Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
![]() ![]() ![]() |
Stilul nostru de condus, cel de toate zilele
Dan73 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|||
mykys |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 19 December 07 ![]() |
am patit acelasi lucru cu vitezomanii pe ceata. Duminica cind veneam de la munte ceata de nu vedeai la 5m in fata si te trezeai cu cite unul trecind prin dreapta cu 100km/h de te intrebai daca te-a vazut sau doar ai avut noroc.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
QUOTE(mykys @ 28 Dec 2007, 14:26) am patit acelasi lucru cu vitezomanii pe ceata. Duminica cind veneam de la munte ceata de nu vedeai la 5m in fata si te trezeai cu cite unul trecind prin dreapta cu 100km/h de te intrebai daca te-a vazut sau doar ai avut noroc. mda eu eram ala!!!! si care e problema daca dormi pe tine nu ai vazut ca am dat flash????? |
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Dan73 |
![]()
|
Si ma rog frumos stimabile, are cineva obligatia sa se execute la flash-ul tau atata timp cat e in limita legala de viteza? Scrie in codul rutier asta? Ia sa ai mata parte noaptea pe ceata de un cal (de ex.) in mijlocul drumului...sa vezi cum in clipa aia te rogi sa ai cel mai bun ABS din lume pe masina ta.....si apoi nu o sa-ti mai fie rusine sa mergi si cu 50 la ora daca e cazul.
Apropo...codul rutier nu l-au inventat politaii romani si nici limitele si recomandarile de vitreza..asa ca nu va fie rusine sa le mai aplicati din cand in cand. Si ca veni vorba, asta cu caii lasati liberi iarna pentru a se descurca singuri e un obicei tipic tiganesc asa ca aveti mare grija cand treceti prin sate locuite (si) de tigani. |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
din pacate prin toata romania e plina si de sate si de tigani
si de mormoloci si de..... |
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
gicanu |
![]()
|
![]() Membru Rasturnat Group: Members Posts: 151 Joined: 10 July 07 ![]() |
Stilul meu de condus impreuna cu cauciucurile de iarna imi arata un consum de 6.5 afara pe DN1 pana la Ploiesti si pe Buc -Pitesti(drumul a fost liber tot timpul).Pana sa pun cauciucurile nu sarea de 5.5 afara.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Privilege
- B-67-KKD Megane Sedane 1,5DCI 105cp euro 4 Lux Privilege
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
@dan73205:
am stat in spatele lui pret de vreo doua minute in care el a mers foarte relaxat fara sa dea dovada de vreo intentie de a depasi. Nu i-am pus viata in pericol oprind in fata lui, am franat progresiv de la 40 la ora cat avea camionul pana la 0. Si nu, nu am blocat traficul, nu era nici dracu pe sosea. Iar vorba ta se poate intoarce si invers: asa cum eu nu il cunosc pe Cristian XXL, nici el nu ma cunoaste pe mine. Ideea este ca nu se rezolva cu violenta problemele astea. Ca si daca incercam sa il scot din masina pe ala, si daca era mai "slab" ca mine si puteam sa il bat, si daca si daca.... tot nu ar fi inteles de ce i s-a intamplat lui asta, ca altfel nu ar fi facut-o de la bun inceput. Nu spun sa se respecte toate regulile de circulatie. Unii mai stiu ca sa te opresti sa te asiguri la o linie de tren dezafectata poate da nastere unui accident de mari proportii (doar un exemplu, mai sunt si altele). Dar sa iti tratezi colegii de trafic cu putin respect, asa cum ai vrea sa te trateze si ei pe tine. Eu imi cer scuze de fiecare cand incomodez pe cineva si multumesc atunci cand cineva imi face loc sa trec. Nu alerg cu 100 la ora in oras si nici nu il claxonez pe ala din fata cand s-a facut galben. Da, uneori mai imi ies din pepeni. Cred ca exceptiile sunt rare, la regula asta. 28 Dec 2007, 16:12: @gicanu: 6,5 la dci? ![]() This post has been edited by Bhal: 28 Dec 2007, 16:12 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bhal, pare-se ca esti un..haiduc; drum liber, doar tu, camionul si celalalt, nu reusesti sa realizezi o depasire si-l haiducesti pe cel din dreapta ca nu pune frana sa-ti faca tie loc?!? Dar tu nu puteai sa iesi in stanga, pe aratura, prapastie sau ce era?! Sau sa pui frana mai tare si sa tragi dreapta, dupa el, in spatele lui? Bai nene, daca as fi facut asta, mi-ar fi fost jena sa mai scriu si pe aici.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Bhal |
![]()
|
@aix
