Curea distributie (schimbare)
![]() ![]() ![]() |
Curea distributie (schimbare)
Alexium |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Scuza-ma dar cand o laudai ca are "numai 200 de mii de km" si userii ti-au zis ca este cam "suspect" pretul... Acuma ce sa mai zic...asta este. Ai avut ghinion.
Ideea este acuma daca reusesti sa il corupi pe ala de la care ai luat-o sa-ti dea banii inapoi si sa ia masina asa cum e. Ceea ce eu sincer m-as mira sa se intample... Sau sa vezi ce faci cu reparatiile. Pentru o curea si o rola intinzatoare daca-mi dai niste coduri de la masina te ajut eu sa gasesti mai ieftine. In functie de alte defecte imi spui ce mai are...si iti caut piesele busite (tot pe baza codurilor furnizate de tine). Facem calcul. Daca iese mai mult ca un motor SH (la care ii mai punem si o distributie - in caz ca schimbi motorul sper ca nu faci aceeasi prostie ca si la asta). Daca nu iese asa de scump la al tau...atunci il faci pe al tau si aia este. Acuma tine de cate supape ai avut norocul sa se indoaie, + / - alte nenorociri. PS in principiu si garnitura de chiulasa trebuie schimbata daca demontezi chiulasa. PS2 vezi grija mare si cu mecanicii. Nu te lua dupa toti idiotii. Daca pretul este prea mare, intrii aici postezi tot ce ti-au zis de preturi, piese, manopera si apoi vedem, analizam, discutam. This post has been edited by bubu782001: 18 Mar 2010, 18:07 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Tipul este prieten bun cu niste cunostiinte de-ale mele,am vb la tel. si l-am convins s-o ia,macar de dragul prietenilor comuni,fie ca o repara el(ma mir unde), fie ca o ia asa.A zis ca a mai patit asa cu alte twingo si ca odata i s-a rupt cureau si dupa ce a mers 100 km.A zis ca manopera e cam 250 lei iar piesele nu ar trebui sa treaca de 1000 lei,asta in Bucuresti.
Mecanicul a mentionat si garnitura de chiuloasa. Ce fel de cod te referi?Oricum, dat fiind faptul ca n-o mai bag in service ( deci n-am de unde sti ce are stricat in total) si faptul ca o ia el nu ma gandesc la piese inca.Stau sa vina el saptamana viitoare.Daca fac rost de bani,macar 1000 lei, si daca el nu mai vrea s-o ia...pe neasteptate,am sa-ti trimit aacele coduri.Multumesc |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Sfatul meu este alt motor.
350 euro si motorul este D7F de generatie NOUA din 2005 cu 57000 km. La care mai pui aproximativ 100 euro pe o distributie NOUA si aia este. Nu te mai complica cu reparatiile. Nu merita motorul tau este mult prea alergat. 200 de mii km este ceva... Uite de exemplu un kit de distributie Ruville cu tot cu pompa de apa costa 380 lei la Unix. Apoi cumperi ulei full sintentic 5W40. Mai ii cumperi si antigelul (pt ca schimbi pompa de apa). Cu 450 euro ai motorul IMPECABIL. Asta inseamna cam 1800 lei La al tau ai o data 1000 lei + garnitura de chiulasa - costa cam 200 lei + alte piese + manopera inca 250 lei...deja te apropii lejer la pretul spus de mine. Deja esti la 1450 lei cu reparatia la al tau si NU ESTE JUSTIFICABIL. This post has been edited by hellcat: 19 Mar 2010, 10:22 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Din cate vad eu, ai foarte multa dreptate.Dar eu am dat banii pe el, si nu vreau sa mai bag ceva.Daca el se ofera sa-mi plateasca inlocuirea ar fi ceva, dar n o va face.Iti spun eu ce va face: mi-l va lua inapoi,ca altfel nu mai am ce discuta cu el,iar el il va vinde la alt fraier
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ok. Si in cazul in care "nu mai ai ce discuta cu el..." ce vei face? El nu mai "discuta" cu tine si nici tu cu el...Buun asaa. Dupa asta...CE FACI ? Il dai in judecata?
