Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Turcia vs Spania vs Franta, diferentele dintre calitatea modelelor

octav99
post 14 Jan 2008, 23:06
Post #151

membru

Group: Members
From: Romania

@adila
reperele pe care scrie made in spain sunt cumva amortizoarele de la portbagaj? nu de alta ,dar si la sedanul meu scrie tot made in spain? o fi facut in spania? radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
vad ca mai e un pic si facem 8-9-10 pagini din acest topic, chiar e asa greu sa verificati pe diverse surse sedan-turcia
bicorp-franta
estate- spania , piesele sunt aceleasi, codurile aceleasi cu mici exceptii(functie de model) finisajele aceleasi e.t.c
iar cei care nu vad in oferte afara sedan , sa se deranjeze sa deschida macar o pagina de net a unui dealer autorizat renault ............ si vor vedea si sedanul la oferta( renault.de ; renault.uk )

This post has been edited by octav99: 14 Jan 2008, 23:34

--------------------
- - - - -
Megane2.2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bhal
post 14 Jan 2008, 23:30
Post #152

Membru autentic

in cipru nu exista sedan smile.gif

nu se importa.

nici in grecia nu prea se omoara. cred ca am vazut vreo 2 sedanuri in 5k km si 2 sapt.

14 Jan 2008, 23:38:
QUOTE(Dodone @ 13 Jan 2008, 18:56)
Masinile sau loturile refuzate ghiciti unde ajung ?
*

la casare. ce v-o place sa fiti raspandaci? chiar credeti ca renault e o sereleu de doi bani? dezlipeste etichetele de valabilitate expirate si lipeste unele noi?

daca ai o problema cu megane-ul:
1) plange-te in alt post, vezi cum se numeste asta
2) vinde-l si ia-ti un vw sau o octavia. sa fii in trend.

QUOTE(Adila16 @ 13 Jan 2008, 22:09)
Esti sigur?...Ca BiCorpul se fabrica/monteaza numai in Franta?...Exclusiv?...

Pentru ca asta ar insemna ca elementele pe care am gasit etichetele cu "Made in Spain" au fost demontate de cineva de pe un Estate si cocotate pe BiCorpul din dotare...Ceea ce mi se pare absolut inutil...
*

in 2004 nu cred ca existau liniile de productie din turcia. da, e posibil ca masina ta sa fie cu piese facute in spania. congrats'! acum: bicorp - franta, estate - spania, sedan - turcia.

This post has been edited by Bhal: 14 Jan 2008, 23:38

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
+
sanchi
post 15 Jan 2008, 01:38
Post #153

Membru incepator

From: Spain

Pana la urma Franta sau Spania e totuna in discutia de aici, amandoua fiind din Vest. Cum doar sedanul e din Turcia, pe acesta ar trebui sa-l studiem, sa vedem daca difera calitativ in functie de tara cumparatorului.

Locuiesc in Spania de mai multi ani, mi-am cumparat masina de aici si in plus citesc regulat cea mai vanduta revista auto. Statistic, Renault Megane a fost timp de ani de zile masina cea mai vanduta in Spania, indiferent de clasa si Renault marca numarul unu in vanzari, la lupta cu Ford, Citroen si Seat. De vreun an Citroen C4 e pe primul loc, asta si pentru ca e un model mult mai nou, dar Meganul e inca in top. Eu nu ma uit pe strada, citesc publicatiile de specialitate. Ar fi si greu sa faci cu ochiul liber clasamente fiindca aici sunt foarte, foarte multe masini. Spre exemplu mie mi se par incredibil de multe Loganuri.

In Spania nu exista mitul masinilor germane asa cum e in Romania. De altfel m-am crucit in urma cu vreo doi ani cand, revenit in tara, mi-am cumparat niste reviste auto si am vazut in ce lumina sunt prezentate masinile germane. Ele si restul lumii! In realitate, in topul fiabilitatii, sunt pe la mijlocul clasamentului, laolalta cu francezii, peste Fiat si britanici, dar batuti lejer de japonezi. Vorbesc de modelele de pe piata europeana.

Prietenii pomeniti de cineva intr-un post anterior si care aduc masini in Spania din Germania, e normal sa vorbeasca despre o cerere aproape excusiva pentru marcile nemtesti. Nici nu poate fi altfel din moment ce clientii lor sunt evident tot romani cu vesnica lor si arhicunoscuta obsesie numita Pasat. Parca nici n-ar mai exista alte marci pe lumea asta!

