TURBINA, pareri, sugetii : Probleme frecvente la turbina
![]() ![]() ![]() |
TURBINA, pareri, sugetii : Probleme frecvente la turbina
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
... adica sunt vreo 2 milioane de masini?...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
stefanitza_liviu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 January 10 ![]() |
salut baieti am o laguna 2 din 2003 1,9 dci si nu mai merge ca la inceput chiar aseara am observat ulei in zona turbinei mai exact pe furtunul care duce la turbina si as vrea sa stiu daca se pot curata la vre-un service in afara de renault si pamblicari. multumesc
|
--------------------
renault
laguna
2003/2/diesel
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Cel mai bine este sa-i verifici jocul...scoti furtunul care vine de la filtru de aer si misti de ax, daca jocul este mare gandestete la o reconditionare sau una noua
![]() La mine era pe moarte , imi papa ulei la greu, mustea de ulei pe toata admisia...dat jos si trimis la reconditionat. In 2 zile a fost gata cu tot cu curierat. Si cam asa arata cand am primit-o 10 Jan 2010, 19:59: Imagine0027.jpg ( Size: 75.67k ) Number of downloads: 1315 Imagine0026.jpg ( Size: 168.46k ) Number of downloads: 1435 reconditionata la TurboCar Brasov This post has been edited by boeru_laurentiu: 10 Jan 2010, 19:59 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
maxymax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu e cu suparare cat a costat si daca au refact-o bine, nu de alta dar simt ca ma paste si pe mine
![]() This post has been edited by maxymax: 10 Jan 2010, 20:08 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
16 mil....insa au schimbat tot, a ramas numai carcasa originala in rest tot nou
![]() ![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
maxymax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(boeru_laurentiu @ 10 Jan 2010, 20:40) 16 mil....insa au schimbat tot, a ramas numai carcasa originala in rest tot nou ![]() ![]() Multam Fain. Un pm cu ceva date de comtact se poate? Multam in avans |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
QUOTE(boeru_laurentiu @ 6 Jan 2010, 17:01) Am shimbat turbina ....spalat si curatat admisie , intercooler, schimb de ulei ,filtru , spalat baie de ulei. Insa tot imi papa ulei, cam 1 litru la 1000km aproximativ. Sa fie pe la semiringurile de la supape, ulei pe furtunul de la epurator nu am, pierderi prin alte locuri nu am... ![]() Pai ai rezolvat-o sau nu?Ori merge bine ori papa ulei? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
Uleiul il papa pe la simeringurile de la supape....i-am facut un test de compresie si e ok, turbina abia am pus-o .... Ramane sa dau comanda de simeringuri, garnitura de chiulasa...si ce mai trebuie, si sa le schimb
![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
cati km are masina ta?
|
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
170k km
10 Jan 2010, 21:52: Nu stiu daca sunt si reali ![]() This post has been edited by boeru_laurentiu: 10 Jan 2010, 21:52 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sunt masini care nici nu au simeringuri la supape. Dacia 1300 este una dintre ele.
E greu de crezut ca mananca atat ulei din cauza simeringurilor. Nu vreau sa fiu prea sceptic, dar cred ca turbina n-a fost reconditionata corect. |
--------------------
-
-
-
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
a mea a trecut de 170k si inca nu mananca ulei . nici eu nu stiu cat de reali sunt .
vorba lui andu, sa nu fie cumva alta problema |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Acum ca sa fim sceptici pana la capat, sunt masini la care computerul arata un anumit numar de km si sunt reali; altele arata acelasi numar de km si in fapt au dublu...
|
--------------------
Renault
2007
|
|
andu911 |
![]()
|
da, dar chiar daca stii ca are 340.000km, tot nu te incalzeste cu nimic... adica tot nu stii exact pe unde mananca ulei.