In orice caz in situatia unui esec (in discutiile cu el) orienteaza-te catre propunerea mea. In alta ordine de idei...poti vorbi cu el, sa-ti dea banii pentru reparatie, si pui diferenta tu pentru motorul asta nou (un 4 -5 milioane maxim). Si aia este. Eu sincer NU AS MAI FACE MOTORUL ALA... poate doar GRATIS... In alta ordine de idei...daca totusi iti da banii..NU te mai repezi sa cumperi prima pe care o vezi. Asteapta, cautam mai multi...(te ajutam) ne dam cu parerea si aia este. Ca ai vazut ce faci... ![]() This post has been edited by bubu782001: 18 Mar 2010, 20:19 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Banii nu cred ca mi-i va da ,toata suma, dar macar sa imi dea 2000 euro.Imi pare rau si de banii care i-am dat pe autentificare,asigurare si pentru timpul pierdut.
|
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Cum asa frate?? De ce nu toata suma?? Pai cat i-ai dat atat sa-ti dea inapoi. Pai iti da o masina praf si ce vrea sa-ti impute uzura? Sau ce, a zis ca ai stricat-o ? Ai dat 2500 euro, 2500 sa-ti dea inapoi. Nu mai punem si banii pe care ii pierzi pe taxe..
Fa altceva: Propune-i deal-ul cu motorul ala...Ca dupa parerea mea, decat sa piarda 2500 euro..mai bine 350...(si ii cumperi tu din banii tai o distributie noua si consumabilele noi - antigel, filre ulei..etc). This post has been edited by bubu782001: 18 Mar 2010, 21:04 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Asa este.Am dat cam 1000 lei,pe ce-am zis cu asigurare,impozit,taxe talon etc.Nu mi-a reprosat ca am uzat-o.Eu am zis-o asa...faza mai pesimista.El e baiat de treaba...la suprafata.O sa vad daca e si in rest.Ramane de vazut la fata locului
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Fii destept. Propune-i sa-ti ia motorul ala in loc sa iti dea banii pe ea. Iese oricum in castig (si iesi si tu). La motorul ala dupa cum ti-am zis. ii cumperi tu un kit de distributie NOU + consumabilele si o sa mergi de o sa saturi cu ea..nu mai ai treaba.
This post has been edited by bubu782001: 19 Mar 2010, 00:16 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Va mai rog o data, fara link-uri catre site-uri de dezmembrari.
Si continuati discutia aici daca e vorba de schimbat vreo curea, nu?...daca nu folositi mesageria privata!! |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ok.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Hellcat, n-am privilegii de mesagerie.M-am gandit sa-i cer 6-700 lei.Pun eu restul, ca si-asa il costa pe el toata tarasenia si oricum o sa dea suma asta pentru reparatii (asa pretinde).Mai bine mi-i da mie banii.Nu cred ca o mai vinde el cu 2500 euro altuia.Cu 1000 lei ai mei si retul de la el as face-o la acest service unde-am dus-o si as pastra-o eu.Urmeaza sa-l sun.
|
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.382 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Alexium - gresala este a ta .... ai ignorat avertismentul celorlalti cand ti-au spus ca este o masina cu km multi pt. cilindrea care o are si ai ignorat cel mai important lucru cand cumperi un second.... si anume... schimbarea kitului de distributie, uleiului si a tuturor filtrelor..... dar asa este... parerile de rau sunt intotdeauna la urma.... poate ti cont de asta la urmatoarea masina ...
This post has been edited by cj98czh: 19 Mar 2010, 12:26 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Omule lasa naibii motorul ala terminat...nu merita sa bagi bani in el. Are pre multi km. Iarasi faci cum te taie capul..iarasi o sa dai de belele...si pe urma vii si plangi pe forum ca ai necazuri. Cumpara alt motor SH, cu km mai putini si mai nou.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
E clar ca trebuia sa iau masuri si-s eu de vina acum.In fata legii pamantesti tipul n-are nici o vina.In fata lui Dumnezeu are: el stia ca nu-s cunoscator,si putea sa zica " bai schimba cureaua aia tampita ".Mi-a lasat impresia ca e noua,cand a zis ca trebuie s-o schimb la 50 mii km.Tu crezi ca eu n-as fi schimbat oare cureaua dupa 45-50 mii km?Mi-am notat chestia asta si urma s-o fac.Doar ca el nu mi-a zis cum sta treaba.Pe acest forum nu m-am uitat la toate topicsurile si la fiecare comentariu in parte sa invat.M-am uitat pentru ulei,demersurile actelor.Am sa-i sun pe cei de la sevice sa vad cat imi ia pentru un motor nou, sa-l monteze.
