Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
![]() ![]() ![]() |
Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
gotty |
![]()
|
||
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
||
--------------------
Private
Spice
Member
|
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
A da...corect....pai si acolo avea loc berechet.....ma rog mai putea iesi cineva din Politehnica...dar ce conteaza...acuma inteleg de ce din cand in cand mai cad cu masinile in Dambovita..
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radu83 @ 30 Dec 2007, 18:08) - ma enerveaza cei care merg cu 30 la ora in zonele cu limitare 50 la ora - ma enerveaza cei care nu semnalizeaza - ma enerveaza smecherii care depasesc coloana si apoi se chinuie sa intre inapoi pentru ca vin masini pe contrasens si de obicei nu ii las sa intre - merg tare in oras, de obicei peste limita legala dar la trecerile de pietoni franez indiferent daca trece cineva sau nu - nu suport fetitele in Jeep/BMW X5/Audi Q7/etc - nu suport baietasii de cartier in BMW 3xx din '9x - pe autostrada merg de la 150 la ora in sus, daca e vreun grabit il las sa treaca, si nu dau flash-uri, indiferent cat de incapatanat e cel din fata mea sa nu treaca pe cealalta banda - claxonez peitonii care trec pe rosu - injur taximetristii - ii injur si le arat m ... ulta dragoste celor care ma claxoneaza fara motiv - obisnuiesc sa multumesc sau sa-mi cer scuze daca la un moment dat gresesc in trafic - mai dau din cand in cand flash-uri la semafor daca sunt al 2-lea si cel din fata doarme pe el, sau a depasit coloana sa se bage in fata tuturor si nu vede cand se face verde ![]() cam atat ![]() subscriu ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Aproape idem. Mai putin ultima: mi se intampla si mie sa nu demarez ca la curse cand se ''inverzeste'' semaforul...
![]() Si-nca ceva: semnalizatorul arata intentia de a efectua o manevra. Nu incumba obligatia celorlalti din trafic de a acorda prioritate celui ce semnalizeaza. Cu alte cuvinte, daca sa te las sau nu sa intri / virezi , e la libera mea alegere. Si de regula o fac (chiar daca imi atrag claxoanele alora din spate si care nu vad mai departe de stopurile mele). Mai putin in situatiile exprimate elegant de radu83. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Lumynos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 22 June 07 From: BH ![]() |
Adila16 iarta-ma, nu imi aduc prea bine aminte (si acum e prea tarziu sa caut in carte), dar nu scrie in cod ca, dupa ce a semnalizat, s-a asigurat si a inceput schimbarea directiei de mers, cei din spate sunt obligati sa ii ingaduie realizarea manevrei? Si aici se refera si la masinile care se afla pe cealalta banda (sa zicem pe care vrei sa intri), dar mai in spate?
Oricum ar fi, bunavointa denota un tip de caracter si un grad de civilizatie mai inalt! |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
N-am la indemana modificarile codului rutier, din pacate.
Dar, din cate stiam eu, folosirea semnalizarii reprezinta manifestarea intentiei de a efectua o manevra (ca se schimba banda sau chiar directia de mers...) si nu creaza celor din jur obligatia de a acorda prioritate. Iar acea manevra se poate incepe/realiza atunci cand sunt intrunite conditiile necesare efectuarii acesteia: asigurare, semnalizare si abia apoi manevra propriu-zisa. Io mai zic ca daca ar fi sa fim obligati sa dam prioritate celui care a inceput manevra de schimbare a benzii de circulatie, atunci de ce Politia aplica amenzi pentru neefectuarea asigurarii la schimbarea directiei de mers?... Faptul ca in balamucul rutier din Bucuresti mai incalcam astfel legea, atunci cand facem loc vreunui partener de trafic sa schimbe banda si/sau sa intre in fata noastra, zic eu ca poate fi catalogat si ca o adaptare a conduitei noastre de conducatori auto, pe langa gradul de civilizatie pe care il aminteai, colega. ![]() This post has been edited by Adila16: 26 Jan 2008, 23:10 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
QUOTE(Lumynos @ 12 Jan 2008, 01:12) Adila16 iarta-ma, nu imi aduc prea bine aminte (si acum e prea tarziu sa caut in carte), dar nu scrie in cod ca, dupa ce a semnalizat, s-a asigurat si a inceput schimbarea directiei de mers, cei din spate sunt obligati sa ii ingaduie realizarea manevrei? Si aici se refera si la masinile care se afla pe cealalta banda (sa zicem pe care vrei sa intri), dar mai in spate? Oricum ar fi, bunavointa denota un tip de caracter si un grad de civilizatie mai inalt! ![]() ![]() ![]() semnalizarea manevrei nu impune si prioritatea!!!!!!!!!!!!!!!! |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dragilor, cu conduita asta v-as sfatui sa nu circulati in vest !
