frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
STALEX2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E un tiuit mai repede decat suierat, si e normal, vine de la motorul electric de la servodirectie.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Cozminelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 26 February 06 ![]() |
Salutare
Am facut cap-coada schimbul unei panglici airbag (multumesc danut81 pentru ajutorul telefonic!!) dar am ramas cu piesa din attach "in plus" :-S Surubul a aparut cand am scos de pe coloana blocul lumini, s-a rostogolit de undeva din zona coloanei directie si a cazut spre pedale cred. Stie cineva ce e cu el ?! Multumesc Cosmin Attached thumbnail(s) photo.JPG ( Size: 526.73k ) Number of downloads: 1459 |
--------------------
Renault
Megane
2003 Dynamique Megane II Hatchback 1.6 16V
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Este surubul de la imobilizator, al naibi surub cand vrei sa-l scoti nu iese....
![]() Trebuie sa-l pui la loc, risti sa blochezi volanu, ai grija ca are filet pe stanga(invers) Multa bafta!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
ro_iunie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 October 12 ![]() |
Salutare tuturor, sunt nou pe forum, am citit toate posturile anterioare, am doua probleme cu masina , prima , volanul freaca dar merge destul de usor , nu se aud pocnituri sau ceva de genul asta , sa inteleg ca tot banda(panglica) minune e vinovata ? , iar a doua ar fi un fluierat sau tiuit, nu stiu exact cum sa descriu sunetul , parca s-ar chinuii ceva sa se invarta , gen "motorul" de la servo, nu ma pricep , asta ar putea fi din cauza bateriei ca are deja 4 ani? masina e un megane 2 disel , ms anticipat
|
--------------------
renault
megane 2
2008 lux privilege
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Salutare!!!!
E greu de dat cu presupusul..... pot fi multe motivele pt care se aude zgomotul"frecatul" Depinde cat de tare se aude, poate fi panglica, care ar coincide cu martori aprinsi airbag+service, sau probabil urmeaza cat de curand. Poate fi un zgomot de coloana, sau de frecat plastic pe plastic.... e greu de dat cu presupusul pana nu vezi exact despre ce e vb... Cu stima, |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
in legatura cu demontatul volanului: surubul volanului se strange cu 4,4 daN.m si ar trebui schimbat de fiecare data
![]() ATTENTION - Le volant doit rentrer librement dans les cannelures (les cannelures possèdent des détrompeurs). -Ne pas endommager les cannelures des détrompeurs. - Remplacer impérativement la vis du volant après chaque démontage. |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
Și de fiecare dată cînd strîngi șurubul trebuie schimbată mașina ... cu totul! Glume de prost gust de la onoratul producător. păi ce, e din ... "halva" șurubul? Strînge cu simț de răspundere (pînă cînd simți, rezonabil, că nu mai merge...) că oricum n-are cum să se desfacă "de la sine".
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
surubul are o pata rosie de "vopsea" care odata insurubata nu permite desurubarea acestuia din cauza vibratiilor
![]() ma interesez cat costa un surub ... This post has been edited by tzsombi: 7 Nov 2012, 10:05 |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
lucianian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 1 September 12 ![]() |
@ MAriusWAS, si daca se aude ca si cum s-ar freca plastic pe plastic , care ar fi solutia? Ms
|
--------------------
renault
megane
- b97hhh
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tzsombi @ 6 Nov 2012, 14:11) in legatura cu demontatul volanului: surubul volanului se strange cu 4,4 daN.m si ar trebui schimbat de fiecare data ![]() ATTENTION - Le volant doit rentrer librement dans les cannelures (les cannelures possèdent des détrompeurs). -Ne pas endommager les cannelures des détrompeurs. - Remplacer impérativement la vis du volant après chaque démontage. Si cheia cu care se strange surubul se schimba de fiecare data... asta pentru ca Megane II este o masina care zboara pe Marte si totul este atent calculat... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
KOsmix |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 14 July 11 ![]() |
A inceput si la mine sa se auda o frecare usoara cand iau stanga sau dreapta de volan. Mentionez ca nu sunt pacanituri doar se aude ca si cum s-ar freca plastic de plastic cum descrie cineva mai sus.
