate celelalte erau Bicorpuri.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
shteffanivlad
post 18 Jan 2008, 08:47
Post #191

Membru cu ESP/ASR

From: Bucuresti

eu am vazut in EU din RO pana in FR si invers, prin Olanda fix 2 (doua) sedanuri. Restul, numai bicorp.

In alta dezordine de idei, am vazut undeva pe o autostrada din zona Marseille un bicorp cu fundul in flacari.

Eu am sedan, d'asta turecesc. Si este super bun. N-am avut probleme majore la el si e destul de alergat. Imi place mai mult bicorpul, dar asa a picat. Urmatorul, promit sa fie bicorp, dar asta numai pentru ca imi place nu pentru ca ar fi facut in alta parte.

Vad comparatii cu audi, skoda, seat sau alte marci. Am configurat un megane 1,9dci full (inclusiv piele integral) si o skoda la fel. Skoda sare bine de pretul megane-ului, deci nu cred ca are rost comparatia.

Tatal meu are un Audi Allroad. Intr-adevar, este alta masina. Se simte ca are motor (2.5 TDI) se comporta altfel. Pe de alta parte nu are nici un gaget gen megane si a costat 18k e la 130k km. Cat un sedan nou...

In concluzie nu mai comparati BMW sau Mercedes cu Renault, ca nu au nici o treaba. Eu unu sunt constient, Am megane and i'm lovin' it wub.gif cu bune si cu rele.

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
L!nuX
post 18 Jan 2008, 09:29
Post #192

Membru decent

mi-e destul de greu sa citesc posturile astea mari , imi spune si mie cineva ce e cu acei "greierasi " ?

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
andu911
post 18 Jan 2008, 10:28
Post #193

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

cheama secretara sa-ti faca un rezumat

--------------------
- - -
+
sanchi
post 18 Jan 2008, 10:32
Post #194

Membru incepator

From: Spain

"Greierasii" sunt acele scartaituri neplacute, uneori mai puternice alteori mai slabe, care se aud in interiorul masinii in mers. Sunt in marea lor majoritate din bord dar pot veni si de prin stalpi, scaune sau mai stiu eu de unde. Datorita starii proaste a drumurilor, masina suporta eforturi mari, la torsiune spre exemplu, iar imbinarile diverselor elemente din interior dau acel scartait. O alta cauza ar fi si temparaturile mari din timpul verii sau gerurile noptilor de iarna si care se resimt puternic in habitaclu.

Or mai fi si alte cauze, ca spre exemplu proasta calitate a materialelor sau a montajului, insa "greierasii" sunt acele triluri neintrerupte de scartaituri din habitaclu.

This post has been edited by sanchi: 18 Jan 2008, 10:42

--------------------
renault megane sedan lux dynamique 1.5dci 105CP 6v 2006
+
L!nuX
post 18 Jan 2008, 10:49
Post #195

Membru decent

multumesc sanchi pt raspuns

sper ca in primii 3 ani sa nu ii aud , mai ales ca nu o sa o alerg prea tare

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
cj666
post 18 Jan 2008, 11:27
Post #196

Membru autentic

From: Cluj

Iertati-ma, daca tot comparati skoda cu megane. Am un foarte bun prieten, care a avut 2 octavii, intii I si apoi II si a primit de la firma masina in folosinta (e director). Ghiciti ce? Megane 2.2 sedan, 1.5 dci 100 cp. Parerea lui e ca megane e mult mai comoda si nu i se pare ca ar fi mai slaba decit octavia. Greierasi avea si in I si in II si are si in 2.2 si bucati de hirtie prin bord si pe la imbinari in toate 3, cu o remrca ca cea mai inchegata era octavia I. Suspensia la megane i se pare mult mai buna, masina mai comoda la condus si motorul mult mai elastic. Per ansamblu, prefera megane-ul. Evident, cu optiunea ca nu-ti cumperi masina pe viata. Iar ca raport pret/dotari.... ce sa mai vorbim. In plus, comparatiile cu audi, mercedes sau lamborgini mi se par complet deplasate. Alta clasa, alt pret, alte pretentii. In rest, si maibach-ul se deschide uneori cu ranga, nu? radmasa.gif

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
dack
post 18 Jan 2008, 13:14
Post #197

Membru cu atitudine

1.Legat de tara de origine, desigur ca as fi preferat ca Sedanul meu sa fie fabricat in Spania sau Franta. Numai ca pana in prezent, nu cu el am avut mici probleme, ci cu bicorp-ul. Poate ca in ceea ce priveste controlul calitatii, turcii sa o lase mai moale... Dar asta e doar o supozitie, nu am nici o sursa de informatii credibila. Chestia cu tara de origine este pur psihologica, iar o asemenea perceptie este foooarte greu de schimbat in mintea omului. Cine se baga la un ceas de mana de lux, de vreo 1500EUR, fabricat in.... India?
There you go.

2.
QUOTE(atoma @ 17 Jan 2008, 16:57)
la capitolul fiabilitate din experienta proprie va spun ca cel mai bine stau masinile germane
*

In cele mai multe clasamente de fiabilitate pentru masini noi din ultimii ani, masinile germane sunt pe la jumatatea clasamentului sau mai jos, cu exceptia BMW si SKODA care stau un pic mai bine, dar care sunt oricum sub japoneze.

Si ca sa nu vorbim fara acoperire, bagam un studiu din 2006 (efectuat in 5 tari europene) care se refera atat la fiabilitate, cat si costurile de intretinere (la ei). Axa verticala vrea sa zica numarul de masini la care a aparut o avarie - ex. la Toyota o masina din 96 a avut probleme, la Peugeot una din 88 and so on...