citeste mai bine postul. el a strans distanta. eu am ales o conduita preventiva, alegand sa intrerup o depasire care s-ar fi putut dovedi periculoasa (curba cu vizibilitate redusa). Sa raman mai mult pe contrasens, fie si in franare, sa fortez depasirea riscand sa produc un accident nu erau solutii, iar daca tu ai face asa inseamna ca pui viata ta, si a altora in pericol. Stai acasa sau ia tramvaiul daca tie ti se pare normal sa il fortezi pe un sofer sa stea pe contrasens. Nu aduc legea in discutie, daca stii ce spune bine, daca nu mai ia o data cartea la mana. Sunt tare curios tu, la volanul noului tau seat leon, ce ai face daca cineva te-ar bloca pe contrasens in apropierea unei curbe. Sau poate tu faci parte din categoria celor care merg cu 150 la ora si esti capabil "sa realizezi" o depasire. Cine stie, fiecare face cum poate, dupa picior si minte. 28 Dec 2007, 17:37: @dan73205 asta inseamna sa ai conduita preventiva. felicitari. sincer cel cu opel a gresit, dar nu ar fi nici primul, nici ultimul. This post has been edited by Bhal: 28 Dec 2007, 17:37 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
..cat de mult a strans? Te-ai gandit ca "stransul" asta poate se desfasura doar in mintea ta - si ca respectivul nici nu a realizat ca a "strans" 2-3-4m mai aproape de camion in timp ce tu depaseai? Si daca respectivul a fost chiar rau intentionat, in niciun caz nu mi se pare ok haiducia. Dar poate-s eu tampit.
|
--------------------
.
.
.
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
In situatii de genu asta, pun frana si fac loc grabitului, nu-mi doresc ca cineva sa pateasca ceva rau indiferent cat de dusman imi este. Ma simt bine in pielea mea cand stiu ca am putut face ceva ca sa se evite o situatie periculoasa in trafic.
This post has been edited by lng: 28 Dec 2007, 22:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
inainte conduceam cu viteza prin oras, adica in jur de 70-75 prin oras iar in afara nu mai spun, asta pana cand un copil de vreo 3 anisori mi-a sarit in fata masinii, atunci am tras puternic dreapta si am lovit rau masina mea si o dacie papuc, reparatia m-a costat in jur de 900 de euro ( banii de concediu la munte). De atunci conduc prudent si in lmitele legale. Uneori cand ma grabesc mai incalc regurile de circulatie dar asta se intampla rar.
Cel mai mult ma enerveaza cei care pleaca de la semafor dupa 5-10 secunde, nu pot sa imi explic de ce dureaza atat. Iar ca raspuns le dau niste claxoane la pachet, niste carne pentru sarbatori si uneori si niste faza lunga. In rest nu prea ma mai deranjeaza nimic. |
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
Bhal |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 28 Dec 2007, 17:48) ..cat de mult a strans? Te-ai gandit ca "stransul" asta poate se desfasura doar in mintea ta - si ca respectivul nici nu a realizat ca a "strans" 2-3-4m mai aproape de camion in timp ce tu depaseai? Si daca respectivul a fost chiar rau intentionat, in niciun caz nu mi se pare ok haiducia. Dar poate-s eu tampit. da, asta recunosc, reactia mea a fost exagerata si neinteleapta. a strans complet. s-a lipit de fundul aluia si nu m-a lasat sa intru desi eu semnalizam ca vreau sa revin pe sensul meu. a facut-o dinadins. am destula experienta sa recunosc un incepator sau un nestiutor de o jigodie. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Bhal @ 29 Dec 2007, 00:59) a strans complet. s-a lipit de fundul aluia si nu m-a lasat sa intru desi eu semnalizam ca vreau sa revin pe sensul meu. a facut-o dinadins. am destula experienta sa recunosc un incepator sau un nestiutor de o jigodie. Si totusi, exista oare posibilitatea ca el sa nu te fi observat, pur si simplu? Sau ca tu sa fi apreciat gresit distantele, eventual sa fi ramas prea mult pe contrasens?Zic si eu, fiindca mie mi s-a intamplat sa ma hazardez uneori in depasiri, din care ce-i drept am scapat datorita si colaborarii celorlalti implicati. This post has been edited by adip: 29 Dec 2007, 01:13 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Dan73 |
![]()
|
Dom'le eu m-am hotarat...pentru situatii de genul astora eu o sa ma inarmez frumusel cu o camera de filmat. Si ma duc frumos si fac plangere si atasez cd-ul cu proba: "Iaca nene politist cum asta mi-a periclitat integritatea corporala incalcand grav legislatia rutiera" Si daca politia romana ii ia carnetul individului atunci ies de la ei cu "sa traiti" si mai bat si din calcaie si mai mult...am sa recunosc ca i-am aratat degetul cerand sa fiu pedepsit pentru asta