uite...cineva care a avut probleme cu turbina reconditionata la Brasov. QUOTE(kamikaze69 @ 6 Mar 2009, 14:12) inca o data eu am o laguna cu mai multi km la bord si s-a dus turbina am demonta-to jos si am duso la brasov, unde au reconditiona-to, inainte sa o pun sus am spalat toata tubulatura, intercooler, vana egr tot de ulei ca o luase pe ulei pana aici e totul normal am pus turbina reconditionata sus am umblat cu masina o saptamana turbina a inceput sa faca un zgomot ciudat am demontat-o din nou si am constat ca era dusa am duso inapoi la brasov unde am avut uimirea sa aud ca trebuia sa platesc din nou reconditionat-o deoarece nu am spalat baia de ulei si au fost impuritati in ulei lucru care nu mi s-a parut prea in regula deoarece am schimbat uleiul filtrele tot inainte de montaj, cei de la brasov mentionand ca ei acorda pe 2 surube din turbo garantie sau lucruri banale din el ![]() motorul meu e unul 1.9 dci 120 cp, am avut probleme la un citroen C5 tot asa sa se duca turbina de mai multe ori Sfatul meu este pe cat va permite buzunarul sa evitati lucruri reconditionate. Mai ales in Romania. This post has been edited by andu911: 10 Jan 2010, 22:54 |
--------------------
-
-
-
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
![]() Membru Ager Group: Members Posts: 229 Joined: 7 December 08 ![]() |
Va salut!De curand am schimbat si eu turbina!Nu m-a incantat una noua pt ca nu dau 50 de mil pe ea asa ca am reconditionat-o pe cea veche si spre uimirea mea era orgininala cu toate ca masina are aproape 200k.Dar pe langa asta am schimbat si cuzinetii..am avut mare noroc ca nu mi s-a calat motorul.Intercoolerul era umflat si l-am presat un pic dar nu stiu cat de bine e asa ca ii rog pe cei stiutori sa ma ajute.Nu pierde presiune,cel putin asa am eu impresia iar problema cu fumul nu mai este.Seamana cu o benzina acum
![]() This post has been edited by dinu_victor_88: 11 Jan 2010, 13:24 |
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
Dupa inlocuirea/reconditionarea turbinei este obligatoriu de curatat toata tubulatura + intercooler (mai les ca era umflat) si evacuarea.
Altfel este posibil sa reapara problema intercooler sau sa se fisureze (ceea ce e mai rau). Bafta! |
--------------------
Renault
2007
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
Am curatat absolut tot ce tine de tubulatura,am inlocuit filtru aer,filtru ulei,am curatat catalizatorul si intercoolerul.Nu mai am resurse financiare sa imi iau unul nou si ma gandeam ca poate mai merge pana imi revin cu banii...Multumesc frumos
|
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Daca intercoolerul nu-i spart ci doar umflat , nu-s probleme . Cand ti-o permite timpul, ar fi bine sa-l dai jos si sa-i faci tu niste intarituri asa cum au facut francezii la variantele de dupa 2004 dupa ce si-au dat seama ca asta-i punctul lor slab. Nu te costa mai nimic si in felul asta nu o sa mai ai treaba cu el. Am mai discutat despre asta... pana atunci , te sfatuiesc s-o menajezi.
Cum iti merge turbina? |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
melchiade |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 21 December 09 ![]() |
v-am citit toate topicurile din acesta sectinune, am o intrebare trubina te lasa de odata sau da semne de slabiciune si apoi ramai cu ea in drum, eu am 150.000 de Km la masina mea , trebuie sa imi fac probleme???
