frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
razvi30 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 6 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
2004 estate
|
|||
adutrials |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 28 December 10 From: Bucharest ![]() |
Frecarea este de la panglica de airbag care este prinsa de blocul de lumini.Ar trebui sa iti apara martorul de airbag in bord si cheia de service.Asa am patit eu si a trebuit sa schimb blocul de lumini.nu te duce la renault!iti schimba tot blocul care este 1000 ron(manopera inclusa), mai bine cauta laun service bun sa iti schimba doar panglica nu tot blocul.
This post has been edited by adutrials: 6 Mar 2011, 16:03 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
- IF 92 ADU
2006 1.5
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
ofer recompensa pt cine imi poate repara si mie spira de la nenorocitul de airbag. e al doilea bloc de lumini in 6 luni...sunt de-a dreptul uluit...Multumesc!
Poti incerca aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=201247&hl=aeroterma This post has been edited by ric26ct: 7 Mar 2011, 16:57 |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
tocmai ce am sunat la Dedeman Automobile--Bacau. toate bune si frumoase, dar piesa costa 800 ron plus manopera (nu am mai intrebat ca mi-a fost suficient). Precizez ca am de toate...regulator, faruri auto, stergator spate si ce naiba mai contine, comenzi computer bord, etc. sunt plin de nervi.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
- VN 11 LUK
-01.2013
|
|
madalinbm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 22 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Ma alatur si eu posesorilor de "chek airbag".
Cum se poate rezolva aceasta problema? A gasit cineva o rezolvare ieftina pentru aceasta problema? |
--------------------
Renault
Megane bicorp 2.2, 1.5 dci
- B-93-MSB
2008 Renault.......
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
s-a mai scris: demontare bloc lumini și, în f-cție de situație, se rezolvă cu o stație de lipit termostatată și multă îndemînare (evisent că și cu știință...) + adaptările de rigoare descrise tot anterior. Sînt destui oameni pe aici pe forum care pot rezolva treaba în maxim 1-2 ore și cu sume mai mult decît rezonabile. Nu știu dacă pot rezolva și resetarea comp... dar aia se poate separat rezolva cu max 50Ron...
![]() ![]() La București sînt cel puțin 2-3 persoane care se ocupă de "sportul" acesta...! This post has been edited by jenka.e: 9 Mar 2011, 19:27 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
De reparat repară mai mulți dar nu toți la București. Avînd în vedere că eu mi-am rezolvat singur și la un prieten, am și dotarea necesară, deci pot spune că știu ce fac ... dar nu stau la București. Oricum succes!
This post has been edited by jenka.e: 9 Mar 2011, 20:05 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu ma ocup de sportul asta in Bucuresti. Am reparat ieri una, azi mai am una in lucru. Am si Clip pentru stergerea erorilor memorate.
@madalinbm: ti-am raspuns la PM. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Mare atentie la asa zisii amatori de lipit panglici, am gasit panglici inadite la 5 cm de mufa, nu a rezistat mai mult de 2 sapt, nu se face asa ceva, daca panglica e rupta la mai mult de 1,5 hai maxim 2 cm de mufa, nu mai este buna......
Cu stima.... Apropo vineri ajung in Bucuresti, daca mai sunt doritori.... |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Si inca un mic amanunt: cu cat mergeti mai mult cu panglica rupta si amanati, cresc sansele ca panglica sa nu mai poata fi recuperata.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
jenka.e |
![]()
|
Ar mai fi un sfat: dacă se poate, înainte de a se rupe panglica (mai bine zis cît mai devreme de la cumpărarea automobilului) puneți/înghesuiți distanțierul de burete-spumă poliuretanică între capacul blocului de lumini și partea inferioară a volanului. Nu strică și veți prelungi viața ansamblului pt că "șmecheria " nu se rupe datorită diverselor piese -aripioare de plastic ci datorită (cum am mai scris altă dată) erorii de proiectare prin care rotița de plastic alb iese de pe axul ei și raportul de demultiplicare al ansamblului e modificat- într-o parte a răsucirii volanului panglica devine prea laxă iar în cea opusă devine prea scurtă și se rupe. Iar rotița iese de la locul ei tocmai datorită jocului nepermis de mare dintre cele două capace de plastic (ale blocului de lumini) ce țin ansamblul între ele....
Suflați fraților în iaurt ca să nu vă ardeți la buzunar și să ajungeți să plățiți mai mult decît face efortul minimal de 1 leu la începutul utilizării. Succes This post has been edited by jenka.e: 10 Mar 2011, 01:14 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
renault
megane 2
|
|
vladp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 June 08 From: Galati ![]() |
in Galati e cineva care se ocupa cu asa ceva?
|
--------------------
Renault
Megane II
07.2005 1.5 Dci 60Kw K9K-D7-22
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Va salut!!!