Daca as face totusi un top al masinilor pe care le au romanii, aici in Spania, ar arata cam asa: Pasat, urmat la mare departare de BMW, Mercedes si Audi. Va amintiti poate de celebra inregistrare de pe net cu romanul acela "realizat" si Audiul lui A6. (Vezi aici!)

Dar sa nu uitam un lucru: in toate aceste cazuri vorbim despre masini de mana a doua, excl.gif caci in topul vanzarilor de masinilor noi in Spania, romanii nu conteaza.

--------------------
renault megane sedan lux dynamique 1.5dci 105CP 6v 2006
+
meganus_bicorpus
post 15 Jan 2008, 12:38
Post #154

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Daca esa vorbim de fiabilitatea, japonezii sunt intr-adevar pe primul loc!Tocmai de aceea tot ce inseamna norme si pregatire CTC Reno a luat de la Nissan.Acum ca aplicarea tine de zona, asta e vina exclusiv a celor care nu vor sa isi faca treaba ca la carte, din rea-vointa sau nestiinta

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
OVIDIUS
post 15 Jan 2008, 12:46
Post #155

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Am si eu o intrebare, la Megan-urile fabricate in Franta se sparg lunetele singure? Pentru ca aici este clar o treaba de asamblare. Ceva de genul, fortati mai bine baieti, ca intra el pana la urma...Ma rog, in turca.... smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
ssilviu
post 15 Jan 2008, 15:11
Post #156

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(meganus_bicorpus @ 15 Jan 2008, 12:38)
Daca esa vorbim de fiabilitatea, japonezii sunt intr-adevar pe primul loc!Tocmai de aceea tot ce inseamna norme si pregatire CTC Reno a luat de la Nissan.

Ai dracu ce parliti, ca au cumparat Nissan ca sa ia CTC-ul de la ei. Si pana atunci toate masinile se faceau ca un cur. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif De aia Laguna 1 e considerata mai fiabila ca Laguna 2. Ca ultima e facuta cu CTC-ul de la Nissan. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif Sau de aia Megane 2 e considerat cel mai dezastruos model din ultimii ani.

Continua dragul meu meganus_bicorpus, ca ma amuzi tot mai mult pe fiecare zi ce trece. Lucru de altfel normal, din ziua in care ne-am nascut neuronii incep sa ne moara. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ssilviu: 15 Jan 2008, 15:15

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Adila16
post 15 Jan 2008, 15:16
Post #157

mecanic aero (sau aerian?)

@octav, am depistat etichetele cu pricina pe multe tuburi ale instalatiei de climatizare, pe carterul grupului moto-ventilator, pe interiorul capacelor plansei de bord si chiar al plansei propriu-zise, cand am schimbat fitrul de polen. Apoi, inclusiv pe dosul tabliei din portbagaj, cea sub care e ascunsa roata de rezerva ... Si mai erau pe undeva, dar ... lapsus! :S
In niciun caz pe amortizoare (fie ele si ale haionului; sau 'or fi fost, dar, din cauza prafului national neindepartat, abia li se mai vede culoarea, dar-mi-te niste prapadite de etichete de hartie... biggrin.gif ).
Daca ziceti voi ca in 2004 bicorpu' se manufactura in Espana, iar in prezent in France, nu va contrazic. Io am relatat numai niste amanunte probabil neesentiale. Cu completarea ca pe factura masinii (declaratia vamala) in patratica ''tara de provenienta'' scrie Spain....

LE: Si ca sa fie si mai multa acuratete, pe toate etichetele scria data de 23.01.2004. :S

This post has been edited by Adila16: 15 Jan 2008, 15:19

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
b76bgaarh
post 15 Jan 2008, 15:20
Post #158

Membru autentic

From: Bucuresti

subscriu si io la bicorp de 2004 pe DVI scrie Spania

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
meganus_bicorpus
post 15 Jan 2008, 17:12
Post #159

Membru autentic

Ai dracu ce parliti, ca au cumparat Nissan ca sa ia CTC-ul de la ei

Hai sa terminam cu aiurelile si sa lamurim lucrurile:Reno nu a cumparat Nissan si nici vice-versa, CTC-ul de la reno si chiar si cel de la Dacia este tot CTC Nissan, conteaza si modul in care si daca se aplica.
Sa nu fim rai fara sa stim ce vorbim!

