Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
![]() ![]() ![]() |
Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
Berila |
![]()
|
||
![]() vesnic incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 23 July 07 From: Praga - CZ ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio 3
Exception
1.6 16v
- B-64-***
|
|||
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Inafara localitatilor merg tare 140-150 pe autostrada 130-140 pe drumurile europene si pe restul 90-100-120-130 in functie de starea drumului. Asta cand e vreme buna si drumul e uscat. Cand ploua sau e soseaua alunecoasa nu depasesc 90. Niciodata nu fortez depasirile. Prefer sa franez si sa astept 15-20 de secunde decat sa ma bag la limita. La parcari sunt praf. Din dorinta de a parca corect fac si 20 de manevre si tot stramba este masina pana ma enervez si o las asa. Indodeauna semnalizez si port centura de siguranta.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005
- B-43-ZHY (sau 42) Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 6 Dec 2007, 00:45) Da' aia 200 Nm ai tai de dCi ce faceau? De ce nu i-ai pus la treaba daca tot erai hotarat? Trebuia sa il impingi p-ala pana iti faceai loc ![]() masina avea doar 2500 - 3000 de km...plus ca intr-o luna urma sa plec in concediu (tind sa cred ca un service m-ar fi imobilizat ceva mai mult de atat, fix cat sa devina lucrurile urate). O platforma de tractat n-ar fi avut loc pe coclaurile alea. Ar fi avut loc bolovanul prin parbriz insa...nenea ala cu A6 ar trebui sa-i dea o lada MARE de bere la nenea celalalt, care s-a nimerit sa treaca si el pe acolo si sa n-aibe loc de masina mea proapat scoasa afara din locul de parcare. |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
Lumynos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 22 June 07 From: BH ![]() |
Parcatul aiurea mi se pare ca este o "boala" a comoditatii (exceptand situatiile urgente, desigur). cel putin asa mi se pare mie.
Adica, eu gandesc asa: Ce, domle, m-am nascut cu masina sub cur? Mi-e greu sa fac 10-20-50 de metri pe jos? Trebe musai sa incomodez pe altii pentru ca mi-e lene sa imi deplasez suncile 3 minute? Pna acuma cateva luni nu aveam masina si mergeam cu tamvaiul, autobuzul etc si nu era nici o problma, deci cu atat mai putin acum, daca merg 20-50-70 m. "Berila", mi-a placut ce-ai spus! Subscriu, mai ales ca avem cam aceiasi varsta a carnetului de conducere.!... ![]() Si am o intrebare: de ce, intr-un oras pe care - in conditii de trafic normal - il strabati in 30 minute, iar noapte in 10 minute, trebuie musai sa mearga unii cu 80-90 sau chiar 100 de km la ora?? ![]() |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Berila |
![]()
|
![]() vesnic incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 23 July 07 From: Praga - CZ ![]() |
QUOTE(Lumynos @ 6 Dec 2007, 22:15) Si am o intrebare: de ce, intr-un oras pe care - in conditii de trafic normal - il strabati in 30 minute, iar noapte in 10 minute, trebuie musai sa mearga unii cu 80-90 sau chiar 100 de km la ora?? ![]() Pentru a raspunde la intrebarea ta voi folosi vorbele unei batranici intalnita in tramvai mai acu 2 zile "Ii mana dreacu de la spate" ![]() |
--------------------
Renault Clio 3
Exception
1.6 16v
- B-64-***
|
|
romeod |
![]()
|
![]() Romeo Group: Members Posts: 115 Joined: 5 November 07 From: Bucuresti ![]() |
In functie de starea de spirit, trec de la stilul de condus "SOFER CU PALARIE" uneori ajungandu-se pana la stilul "TAXIMETRIST"
|
--------------------
Renault
Clio
2003
- B 94 RVR Am bani de dat, am datorii la stat.........................
|
|
Nico dCi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Agresiv si foarte agresiv . Asra e in 80% din cazuri ma grabesc al naibi de tare. Depasesc la mustata cate 3-4-5-6 masini odata fara frane si claxoane (deci agresiv).Asta sunt eu in orice conditi de vreme merg tare .Alea cinci minute pt mine conteaza .
|
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
Manager 1.5 dCi 85cp
- B-47-ZHK B-13-NCM
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Sunt destul de linistit in trafic, dar uneori ma enervez foarte tare cand vad taranii cu masini de lux ca se cred stapanii soselelor... Atunci pot sa zic ca ma schimb radical, si incep sa injur si sa claxonez!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Nico dCi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu poti fi linistit in traficu din minunata noastra capitala decat daca iei un extraveral ceva , altfel nici o sansa .Sunt calm aproximativ 3 minute decand ies din parcare dimineata si gata e suficient, se intampla ceva.
|
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
Manager 1.5 dCi 85cp
- B-47-ZHK B-13-NCM
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Deoarece idiotii de pe sosele se inmultesc mai repede decat iepurii...