Cum ai trecut de Nadlac (desi constat ca se intampla si la noi in ultima vreme) ai sa constati ca toti iti fac loc atunci cand vrei sa schimbi banda si se bazeaza pe acelasi "raspuns" din partea ta. Comportamentul de fagocer haituit practicat in traficul din Bucuresti este o porcarie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
gotty |
![]()
|
in primul rand consider chestia asta atac la persoana!
in al doilea rand te rog sa citesti ce am citat eu si ai sa vezi ca doar am explicat ca legea nu prevede in nici un caz asa ceva si nu ar trebui niciodata sa te bazezi pe bunavointa celuilalt;nu am zis niciodata ca nu as lasa un alt sofer sa intre in coloana in fata mea. in al treilea rand daca faci referire la modul de condus din alte tari nu vad de ce stai pe un forum .ro... |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Poti sa o consideri cum vrei, eu am atacat mentalitatea oricui sustine ca ingaduinta in trafic este o "slabiciune" damboviteana si nu trebuie urmata ! Mai lipsea sa spui ca ingaduinta este numai a localnicilor fata de provinciali !
Daca ai sa citesti mai atent vei constata ca mare parte din topice se refera la circulatia in afara tarii ! Si in continuare, daca ai sa citesti, vei constata ca cei care au circulat si pe afara confirma cele scrise de mine. Atitudinea atenta, ingaduitoare si respectuoasa cu ceilalti participanti la trafic face ca 1000 Km afara sa fie mai usor de parcurs decat 300 in tara. Multe lucruri in trafic tin de bunul simt si de respect reciproc si vreau sa-ti spun ca in multe ocazii, intr-un trafic aglomerat, foarte aglomerat, te bazezi pe bunul simt al celuilalt deoarece nu se poate altfel. Prin alte parti oamenii au inteles ca si daca au dreptate, nu are rost sa blocheze traficul numai pentru ca au dreptate ! And so on ... ! LE Si ca sa fie si mai clar: - semnalizarea se face referitor la intentie nu la executie; - legea specifica obligativitatea de a permite revenirea pe banda de plecare, respectiv de a nu patrunde in intersectii daca prin aceasta se produce blocarea, indiferent daca ai sau nu prioritate asa ca exista unele indicatii cu caracter obligatoriu dar aveti dreptate, faptul ca un altul semnalizeaza nu te obliga sa-i "faci loc". Singura observatie de facut este ca poate acel partener doreste sa execute o manevra care impune schimbarea benzii, are el o intentie, iar desfasurarea "din mers" este mult mai usoara decat dupa oprire (inpusa de cel care, in "dreptul" sau fiind, nu-l lasa sa execute manevra; - cand am spus ingaduinta si respect nu m-am referit la "ingaduinta la smecher", fata de berbecii care depasesc coloane stationate sau pe linii de tramvai; - din pacate, circulatia in Romania este de multe ori ingreunata de manifestari intolerante ca duc la iritare si incrancenare. Sunt cateva exemple tipice: claxonatul la stopuri, claxonatul la intrarea in intersectie, intratul cu orice pret in intersectie pentru ca "am prioritate" chiar daca ingaduinta mea ar permite derularea traficului adiacent; - aveti dreptate, faptul ca un altul semnalizeaza nu te obliga sa-i "faci loc" dar in majoritatea cazurilor este de preferat sa-l lasi, fluidizand circulatia, decat sa-l obligi sa opreasca incurcand banda lui de mers pentru a-si finaliza manevra. Exista si un alt aspect, dincolo de nesimtirea unora, legat de manevrele masinilor cu gabarit mare (TIR in speta). Acestea au nevoie de spatii mari pntru desfasurarea manevrelor iar daca "te tii tare" cu autoturismul, in dreptul tau, il obligi sa-ti dea un kick cu sau fara contact. Ai dreptate dar la ce-ti foloseste !? ... si in incheiere, gotty, n-a fost atac la persoana, de fapt raspundeam postului anterior iar tu ai postat in timp ce eu editam ![]() Ideea ramane insa aceeasi, cand sesizati intentii ale partenerilor, fiti toleranti ! Ajutand partenerii, ne ajutam pe noi insine ! This post has been edited by adi_ar: 27 Jan 2008, 07:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Corect. Acolo, pe autostrada, daca nu ii lasi sa intre pe cai de pe banda de accelerare (care se vor inacdra pe prima banda a autostrazii), nu cred ca vei mai ajunge cu bine la destinatie. Ai de ales: schimbi banda si ii lasi, reduci viteza si ii lasi, sau accelerezi un pic, daca vezi ca sunt usor mai in spate decat masina ta, ca sa intre dupa tine. In ultimul caz cel din spatele tau va reduce viteza sau va schimba banda ca sa-i lase.