--------------------
+
94 aln
post 15 Jan 2008, 17:14
Post #160

Membru incepator

Pentru cei care au dubii la provenienta pieselor Renault poate va mai lamuriti cum sta treaba si ca nu se fac special pentru o masina comercializata nu stiu unde:
"Motorul de 1,6 litri si 105 CP, cu 16 valve, care este disponibil pe noua versiune Dacia Logan Prestige de 9.900 euro, este fabricat la uzina Renault din Valladolid, Spania.

Richard Agius a precizat ca se fac studii daca motorul ar putea fi produs la Pitesti, insa aceasta nu este o urgenta, deoarece volumul de productie este deocamdata suficient.

Noua motorizare pentru Logan se afla in productie inca din 1998 si echipeaza modele Renault precum Megane 2, Scenic, Laguna, Clio, Kangoo, Modus, dar si automobilele Nissan produse in Mexic.
Acest motor este fabricat in 600.000 de exemplare pe an, in uzinele Renault din Vallaolid (Spania), Curitiba (Brazilia) si Bursa (Turcia).
Saptamana trecuta, Dacia a prezentat versiunea de varf Logan Prestige echipata cu aceasta motorizare, care poate atinge o viteza maxima de 183 km/h, accelereaza de la zero la 100 km/h in 10,2 secunde, iar consumul mixt este de 7,1 l/100 km.

Copie de pe site-ul: http://www.masini.ro/stiri/citeste_stire/2...cu-16-valve.htm

--------------------
renault megane sedan 2 - RO 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
+
ssilviu
post 15 Jan 2008, 17:23
Post #161

F1 Man

QUOTE(meganus_bicorpus @ 15 Jan 2008, 17:12)
CTC-ul de la reno si chiar si cel de la Dacia este tot CTC Nissan, conteaza si modul in care si daca se aplica.
Sa nu fim rai fara sa stim ce vorbim!
*

Ok si banuiesc ca ai niste articole, comunicate de presa ceva care sa-ti ateste spusele? Sau iar aruncam cu bombe?

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
94 aln
post 15 Jan 2008, 20:33
Post #162

Membru incepator

Pentru toti iubitorii de nemtoaice de pe forumul Reno: radmasa.gif

Attached thumbnail(s)
Astra_Sedan_2007_2.jpg ( Size: 75.07k ) Number of downloads: 157

--------------------
+
meganus_bicorpus
post 15 Jan 2008, 21:49
Post #163

Membru autentic

Intamplator cunosc un inginer ctc de la platforma Mioveni, care imi mai e si ruda buna pe deasupra, si de la el stiu partea cu CTC-ul.Nu vreau sa intru in polemici fara rost ,SSilviu, crezi ce vrei mai departe, sa-ti stapanesti sanatos sedanul de la turci, astept in continuare raspunsul tau sincer la o intrebare mai veche:
2 meganuri identice la pret si dotari, unul produs in Franta si altul in Turcia, pe care l-ai cumpara?
Faza cu discutia ipotetica cade, hai sa ne folosim un pic neuronul si sa ne imaginam situatia...Ce constructor ai prefera pt masina ta? huh.gif

Si am si un reportaj, gasit pe net intamplator...
Obiectiv ambițios
l Al uzinei Dacia
Marți, 8 februarie, uzina Dacia Pitești a produs, după 37 de ani de activitate, autovehiculul cu numărul 2 500 000, un Logan 1.4 Preference. Pentru acest an, uzina are un obiectiv ambițios: dublarea producției zilnice de autovehicule, de la 460, la sfârșitul anului 2004, la 750, în al doilea trimestru al lui 2005. Pentru a realiza acest obiectiv, pe lângă efortul de ameliorare a productivității, a fost introdus, din această lună, schimbul 3. Pentru creșterea nivelului calității, Dacia a adoptat metodele de control dezvoltate de Alianța Renault-Nissan - AVES (Alliance Vehicle Evaluation System). Cu o producție de 94720 de vehicule în 2004, Dacia a înregistrat o creștere de cca 38% față de 2003; la sfârșitul anului trecut, uzina avea 12 097 de angajați. O dată cu expansiunea internațională a modelului Logan, în 2005 producția va ajunge la cca 175 000 de autovehicule; vor mai fi produse: 220 676 motoare, 202 860 cutii de viteze, 202 860 transmisii. Pentru 2006, obiectivele sunt: 200000 vehicule, dintre care 60% la export + 150000 CKD (Completely Knocked Down).
http://www.agenda.ro/2005/07-05-gen5.htm
C. V.

