Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Curea distributie (schimbare)

MIHAELY
post 2 Apr 2010, 13:53
Post #91

membru asociatiarenault

Group: Members
From: BC.

sa dea Dumnezeu sa nu ...tapiteriea e de piele si arata ca noua ....(se ataca nevasta).
In rest ma refeream la service-ul RENAULT local care se pare ca este OK...
Iar ca sa primesti garantie tre. sa iei piesele de la ei.
Eu tre. sa schimb pe langa distr. si kit-ul la alternator\AC(a inceput sa suere pe ploaie\umezeala\faruri aprinse timp de 2-3 sec. ) si cred ca si uleiul si ce are sa mai fie pana la implinirea celor 60.000 km.

--------------------
renault twingo/megane II nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 2 Apr 2010, 14:33
Post #92

Membru autentic

Eu cred ca cineva te minte tare frumos cu privire la masina. Pai cum sa pice alternatorul / AC-ul dupa 54 mii km?? A mea are 97 de mii si merg perfect. Si ce lagatura are umezeala / ploaia cu alternatorul? Sa inteleg ca dupa fiecare ploaie / zapada sa schimb alternatorul?

Ca sa verifici daca sunt probleme cu rulmentii, ia o teava, impinge cu ea in carcasa alternatorului, si asculta cu urechea in celalalt capat. Asa auzi daca rulmentii huruie.

La fel si uleiul...fara suparare dar faza cu Renault este la fel...snobism. La fel dau teapa daca e si cei de la Renault - mai citeste si tu topicurile de pe aici sa vezi adevarate probleme cu service-urile lor. De asemenea pentru ORICE KIT de distributie schimbat cam TOATE service-urile ofera garantie. Iar piesele cumparate, ai la ele garantie. Si acuma stau si ma gandesc, cum iesi mai prejos daca nu-ti faci masina la Renault? O singura problema este - o sa-ti puna aia niste tarife de o sa te usuce si o sa ti se ia. Asta este. Cand o sa vezi cam 50 - 60 milioane piesele + manopera o sa incepi sa vorbesti singur. Pentru ca in realitate te ajung la 1/2 astea. Si atunci intrebarea se pune...SE MERITA?? Pai la cat bagi la 60 de mii in ea..la 2 ani iei alta masina MULT mai noua.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
MIHAELY
post 2 Apr 2010, 22:37
Post #93

membru asociatiarenault

Ma refeream la curele ..

2 Apr 2010, 22:40:
...si preturile cu manopera si piese nu trec de 1500 lei (da nu bag mana-n foc )

This post has been edited by MIHAELY: 2 Apr 2010, 22:40

--------------------
+
hellcat
post 2 Apr 2010, 23:19
Post #94

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Bubu782001, mereu te erijezi pe forumul asta in detinatorul adevarului universal.
Ca nu-i bine sa te duci la reprezentante, ca-i mai bine sa te duci la mesterul cartierului, ca la 2 ani se schimba masina...fiecare ar trebui sa stie ce-i mai bine pentru el si pentru masina sa. Nu inteleg agresivitatea asta aici, care-i problema?
Daca ma duc sa-mi servisez masina la reprezentanta renault sunt snob?? Mai intrati si voi intr-o reprezentanta si apoi vorbiti in cunostinta de cauza.
Acum o revizie generala la 4 ani sau 60.000 km nu trece de 1500 de lei, un cost corect. Piesele din reteaua renault nu ar trebui sa te intereseze de catre cine sunt fabricate, e suficient ca renault ofera garantie la ele, isi asuma riscul!

Eu tot citesc topicuri pe forumul asta si e plin de probleme aparute la masini servisate dupa ureche, de ciocanari fara nicio pregatire si scule necesare...garantie??...se merge pe incredere, cum altfel. Probleme aparute dupa??...pur ghinion...se rezolva cu bani intr-un final, de fiecare data tot in reprezentanta.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
bubu782001
post 3 Apr 2010, 00:00
Post #95