Mergi la ambitie cum esti obisnuit prin Bucuresti? Vei avea un accident la viteze de autostrada. Nu ma adresez cuiva anume in cele scrise, ci, generic, soferului obisnuit bucurestean. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca s-ar circula la noi ca in vest...
![]() Dar cum daca eu ma opresc inainte sa intru in intersectie pentru ca nu am unde avansa se trezesc cel putin 3 insi in spate sa ma claxoneze si cei din lateral se inghesuie in fata mea (si sunt super fericiti ca au reusit sa avanseze 1/2m), cum daca nu pleci de la semafor imediat cum s-a stins rosu (inainte de a se aprinde verde) sunt situatii intalnite zi de zi si ora de ora in traficul de Bucuresti, nu poti circula civilizat. In bucuresti exista legea cailor putere. Ai peste 150? Esti JMeker. Asta iti da dreptul sa depasesti coloanele aflate la semafor si sa te bagi in fata (chiar sa treci pe rosu, dar nu mai daca ai geamuri fumurii), sa nu te mai asiguri la schimbarea directiei de mers (te feresc aia cu cai putere putini, nu-i problema). De asemenea prezenta a peste 150CP este echivalent cu "ma grabesc, fa-mi loc". Si as putea continua, dar suna a banc, si nu e. Eu unu incerc sa circul normal si sa aplic bunul simt pe care l-am capatat in vest, unde am stat ceva vreme. Dar de multe ori nu-mi iese... din pacate... ![]() This post has been edited by shteffanivlad: 29 Jan 2008, 09:51 |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
adi_ar |
![]()
|
Trist dar adevarat !
So what ? Important este sa constientizam ca nu aceasta este starea de normalitate, chiar daca in "banalul cotidian" nu suntem intodeauna dispusi la concesii. Eu consider ca si conduita la volan este o cultura ... care incepe cu cei 7 ani "din masina" lu' tata - "Baaaaa, ... , sa te ... sa ti-o ... ! ", pana la dobandirea permisului si dupa, cand unii inteleg gresit la ce foloseste testosteronu' ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Spui bine ce spui, dar constientizam noi doi, dupa care mai constientizeaza inca x-x+1 de pe forum. Dar ce facem cu restul? In bucuresti cel putin (da, am scris intentionat cu litera mica) sunt cu miile! Nu poti sa educi tu sau noi x+4 toate maimutele din trafic! Suntem coplesiti! Outnumberd...
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
adi_ar |
![]()
|
"Traim in Romania ... si asta ne ocupa tot timpul !"
Este dureros si frustrant dar nu putem nici emigra cu totii si nici nu ne putem "adapta" la marlanie, neghiobie si lipsa de educatie. Un om educat nu se poate certa niciodata cu o precupeata ! 1+1+...+... intr-o zi vom fi suficienti pentru a impune autoritatii sa ne protejeze drepturile. Acolo unde este disciplina si educatie civica exista AUTORITATE, nu oameni mai buni. Dupa ce se impune reflexul, acesta se transmite prin ... cei "7 ani" si devine "cultura" civica. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Adila16 |
![]()
|
Absolut corect!
Nu cred ca ar mai fi ceva de completat! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Recunosc, eu sunt un om calm de felul meu si mereu ii las pe altii sa o ia inainte, sa se incadreze pe principala, daca prin asta ii ajut. Ii las cateodata si pe aia care se baga ca nebunii daca prin astra evit un accident, insa cateodata ma apuca nervii.