This post has been edited by meganus_bicorpus: 15 Jan 2008, 21:52

--------------------
+
ssilviu
post 15 Jan 2008, 21:58
Post #164

F1 Man

Foarte bine ca ti-ai demonstrat singur ca bati campii. In acel articol nu zice nimic de nici un CTC implementat de la Nissan la Dacia. Ci doar de unul preluat de la Renault-Nissan. Acum trebuie sa mai gasesti un articol care sa arate ca CTC-ul de la Renault-Nissan a venit de la Nissan.

Cat despre intrebarea stupida ... bla bla bla.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
meganus_bicorpus
post 15 Jan 2008, 22:20
Post #165

Membru autentic

e chiar asa de greu sa dai un raspuns?
de ce te ascunzi dupa deget?Nu te judeca nimeni, tocmai de aceea vorbim pe acest forum, sa spunem ce credem!

--------------------
+
sanchi
post 16 Jan 2008, 00:41
Post #166

Membru incepator

Vezi aici confirmarea faptului ca modelul Megane Bicorp se produce atat in Franta cat si in Spania, iar Sedan-ul doar in Turcia.

--------------------
+
Avani
post 16 Jan 2008, 13:55
Post #167

Membru autentic

From: Capitala gri

Sunt curios si rog sa ma ajute cineva daca gaseste o astfel de situatie. Modelul facut in Turcia are probleme mai multe /mari / grave decat un model realizat mai la vest de noi. Doresc si eu o statistica din care sa reiasa ce piesele asamblate in Turcia, implicit masinile produse acolo sunt de o mai slaba calitate decat cele produse in vest ?!?

Pun aceste intrebari (care au aceeasi idee) pentru ca citind ceea ce s-a postat in acest topic exista anumite divergente intre posesorii de megane (sedan, bicorp, estate).

Daca eu am sedan care clar este facut in Turcia ar trebui sa-mi fie rusine in fata unui bicorp care este asamblat in vest ?

This post has been edited by Avani: 16 Jan 2008, 14:08

--------------------
. . .
Think forward !
+
Cristi39
post 16 Jan 2008, 14:12
Post #168

Membru autentic

astea sunt prostii.crezi ca daca mercedesul e fabricat si in alta tara decat germania,asta inseamna ca nu e mercedes???oare turcii nu folosesc tot tehnologia ,subansamblele,piesele,etc. frantuzesti?crede cineva ca o firma,fie ea si renault care-fie vorba intre noi-a fost de doua ori campioana mondiala la F1-motorizare-si-ar permite sa riste sa construiasca masini intr-o tara unde nu s-ar respecta normele impuse de producator?crede cineva ca subansamblele care alcatuiesc sedanul sunt fabricate in Antalya sub apa sau pe plaja???
Nu; sau daca da, exista cineva, atunci il suspectez de rea-vointa ca sa nu folosesc un termen mai dur-

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
cj666
post 16 Jan 2008, 16:32
Post #169

Membru autentic

From: Cluj

Oameni buni, al meu sedan e turkish patentat, are imediat 3 ani si in afara de greierasi (care intra la capitolul asa face toate) n-a avut nici pe dracu. L-am frecat la singe! Ce sa zic acuma, ca alea frantuzesti si spaniole is tancuri?

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
meganus_bicorpus
post 16 Jan 2008, 16:42
Post #170

Membru autentic

Meganurile facute in diverse parti ale lumii se/s-au confruntat cu probleme specifice, de la pilitura pana la ambreiaje si luneta explodata.Nici unul din aceste modele nu este masina perfecta si nici unul din posesorii de megane nu are dreptul sa stea cu nasul pe sus ca si cum ar avea nu stiu ce Pagani Zonda sau Ferrari.E Reno, da-l naibii!
Ceea ce imi atrage atentia este faptul ca par a fi mai multe probleme la sedan fata de bicorp, o fiabilitate mai scazuta a pieselor..dar timpul ne va arata cine are dreptate

--------------------
+
xcss
post 16 Jan 2008, 17:00
Post #171

Born to Be Epic

Probabil si vanzarile locale de Sedan sunt mai mari decat cele de Bicorp...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Cristi39
post 16 Jan 2008, 18:14
Post #172

