Clio 3 Sport, pareri - achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Clio 3 Sport, pareri - achizitionare
roty |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|||
Mirch79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, are Brembo si cel standard.
Site in franceza cu detalii tehnice etc. despre masinile aflate sub egida Renault Sport (inclusiv diferitele versiuni in cadrul aceluiasi model) http://www.rs-team.org/gamme/gamme.php?p=1...rs&ver2=c3rswsr Intrebari pt. posesorii de Clio RS 3: Ati avut posibilitatea pana acum sa verificati viteza maxima a masinii la noi pe autostrada ? Daca da, cat ati obtinut ? Daca ati putea spune si ce rpm aveati ar fi si mai bine, asa cel putin se poate elimina abaterea vitezometrului si calcula viteza direct cu RPM-ul in speranta ca ati ramas cu pneurile standard ca dimensiune. Daca ati avut curiozitatea sa vedeti cat va arata consumul instantaneu la viteza de croaziera ridicata mentinuta CONSTANT adica cu pedala apasata doar atat cat trebuie ca sa nu scada viteza sau chiar cu Cruise Control activat. Precizati valoarea vitezei si consumul care ii corespunde (cu/fara A/C ?) In spate este loc pt. 2 persoane cat de cat confortabil (spatiu pt. picioare) ? Ma gandesc ca ampatamentul a crescut cu 10 cm fata de Clio 182 Ati rabatut bancheta spate ca sa carati obiecte voluminoase ? Este loc suficient ? Ce benzina se recomanda in cartea masinii a se folosi ? Mai mult ca sigur 98, nu ? Cu ce benzina ati alimentat pana acum ? Dupa parerea mea Top Premium 99 si-ar face treaba bine, nu ar fi neaparat nevoie de OMW Super 100. This post has been edited by Mirch79: 29 Aug 2008, 17:11 |
-------------------- |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Mirch79 @ 29 Aug 2008, 18:10) Ati avut posibilitatea pana acum sa verificati viteza maxima a masinii la noi pe autostrada ? Daca da, cat ati obtinut ? Daca ati putea spune si ce rpm aveati ar fi si mai bine, asa cel putin se poate elimina abaterea vitezometrului si calcula viteza direct cu RPM-ul in speranta ca ati ramas cu pneurile standard ca dimensiune. Gasesti pe net rapoartele la cutie si vezi acolo ce si cum. Cred ca sunt puse si pe acest topic daca nu ma insel. Oricum, cutie a dracu de scurta. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Mirch79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiu foarte bine rapoartele, chiar in link-ul care l-am postat ele se regasesc.
Nu asta ma interesa ci viteza maxima a masinii obtinuta de preferat in conditii reale. Ma gandesc ca inainte erau limitate la 215 km/h dar si-au dat seama ca era prea putin, cel putin pe hartie si au scos limitarea asfel incat sa depaseasca 220 care e totusi un prag cat de cat psihologic la o masina sport mai ales ca concurentele ating viteze ridicate Consider ca marirea vitezei maxime la 223km/h (oficial declarata) la modelele fabricate dupa sept/oct 2007 nu are legatura cu rapoartele cutiei mai lungi avand in vedere ca 223km/h inseamna in treapta a 6 a noii cutii 6805 rpm si 7316 rpm la cutia veche. Cf. cu site-ul pe care l-am postat mai sus, se pare ca este un limitator de regim la 7500 rpm. Rog proprietarii sa confirme. |
-------------------- |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai si ce te impiedica sa faci raportul intre viteza si rapoarte si sa vezi turatia la care e atinsa viteza maxima?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
jjcage |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 23 February 05 ![]() |
Top Premium 99+ si OMV Carrera 100 sunt acelasi lucru (la fel cu Premium 95 si Carrera 95). Mai demult aveau OMV si Petrom pe site PDF-uri cu caracteristicile la fiecare. La Carrera si Premium era exact acelesi continut cu exceptia titlului (cand zic acelasi nu ma refer doar la cifre, era exact acelasi layout pixel cu pixel).