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Bhal |
![]()
|
QUOTE(adip @ 29 Dec 2007, 01:12) Si totusi, exista oare posibilitatea ca el sa nu te fi observat, pur si simplu? Sau ca tu sa fi apreciat gresit distantele, eventual sa fi ramas prea mult pe contrasens? Zic si eu, fiindca mie mi s-a intamplat sa ma hazardez uneori in depasiri, din care ce-i drept am scapat datorita si colaborarii celorlalti implicati. o alternativa exista la orice. asa ca da, exista posibilitatea. Practic, spune-mi tu care sunt sansele sa mearga cineva in paralel cu tine timp de 2-5 secunde, noaptea, cu semnal, si tu sa nu il vezi? e noapte, eram in spatele lui, faruri aprinse logic, semnal, asigurat, iesit in depasire... etc. nu imi asum riscuri inutile. am reusit sa conduc zece ani fara sa fiu implicat in nici un accident. DAR, da, exista posibilitatea. nu mai conteaza acum... 29 Dec 2007, 01:32: @dan73205: daca as fi avut mai multa minte in momentul ala as fi franat eu mai puternic ca sa il las pe prost in pace. Faza cu camera nu ajuta la nimic, la fel cum nu ajuta nici cafteala. cel mai bine e sa ii lasi pe prosti in prostia lor. asta da stare zen... This post has been edited by Bhal: 29 Dec 2007, 01:32 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(touche @ 29 Dec 2007, 00:15) Cel mai mult ma enerveaza cei care pleaca de la semafor dupa 5-10 secunde, nu pot sa imi explic de ce dureaza atat. Iar ca raspuns le dau niste claxoane la pachet, niste carne pentru sarbatori si uneori si niste faza lunga. Cetatean model. Asa sa faceti si voi, copii. P.S. Sunt in Suedia de-o saptamana. Am auzit 2 claxoane in tot timpul asta. Nu m-as mai intoarce, dar din pacate... ![]() This post has been edited by Bliss: 29 Dec 2007, 13:05 |
--------------------
-
-
-
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
da sunt un "cetatean model" dar nu imi convine sa stau 3-4 semafoare din cauza unui ametit.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
Dan73 |
![]()
|
@bliss: stai acolo si nu te mai intoarce! Eu cand am revenit m-a apucat ceva asemanator cu depresia
![]() Pe un drum de 1200 de km de la Rottweil pana la Nadlac m-a claxonat unul singur. Cand ma uit, ca sa vezi? Era un tir cu numere de Romania. This post has been edited by dan73205: 29 Dec 2007, 15:57 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Bhal |
![]()
|
nu exista natie "cea mai". in fiecare tara exista dudele de rigoare.
Iar in romania am observat in ultimii ani ca situatia de imbunatateste. considerabil. Probabil ca mai ies si romanii cu masina pe afara, probabil de maturizare. Dar merge spre bine. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
- ma enerveaza cei care merg cu 30 la ora in zonele cu limitare 50 la ora
- ma enerveaza cei care nu semnalizeaza - ma enerveaza smecherii care depasesc coloana si apoi se chinuie sa intre inapoi pentru ca vin masini pe contrasens si de obicei nu ii las sa intre - merg tare in oras, de obicei peste limita legala dar la trecerile de pietoni franez indiferent daca trece cineva sau nu - nu suport fetitele in Jeep/BMW X5/Audi Q7/etc - nu suport baietasii de cartier in BMW 3xx din '9x - pe autostrada merg de la 150 la ora in sus, daca e vreun grabit il las sa treaca, si nu dau flash-uri, indiferent cat de incapatanat e cel din fata mea sa nu treaca pe cealalta banda - claxonez peitonii care trec pe rosu - injur taximetristii - ii injur si le arat m ... ulta dragoste celor care ma claxoneaza fara motiv - obisnuiesc sa multumesc sau sa-mi cer scuze daca la un moment dat gresesc in trafic - mai dau din cand in cand flash-uri la semafor daca sunt al 2-lea si cel din fata doarme pe el, sau a depasit coloana sa se bage in fata tuturor si nu vede cand se face verde ![]() cam atat ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Acum vre-o 2 zile, mergand prin oras, mi-au iesit in fata vre-o 3-4 mate de fete pe la 13-14 ani, toate tinandu-se de brat. Claxonez, ele nimic, se asteptau sa le las sa treaca, chiar daca nu erau pe trecerea de pietoni. Eu am oprit frumos in dreptul lor si le-am trimis in... origini sa mai invete sa traverseze.