Membru autentic

QUOTE(meganus_bicorpus @ 16 Jan 2008, 17:42)
Meganurile facute in diverse parti ale lumii se/s-au confruntat cu probleme specifice, de la pilitura pana la ambreiaje si luneta explodata.Nici unul din aceste modele nu este masina perfecta si nici unul din posesorii de megane nu are dreptul sa stea cu nasul pe sus ca si cum ar avea nu stiu ce Pagani Zonda sau Ferrari.E Reno, da-l naibii!
Ceea ce imi atrage atentia este faptul ca par a fi mai multe probleme la sedan fata de bicorp, o fiabilitate mai scazuta a pieselor..dar timpul ne va arata cine are dreptate
*

cand e sa se aleaga praful,se alege,indiferent daca e facut in Spania,Franta ,Turcia sau Noua Guinee.am un exemplu cat se poate de real cu un amic cu un bicorp adus din Franta,caruia i-a explodat luneta( si la Touareg am auzit deasemeni fenomenul asta).asa ca...de fapt,marea noastra(a unora) problema e ca suntem o natie de carcotasi.auzim mereu "greierasi"prin bord,zgomote pe la te miri ce incheieturi,etc,etc.am mai scris si pe alt topic;cine nu e multumit de alegerea facuta e liber sa-si schimbe masina.luati-va fratilor pegasuri...se vede ca nu ati trait vremurile alea in care nu aveai de ales decat la dacii 1300.cine avea lada era boier.asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche si sa ne multumim cu toate jafurile de masini.dar ca sa spui si de megane(care nu e maybach,nici la calitate dar NICI la pret) ca e o masina indoielnica(cel putin asa reiese din scriptele multor"comentatori de pe-aici) si sa ajungi sa faci comparatii intre alea facute in franta,turcia si spania,inseamna ca provocam ridicolul.

This post has been edited by Crisxx: 16 Jan 2008, 18:15

--------------------
+
aleksanders
post 16 Jan 2008, 19:01
Post #173

.

From: ...

megane-ul facut in turcia nu este asamblat cu piese facute in afara turciei - daca verificati mai atenti pe piese vedeti un romb cu turk mali parca scris- si marfa turceasca cat ar fi ea de verificata nu prezinta acceasi calitate ca cea din vestul europei - si daca ar fi sa aleg intre un megane turcia si unu romania as prefera romania de 1000 de ori

--------------------
. . - . .
....
+
Cristi39
post 16 Jan 2008, 19:12
Post #174

Membru autentic

eu unul nu am curiozitatea asta sa-mi dezmembrez masina sa vad ce natie au piesele...am insa alta...daca am fi englezi si am descoperi ca mercedesul pe care tocmai l-am achizitionat are subansamble facute in romania???ce am face atunci?si in niciun caz sa nu comparam turcia cu romania...sunt peste noi cu 50 de ani.din toate punctele de vedere.am fost acolo si am constatat asta.si nu la plaja...

--------------------
+
ssilviu
post 16 Jan 2008, 19:30
Post #175

F1 Man

QUOTE(aleksanders @ 16 Jan 2008, 19:01)
megane-ul facut in turcia nu este asamblat cu piese facute in afara turciei - daca verificati mai atenti pe piese vedeti un romb cu turk mali parca scris- si marfa turceasca cat ar fi ea de verificata nu prezinta acceasi calitate ca cea din vestul europei - si daca ar fi sa aleg intre un megane turcia si unu romania as prefera romania de 1000 de ori
*

Tu ai sedan?

This post has been edited by ssilviu: 16 Jan 2008, 19:31

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
xcss
post 16 Jan 2008, 19:31
Post #176

Born to Be Epic

ssilviu, mi-ai luat intrebarea din gura...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
cris77ro
post 16 Jan 2008, 20:15
Post #177