E cazul sa-mi fac probleme? Urmeaza sa mi se rupa panglica asta nenorocita? |
--------------------
Renault
Megane II
2005, Authentique, 1.6 16V
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(KOsmix @ 22 Nov 2012, 19:03) A inceput si la mine sa se auda o frecare usoara cand iau stanga sau dreapta de volan. Mentionez ca nu sunt pacanituri doar se aude ca si cum s-ar freca plastic de plastic cum descrie cineva mai sus. E cazul sa-mi fac probleme? Urmeaza sa mi se rupa panglica asta nenorocita? cam așa se pare! E bine să încerci mai întîi varianta cu "buretele" apoi "dai de Marius Was"... |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
calin007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 13 November 12 ![]() |
[quote=cla,8 Nov 2007, 18:50]
O sa incerc sa scriu pe scurt cum se face schimbarea unui contactor turnant. Aceasta este piesa despre care vorbim: Salutare tuturor. Sunt F. NOU pe forum, dar viata m-a adus aici: mi-am luat nu demult un M2.1-break 78kW/106cp, de care sunt f.multumit pana acum. Estetic este cam "ciobit" pe dinafara, interiorul este bec dar tehnic este impecabil la km pe care ii poseda (190 Tkm). Ii suna motorul ca la 30 Tkm (parerea mecanicului care l-a auzit, si a mea care ma pricep mult peste medie la asta), are power f. bun. Pe scurt se comporta ca la prima tinerete. Am uitat sa specific ca a fost de Italia, de unde si ciobiturile de pe el... Am mici probleme, ca omul cu "masina noua", pe care am inceput sa le remediez: volanul uzat, maciuca schimbatorului la fel, baia de ulei a fost sudata candva vreo 5cm in partea de sus = picura 2-3 picuri de ulei pe zi, si cam atat. In rest masina e TZEAVA! Dar sa revin la topic: vreau sa schimb volanul, plasticul meu uzat cu unul din piele, pe care l-am gasit sh in stare excelenta, dar are cruise pe el (al meu nu are). Am inteles de pe acest forum ca merge, cu cateva mici modificari pt cruise control. II MULTUMESC IN PRIMUL RAND LUI romeo3108ro, CARE M-A CONSILIAT CU FOARTE MARE ATENTIE PE TELEFON, CU SFATURI COMPLETE DESPRE SCHIMBAREA VOLANULUI (tehnica, compatibilitate), SI LUI cla CARE MI-A FOST MIE SI SPER SI ALTORA DE F MARE AJUTOR CU EXPLICATIA FOARTE DETALIATA+POZELE LUI DE ACUM 5 ANI, PT DEMONTAREA VOLANULUI. MAXIM RESPECT!!! ![]() TINETI-O TOT ASA FRATILOR SI LA MAI MULTI FORUMISTI DE TALIA LOR!!! ![]() off topic: Desi sunt nou aici, DE CATE ORI INTRU MA SIMT F BINE PE ACEST FORUM, CA INTR-O MARE FAMILIE (AUTO FAMILY) tot off topic: Biensur, de dragul vremilor din tinerete, mi-am tras niste roti pe 18 (maxim cat merge pe M2), Dial in 5 spite, bestiale, gasite intamplator s-h pe net, la pret de cacao (500 lei), in stare excelenta!!. Arata exact cum imi doream, cu un aer de "muscle car"..., ca masinile mele din tinerete (am sa postez niste poze in viitorul apropiat pt edificare, confirmare etc, pe topicul corespunzator, ofcors). 28 Nov 2012, 21:44: Scuze, am uitat sa pun quote la post-ul lui cla... Viteza. ![]() Sorry again. This post has been edited by calin007: 28 Nov 2012, 21:44 |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 106cp Megane 2.1 Estate, 1.5dci, 78kw/106cp, 2005.
|
|
TCosmin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 10 April 11 From: Bucuresti ![]() |
Cine ma ajuta cu lipirea panglicii de airbag de la volan?
In Bucuresti |
--------------------
Renault
Megane II
2005 2.0 / 16V / 136 CP, GPL BRC (o ard eco!)
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu am vorbit la tel? Te ajut eu joi sau dupa Anul nou.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dany75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 12 ![]() |
19vik poate ma ajuti si pe mine cu lipitu,am becu aprins in bord de airbag si service, pamblica este rupta chiar la capat, nu pot da pm. Da-mi tu te rog.
|
--------------------
Renault
Megan
- b 75 dny
2007
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Salutare si La multi ani!!!