Eram de ex acu vreo 2 sapt, cand inca mai era zapada pe jos si gheata.. printre blocuri si din fata vine o duba. Am asteptat pe dreapta sa treaca aia, ca mai incolo se mai ingusta strada din cauza sleaurilor de zapada. Unu in spatele meu cu un Fotd incepu sa claxoneze ca tampitu.... semne prin parbriz.... Normal ca m-am enervat si dupa ce a trecut duba am okecat si am mers cu max 30kmh (stiu ca ma amuzam pt ca dimineata fusese la tv un politai care recomanda sa se circule in oras cu max 30kmh si ziceam daca asta intra in mine l-am ars:D) ala din spate, claxoane, nervi, tot incerca sa ma depaseasca, da nu prea ave loc... in fine trece de mine si bou pune brusc frana in fata mea. apoi incepe sa dea nitel inapoi...Normal ca ma gandeam ca afce vreo tampenie si eram linistit... Mai incolo face stanga, era sa intre in unu din sens opus... La astia ar trebui sa li se ia carnetul. Sa fie politisti in civil in trafic si sa opreasca pe unu si altul... Nu pentru folie pe geam sau alte ca**turi. In unele situatii eu as intelege si trecutul pe galben-rosu, pe anumite stradute, cand e aglomerat daca prin asta nu incurci. Si altele. Dar pe idiotii care blocheaza intentionat intersectia desi vad ca nu au unde se duce, eu pe astia i-as lasa pietoni vreo 3 luni.. Ieri, la Armeneasca, veneam de pe Paleologu, in fata mea coloana de masini, stateam la stop. Din spate vine un Megane pe contrasens, coloana se pusese in miscare si din sesn opus venea tramvaiul. Eu il las pe ala sa intre in fata mea (si ca deh, avea Megane:D), el vrea sa intre, da tasneste iar sa mai depaseasca vreo 2 masini... N-a mai avut unde se baga, mai mai sa intre intr-un papuc. Era paralel cu el si voia sa intre peste el. Ala nu l-a lasat, asta nervos, tramvaiul in fata... Dupa ce trec de intersectie il blocheaza pe ala cu papucu si il ia la rost tipa prin geam... Sincer imi venea sa ii trag o cheie pe meganu ala... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Adila16 |
![]()
|
Te inteleg...
Sunt unii care: - gresesc, dar nu isi dau seama; - ''gresesc'' si au facut din asta un obicei; si - cred ca totul li se cuvine. Toate aceste trei categorii reactioneaza la fel: fac galagie, devin agresivi... De felul meu conduc mai calm si cam in limite legale de viteza...Ma uit pe strada nu numai in stopurile aluia din fata, ci, pe cat posibil, 2-3 masini inainte, pentru a fi in masura sa anticipez cam ce se va intampla... Am patit doua faze de ''coma'', saptamana asta... Prima, pe Iuliu Maniu, spre Carrefour. Dincolo de Praktiker e locul favorit de radar al flacailor de la Rutiera. Rulam cu 60 pe banda I, la 5-10 m in spatele unei dubite de BR. Un flacau cu un Logan, iritat nevoie mare de ''fraierii'' de noi si plictisit sa ma ''flashuiasca'', s-a insinuat prin stanga mea (noroc ca oglinzile Megane-ului se ''dau si peste cap...), i-a luat fata celui de pe banda a II-a si a accelerat. Aveam sa-l revad oprit in dreptul unui Passat V6 Variant...N-am cuvinte sa descriu starea de agitatie a flacaului (nu cred c-avea mai mult de 24-25 ani!), cum accelera spre spatele masinii mele, cu ce frecventa dadea faza lunga, cum dadea din buze... A doua, a fost pe Timisoara, la intrare in intersectia de la Razoare...Un nenea cu o DSN alba si geamuri in folie ''tricota'' marlaneste printre noi. Se alegea cu faruri, claxoane, tot tacamul. Nu parea sa-i pese. La un moment dat a luat sub roti sina tramvaiului, a accelerat, fericit ca ne ''face'', dar, ghinion: anvelopele nu au aderenta pe metal si nici pe terasament. Iar tramvaiele alea cehoslovace au un carlig-tampon care intra adanc prin masca Daciei SuperNova. Cand a trecut prin dreptul lui, soferul din spatele meu i-a strigat o vorba mare: "Dumnezeu nu doarme, ma!'' "Si nici nu da cu parul!'' m-am simtit obligat sa completez. Astia-s unii... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
Lumynos |
![]()
|
Ieri mi se pare era la stiri o masina rupta in doua, in bucuresti. Daca am inteles bine, un pusti cu masina tuningara mergea ca la cursa prin falnica noastra Capitala Nu am prins decat finalul stirei, sper ca nu a intrat in nimeni.