|
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Eu nu prea cred ca este asa pentru ca aceeasi benzina ca la OMV o gasesti la PetromV nu la Petrom. Cred ca de-aia exista PetromV si Petrom si sunt diferiti carburantii (altfel ce rost ar mai avea sa bagi benzina de la OMV mai scumpa cand la Petrom e aceeasi si e mai ieftina).
|
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
jjcage |
![]()
|
E chestie de marketing. Lumea percepe OMV intr-o clasa superioara fata de Petrom. Au pastrat statiile Petrom doar ca sa acopere si segmentul de populatie pentru care pretul conteaza si care altfel ar alege Lukoil. Cat despre PetromV, presupun ca s-au gandit ca asa conving clientii de la OMV sa le foloseasca, fara a investi prea mult in reamenajarea statiilor.
Eu zic ca fisele tehnice nu mint, mai ales ca ei le-au postat si nu aveau niciun interes sa fie identice. In plus intr-o benzinarie OMV am vazut un mic anunt pe tejghea unde era precizata originea la carburanti. La majoritatea si la Carrera 95 era Petrom. |
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Produsele statiilor Petrom V sunt identice cu cele care apartin statiilor OMV. Benzina Carrera 100 care este Euro 5 se gaseste doar la Petrom V si OMV. Ea este diferita de benzina Euro 4 Top Premium 99 care se gaseste la statiile Petrom obisnuite. Un angajat al unei statii Petrom V de pe centura Aradului mi-a spus ca benzina Carrera 100 nu se fabrica in Romania, ci e importata de la rafinariile OMV din Austria.
Eu cand stateam la Ploiesti alimentam doar cu Top Premium 99, dar de cand m-am mutat in Timisoara, alimentez doar cu Carrera 100 de la Petrom V. Diferentele exista: cu Carrera 100 Matizelul imi consuma mult mai putin decat cu Top Premium, si de asemenea si accelereaza mult mai bine. Carrera 100 este o benzina foarte buna. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma are cineva idee cam la cat duce costul reviziilor pt Clio 3 sport? Cam care ar fi cea mai scumpa revizie si cam pe la cati kilometrii?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
jjcage |
![]()
|
Eu am facut revizia 1 la un Megane RS si la pret este la fel ca si un Megane sau un Clio normal. A iesit cam 4 mil fara filtru de polen (nu aveau pe stoc). Cred ca te poti astepta la un pret apropiat si pt Clio Sport. Depinde evident de service, 4 mil e in Bistrita si Alba, in Cluj e cam 6-7 mil.
|
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|
Gincks |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 20 January 08 ![]() |
revizie 10.000 km 6,7 mil.Am cumparat uleiul din alta parte,1.7 mil fata de 430 /litru la service ... Total 8.4 mil.Am inlocuit toate filtrele desi nu era necesar.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 RS
2007 FULL...
- xx RRS
|
|
motormaniac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 1 December 08 ![]() |
QUOTE(Mirch79 @ 29 Aug 2008, 17:10) Intrebari pt. posesorii de Clio RS 3: Ati avut posibilitatea pana acum sa verificati viteza maxima a masinii la noi pe autostrada ? Daca da, cat ati obtinut ? Daca ati putea spune si ce rpm aveati ar fi si mai bine, asa cel putin se poate elimina abaterea vitezometrului si calcula viteza direct cu RPM-ul in speranta ca ati ramas cu pneurile standard ca dimensiune. Daca ati avut curiozitatea sa vedeti cat va arata consumul instantaneu la viteza de croaziera ridicata mentinuta CONSTANT adica cu pedala apasata doar atat cat trebuie ca sa nu scada viteza sau chiar cu Cruise Control activat. Precizati valoarea vitezei si consumul care ii corespunde (cu/fara A/C ?) In spate este loc pt. 2 persoane cat de cat confortabil (spatiu pt. picioare) ? Ma gandesc ca ampatamentul a crescut cu 10 cm fata de Clio 182 Ati rabatut