Conteaza foarte mult daca are cute pe ea panglica...., cu timpul se va reteza in dreptul acelor cute.. Cu stima, |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
jenka.e |
![]()
|
corect! Eu am mai încercat "armarea " acelei limbuțe de plastic dar în marea majoritate a cazurilor chestia asta nu ține.
A doua variantă aplicată de mine a fost aplicarea unui mic limitator sub forma unei mici bride limitatoare din sîrmă chiar la limita extremă a limbuței de plastic! Această bridă fixează panglica de "sîmburele" de plastic lîngă care se înfășoară! |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
dani_123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 January 13 ![]() |
QUOTE(dany75 @ 30 Dec 2012, 03:09) 19vik poate ma ajuti si pe mine cu lipitu,am becu aprins in bord de airbag si service, pamblica este rupta chiar la capat, nu pot da pm. Da-mi tu te rog. sal... si eu am aceeasi problema am becu aprins in bord de airbag si service si la viraje suna un pic diferit . ma gandesc ca e rupta . cum o repar daca se poate si cam cat m-ar costa |
--------------------
renault
megane sedan
2005 1.9 dci
|
|
TCosmin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 10 April 11 From: Bucuresti ![]() |
19vik m-a ajutat cu panglica
mike12 de asemeni Ii recomand, puteti apela cu incredere la ei. Daca s-a rupt panglica, trebuie lipita cat mai repede. La mine s-a desprins de la ambele mufe (capete) apoi s-a cutat ci intrerupt si de la jumate si nu s-a mai putut lipi. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 2.0 / 16V / 136 CP, GPL BRC (o ard eco!)
|
|
dani_123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 January 13 ![]() |
salutare panglica mea e adunata asa sul in jurul volanului si nu stiu dak merge facuta sau dak nu merge facuta . De unde i-au alta sa o inlocuiesc ...si dak nu merge trebuie sa schimb tot blocu de lumini sau pot numa sa renunt la ea si sa o scot de tot sunt din sibiu
This post has been edited by dani_123: 15 Jan 2013, 11:58 |
--------------------
renault
megane sedan
2005 1.9 dci
|
|
nick vnd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 31 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Rezolvarea este blocul de lumini schimbat.
Am eu asa ceva, aproape nou cu acea folie / banda intacta. are si comenzile pe volan, tot... care sunteti interesati, nick_vnd@yahoo.com |
--------------------
Renault
Megane
- GR-04-LWB
2007, ver. 2.2, 6+1 gears, 106cp
|
|
mede0105 |
![]()
|
![]() mede Group: Members Posts: 44 Joined: 15 November 11 From: RM.Valcea ![]() |
merge lipita 100%.cauta pe forum si vei vedea . nu se merita sa schimbi tot blocul lumini
|
--------------------
Renault
Megane
- VL 15 AMD
2005 1.6 16V
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu fii asa sigur ca se poate lipi 100%, vezi caz 3 posturi mai sus, panglica demontata de mine: pe langa faptul ca era rupta la ambele capete si facuta acordeon, era plesnita si pe la jumatate, la una din multele din cute, nu se mai putea lipi. Depinde cat s-a mers cu panglica rupta.
Daca vreti sa se poata repara si cu costuri minime, faceti-o la primele zgomote suspecte. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
nick vnd |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 31 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Whew...