Am si eu o mica mare rugaminte ''NU VA MAI BAGATI NASUL, SAU NU MAI LASATI PE CINEVA CARE HABAR NU ARE SA DESFACA O MUFA, SA REPARE PANGLICI, SAU SA INCERCATI SA REPARATI PANGLICI'' Vineri si azi, Duminica am avut cate un caz, in care s-a umblat la masina inainte sa ajunga la mine si am gasit ravagii, dezastru lasat in urma, spre ex: Azi a venit cineva care din pacate desi a avut panglica buna......, individul care a umblat la ea, a avut grija sa-i rupa mufele , pacat de panglica , multi si-ar dori sa o aiba buna, si nici de cum sa o distruga din proprie initiativa.... Vineri a fost un caz similar, si nu au fost singurele cazuri. Pe viitor o sa ma asigur sa taxez in plus aceasta curiozitate.... Pt cei curiosi, le stau la dispozitie cu toate amanuntele in momentul in care se face reparatia, si nu cred ca a fost cineva sa ma sune si sa nu-l indrum............ Multa bafta <span class='edit'>14 Mar 2011, 00:11:</span> Sambat sunt prin Sibiu, daca sunt doritori rog sa anute din timp... Deci recapitulez: maine la Bucuresti, Vineri, Sambata, Duminica la Sibiu Peste 2 saptamani la Galati sper...... Multa bafta!!! This post has been edited by Marius WAS: 14 Mar 2011, 00:11 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
Marius...te rog sa-mi lasi si mie un nr de tel al tau. eu sunt din vrancea, dar daca ajungi peste 2 saptamani in Galati, poate reusesc sa ajung si eu. Nu sunt ce e sub volan acolo, nu mi-am bagat deloc nasu...poate sa fie vaza sau sa nu aiba mar lucru. as vrea sa te sun si sa vb...un nr de tel te rog.
Sau poate e cinava prin vrancea sau bacau....eu sunt din Adjud.( nr. meu: 0743.890.786)...poate vrea vreo careva sa ma ajute. ![]() |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
- VN 11 LUK
-01.2013
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(vladp @ 13 Mar 2011, 10:57) QUOTE(gutui @ 14 Mar 2011, 10:49) Marius...te rog sa-mi lasi si mie un nr de tel al tau. eu sunt din vrancea, dar daca ajungi peste 2 saptamani in Galati, poate reusesc sa ajung si eu. Nu sunt ce e sub volan acolo, nu mi-am bagat deloc nasu...poate sa fie vaza sau sa nu aiba mar lucru. as vrea sa te sun si sa vb...un nr de tel te rog. Sau poate e cinava prin vrancea sau bacau....eu sunt din Adjud.( nr. meu: 0743.890.786)...poate vrea vreo careva sa ma ajute. ![]() Ca si idee s-au strans 4 persoane pt zona Galati, ramane doar sa confirmati, si sa stabilim exact o data cand ne putem vedea...... Multa bafta!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
CRyS` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 13 July 09 From: _-= IASI =-_ ![]() |
Salut!
Cu ceva timp in urma, cineva de pe forum (Daniel) din Iasi mi-a reparat si mie "pamblica" aia nesuferita (are experienta, si-a reparat-o si lui si fratelui sau)!!! Eram bucuros! Am fost bucuros vreo 2 luni! Acum ... am fost din nou la el ca... am eroarea in bord again! A dat jos omul totul in fata mea! A verificat totul, pamblica (fiecare traseu de fir din el - are curent continuu). Nu e rupta! Contactele sunt OK! Am umblat si pe la mufele de sub scaun, le-am dat cu spray de contacte, le-am curatat dar ... eroarea apare si dispare in mers (atat in curba cat si pe drumuri cu gropi cat si pe drumuri drepte). Si in acelasi timp cand apare eroare mi se deblocheaza usile si la cateva secunde dispare si mi se blocheaza usile ... De ce? Ce se intampla? Ce s-a mai stricat oare la masina asta? (Megane 2 1.5 dCi) This post has been edited by CRyS`: 20 Mar 2011, 22:15 |
--------------------
Renault
Megane 2 1.5 dCi 82 CP by [ CompletCHIP]
2004
|
|
jenka.e |
![]()
|
problema majoră a Renault (la partea electrică) sînt contactele! Ieftin materialul, neprotejat la coroziune. Metalul se detensionează și se oxidează rezultă contacte parțiale deci.... erori.Succes la căutat!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
CRyS` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 13 July 09 From: _-= IASI =-_ ![]() |
Mda... Masina ieftina cu intretinere scumpa!