Membru autentic

hellcat, scuze te rog, dar ..."detinatorul adevarului universal" ? blink.gif
Eu sincer aveam o parere tare buna despre tine, si credeam ca poti mai mult...in fine. Asta este.
Revenim la problema de baza.
Cauta pe forum si o sa vezi cati se plang de "serviciile de calitate" ale reprezentantelor Renault.
Or fi si reprezentante bune insa este dupa parerea mea o dovada de snobism sa cumperi piese de la ei, a se citii "de la Renault", exact aceleasi piese pe care le poti gasi la un magazin auto cu o treime mai ieftine sub denumirea originala a fabricatului (ex Valeo, Sachs, Gates). Si asta la acelasi termen de garantie pe care il ofera Renault.
Si este parerea mea si mi-o mentin ! Acelasi sfat pe care am sa il dau multor alti posesori de masini (si de Twingo).
De ce oare o sonda lambda la Renault costa vreo 5.3 milioane? Dar de ce aceeiasi sonda lambda - fabricata de NTK costa vreo 3.2 milioane? Niste placute de frana costa 60 ron la magazin (placute Ferodo Premier - nu sunt deloc slabe). La Renault 200.
Oare nu difera pretul? Filtrele la fel..mult peste dublu. SI cam orice piesa la ei costa aproape dublu.Aaa am uitat ca Renault poleieste piesele cu aur. Scuze, dar asta se chema bijnita cu acte (iau mai ieftin, dau mai scump la fraieri). Si cum romanii sunt nativ "pelicani" le iau de bune pe toate.

Nu este nici o urma de agresivitate aici, pur si simplu sunt pareri in contradictoriu. Daca sustii ca ai citit forumul, presupun ca nu ai citit si chestiile care implicau problemele cu Renault.
Scuza-ma Renault nu-si onoreaza multe din problemele de garantie la masinile NOI, da la cele defecte si reparate ?
De ce oare se plang majoritatea ca ii rup reviziile daca reprezentantele sunt asa de ieftine si bune? De ce multi abia asteapta sa iasa masina din garantie sa aiba libertatea sa o faca unde isi permit ?

Paste fericit la toata lumea si sa ne vedem sanatosi dupa inviere.

This post has been edited by bubu782001: 3 Apr 2010, 00:18

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
hellcat
post 3 Apr 2010, 09:14
Post #96

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Problema de baza a topicului acesta este cureaua de distributie.
Da, esti agresiv in exprimare si toate-s numai cum spui tu:
esti snob daca te duci la reprezentanta
ai vaselina pe tapiserie
esti mintit frumos
te costa 50-60 de milioane si o sa incepi sa vorbesti singur...
cei de la renault iti dau teapa

"Pareri in contradictoriu"?...sa fim seriosi!! Un membru al forumului spune ca doreste sa-si intretina masina in reprezentanta.
Ce primeste ca sfaturi?
- Daca te duci in reprezentanta esti prost si snob. sad.gif

QUOTE(bubu782001 @ 3 Apr 2010, 01:00)
De ce oare se plang majoritatea ca ii rup reviziile daca reprezentantele sunt asa de ieftine si bune? De ce multi abia asteapta sa iasa masina din garantie sa aiba libertatea sa o faca unde isi permit ?
*

Iti explic eu ca stiu de ce: isi cumpara masinile pe care nu si le permit, intelegi? Isi fac credit pe 10 ani la symbol/megane si isi dau tot venitul pe rata. Cand ii vine randul la revizia periodica intra in soc.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
bubu782001
post 3 Apr 2010, 12:26
Post #97

Membru autentic

...si toate-s numai cum spui tu
nu cred ca am spus asta vreodata. Nu am insinuat asta - tu vrei insa sa "smulgi" de la mine asta.
Daca te uiti pe forum, ai sa observi ca nu sunt singurul care a combatut ideea pe care am dezvoltat-o si eu (e drept poate ceva mai mult).
O sa ramai uimit ca foarte multi useri sunt de acord cu parerea mea cu privire la pretul pieselor de la reprezentanta - manopera este altceva.
Lumea este satula de hotie...de preturi umflate artificial si de absurd - concepte foarte usor intalnite la minunatele reprezentante auto de la noi. De cate ori userii nu au fost confruntati cu situatia in care indivizii de la reprezentanta HABAR nu aveau ce are masina si schimbau 1/4 din motor doar ca sa rezolve problema unui surubel sau un contact ? Asta ti se pare corect ?