Membru incepator

From: Bucuresti

lucrez pt o firma germana care face spoileri auto pt Audi, Mercedes si chiar bandourile laterale pt Megane.Unde le face?In Turcia.
pb este daca se respecta sau nu calitatea,iar eu personal cred ca Renault nu face rabat la calitate si CTC.ca nu o fi calitatea ca pe o masina de 40000 sau 100000 euro(preturi cip), trebuie sa fii absurda ca sa soliciti asa ceva pt o masina care nu depaseste 20000 cip(carianta full si motorizarea cea mai mare )
daca inca mai credeti ca nemtii sunt tintiti pe fiabilitate, atunci de ce A4, CClasse au problemer.Cum va explicati ca noul model de A4 are pb la ambreiaj, ba mai mult un colborator de al meu a dat masina, un A4 3.0 TDI quatro pt ca tocmai cu o luna inaintea expirarii garantiei,, transmisia quatro a picat.ba mai mult la buy back(Welt auto)i s-au mai cerut sa plateasca si 3000 euro pt ai lua masina care inca mai era in leasing.
pb e alta ca la 15000 eur CIP pt un megan sedan ai o masina completa(piele, jante, clima,mp3,senzori parcare,incalzire in scaune,oglinzi electrice, incalzite si rabatabile, senzori lumina,oglinada interioara electrocromatica si alte chestii)care pt o octavia2 sunt optionale si mai si salta pretul la peste 20000 eur, ca sa nu mai vb de passat, A4 si alte modele care nu sunt neaparat germane.
eu spun ca e o masina completa cu un pret bun si cu o calitate mai mult decat decenta.
asa ca cine vrea sedan sau bicorp isi ia sedan sau bicorp(personal nu imi place bicorpul), iar cine vrea sedan isi ia sedan(eu am sedan si sunt super incantat de masina)
in paralel merg cu o fabie si pot spune ca e o masina fiabila dar cam cheala pt 13000 euro CIP(geam el fata, un airbag si ASR), dar motorul 1.9 tdi 100 cp e fiabil .am luat-o de noua(masina de firma) si pot sa ma plang de service si de multe alte chestii, dar sunt realist - atata poate atata face.
si apropo turcii fac multe chestii pt germania, pe care neamtu le pune band-ul si apoi le mai si vinde Made in Germany.

--------------------
Renault Megane Sedan Privilege 2007 1.5dci/100CP
+
94 aln
post 16 Jan 2008, 21:49
Post #178

Membru incepator

Daca tot va alintati si contraziceti referitor la lucrurile facute de turci, de ce nu va uitati si aici ce au facut nemtii radmasa.gif [COLOR=red]Noul Opel Astra 2 -Megan . ras hohote: Culmea asemanarii: " Sa faci un facelift la o masina nemteasca in 2007 si sa iasa izbitor de asemanatoare cu una frantuzeasca facuta in 2003"

La asta sigur nu-i plezneste luneta, nu se aburesc lampile, nu are greierasi......merita sa si-o cumpere toti cei anti Renault.
S-a facut special pentru ei masina perfecta!

Attached thumbnail(s)
Astra_Sedan_2007_2.jpg ( Size: 75.07k ) Number of downloads: 98

--------------------
+
OVIDIUS
post 17 Jan 2008, 09:49
Post #179

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Vorbiti de lipsa de originalitate??? Ia priviti aici:

Precizez ca unul e Opel Antara si altul Chevrolet Captiva...Stiu ca sunt construite pe aceeasi platforma, dar totusi...

This post has been edited by OVIDIUS: 17 Jan 2008, 09:56

Attached thumbnail(s)
spate_opel_captiva.JPG ( Size: 225.29k ) Number of downloads: 83
fata_opel_captiva.jpg ( Size: 186.92k ) Number of downloads: 79

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
sanchi
post 17 Jan 2008, 10:37
Post #180

Membru incepator

Stiti cu totii ca Toyota e firma care exceleaza prin calitatate si fiabilitate, iar de aceea vanzarile lor au explodat in ultimii ani. Citeam un studiu comparativ intre berline si la Avensis calitatea fusese declarata ireprosabila. Surprinzator, Toyota Avensis se fabrica insa in Turcia, exact in Bursa, la fel ca Megane. Tot turci, din aceeasi zona, chiar, si foarte buni. Deja nu cred ca le mai putem numi "turcisme".

In alta ordine de idei, m-am uitat pe site-ul Renault Romania si am configurat masina pe care mi-am cumparat-o aici cu 21.000 de euro, in urma cu un an si jumatate. Sa stiti ca diferenta era infima, ceea ce imi spune ca masinile sunt identice, indiferent de piata unde urmeaza sa fie vandute. Eu n-am greierasi, dar frate-meu cu un bicorp facut in Vest are, dupa ce a strabatut mai multe sosele din Romania. Starea drumurilor e de vina, in timp ce in Spania soselele sunt in marea lor majoritate ca in palma, gropile din tara supun caroseria masinii unor eforturi deosebite. "Greierasii" nu sunt altceva decat scartaituri la imbinarile diverselor elemente din habitaclu.

--------------------
+
12 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 06:29
Dacia