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Nico dCi |
![]()
|
Offfffffff total adevarat....Duyule.
|
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
Manager 1.5 dCi 85cp
- B-47-ZHK B-13-NCM
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Azi, pe un drum de doar 140 km am avut doua, trei situatii in care a trebuit sa franez puternic si o data aproape ca am iesit pe acostament ca sa evit tamponarea cu unii care depaseau de pe contrasens. Am spus eu la inceputul acestei discutii si repet: astia ar trebui controlati la cap si sa dea testul psihologic pe bune, cu comisie. Se cred zmei si paralei la volan mai ales daca au vreo dama langa ei si apoi devin material de jurnal tv...din pacate iau si pe altii nevinovati cu ei.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Lumynos |
![]()
|
Oare cati sunt constienti ca stilul lor de condus poate determina viata sau moartea cuiva (chiar a lor)?
|
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Depinde de persoana. Eu cel putin pana nu am patit-o odata nu m-am potolit, si mi-a luat 1 saptamana de gandire dupa ca sa imi dau seama cat de inconstient am fost. Acu mi-am invatat lectia, si merg mai calm ...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
E bine ca ai reusit sa te analizezi inainte sa se intample vreo treaba nefericita.
Multi se analizeaza dupa ce s-a intamplat beleaua! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Lumynos |
![]()
|
Acea "autosugestie": "Mie nu poate sa mi se intample nimik" vad ca este implantata adanc in fiecare subconstient.
Pacat ca oamenii nu aud si continuarea: " Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau!"... |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce legatura are dumnezeu cu sofatul? Tu apesi pe accelaratie, nu altcineva.
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
LNG |
![]()
|
Acu ce facem dezbatem teme religioase?
![]() Eu de ex cand ma urc la volan spun "Doamne ajuta!", si ii multumesc ca ma ajutat sa ies nevatamat din cateva situatii in care am ajuns din cauza ca am apasat pedala inainte sa gandesc. |
--------------------
-
-
-
|
|
Lumynos |
![]()
|
Mutzunache, "Sa nu ispitesti pe Dumnezeu" se poate traduce popular cu "ulciorul nu merge de multe ori la apa". Si e vorba de o atitudine. Aceea de a nu-ti "forta norocul'...
|
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
In general conduc destul de calm, dar ii taxez (cu claxon, nu cu paru') pe cei care sunt nesimtiti.De exemplu am intrat in depasirea unui maxi taxi si el fara semnal pleaca dupa loc! M-am spumat in momentul ala
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
LNG |
![]()
|
Si eu am dat peste un adormit dasta, care era parcat si a plecat de pe loc in fata mea in cativa metri, fara semnal
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Lumynos |
![]()
|
Sa vezi ce fain e seara cand iese bembeleul din parcarea de pe bulevard, cu spatele, fara sa aprinda farurile sau pozitia si fara sa semnalizeze... iese pe prima banda, eu merg pe a doua. Dar nu s-o multumit cu atat: tot cu farurile stinse si fara semnal,incepe sa vireze pe banda mea, tocmai cand ajun eu in dreptul lui. Vorba cuiva: "Te-ai asigurat ca vin!?"
Binenteles ca l-am claxonat. Apoi tipul m-o depasit, o virat 360* si o inceput sa se "tureze" prin geam, plin de oftica. Dar l-am iertat! ![]() |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
sunt foarte lucid la volan si ma enervez foarte greu. merg pe sina de tramvai fara sa ma grabesc sa rup masina in gropi si fiare si ma bag in fata coloanei la semafor fara sa ma intereseze ca ceilalti se zgarie pe ochi (nu-i inteleg de ce! oricum cand se pune verde sunt deja plecat de o secunda si nu i-am incomodat cu nimic. sunt doar invidiosi).
nu-ti tai fata marlaneste decat daca nu ma lasi sa ma bag cand vezi ca pun semnal. daca ma lasi iti multumesc si in cateva secunde schimb banda si ai scapat de mine. franez putin si lin sa nu-mi pun "fundul" in pericol si sa nu te iau prin surprindere, trec incet prin gropi si le ocolesc din timp ca sa nu zici ca nu le-ai vazut si le-ai luat in plin din cauza mea. daca te grabesti mai mult decat mine si te lipesti de bara mea iti pun ceata in ochi sa te calmezi. ma enervez ingrozitor cand nu pui semnal ca vrei sa schimbi directia de mers si atunci cand sunt ingaduitor si nu-mi multumesti. vorbesc la telefon, intorc peste linie continua, merg pe contrasens dar nu dau claxoane noaptea (ca dorm oamenii) nu-ti rup ochii cu flash-uri (ca poate ai motivele tale sa nu te grabesti) nu te injur jumatate scos pe geam si am grija tot timpul sa te anunt de manevrele pe care le fac. |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Uite aici un exemplu! Bravo Fanu!