bancheta spate ca sa carati obiecte voluminoase ? Este loc suficient ? Ce benzina se recomanda in cartea masinii a se folosi ? Mai mult ca sigur 98, nu ? Cu ce benzina ati alimentat pana acum ? Dupa parerea mea Top Premium 99 si-ar face treaba bine, nu ar fi neaparat nevoie de OMW Super 100. Salut! Eu sunt nou pe acest forum dar am dorit totusi sa ma alatur voua pentru ca tocmai mi-am achizitionat un Clio 3 Sport 197 de care sunt foarte happy... Pentru a incerca sa raspund intrebarilor lui Mirch79, vreau sa stiti ca sunt un sofer pasionat, rapid si nu caut la o masina sa obtin consumul cel mai redus sau sa protejez gumele pentru a rezista 50.000 Km. O astfel de masina o cumperi pentru a te distra si a obtine de la ea senzatiile pentru care a fost conceputa. Deci, viteza maxima este de 215 Kmh reali (arata 220) si este limitata electronic. Masina este undeva la 7.000 rpm deci teoretic ar mai putea merge inca vreo 15-20 Kmh in plus. Consumul meu mixt in regim de forja este undeva la 13,5 l/100 Km. Bancheta spate se poate rabata dar nu ofera o suprafata plana suficienta pentru a transporta obiecte voluminoase. Se poate insa scoate afara in 20 sec pentru ca sta doar intr-un surub si atunci volumul obtinut este generos. Oricum nu este un criteriu de selectie pentru o astfel de masina... Benzina doar OMW 100 sau MOL EVO. Sincer, este una din putinele masini (daca nu chiar singura...) care la banii ei ofera senzatiile pe care le simti si dorinta de a o provoca permanent... Eu unul am umblat multa vreme sa-mi achizitionez un EVO9 sau un STI, dar dupa ce am condus aceasta masinuta, mi-am dat seama ca la jumatate de pret poti avea senzatii comparabile... Toate bune |
--------------------
Renault
Clio Sport 197
2007
- CJ-11-RSS
|
|
motormaniac |
![]()
|
Salut,
am pus si niste poze cu jucaria mea. Intre timp a mai primit folie fumurie pe luneta si geamurile mici laterale care i-a schimbat total aerul si arata mult mai cool, plus ca este o senzatie mult mai misto in interior. Jucaria mea are cateva optionale tehnice si estetice: chiptuning Superchips (212 CP), toba Sebring cu doua iesiri din inox (aprox. 5 CP), filtru aer CMS (1-2 CP), eleron hayon CUP, ornament bara fata, ornament volan si inscriptionare praguri cu Renault Sport. Masina are undeva la 220 CP acuma cu toate prostiile pe ea. Avand in vedere ca sunt licentiat FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv) am incercat zilele astea traseele de rally de pe langa Cluj si sincer am ramas uimit de cum sta masina, cum franeaza si cum trage. Sunetul tobei Sebring este demential, fiind suficient de sportiv dar deloc deranjant in mers normal. Consum de proba speciala: 18 l / 100 Km. Foarte rezonabil... Numai bine Attached thumbnail(s) DSCN5847.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 1260 DSCN5848.jpg ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 1364 DSCN5863.jpg ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 1338 |
--------------------
Renault
Clio Sport 197
2007
- CJ-11-RSS
|
|
RS/STI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 2 February 07 ![]() |
Ai masurat undeva puterea motorului? Sunt tare curios daca intradevar astia sunt caii .
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- dreptunghiular
|
|
motormaniac |
![]()
|
Nu am avut unde sa-i masor dar fisele tehnice ale echipamentelor asta spun... Poate ca in viitor voi face un Dyno sa vad ce si cum...
|
--------------------
Renault
Clio Sport 197
2007
- CJ-11-RSS
|
|
RS/STI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 2 February 07 ![]() |
Eu nu am incredere in ce spun fabricantii , exista o diferenta intre produse chiar daca sunt teoretic la fel . Nici un motor nu o sa aiva exact 197 cp .