...esti prost si snob
Imi pare rau ca-ti spun...nu am spus  nimanui ca este prost. Insa se pare ca tii neaparat sa ma provoci. Este problema ta. Tot ce am spus sunt niste pareri / sfaturi. Nimeni nu este obligat sa le urmeze.
Si nu am facut pe nimeni SNOB.
Am spus ca:
Din punctul meu de vedere asta se numeste snobism
...asa ca te rog nu exagera.
Era foarte simplu sa spun "...bai esti un snob" insa am aplicat acel "DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE" ceea ce reprezinta clar un punct de vedere, o parere strict personala.
Fiecare face ce vrea cu finantele care le detine - nu am facut pe nimeni prost ca a facut nu stiu ce cu banii.

In fine se pare dar a degenerat rau discutia. Este ajunul Pastelui si e chiar pacat...

Inca o data doresc tuturor userilor de pe acest forum Sarbatori Fericite si sper ca dupa inviere sa ne vedem / auzim mai intelepti.

This post has been edited by bubu782001: 3 Apr 2010, 16:39

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
andrada33
post 3 Apr 2010, 14:22
Post #98

Membru incepator

cu regrete, dragilor...dar eu tot la mecanicul meu raman... pe cureaua de distributie (80 lei) si rola (120 lei) voi primi si eu garantie ca doar le iau din magazin de specialitate..asa am primit pe toate piesele schimbate, ...in plus am fost foarte multumita si de segmentarea motorului+ garnitura de chiuloasa+manopera (670 lei)
...in reprezentanta nu ma duc, chiar daca m-ar scoate banii afara din casa...am experiente urate cu ei (mi-au pus invers ventilatorul de la radiator, drept pt. care nu-mi mai racea si asa am ajuns sa-mi ard garnitura de chiuloasa)...sa nu mai zic ca in unele reprezentante, mecanicii nu-si dau seama de defectiunile masinilor...se pricep doar la schimbat de consumabile...
...miercuri imi voi schimba si eu kitul de distriburie, piese de calitate si cu garantie!!! +manopera ( la mecanic)...nu cred ca voi trece de 300 de lei...si pana la 1500 lei cat va da Mihaely...poate imi voi schimba si kitul de ambreiaj....asa ca in pretul de 1500 lei imi intra si segmentarea motorului+ garnitura de chiuloasa+ kit de distributie + kit de ambreiaj (350 lei)...si imi mai si raman bani...

--------------------
renault twingo 1997
+
bubu782001
post 3 Apr 2010, 15:40
Post #99

Membru autentic

andrada33, nu stiai ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine... tongue.gif

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
andrada33
post 3 Apr 2010, 16:10
Post #100

Membru incepator

da! ... in schimb eu am ramas roman de Romania
Un Paste fericit pentru toti romanii descurcareti si un Paste linistit si luminat pentru restul ( cu toate ca eu fac parte din ambele tabere...depinde de situatii)
...pt. moderator, prima varianta, ca sa nu ma "amendeze" din nou!!!...si pt. mecanicul meu la fel, ca miercuri imi va schimba distributia!!!

--------------------
renault twingo 1997
+
dany_ing3r
post 6 Apr 2010, 10:56
Post #101

Membru incepator

QUOTE(andrada33 @ 3 Apr 2010, 15:22)
cu regrete, dragilor...dar eu tot la mecanicul meu raman... pe cureaua de distributie (80 lei) si rola (120 lei) voi primi si eu garantie ca doar le iau din magazin de specialitate..asa am primit pe toate piesele schimbate, ...in plus am fost foarte multumita si de segmentarea motorului+ garnitura de chiuloasa+manopera (670 lei)
...in reprezentanta nu ma duc, chiar daca m-ar scoate banii afara din casa...am experiente urate cu ei (mi-au pus invers ventilatorul de la radiator, drept pt. care nu-mi mai racea si asa am ajuns sa-mi ard garnitura de chiuloasa)...sa nu mai zic ca in unele reprezentante, mecanicii nu-si dau seama de defectiunile masinilor...se pricep doar la schimbat de consumabile...
...miercuri imi voi schimba si eu kitul de distriburie, piese de calitate si cu garantie!!! +manopera ( la mecanic)...nu cred ca voi trece de 300 de lei...si pana la 1500 lei cat va da Mihaely...poate imi voi schimba si kitul de ambreiaj....asa ca in pretul de 1500 lei imi intra si segmentarea motorului+ garnitura de chiuloasa+ kit de distributie + kit de ambreiaj (350 lei)...si imi mai si raman bani...
*

1.Daca mecanicul tau nu iti da un bon fiscal/factura nu o sa ai nici o garantie pe piese.Piesele au garantie doar daca sunt montate in serviceuri autorizate.
2.Daca cei de la renault au facut ce ai zis tu , ar fi trebui sa mergi cu masina la ei si cu factura/certificatul de garantie si sa le zici sa iti repare masina pe cheltuiala lor.
Daca nu doreau, exista protectia consumatorului si sala de judecata unde poti sa recuperezi daunele(inclusiv morale).
3.Tot la fel de rau poti sa ajungi si cu mecanicul de langa bloc si cu cel de la reprezentanta(poate cu cheltuiala mai mare la reprezentanta).