|
--------------------
renault
laguna
- b-92-psi
2003
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
2007
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
Turbina merge foarte bine!Se aude foarte frumos,lucru care nu se mai intamplase in ultimii kilometri inainte de defectare si se simte foarte mult schimbarea..parca am mai mult de 120 de cai
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Daca am marit puterea motorului e neaparat necesar sa maresc si intercoolerul?Daca nu o fac (merg asa de 15 luni fara probleme) se intimpla ceva?Vad ca unii au intercoolerul umflat sau plesnit si nu stiu de ce. (si nu au marit puterea)
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 10 Jan 2010, 04:27) Tocmai am vazut la stiri ca Renault cheama in service Scenic si Kangoo (parca) pentru setari ale CB. |
--------------------
Renault
2007
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Din ce am inteles de la linkul dat de andu cei de la Renault trebuiau sa schimbe turbinele pe garantie, daca cineva se prezenta la ei cu problema la turbina si era pana in 5 ani si 150000km, si in lista lor de serii. Daca da, atunci pe mine m-au tapuit de numai. De ce spun asta: in 2007 cand am luat masina dupa vreo cateva saptamani am avut problema cu turbina, m-am dus la reprezentanta, ei mi-au diagnosticat-o ca fiind dusa( si era) dar nu mi-au spus nimic despre inlocuire pe garantie. Masina indeplinea TOATE criteriile precizate. Se pare ca tot o tara bananiera suntem. Mai rau e ca orice marca de masina ai avea poti pati acest lucru. Numai la Audi am patit ca atunci cand m-am dus cu masina la revizie(masina cumparata din germania) sa imi spuna ca trebuie sa o duc sa schimbe ceva deoarece seria se afla pe lista cu o problema tehnica. Masina nu prezenta nici o problema, dar fiind pe lista au schimbat cu o piesa noua. In rest la mai toate reprezentantele nu se grabesc sa iti spuna nimic, sau mai rau sa iti schimbe pe baniii tai si la preturile lor, piese ce trebuiau schimbate pe garantie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(byby @ 13 Jan 2010, 19:08) Numai la Audi am patit ca atunci cand m-am dus cu masina la revizie(masina cumparata din germania) sa imi spuna ca trebuie sa o duc sa schimbe ceva deoarece seria se afla pe lista cu o problema tehnica. Masina nu prezenta nici o problema, dar fiind pe lista au schimbat cu o piesa noua. In rest la mai toate reprezentantele nu se grabesc sa iti spuna nimic, sau mai rau sa iti schimbe pe baniii tai si la preturile lor, piese ce trebuiau schimbate pe garantie. 1. Eu am primit scrisoare pt nu stiu ce sensor sau intrerupator de la frana (se mai fac chemari in service si pe la alte marci) 2. Mi s-a stricat computerul de la ESP, masina nu mai este in garantie. La service mi-au spus ca este o pb cunoscuta (pt anumite serii), si l-au inlocuit 'pe garantie'. Nu am platit nimic, am inteles ca m-ar fi costat in jur de 5000 ron. |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
maxymax |
![]()
|
QUOTE(dinu_victor_88 @ 12 Jan 2010, 01:17) Turbina merge foarte bine!Se aude foarte frumos,lucru care nu se mai intamplase in ultimii kilometri inainte de defectare si se simte foarte mult schimbarea..parca am mai mult de 120 de cai ![]() ![]() Un pret? Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
Pai reconditionare m-a costat 1000lei.era destul de ciufulita turbina!Si cu manopera si cuzineti inca 1000lei..eu zic ca ma iesit binisor..ma bucur foarte mult pentru ca mi-au oferit garantie si asta ma duce cu gandul ca nu o dau degeaba..in fine sper sa nu mai am probleme..Mult succes si celorlati cu astfel de probleme.Va salut!
|
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Deci, in final, ai schimbat si cuzinetii. Cum s-a hotarat mecanicul sa-i schimbe, in urma unei constatari sau preventiv, dupa ce i-ai povestit patania ta? Sunt curios daca aveau urme de gripaj sau inceput de albastrire.Cu reconditionarea ai iesit bine la pret. Sunt curios unde anume ai facut-o. Ma gandesc ca poate or mai avea nevoie si altii daca zici ca au lucrat bine.
This post has been edited by matrix67b: 15 Jan 2010, 10:19 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
Da am schimbat si cuzinetii..L-am rugat pe mecanic sa imi verifice si motorul pt ca cineva pe forum asa mi-a recomandat si tin sa ii multumesc(ms Matrix).A dat baia de ulei jos si a verificat cuzinetii si erau la pamant!Aveau urme de gripaj si mi-a spus ca am avut mare noroc!Atat!
![]() This post has been edited by dinu_victor_88: 15 Jan 2010, 14:18 |
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 12:39 |