Cert este ca ma gandeam ca pentru un astfel de condus ar trebui aplicate sanctiuni maxime... Poate chiar incadrat la tentativa de ucidere, daca merge cu, sa zicem, 40 - 50 de km peste limita admisa pe sectorul de drum respectiv.... Poate este o prostie ce spun, dar la asta ma gandeam... Si, poate nu e o ideea prea rea supravegherea video a strazilor (sau intersectiilor) in localitati. Nu de alta, dar de mic copil aud pe cei in varsta care spun: "La romani nu merge decat cu metoda lui Tepes" si am impresia ca si copiii copiilor copiilor mei vor auzi aceasta vorba. ![]() |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa faca cu supravegherea video? Sa constate ca boul a dat cu masina in stalp?
Big deal, au aflat la 5 minute dupa ce s-a intamplat in loc sa afle de pe camere! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Lumynos |
![]()
|
La partea cu camere video, ma gandeam la prevenirea unor astfel de incidente, la domolirea stilului de condus pe care mie imi place sa il numesc "haiducul soselelor". Adica viteza excesiva si "bagat piciorul" in vietile altora...
|
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Vreau sa ma raliez grupului celor ce cred ca odata si odata ne-om civiliza si noi si vom invata sa avem respect atat fata de lege cat si fata de omul de langa noi.
Toti vorbim de respect(sau lipsa lui)in trafic in calitate de conducatori auto insa asi vrea sa va pun o intrebare:cand ati fost ultima data respectati ca simpli pietoni?Va mai aduceti aminte?Eu cred ca de aici trebuie sa pornim in efortul nostru de a ne "auto"-civiliza!Sa invatam sa respectam omul si nu masina pe care o conduce.Ciao!M. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adi_ar |
![]()
|
Astazi ... cel putin de 3-4 ori, din care cel putin o data in Timisoara !
![]() In schimb un tanar june, altfel bine imbracat si cu fata de om inteligent, mi-a "luat fata" traversand oblic, prin mijlocul bulevardului cu o punga in brate (adevarat ca trecerea era la 200m). Prietena lui s-a oprit vazand ca vin, berbecu' nici vorba, mergea agale si-i facea semn sa vina si ea, uitandu-se la mine cu coada ochiului. Ce era sa le fac, am franat pana la oprire (aveam cam 40 Km/h) si i-am facut semn sa treaca (fetii, care statea pe dubla linie continua). In spate claxoane ... aia ... aia. Individul mi-a aruncat o privire luuunga "de sus" parca spunandu-mi "Vezi, asa trebuie !" iar eu ma uitam prostit la el cu mainile ridicate in semn de intrebare. ![]() 5 minute, dupa aceea, m-am tot intrebat ce-o fi fost in capul lui. ![]() Asa ca, Marian dragule, oameni si oameni ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Dragul meu adi-ar,indatoririle tale de conducator auto(referitoare la pietoni,desigur) incetaza dupa si nu inainte de trecerea de pietoni chiar daca tu circulai perfect regulamentar!Doamne-feri sa-l fi lovit pe "muflonul" respectiv ca intrai intr-o gramada de necazuri(declaratii,probe biologice,etc) chit ca tu nu erai vinovat sub nici o forma(zic eu)!Si colac peste pupaza,ce cauta"ciuta""muflonului" pe linia continua dat fiind faptul ca masinile "calca" si nu (sa-mi fie cu iertatre vorba proasta!) "reguleaza"??!!