|
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.382 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ai grija cu motorul schimbat pe masina... eu stiu ca schimbarea se poate face numai in reprezentanta ca sa poata sa ti-l treaca RAR-ul in carte.... trebuie hartie de la reprezentanta care sa ateste ca la ei s-a facut schimbarea motorului....
Si eu zic sa-l lasi pe D-zeu de o parte... ala ti-a vandut masina asa cum era... buna-rea a fost decizia ta sa o iei... tu trebuia sa te asiguri ca totul este ok... Ai mare noroc ca omul este de treaba si accepta sa o duci inapoi.... altul iti spunea sa te lingi pe buze.... ai luat-o... a mers cand ai luat-o... a mers... ca se strica dupa aceea .... ghinion... este second ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Alexium |
![]()
|
Mi-au zis la service ca depinde de numarul de ore pentru montare.Varul meu care-i cunoaste a zis ca ar fi ceva cu un motor de la dezmembrari,doar ca si-acolo e cu...bafta sau ghinion.Si in ultima vreme vad ca numai bafta n-am
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Scuza-ma ca-ti spun. Insa gresesti. Nimeni pe lumea asta nu iti este tie dator sa-ti dea sfaturi sau indicatii atat timp cat tu nici macar nu te interesezi. Eu nu il condamn pe tip cu nimic. Daca zici ca nu te pricepi...macar inainte de a lua o masina, vorbeai cu un mecanic sau cu cineva priceput, sa vina cu tine si sa il intrebe pe vanzator ce si cum, sa se uite la masina...etc.
This post has been edited by bubu782001: 19 Mar 2010, 15:11 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Nu am avut pe cine mai apropiat.Puteam sa aduc un mecanic, da.Dar eu am avut incredere in el pentru ca mi-a fost recomandat.Am avut incredere in el mai mult decat un mecanic.Mi-a propus sa-mi cumpere el cureaua de distributie iar eu am gasit un alt service,dar ramane pe luni sa vad cat m-ar costa acolo
![]() ![]() This post has been edited by Alexium: 19 Mar 2010, 16:22 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Mai bine ai mai asculta si de parinti...Ei stiu ce-ti spun. Si vad ca tot pe a ta o tii cu motorul ala obosit. Treaba ta. Altceva eu unul nu-ti mai zic. Tu nu stiu daca intelegi ce inseamna peste 200 de mii km la o masina...la un motor.
Si este foarte bine ca ai avut incredere in el. Chiar recomand sa incredere in el si in continuare. Pana la urma lumea are nevoie si de persoane credule. Altfel la cine mai dam tepe? ![]() This post has been edited by bubu782001: 19 Mar 2010, 16:57 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
bubu ... cu respect, dar relax.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
andrada33 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 14 April 09 ![]() |
miercuri, 7 aprilie voi schimba si eu chitul de distributie...
...chiar daca atunci cand mi-am segmentat motorul, mecanicul mi-a spus ca este inca buna, o schimb...sa pot sta linistita ...preturi...80 lei cureaua, 1200 rola..si manopera, mai vedem cat mi-a cere... mi-am schimbat ieri cureaua de transmisie...la prima vedere parea ok, dar cand a dat-o jos si am intors-o pe partea cealalta, era coapta ( ridata)..asa ca...aveti si voi grija!!!...nu e scumpa!!! 50 lei + manopera ...cam atat..deocamdata |
--------------------
renault
twingo
1997
|
|
MIHAELY |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 291 Joined: 26 January 09 From: BC. ![]() |
Vezi... sa ai tu grija.... cine si cum umbla la masina ...