--------------------
Renault Twingo 2001 1.2 16V 75CP
+
bubu782001
post 6 Apr 2010, 13:02
Post #102

Membru autentic

Am aflat ca Renault ca nu ofera garantie la distributie daca nu schimbi si cureaua de accesorii + intinzatorul acesteia (in cazul in care acesta exista).
Spun asta deoarece Twingo are 2 curele de accesorii, una pentru AC ce are si un intinzator (la versiunile cu AC), si una pentru alternator ce NU are intinzator, este doar cureaua si atat.

Deci practic pentru schimbarea unei distributii complete la Renault trebuie schimbate: cureaua de distributie, rola intinzatoare (pana aici oriunde schimba-o este la fel) si curelele de accesorii + intinzatorul de la cureaua AC. Ma intreb daca nu o pune sa schimbi si pompa de apa - ca sa ofere garante pe lucrare (ar fi aberant).

Nu stiu de ce, dar am vaga impresie ca daca sunt probleme cu distributia schimbata la Renault, garantia se va acorda DOAR pe piesele distributiei. Nu cred ca acea garantie acopera si consecintele ruperii curelei de distributie (supape, garnitura de chiulasa, si ce o mai fi pe acolo - depinde de "norocul" omului). Poate ma insel.

This post has been edited by bubu782001: 6 Apr 2010, 13:07

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
dany_ing3r
post 6 Apr 2010, 14:21
Post #103

Membru incepator

Cand mergi la un service autorizat( nu numai la reprezentanta) ei trebuie sa acopere cu garantia si eventualele daune provocate de executarea proasta a manoperei(sau folosirea unor piese defecte).
Asta e valabil in orice domeniu.
De aceea mergi la cineva autorizat pentru ca se presupune ca ei stiu ce fac si o sa faca treaba buna. In cazul in care nu au facut treaba buna atunci trebuie sa te despagubeasca.
In cazul in care vii cu piesele de acasa(luate de la alt magazin), garantia se acorda separat: de la magazin pentru piese si de la service pentru montare(adica manopera).
Daca ceva nu a iesit bine se aplica garantia in felul urmator: montarea nu a fost corecta, serviceul a fost de vina, deci service-ul trebuie sa te despagubeasca sau sa iti repare problema. Daca piesele au fost defecte, magazinul care le-a vandut trebuie sa te despagubeasca(sau chiar producatorul piesei defecte, depinde de contractul cu magazinul). In cazul unui refuz anunti OPC si apoi ii dai in judecata pana la o solutionare favorabila.
Daca nu ai garantie pe piese si montarea a fost corecta atunci tu esti considerat vinovat si te despagubesti singur.

O uzura accentuata a accesoriilor(inclusiv pompa de apa) pot sa scada durata de viata a distributiei(printr-o functionare defectuoasa a motorului).
Datorita acestui fapt Renault nu ofera garantie decat daca schimbi si accesoriile.
Mie mi se pare o chestie normala, oricine presteaza servicii la care ofera garantie va dori ca riscurile de a aplica o garantie sa fie cat mai mici. Ca mai fac niste bani din vanzarea celorlalte piese si montarea lor, asta e altceva.