Astept desigur comentariile de genul "este doar marketing", "este un studiu facut la comanda", etc... Unul facut corect nu ar putea sa scoata masinile nemtesti DECAT pe primul loc, nu? biggrin.gif

This post has been edited by dack: 18 Jan 2008, 16:08

Attached thumbnail(s)
clasament_fiabilitate_2006.jpg ( Size: 26.23k ) Number of downloads: 124

Attached File(s)
Attached File  articol_fiabilitate_masini.pdf ( 47.49k ) Number of downloads: 51

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
OVIDIUS
post 18 Jan 2008, 13:43
Post #198

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

QUOTE(L!nuX @ 18 Jan 2008, 10:49)

sper ca in primii 3 ani sa nu ii aud , mai ales ca nu o sa o alerg prea tare
*

Nu conteaza cat de tare o sa alergi ci conteaza drumurile. Din pacate nu o sa te tina 3 ani ci 3 luni, daca mergi cu ea zi de zi. Pe de alta parte, multi greieri sunt rezolvabili (cu spray-uri competente aplicate unde trebuie). La un moment dat, vei avea liniste deplina. Dar nu ti-o poti face decat cu mana ta...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
Adila16
post 19 Jan 2008, 00:59
Post #199

Sa-mi fie cu iertare, dar astea-s deja aspecte legate de intretinerea masinii.

Prin intretinere, eu, unul, nu inteleg neaparat numai vizitele in service cu ocazia reviziilor, ci si cele cateva minutele alocate ocazional masinii: un spray degripant pulverizat pe balamale si in broaste, o surubelnita sau un torx infipte in te miri ce surub al bordului, care s-a slabit, o banala si simbolica carpa si apoi un deget muiat in vaselina siliconica plimbate consecutiv pe chederele usilor, portbagajului si usitei de la rezervor etc...
Intretinerea de genul asta o reclama si cele mai exotice si asa zis fiabile vehicule, oameni buni! Daca noi, vajnici utilizatori - posesori ne limitam numai la a ne exploata vehiculele, normal ca ajungem sa ne plangem de excesul de ''greieri'' si sa conchidem asupra lipsei de fiablitate a masinilor noastre... Si e pacat, pentru ca, am mai spus-o: sunt uimitor de bine facute!

Vad ca de la comparatia Turcia versus Spania s-a ajuns, din nou, la balanta intre Renault si alti producatori... sad.gif

This post has been edited by Adila16: 19 Jan 2008, 01:07

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
meganus_bicorpus
post 19 Jan 2008, 08:34
Post #200

Membru autentic

Oricum e o exprimare de pareri, concluzia e clar ca nu poate fi trasa de nimeni!

--------------------
+
Cristi39
post 19 Jan 2008, 09:45
Post #201

Membru autentic

QUOTE(Adila16 @ 19 Jan 2008, 01:59)
Sa-mi fie cu iertare, dar astea-s deja aspecte legate de intretinerea masinii.

! Daca noi, vajnici utilizatori - posesori ne limitam numai la a ne exploata vehiculele, normal ca ajungem sa ne plangem de excesul de ''greieri'' si sa conchidem asupra lipsei de fiablitate a masinilor noastre... Si e pacat, pentru ca, am mai spus-o: sunt uimitor de bine facute!

Vad ca de la comparatia Turcia versus Spania s-a ajuns, din nou, la balanta intre Renault si alti producatori... sad.gif
*

romanul daca nu e fudul....

--------------------
+
AIX
post 19 Jan 2008, 13:32
Post #202

quite a regular

QUOTE(cj666 @ 18 Jan 2008, 12:27)
Suspensia la megane i se pare mult mai buna, masina mai comoda la condus si motorul mult mai elastic.

Cred ca asta s-ar putea "traduce" si asa: prefera o suspensie mai confortabila in dauna uneia ceva mai ferme, o pozitie mai inalta la volan, iar motorul e mai silentios si mai putin brutal. smile.gif

--------------------
. . .
+
ssilviu
post 19 Jan 2008, 13:35
Post #203

F1 Man

From: Nicaieri

Ce bine ar fi daca ar gandi ca tine toti desteptii de ziaristi care fac teste comparative.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Adila16
post 19 Jan 2008, 20:18
Post #204

QUOTE(Crisxx @ 19 Jan 2008, 09:45)
romanul daca nu e fudul....
*

Ha?... ohmy.gif

--------------------
+
Cristi39
post 19 Jan 2008, 20:23
Post #205

Membru autentic

necesita traducere??? tongue.gif

--------------------
+
arhangel
post 19 Jan 2008, 20:39
Post #206

Membru incepator

stie careva sa explice apropo de stopurile spate la megane II facelift de ce unele au stopurile frana separate de pozitie si altele au lampa stop in acelasi loc cu pozitia. Exista un criteriu

--------------------
renault megane II 2007 sedan manager
+
Cristi39
post 19 Jan 2008, 20:44
Post #207

Membru autentic

o fi in functie de versiune? zic si eu....

--------------------
+
Manuel
post 19 Jan 2008, 20:48
Post #208

Membru autentic

From: VASLUI

N-are nicio treaba cu versiunea. Astea mai noi au stopurile separate.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
arhangel
post 19 Jan 2008, 20:58
Post #209

Membru incepator

m-am gandit ca poate fi vorba si de motorizare
pooate ar fi bun de topic unde sa-si dea fiecare cu parerea sau sa auzim o parere avizata

This post has been edited by arhangel: 19 Jan 2008, 21:00

--------------------
renault megane II 2007 sedan manager
+
Adila16
post 19 Jan 2008, 21:46
Post #210

Crisxx, multam de replica eleganta!
Nu mi-am inchipuit ca pot fi si explicit! biggrin.gif

--------------------
+
12 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 10:05
Dacia