si preturile 1200. ..rola !!!!????? Bafta.. |
--------------------
renault
twingo/megane II
nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
|
|
andrada33 |
![]()
|
scuze....120 lei....adica 1.200.000 lei vechi (rola)
|
--------------------
renault
twingo
1997
|
|
MIHAELY |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 291 Joined: 26 January 09 From: BC. ![]() |
...de unde ai luat piesele...
ca preturile sant de SH. |
--------------------
renault
twingo/megane II
|
|
Cipav |
![]()
|
![]() fan twingo Group: Members Posts: 103 Joined: 15 March 08 From: Avrig, Sibiu ![]() |
Preturi de sh? Sunt nici ieftine nici scumpe,rola e chiar la pret de premium.
|
--------------------
Renault
Twingo
- SB 88 CYP
Authentique 2001 8V
|
|
MIHAELY |
![]()
|
..sant adeptul pieselor de origine...
si ma pregatesc de ceva vreme pt. schimbarea distributiei... am avut timp sa caut (masina are 56.000 km ). manopera si piesele in proportie de 90% vor fi de la service autoriz. .. pentru o garantie valabila....(MA ROG ...FIECARE FACE CE VREA ) Bafta..! |
--------------------
renault
twingo/megane II
|
|
andrada33 |
![]()
|
sunt preturi de depozit!!!
chiar daca iti iei "piese de origine", problemele le vei avea tocmai cand vei iesi din perioada de garantie! ...asa ca eu prefer sa am incredere in mecanicul meu si sa schimb mai des (4 ani-50.000 km), decat sa le dau celor de la reprezentanta preturile exorbitante de manopera pe care le practica ei ...e o chestie de atitudine ....pentru mecanicul meu e rusinos sa vin sa-i reprosez ca nu si-a facut treaba bine, pt. ca altfel va avea reclama proasta si isi va pierde clientii, ...pe cand pt. cei de la reprezentanta as fi un client din multi altii si daca nu merge bine ceva dupa ce am iesit de la ei, tot vina mea va fii , iar ei se aleg doar cu un client in minus ...nu intotdeauna mecanicii de brend sunt cei mai buni, e doar un job pt. ei... (ma refer la cei din reprezentanta) ...am intalnit situatii in care daca era la reprezentanta, mecanicul respectiv le fuserea, ca sa treaca timpul, ca doar era la job,dar daca lucrai cu el dupa program acasa la propriul garaj, era mult mai profesionist ca doar era ciubucul lui... |
--------------------
renault
twingo
1997
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Hai sa o lasam moarta cu asa-zisele piese de origine.
MIHAELY scuza-ma ca-ti spun insa o garnitura de chiulasa Victor Reinz face una de la Renault "de origine" la orice ora din zi si din noapte, la orice capitol. La fel si la o rola intinzatoare SKF - care spulbera la nivel de fiablilitate si calitate o rola "made by renault". Tu insa platesti diferenta aplicata de renault - si este exagerata. Si sa-ti mai spun ceva, Renault NICIODATA in vecii vecilor nu au facut ei ceva ce spui tu ca iei "de origine". Renault ia de la altii si branduieste. Exemplu amortizoarele pe care scrie Renault si sunt niste Sachs-uri chioare. Si multe alte piese (pompa de apa valeo - sincer una de la Hepu este mult mai calitativ facuta, samd). Iar preturile sunt unele normale nici foarte mici nici foarte mari. Cat vroiai sa dea pe o rola intinzatoare? 1000 euro? Ce are o curea de distributie Continental sau Bosch? Aaa se va rupe? Pai 100% se va rupe daca uiti sa o schimbi...la un 60, 75 mii de km maxim (valoare cam critica pentru aceasta minunata tara) Si uite cum o distributie depaseste valoarea masinii...sa nu exageram. Din punctul meu de vedere asta se numeste snobism. ![]() ![]() Sfat cauta-ti un mecanic de incredere si TINE-L aproape - asta daca intradevar tii la masina. This post has been edited by bubu782001: 2 Apr 2010, 01:41 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 05:42 |