This post has been edited by dany_ing3r: 6 Apr 2010, 14:27

--------------------
+
bubu782001
post 6 Apr 2010, 15:39
Post #104

Membru autentic

Aste se cheama bullshit, aka hotie.
Adica Renault imi explica mie ca o pompa de apa se duce la 60 de mii (la cat se schimba pe la noi o distributie) ?
Nu. Asta este HOTIE pe fata.
Bun si ia spune-mi mie ce se intampla daca se rupe cureaua de accesorii? Pai cam nimic - exceptand ca nu am alternator (deci nu am curent), sau compresor de AC. Cureaua de distributie este in alt plan si complet acoperita cu capace (atat metalica cat si de plastic.
Asa ca sa ma scuzi insa astea sunt ABURELI ieftine pentru o jecmaneala pe fata. A se citii reprezentanta Renault. Cel putin in cazul motoarelor D7F si D4F. Si sunt sigur ca si in cazul altor motoare lafel se pune problema.
Ca se mai fac niste bani? Presuupun ca stii cat costa piesele astea la Renault. Dar ce sa facem...sa ii "iertam" ca mai fac si ei niste bani. Asa si baietii destepti care ne-o trag de 20 de ani...(scuzati dar asta e adevarul) "mai fac si ei un ban...".
Excelent principiu... Pacat ca nu sunt de acord cu el.
Aceleasi piese (poate de calitate mai buna chiar) le gasim si la magazine de specialitate. Iar multe dintre aceste firme ofera pe piese, o garantie chiar mai mare decat ofera Renault (ma refer la nr de km sau timp).
In orice caz am mari retineri la faptul ca Renault ar rezolva o problema pe banii lor, problema aparuta in urma pieselor defectuoase folosite de ei, sau manoperii incorecte. Or sa faca ei ce or sa faca si tot pe client il scot vinovat.
Binenteles ca se rezolva cu OPC...

Continuarea intr-un limbaj agresiv, afirmatii nejustificate pe fondul niciunei legaturi cu ideea topicului se va sanctiona conform regulament.

This post has been edited by hellcat: 6 Apr 2010, 17:23

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
cj98czh
post 6 Apr 2010, 22:16
Post #105

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(bubu782001 @ 6 Apr 2010, 16:39)
Cureaua de distributie este in alt plan si complet acoperita cu capace (atat metalica cat si de plastic.
*

Creed ca nu ai vazut pana acum o curea de accesorii rupta care sa-ti intre si sa-ti faca franjuri cureau de distributie cu toata carcasa ei de protectie metalica, nu???

Nu mai vorbii de abureli daca nu stii ce se poate intampla...

Si mi se pare de bun simt ca atunci cand schimbi distributia sa schimbi si kitul de accesorii, pompa de apa intinzatoare.... dar tu fa cum vrei pana o patesti...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
gedan
post 7 Apr 2010, 08:08
Post #106

Membru autentic

From: Dr. Taberei

fara suparare, daca ati vazut sau sau auzit de cineva care a fost despagubit pe "garantie" de un service renault pentru paguba produsa de o curea rupta sau alte chestii similare, sa o puna pe forum. vreau sa vad si eu mununea!

piesele montate la un schimb de curea sunt pana in 500 euro iar paguba produsa de 5000. eu personal nu am vazut nici o reprezentanta sa despagubeasca pe cineva pentru ceva...

despre service vs reprezentanta se poate discuta la infinit, totul depinde de fiecare cati bani are de aruncat. e la fel ca la asigurare, dai bani ca sa dormi linistit.....

--------------------
renault twingo 1996
+
dany_ing3r
post 7 Apr 2010, 10:33
Post #107

Membru incepator

Eu nu stiu pe cineva care sa fi avut daune colaterale din cauza unei montari proaste sau a unei piese defecte, deci nu stiu pe cineva care sa fi fost despagubit. Intrebarea e cine stie un caz in care era nevoie de despagubire?
Daca era nevoie si nu a fost acordata, care au fost motivele?
Ca sa ceri despagubiri pentru alte daune decat piesele/manopera efectuata, trebuie sa si dovedesti cauza lor. Oricine poate zice ca i-a cazut luneta din cauza curelei de distributie si va fi si despagubit daca dovedeste ca montarea incorecta a curelei de distributie a cauzat caderea lunetei.
De asemenea garantia se aplica doar daca nu exista alte posibile cauze ale problemei.

Piesele si manopera sunt mai scumpe la reprezentanta uneori(cunosc serviceuri unde cer mai multi bani pentru aceeasi chestie).

Daca esti dispus sa renunti la garantie(cum sunt majoritatea, inclusiv eu) o sa cumperi piesa de unde e mai ieftin(Vitan, magazin piese auto, dezmembrari) si o sa le monteze un mecanic in care ai incredere sau un service ieftin(sau scump).
Asta inseamna libertatea de alegere : asumarea riscurilor.