Vezi mai omule bun ca suntem obligati sa ne civilizam?Atat pe noi cat mai ales pe "junii" nostri"mostenitori" pentru a nu-i avea(Doamne-fereste si apara!) pe constiinta!M.Aici chiar nu-mi vine sa zambesc! 4 Feb 2008, 01:04: P.S. Auzi frate nu cumva tipul ce te "privea de sus" era intr-un mic BMW albastru?Sa fi fost eu?Muaaaa-ha-ha!!Hai ca glumeam pentru a nu incheia intr-o nota pesimista postarea! Ciao!M. ![]() 4 Feb 2008, 02:27: Acuma profit de faptul ca maine merg dupa-amiaza la serviciu,am dormit dupa pranz si vreau sa ca povestec o intamplare(cu iz de anecdota insa perfect rela va asigur!)! Am avut ocazia(si bucuria totodata) de a merge(cu masina mea) acuma vre-o 2-3 saptamani in Germania impreuna cu cei mai buni prieteni ai nostri de familie!Ei vor sa se stabilieasca definitiv acolo si si-au cumparat un apartament intr-un orasel din Schwartzwald(in Muntii Padurea Neagra undeva in S-E Germaniei)Ei bine in timp ce ei se aflau la notar pentru perfectarea actelor,pe mine neiteresandu-ma chestiile avocatesti,am iesit sa ma plimb un pic prin oraselul respectiv.Ce sa va spun? Ca soselele desi erau valurite ,din cauza reliefului montan, erau intr-o stare excelenta?Trotuarele aveau pista speciala pt. biciclisti si erau curate"pahar"?Asta stiti voi mai bine ca mine,care am vizitat pt.prima oara Germania.Faza ce "m-a dat pe spate" s-a desfasurat astfel : in timp ce ma "lalaiam" eu pe acolo admirand peisajul(fie vorba intre noi,cu o insorita si superba dimineata dintr-o zi de iarna in muntii Padurea Neagra nu te intalnesti chiar in fiecare zi!)m-am oprit (fara sa imi dau seama) in dreptul unei treceri de pietoni.Din dreapta mea venea(cobora!) o limuzina(stiti voi genul ala de salupa "fatoasa" cu steluta aia in trei colturi trantita arogant pe calandru!)Nenea soferu(un tip in varsta,cu ochelari) a oprit masina si mi-a facut,foarte politicos,semn ca-mi da voie sa trec.Atat de surprins am fost de politetea omului repectiv(mai ales ca realizasem si eu in sfarsit ca stateam in dreptul unei treceri de pietoni!) incat am trecut strada desi nu aveam de gand!!Pe la mijlocul trecerii m-a dus si pe mine capul sa-i zambesc omului si sa inclin putin capul in semn de mutumire.Neamtul a schitat si el un zambet fugar dupa care si-a pus "vaporul" in miscare si dus a fost!Cand au iesit prietenii mei de la notariat le-am povestit intamplarea iar ei fiind mai familiarizati cu astfel de chestii mi-au spus ca nu am de ce sa fiu surprins deoarece un astfel de comportament la volan este aproape comun in Germania!Sa fie clar NU sunt filogerman dar ma trec apele cand ma gandesc ce multe mai avem de invatat!!V-asi ma povestii si despre drumul de intoarcere efectuat singur,unde am aflat ce inseamna politete(in adevaratul sens al cuvantului!) la 180 km/h pe "autobahn"-ul nemtesc insa consider ca v-am plictisit destul cu "descoperirile" mele.Toate bune si ne mai "auzim"!Ciao!M. ![]() This post has been edited by marian-j: 4 Feb 2008, 02:27 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Lumynos |
![]()
|
Ma bucur de intalnirea ta cu normalitatea, de experienta ta placuta.
Sa memorezi sentimentul dulce si placut, ca sa ti-l amintesti can o sa ai nevoie... Cand o sa vrei sa il mai ai, da o vizita la prietenii tai in Germania. ![]() Si sa stii ca mie mi-ar place sa cunosc si cel de al doilea eveniment placut, de pe autobhan... |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
Iti multumesc Lumynos!Exact asta am si facut adica mi-am inchis amintirile placute intr-o "cutiuta" si le pastrez sa le am dupa ce trec prin momente nasoale de genul descris de adi _ar un pic mai sus sau atunci cand vre-un tolomac vrea neaparat sa-mi strice ziua imaginindu-si ca i-a cumparat tat-so strada si poate sa faca ce vrea el pe ea!