Sper si eu sa reajung la varsta ta spirituala in bucuresti...mi-am cam pierdut-o in ultima vreme! ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sylvester @ 20 Dec 2007, 13:02) In general conduc destul de calm, dar ii taxez (cu claxon, nu cu paru') pe cei care sunt nesimtiti.De exemplu am intrat in depasirea unui maxi taxi si el fara semnal pleaca dupa loc! M-am spumat in momentul ala ![]() La ce claxon anemic are Megane-ul nu ma baga nimeni in seama! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
moaaaaaaa...
daca sunt cu solnitza, cu greu trec cu 20-30 km peste limita, daca merg cu meganul ma relaxez iar daca pun mana pe 207.... semnalizarea - intotdeauna, nu ma joc cu farurile si cu atat mai putin cu proiectoarele, galbenul de la semafor = verde, mai dau cate un claxon cand ma scoate cate unu` afara sau vrea sa se urce pe mine, fara semne obscene da` le zic cateva cuvinte. in rest, nu va mai bateti in piept, ori ca e vorba de Dumnezeu sau de noroc, unul tot trebuie sa fie. |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
galben = verde! ca bucurestiul nu-i roma.
de fiecare data cand plec la drum lung (si asta se intampla al dracului de frecvent) ma gandesc ca trebuie sa fiu foarte norocos sa ajung dupa 1000 - 1500km intreg acasa. de multe ori ma inspaimant cand vad (mai ales in week-end) atat de multe catastrofe de soferi si "copii" teribilisti in oras. daca doar jumatate ies din oras nu te mai simti in siguranta. accidentele grave de pe soselele patriei sunt datorate inconstientei! |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Aceeasi senzatie o am si eu. Nu e drum sa nu vad unul sau doi descreierati din astia. Ia ganditi-va ca sunt cu mult mai multi pe sosele pt ca eu nu pot sa ii vad in actiune pe toti. Cand am revenit in Bucuresti alaltaieri un dobitoc cu o astra depasea cate trei-patru o data...nu conta ca eu stateam cu semnalul pus si asteptam in spatele unei dacii vechi de ceva vreme...el avea prioritate in capul lui de de de....daca i-as zice bou l-as flata....in fine, un redus mintal. Nu m-am putut abtine pt ca se depasea foarte greu fiind ceata si am claxonat concomitent cu un deget ridicat. Jigodia mi-a facut figura cu opritul in fata. Cand am pus mobilul pe volan si l-am pozat a spalat putina repede. Ma intreb daca as rezolva ceva denuntandu-l la politie (i-am retinut si numarul). Nu prea cred.
This post has been edited by dan73205: 27 Dec 2007, 23:10 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
LNG |
![]()
|
Am vazut si eu nebuni dastia care o calca cand nu e vizibilitate, si de cele mai multe ori nu castiga decat cateva minute maxim in plus ... prefer sa merg in coloana cu 70 la ora decat sa risc depasiri prin ceata... ajung mai tarziu cu 5 minute dar intreg.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
QUOTE(dan73205 @ 27 Dec 2007, 23:09) Faza cu opritul in fata o mai fac si eu. Desi incerc sa fiu relativ calm in trafic, ma asigur si ii asigur si pe altii, ma feresc eu si mai feresc si pe ei, nu se poate sa nu dai la fiecare suta de kilometri de cel putin un prost - nu sunt frustrari, doar constatari. Dar uneori este cate unul pe care vrei sa il dai jos din masina si sa il omori. Si atunci ii opresti. Daca i-ai facut tu acelasi lucru pe care mi l-a facut mie unul, atunci il inteleg si trebuia sa te cafteasca. Deosebirea este ca ala nu semnaliza, ci doar mergea in spatele unui camion. Iar eu am intrat in depasire. Pentru ca se apropia o curba, am renuntat sa ii depasesc pe amandoi, insa el a strans si ma tinea pe contrasens. Da, am luat dreapta de volan sa il fortez sa ma lase, am franat, am oprit masina si m-am dat jos din masina la boul care vroia sa ma omoare pentru ca el era frustrat de faptul ca avea un harb si se facea de cacao in fata femeii lui. Cu telefon sau fara telefon, poza sau fara poza, daca nu as fi smuls o urma de discernamant in fata unui imbecil l-as fi omorat eu pe el. Cat despre colegul sofer de mai sus, care zicea ca nu ii intelege pe cei care se enerveaza cand el depaseste coloana pe linia de tramvai, este foarte simplu: nu pentru ca ii incomodezi, asa e - nu ii incomodezi, ci pentru ca sunt 90% oameni care incearca sa respecte niste reguli de circulatie si de civilizatie, iar 10% sunt ca tine, pe care ii doare la basca. Faza cu nu iti iau fata decat daca esti taran si nu ma lasi sa intru cu toate ca eu semnalizez, o sustin. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 17:08 |