Renault nu te obliga la nimic atata timp cat nu le ceri nimic.

--------------------
+
adipad
post 13 Jun 2010, 19:57
Post #108

Membru incepator

schimbati-va curelele ca e jale.eu am patit-o saptamana trecuta la 106000 in germania pe autostrada,la 90 la ora sa rupt si mi-a indoit doua supape.am avut noroc ca din inertie am intrat intr-o parcare de unde m-a preluat un amic cu platforma.rezultatul financiar al intamplari sta cam asa 550 euro platforma de unde ai putea sa scazi 150 benzina pe care oricum o cheltuiam 320ron supape ,rectificat scaune si semeringuri ,la un profesionist,50 ron garnitura de chiulasa.cureaua si rola intizatoare nu imi mai amintesc cat am dat pe ea ca le aveam de anul trecut ,pompa de apa 180 ron.de demontajul si montajul pieselor m-am ocupat eu cu nu prea mare greutate.

--------------------
renault twingo 1.2 - bv10ukv 2003
+
renotgo
post 13 Jun 2010, 20:13
Post #109

Membru autentic

From: Onesti

adipad ,ai avut mare noroc ca s-au indoit doar 2 supape ! La mine s-au indoit toate acum cativa ani ... dupa motorul n-a mai fost in toate mintile ...cred ca mi s-a fisurat si chiulasa atunci ...m-a tinut 70000 km dupa care a "murit" subit ...N-am verificat chiulasa ,n-am mai verificat nimic din motorul acela ...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! smile.gif
Apropos ,de ce s-a rupt cureaua la motorul tau ? Trebuia schimbata si n-ai facut-o ?

This post has been edited by renotgo: 13 Jun 2010, 20:16

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
dj_tzk
post 13 Jun 2010, 21:19
Post #110

Membru

From: Iasi

Am o intrebare ... trebuie schimbata neaparat si pompa de apa cand schimb cureaua+rola ?

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp
Peugeot 107 1.0 2008 68 cp
+
MIHAELY
post 13 Jun 2010, 21:22
Post #111

membru asociatiarenault

99% recomandat..

--------------------
+
twingo_buc
post 14 Jun 2010, 00:12
Post #112

fost twingar

da.... eu mi`am schimbat si fulia de la alternator cand am schimbat pe vw.. cica se schimba si asta odata cu distributia...... nu stiu cat e de adevarat da imi picase ...

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
+
Yorick
post 1 Jul 2010, 18:49
Post #113

Membru autentic

From: Bucuresti

In afara de pompa de apa,curea si rola(antigel evident) mai trebuie schimbat ceva atunci cand inlocuiesc distributia?

Eu am gasit preturile urmatoare:

Distributie set gates cu rola ina-400 ron
Pompa apa graf germania 155 ron

Imi puteti spune daca sunt niste preturi corecte?

Multumesc!

--------------------
Renault Twingo 2001
+
bubu782001
post 1 Jul 2010, 19:04
Post #114

Membru autentic

Nimic. Aia e tot. Daca vrei sa faci tu treaba asta ai mare grija la tensionarea curelei respectiv la pozitionarea corecta a acesteia.

Cu privire la preturi (cel putin eu nu te pot ajuta). Preturile difera deja de la o zi la alta (ieri 19% astazi deja 24% - despre TVA vorbesc).
Iar preturile la fel difera orice ai face in functie de cursul valutar (piesele sunt in euro, tu le platesti in lei) iar la cum are variatia euro in aceasta perioada...cam greu de spus un pret corect.
Totusi in jur de 600 ron este un pret bun per ansamblu (am pus si antigelul in acest calcul).
Cat mai dai pe manopera poti sa ajungi pe la un 200 euro per total. Rezonabil as spune.

This post has been edited by bubu782001: 1 Jul 2010, 19:17

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Yorick
post 1 Jul 2010, 19:15
Post #115

Membru autentic

Merci fain Bubu.

Totusi cureaua de accesorii nu trebuie si ea schimbata?
Nu cred ca ma bag la schimbat deoarece e o operatiune cu destul de multa responsabilitate.Daca nu o faci cum trebuie si se rupe cureaua...

--------------------
Renault Twingo 2001
+
Tamango
post 1 Jul 2010, 19:15
Post #116

Biciclist

Unde ai gasit piesele alea ?