Iata si a doua intamplare ce mi-a ramas (adanc!!) infipta in memorie.Ma intorceam spre casa(plecasem destul de devreme de la prietenii mei) asa ca inainte de ora pranzului trecusem deja de Munchen.Fiind Sambata traficul era foarte lejer(ici colo cate o masina,marea majoritate cu schiuri pe suportii de pe plafon) plouase un pic seara(cred) iar soseau era curata "luna" soarele stralucea,in fata Alpii cu zapada pe varfuri in stanga si in dreapta autobenzii paduri de brazi,ce mai tura-vura parca eram intr-un pliant turistic! Ei bine in timp ce "sofeream"eu acolo si visam la cai verzi pe pereti m-am apropiat de un grup de masini(olandezi ce mergeau la ski si cred ca erau in trupa) ce mergeau un pic mai lent ca mine pe banda a II-a (din trei).M-am hotarat sa-i depasesc m-am uitat scurt in oglinda( va jur ca nu am vazut absolut nimic!!) am dat de doua ori din semnalizare si hop si eu ca berbecul pe banda a III-a!Nici nu am trecut cu jumatatea masinii de marcajele de delimitare dintre benzi cand am realizat ca eu am "infipti" in oglinzi 2 "ochi"mici(dar rai!!) iar masina posesoare a ochilor aproape ca-si "lipise" sigla de pe capota fata de capota portbagajului meu!!rRespectiva masina s-a aflat in unghiul meu mort iar eu neasigurandu-ma suficient pur si simplu nu am observat-o!!Mi-a inghetat sangele in vine dar ce era sa mai fac?Am "strivit" pedala de acceleratie de podea si nu stiam ce sa mai fac ca sa depasesc grupul de olandezi si sa ma dau naibii odata la oparte din calea celui din spatele meu;dupa ce am reusit m-am repliat imediat pe banda a doua si asteptam (cu inima cat un purice) sa vad ce va urma.Normal ca masina din spate( un BMW seria 5 de fabricatie foarte recenta!!!) a ajuns imediat in dreptul meu iar barbatul(tanar!) de la volan mi-a aruncat o privire.Atat!!!Bine cred ca prin privirea aceea omul nu-mi ura nici sanatate la neamuri nici drum bun dar asta a fost tot.DOAR o privire si nu claxoane,flash-uri cu blincherul sau alte alea!!Sa ridic mana de pe volan in semn de "Iarta-ma te rog!!"nici nu se punea problema atat datorita vitezei(aveam aprox.180km/h) cat si sperieturii ce-mi inclestase tot corpul nu numai mainile pe volan si cred ca nici nu asi fi avut timp deoarece in urmatoarele secunde BMW-ul mi-a disparut din fata ochilor de parca il manau toti dracii din urma!!Eu am ramas cu ochii pironiti prin parbriz gandindu-ma la tampenia facuta si la calmul si eleganta cu care cel pe care il puteam omori(la o adica) a rezolvat situatia tembela ce tocmai o creease "artistul" de mine!PUNCT! Vreu sa mai adug,si cu asta inchei,ca desi am stat aproape o saptamana in Germania eu unul nu-mi amintesc(sincer!) sa fi auzit vre-un claxon sau vre-o alarma de masina pe tot parcursul sederii mele.Ce sa mai comentez?Mai bine tac si o "tai" la serviciu ca acusica intru in tura!Ciao!M. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Lumynos |
![]()
|
Bine ca ai scapat! Sau mai bine spus ca ati scapat amandoi!...
Si, intr-adevar, pentru noi este chiar interesanta comportarea tanarului... Io as face in occident un "curs de civilizare" de 3 luni pentru fiecare roman. Finantat de la bugetul de stat... ![]() |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Lumynos |
![]()
|
Ultimul stinge lumina! Oricum, gazul arde degeaba de mult timp...
![]() |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
Pai hai sa nu-l mai lasam sa arda ca l-au scumpit "astia" iara bata-i mama lu' Dumnezeu!Daca totusi vrei caldura ori astepti vara ori frecam si mai tare mangalul pana se aprinde si atunci ne putem pregati si o ciorba din frunzele taiate la caini!
Na lasand gluma de-o parte hai sa va mai povestesc ce am patit ieri seara.Spunea undeva mult mai sus FireChief ca-l enerveaza gagicile aflate la volanale unor jeep-uri de dimensiunile unor blindate.Mai nou si pe mine!! ![]() ![]() Si aceasta masina merita "o cheie" cum zicea SwatKatmai sus dar eu sunt de principiul ca :nu are "fierul" nici o vina ca soferul e idiot!Mai repede i-asi lipi un banner pe parbriz cu un text ce l-am intalnit mai deunazi pe un sait de divertisment:"This car has no brain!!Use yours!" ![]() Na ciao la voi si sa ne auzim cu bine!M. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 12:27 |