eu am rezolvat-o cu un bloc lumini (300 ron), pe care mi l-a schimbat un electrician super tare de la renault (REPET: de la renault, nu in service -ul renault) in 15minute. (50ron) L-am intrebat si despre acele viraje agresive din volan (cum ca ar afecta panglica), si mi-a spus ca nu are treaba cu asa ceva + faza cu lipitul foliei, care nu te mai tine multa vreme dupa. Ce sa zic......?! Stima & bafta la rezolvari putin mai costisitoare (din pct. de vedere financiar) |
--------------------
Renault
Megane
- GR-04-LWB
2007, ver. 2.2, 6+1 gears, 106cp
|
|
jenka.e |
![]()
|
QUOTE(nick vnd @ 21 Feb 2013, 17:02) Whew... eu am rezolvat-o cu un bloc lumini (300 ron), pe care mi l-a schimbat un electrician super tare de la renault (REPET: de la renault, nu in service -ul renault) in 15minute. (50ron) L-am intrebat si despre acele viraje agresive din volan (cum ca ar afecta panglica), si mi-a spus ca nu are treaba cu asa ceva + faza cu lipitul foliei, care nu te mai tine multa vreme dupa. Ce sa zic......?! Stima & bafta la rezolvari putin mai costisitoare (din pct. de vedere financiar) doamne ajută că ai rezolvat dar n-am înțeles ce era cu virajele"agresive" din volan. Tu crezi că agresivitatea e cauza ruperii panglicii? Nu a scris nimeni de așa ceva pe aici. S-a explicat că e vb de jocurile mari între cele două părți (la blocul de lumini) ce se rotesc concentric și care duc la ieșirea din locaș a rotiței dințate care de fapt realizează demultiplicarea. Demultiplicarea incorectă duce la lungirea cursei (într-un sens sau altul) și acest fenomen duce la ruperea (în direcția în care s-a lungit) sau la "acordeonizarea" panglicii (în direcția scurtă). Am mai explicat că "limba de plastic" din interior are rol de a opri într-o anume poziție panglica. Dacă rotița a ieșit de pe poziția corectă iar limba de plastic a fost tensionată și s-a rupt, urmarea este ruperea panglicii. Cumpărarea unei piese noi sau aproape noi e cea mai simplă metodă dar nu ne învață cum se poate rezolva "problema" cu bani și mai puțini decît ai plătit tu. Nouă ne place să știm și cauza (efectul defectării l-am văzut...) pt a preîntîmpina efectele nedorite. Dacă prin rezolvările noastre mai găsim și metode de a corecta erorile de proiectare, asta, zic eu, ne aduce multă mulțumire personală și plăcerea de a ajuta și pe cei mai puțin norocoși sau mai puțin pasionați. This post has been edited by jenka.e: 21 Feb 2013, 18:28 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(nick vnd @ 21 Feb 2013, 17:02) Whew... eu am rezolvat-o cu un bloc lumini (300 ron), pe care mi l-a schimbat un electrician super tare de la renault (REPET: de la renault, nu in service -ul renault) in 15minute. (50ron) L-am intrebat si despre acele viraje agresive din volan (cum ca ar afecta panglica), si mi-a spus ca nu are treaba cu asa ceva + faza cu lipitul foliei, care nu te mai tine multa vreme dupa. Ce sa zic......?! Stima & bafta la rezolvari putin mai costisitoare (din pct. de vedere financiar) Din curiozitate, cum il cheama pe acest domn electrician....? ![]() Numai bine!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
oameni buni, chiar nu e nimeni prin cluj sau imprejurimi care stie sa faca operatiunea?
as lua panglica de la colegul ce le are pe bursa, dar nu mi-as baga degetele pe acolo... |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
- CJ37CUC/CJ10YET
Zen 2022/TLX 1989
|
|
valyl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 12 May 10 ![]() |
QUOTE(dubla @ 17 Jan 2012, 18:26) la mine cred ca e mufa de sub scaun. eu nu ma pricep deloc la electrica si daia nu ma bag sa nu stric mai rau:))). si din cate stiu trebuie stearsa si eroarea cu testarul ca iti ramane. si as vrea pe cineva priceput sa ma rezolve repede ori ca e mufa de sub scaun ori ca e la volan ![]() Si eu la fel... credeam ca e de la mufa de sub scaun... dar de ceva timp mi-a aparut din ce in ce mai accentuat "pacanitul" la volan in viraje si... surpriza... zilele astea dupa o verificare mecanica-electrica verdictul este: spirala airbag volan... Revin dupa ce o schimb... ...cam cat o fii una?! si inca ceva... o diferenta foarte mica ( aproape nesezizabila ) intre usurinta cu care se invarte volanul spre stanga si spre dreapta sa fie din caseta de directie sau din servo asa cum am mai citit pe aici?! ![]() This post has been edited by valyl: 25 Apr 2013, 13:08 |
--------------------
Renault
Megane 2 Bicorp
2008 - diesel 1.5/105
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 17:55 |