Dupa mi-a parut rau, dar pe moment mi-am iesit din fire. Si ieri astept um mormoloc care abia se misca (dar omu avea prioritate) si cand ajunge la 2 metri de intersectie semnalizeaza si intra pe straduta de pe care ieseam eu. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
@ bhal - priveste alfel problema , el franeaza sa te lase sa intrii , tu franezi ca sa te bagi in spate , din fata apare masina ...ce zici? daca a accelerat ...rusinica , daca te-ai bagat in depasire inainte de curba (si cred ca stiai ce faci) RUSINICA! cica atunci cand esti depasit mentii viteza -eventual reduci un pic , parca asa scrie pe undeva !
intrebare - MAI FACI? ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
Mare ti-e gradina !!!! adineauri la Stiri: un nenorocit a facut azi-noapte accident pe Splaiul Independentei avand 170 km/h(au aratat imagini cu kilometrajul blocat la viteza asta...) binenteles ca era un gaozar de bani gata....La astfel de specimene le-ar trebui suspendat permisul pe viata...
Scuze daca sunt off-topic,dar nu m-am putut abtine... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
Dan73 |
![]()
|
Iti dai seama ca ala a trecut prin intersectii indiferent de culoarea de la semafor? Numai daca ai un Ferarri prinzi viteza aia de la un semafor la altul in Bucuresti si sa te mai si opresti. Eu i-as baga pe astia la tentativa de omor. Sau le-as da o pedeapsa echivalenta.
Dar poate gresesc...la felul cum sunt corelate semafoarele in Bucuresti poate a prins verde dupa verde la viteza aia.. ![]() This post has been edited by dan73205: 30 Dec 2007, 21:26 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Bhal |
![]()
|
QUOTE(vali1971ro @ 30 Dec 2007, 18:52) @ bhal - priveste alfel problema , el franeaza sa te lase sa intrii , tu franezi ca sa te bagi in spate , din fata apare masina ...ce zici? daca a accelerat ...rusinica , daca te-ai bagat in depasire inainte de curba (si cred ca stiai ce faci) RUSINICA! cica atunci cand esti depasit mentii viteza -eventual reduci un pic , parca asa scrie pe undeva ! intrebare - MAI FACI? ![]() ![]() discutia asta este interminabila... mereu se va gasi cineva mai cu mot. Eu am explicat foarte clar situatia. si imi ajunge. dar stii ce? nu iti doresc sa fii in situatia de mai sus. nu iti doresc sa fii in nici una dintre situatiile prin care am trecut eu. sau oricare alt sofer. sa ai parte de drum intins si liber. sincer. 31 Dec 2007, 00:38: QUOTE(Crisxx @ 30 Dec 2007, 20:20) Mare ti-e gradina !!!! adineauri la Stiri: un nenorocit a facut azi-noapte accident pe Splaiul Independentei avand 170 km/h(au aratat imagini cu kilometrajul blocat la viteza asta...) binenteles ca era un gaozar de bani gata....La astfel de specimene le-ar trebui suspendat permisul pe viata... Scuze daca sunt off-topic,dar nu m-am putut abtine... nu, ar trebui bagat la parnaie. trei luni. subtire. pentru punerea in pericol a altor oameni din lumea in care traim noi. deh, ce ti-e si cu coliziunea asta de universuri. si sa-l vezi cand iese dupa trei luni cu fundul mai larg decat atunci cand a intrat daca mai depaseste 50 la ora. This post has been edited by Bhal: 31 Dec 2007, 00:38 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(dan73205 @ 30 Dec 2007, 21:23) Iti dai seama ca ala a trecut prin intersectii indiferent de culoarea de la semafor? Numai daca ai un Ferarri prinzi viteza aia de la un semafor la altul in Bucuresti si sa te mai si opresti. Pai daca a prins verde la grozavesti atunci pana la cotroceni avea timp sa prinda 170. Am si eu timp cu meganu. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Dan73 |
![]()
|
Probabil, dar numai pe bucata aia ca alta la fel pe Splai nu e. E un kilometru de bulevard fara nici o intersectie ...Dambovita pe stanga si Cet-ul si gradina botanica pe dreapta.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 20:44 |