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- dreptunghiular
|
|
motormaniac |
![]()
|
Sincer... nici nu ma intereseaza prea mult atata timp cat masina merge de rupe. Poate ca are 219 sau 215 sau 221 CP, important este ca ma face sa zambesc cand sunt in ea si inca 30 min dupa ce cobor...
![]() |
--------------------
Renault
Clio Sport 197
2007
- CJ-11-RSS
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Salutare!
N-am mai scris de mult pe aici, da' uite c-o fac acum. Am un amic muscat de capra si vrea Clio RS nou sub orice forma. Ideea e ca omu' e cam cit mine (190cm, 95 kg.) si nu gaseste nicio masina in niciun showroom, daca nu sa mearga cu ea, macar sa se aseze si sa vada daca incape. A doua problema ar fi consumul... Declarat e 11.3%, isi da seama ca e un consum foarte nerealist si se asteapta la un 13-13.5%, doar ca pe aici a citit de 19% si i-a cam stat ceasu'. Cam cum sta treaba? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
riptor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 30 August 06 ![]() |
ca fapt divers: eu consum cam 13,5 in bucuresti, mers combinat si ziua in trafic si noaptea cand e mai liber. la clio 197 teoretic e mai mare consumul, deci aproximez undeva la 14-14,5. de incaput eu zic ca incape in masina, cu scaunul dat mai in spate
![]() |
--------------------
renaultsport
clio
182
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cica asta-i 203, nu 197.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
asta nou (facelift-ul) are 203cp, cel vechi avea 197.
treaba cu consumul e mai complicata. daca mergi cu masina in bucuresti, la 9 dimineata si la 6-7 seara, ia cam 15-16%. daca mergi intr-un oras mai liber, te poti incadra in 14%, dar daca rupi masina in doua, ceea ce e frumos sa-i faci unui rs, o sa-ti afiseze cb-ul un 17-18% |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
- xxxxx
|
|
Marty |
![]()
|
Vorbesti din experienta sau din auzite? nu de alta, da' dupa cum ziceam si mai sus, am vazut ca lumea punea consumuri de 19%.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
din experienta de clio 172 si ce-am vazut pe CB-ul unui coleg cu clio 197
![]() de fapt, am si un benzinar de 2000, care tot cam aceleasi consumuri le are, in functie de cum mergi This post has been edited by herculane: 27 Oct 2009, 13:01 |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
- xxxxx
|
|
ssilviu |
![]()
|
Niște consumuri de RS. Și nu numai.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Consumul variaza mult in functie de conditiile de trafic si de stilul de mers. La mine a variat intre 11-13 % in oras in conditii de mers sportiv la ore tarzii...
![]() |
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Marty, iti pot spune de cum incapi in Clio personal. Eu am 1.92 deci pe aproape... In fata incapi ok. Cu scaunul coborat la maxim si dat in spate la maxim e o pozitie confortabila...
Doar in spate sa nu aiba pretentii la prea mult loc... La consum nu ma bag ca nu stiu, dar ca dimensiuni sa nu-si faca griji. Se poate duce totusi la un showroom sa intre intr-un Clio. Are aceleasi dimensiuni indiferent ca e dCi sau RS, nu? |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
andrei h |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 September 09 ![]() |
Oameni buni. calitatea finisajelor, a materialelor interioare sunt mai bune la un Clio Sport fata de restul gamei(clio)???
This post has been edited by andrei h: 1 Nov 2009, 00:30 |
--------------------
renault
symbol
2007 dinamique
- 78678
|
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Calitatea finisajelor la interior este cam aceeasi, existand totusi unele diferente precum volanul mai gros imbracat in piele perforata, scaune cu sustinere laterala si optional Recaro, cadranele de bord schimbate... cam astea imi vin in minte
Vor exista si nelipsitii greierasi insa confortul nu cred ca este punctul de atractie la un Clio RS. ![]() |
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
frumoasa masina de mai sus , sa o conduci sanatos, cine doreste poate sa treaca pe la show roomul din timisoara aveau un rs verde cu grila de sub bara fata neagra, dementiala masina , am stat in ea , daca as avea bani mi-as lua si eu un rs
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 18:11 |