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
bubu782001
post 1 Jul 2010, 19:20
Post #117

Membru autentic

Cureaua de accesorii o schimbi daca e cazul. Acolo se poate lejer intinde - se regleaza. La fel si la cea de la AC - de la intinzatorul de curea AC.

Daca acele curele nu au crapaturi pe ele si arata bine poti sa le tii.
Daca sunt suspecte, la fel poti sa le schimbi. In cazul acelor curele nu risti nimic sau riscul este foarte mic. Insa la o distributie este alta poveste...

Eu sa fiu sincer le-as schimba pe amandoua totusi (adica si curelele + intinzatorul de la AC) - este vorba de sume relativ mici de bani si daca tot umbli acolo e pacat sa nu rezolvi totul.

Tamango alea sunt preturile de pe piata.
Un set Gates la "ingaraj" costa 395.86 RON (rola + curea). Iar acea pompa GRAF costa (la aceeasi firma) 165,22 RON . Deci "pe acolo".

Insa sunt cele mai mici preturi.
Nu sunt larg de mana neaparat, insa chiar nu as lua cele mai ieftine piese posibile cand vine vorba de distributie...
Am niste temeri....(cat dai atata ar putea sa faca...).

Eu as merge pe:
CONTITECH sau PIRELLI la curele
INA rola intinzatoare
HEPU la pompa de apa

This post has been edited by bubu782001: 1 Jul 2010, 23:44

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Yorick
post 1 Jul 2010, 19:26
Post #118

Membru autentic

@Tamango,de ce ma intrebi?Ti se par scumpe?Am un baiat de la care am mai luat piese pt cealalta masina pe care o am si de fiecare data mi-a dat preturi bune.

@Bubu - ai dreptate.Nu costa foarte mult si trebuie schimbate.Distributia ma streseaza tare.Masina are 91 k si nu a fost schimbata niciodata ohmy.gif

Off-topic:Unde sunt intalnirile?Am gasit ceva pe forum dar erau amestecate(mai multe modele de renault).Ma intereseaza pe Buc doar de twingo smile.gif

--------------------
Renault Twingo 2001
+
Tamango
post 1 Jul 2010, 20:35
Post #119

Biciclist

Intalniri in Bucuresti se tin de obicei in prima duminica a fiecarei luni, la ora 15 sus la Polivalenta. Vezi pe topicul dedicat pe sectiunea asta.

De piese te-am intrebat ca ma gandesc si eu sa fac o schimbare de distributie, masinutza se apropie de 50k km si ma documentez din timp smile.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
dj_tzk
post 1 Jul 2010, 21:02
Post #120

Membru

From: Iasi

Haideti sa va dau o lista de preturi pentru fiecare in parte ( cea mai mare prostie sa iei kit complet , cel mai bine iesi daca iei rola separat iar cureaua separat .

Curea distributie :

- GATES 57.72 ron Belgium
- DAYCO 70.2 ron United States Of America
- BOSCH 69.72 ron Germany

Rola :

- SWAG/FEBI 186.76 ron Germany
- SKF 187.81 ron Sweden
- RUVILLE 135.41 ron Germany
- OPTIMAL 100.77 ron Germany
- GMB 84.85 ron Japan
- BREDA 130.75 ron Italy

Pompa apa :

- DOLZ 155.62 ron Spain
- HEPU 220.27 ron Germany
- RUVILLE 213.71 ron Germany
- SKF 262.84 ron Sweden

Aceste preturi sunt valabile pentru motorizarea de 1149 cmc (D7F) , 40 kw/54 cp , an fabricatie 05.1996 . Cred ca se potrivesc si la altele ...

Fa o comparatie intre pretul unui kit rola + curea 400 ron cu pretul unei role + curea daca le cumperi separat 270 ron maxim tongue.gif .

Kit curea distributie ( rola + curea ) :

- BOSCH 397 ron
- GATES 392 ron
- RUVILLE 381 ron
- SKF 472 ron
- SKF 627 ron ( include si pompa de apa )

Cea mai dura faza este ca ... daca cumperi pompa de apa + rola de la SKF separat iesi cu 450 ron smile.gif)) Un kit cu tot cu pompa este 627 ron ... adik cureaua este 177 ron smile.gif)) Ce aberatie smile.gif)))

This post has been edited by dj_tzk: 1 Jul 2010, 21:17

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp
Peugeot 107 1.0 2008 68 cp
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 17:14
Dacia