Ce sa mai caut pe la ea? Ca nu mai stiu ... ! This post has been edited by CRyS`: 21 Mar 2011, 09:40 |
--------------------
Renault
2004
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(CRyS` @ 20 Mar 2011, 22:14) Salut! Cu ceva timp in urma, cineva de pe forum (Daniel) din Iasi mi-a reparat si mie "pamblica" aia nesuferita (are experienta, si-a reparat-o si lui si fratelui sau)!!! Eram bucuros! Am fost bucuros vreo 2 luni! Acum ... am fost din nou la el ca... am eroarea in bord again! A dat jos omul totul in fata mea! A verificat totul, pamblica (fiecare traseu de fir din el - are curent continuu). Nu e rupta! Contactele sunt OK! Am umblat si pe la mufele de sub scaun, le-am dat cu spray de contacte, le-am curatat dar ... eroarea apare si dispare in mers (atat in curba cat si pe drumuri cu gropi cat si pe drumuri drepte). Si in acelasi timp cand apare eroare mi se deblocheaza usile si la cateva secunde dispare si mi se blocheaza usile ... De ce? Ce se intampla? Ce s-a mai stricat oare la masina asta? (Megane 2 1.5 dCi) 1)Legat de martor airbag aprins, cand ati dat jos panglica, ati verificat doar continuitate sau si "scurturi"?????? e posibil sa fie scurt pe mufa, contact imperfect pe mufa, sau contact imperfect pe panglica(din cauza cutelor), un Tester iti spune exact unde este problema. 2)Daca iti coincide aprinsul erorii de airbag cu inchisul si deschisul usilor..... atunci verifica conectia comenzii sub volan(bloc optic-stergatoare). Daca nici asta nu da rezultate atunci verifica pe unde s-a mai umblat la masina, posibil plansa bord demontata... Din experientza pe care o am iti pot spune ca marea majoritate a erorilor sunt provocate de unele interventii umane, mai putin problema cu panglica care este clar eroare de conceptie.... ![]() Mult succes!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
CRyS` |
![]()
|
Marius, multumesc mult de raspuns! Ti-am dat un PM ....pt alte detalii!
CRyS` |
--------------------
Renault
2004
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
am si eu un zgomot, dar nu e de la panglica si nici de la surubul ala de se mai strange
se aude in butucul volanului, stand pe loc, si doar cand dau spre dr adica exact in momentul cand de pe loc invart volanul dr se aude ca si cum ar fi ceva slabit, un clanc usor scurt , si atat, intorc spre stg inapoi nu se aude nimic zgomotul se aude exact si doar in momentul cand incepe miscarea de rotatie spre dr ceva idei? |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
ric26ct |
![]()
|
Daca nu ai avut inca probleme cu banda, principalul vinovat pote sa fie limba aceia de plastic care probabil s-a rupt si se plimba prin rotor, cel mai bine desfaci, te uiti , gresezi sistemul rotor si vezi daca mai face.
|
--------------------
renault
megane 2
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
nu e acolo, limba am reusit sa o rup si sa o scot inainte sa-mi faca vreo paguba, zgomotul e unul ca de articulatie slabita parca, dar nu face decat spre dr
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
ric26ct |
![]()
|
singura problema e doar zgomotul sau ai si ceva socuri in volan?
|
--------------------
renault
megane 2
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aqua @ 23 Mar 2011, 21:47) am si eu un zgomot, dar nu e de la panglica si nici de la surubul ala de se mai strange se aude in butucul volanului, stand pe loc, si doar cand dau spre dr adica exact in momentul cand de pe loc invart volanul dr se aude ca si cum ar fi ceva slabit, un clanc usor scurt , si atat, intorc spre stg inapoi nu se aude nimic zgomotul se aude exact si doar in momentul cand incepe miscarea de rotatie spre dr ceva idei? vestea proasta: daca este doar spre dreapta 99% este coloana de directie... ![]() vestea buna: poti sa mergi asa fara probleme in continuare... o scurta vizita la service si te vor edifica baietii... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Am și eu "problema", am mai zis p-aici. 2000 de Km până acum și nici o problemă. Idem, DOAR spre dreapta și doar pe loc.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
La mine a fost limba aia rupta si panglica "cutata" la 1 cm de capat.
|
--------------------
Renault
MEGANE II
- B 876 L U K
2007 1.5 dCi 106cp
|
|
aqua |
![]()
|
nu am alte socuri sau probleme, doar simt acel clanc, zgomotul de coloana de directie se aude in volan? ca sa mor eu daca e de la coloana .... numai eu stiu cum am purtat-o si am ocolit fiecare groapa si bordura
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 16:22 |