Desfundare scurgere dreapta fata, - rezolvare intrare apa prin spatele torpedoului -
![]() ![]() ![]() |
Desfundare scurgere dreapta fata, - rezolvare intrare apa prin spatele torpedoului -
SorinCT |
![]()
|
||
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|||
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(CataT @ 12 Aug 2010, 14:08) in ce hal arata filtrul ala ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.516 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Si curios ca in service te tarifeaza la manopera exact cat ar trebui daca da jos torpedoul.
|
--------------------
R
M
- B
8
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ar trebui dar noi in schimb platim 9 milioane la revizie si plecam cu filtrul indesat cu ciocanul
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
eu de aceea am renuntat sa fac reviziile la service. Am facut doar in primul an revizia (cea de 10 000 km) la reno ca era si masina in garantie, nici nu ma pricepeam asa bine la ce e de facut. Insa din al doilea an pana acum mi-am facut singur reviziile, mi-am schimbat singur filtre, ulei, placute etc si bineinteles ca am iesit mult mai ieftin. La reno o sa ma duc la anul la revizie ca e cu distributia etc si la asta nu ma pricep.
|
--------------------
Renault
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
![]() This post has been edited by CataT: 13 Aug 2010, 12:29 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
am ajuns la tara si am avut timp sa-mi pun si eu sita renumita ...
sita luata de la magazin obor, 15 ron ca nu dadeau decat la metru ... si in rest degete zdrelite si injuraturi nu am reusit sa dau jos decat stergatorul din stanga si ala cu greu, dar mi-a fost de ajuns ca am lucrat asa locul era curat, in rest cum s-a prezentat aici, operatiunile pas cu pas, am vazut ca alti colegi au prins sita si cu alte mijloace pt siguranta, eu am reusit sa o prind doar cu clemele ei, problema e ca rama de plastic are niste despartituri care ar trebui sa intre pe marginea aia mica de tabla pe care se fixeaza rama, altfel nu mai sta fixa pt asta eu dupa ce am pus plasa pe rama am si modelat-o plasa in asa fel incat sa poata sa intre despartiturile alea de pe rama la locul lor, altfel din cauza plasei ori nu sta cum trebuie ori deloc prima poza cu pozitia de lucru 21082010017.jpg ( Size: 833.9k ) Number of downloads: 1940 a doua cu plasa montata 21082010023.jpg ( Size: 643.11k ) Number of downloads: 2200 nu am reusit inca sa scot palnia ca nu am unde sa o urc, o sa incerc sa o rezolv prin interior |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.516 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Am reusit si eu tot azi, sa fac si eu o verificare in spatele vaporizatorului, conform cu pasii descrisi de Bogdan mai sus, insa mare mi-a fost mirarea sa vad ca nu sunt frunze in acolo, asta e bine.
M-am chinuit eu pe sub masina insa vazand ca nu am loc, am apelat la o cunostinta care are un elevator, am ridicat masina si am desfacut scutul termic si cu o lampa am identificat palnia buclucasa. Binenteles ca la pipaire, in acel cot se simtea tare, deci mizerie prezenta. Am reusit sa scot mizeria (curios ca nu am gasit frunze in palnie) si am rupt capcelul ce obtureaza palnia iar cu ajutorul unui cutter am taiat palnia astfel incat sa nu mai fie cotul acela cauzator de probleme. Am prins scutul inapoi si l-am modelat la loc, fiindca candva s-a deteriorat intr-o parte si atingea si facea un pic de zornait la relanti. Indicat e sa se faca aceste operatii pentru a avea siguranta ca nu vor aparea probleme de la condensul de AC: - montare plasa gura de admisie aer habitaclu - "taiere cot" palnie scurgere AC de sub masina - verificare locas filtru de habitaclu de mizerie, frunze, etc - verificare canalul de scurgere a condensului, cel din spatele vaporizatorului. Si binenteles desfundare scurgeri stanga-dreapta de la baza parbrizului. |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
chrispaun |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 March 10 ![]() |
super topic, felicitari!
azi a fost ziua horror si pentru mine... problema: s-a infundat scurgerea condens ac (palnia buclucasa)... ![]() rezolvare: demontat plastice, ridicat mocheta, demontat torpedou, scos filtru polen, demontat scaun, scos burete fata/spate (cred ca am stors 5l de apa din el fara sa exagerez.. acum atarna pe balcon), scos burete maro din jurul palniei (l-am rupt un pic altfel nu iese decat daca scoti palnia), m-am chinuit sa scot palnia vreo 10min apoi m-am gandit ca nu o sa reusesc sigur sa o pun la loc si am renuntat... m-a salvat furtunul de plastic care baga aer in torpedou (l-am scos si prin gaura respectiva cu o sarma am reusit sa desfund palnia... chinul de pe lume).. am bagat apoi 5l de apa si am constatat cu incantare ca se scurgea pe unde trebuie, sub masina... am sa tai "cotul" palniei cu prima ocazie cand am sa ridic masina... ce am constat... furtunul de plastic a fost magic.... mi-a permis sa am acces deasupra palniei super usor... am folosit pentru a introduce apa... un ...nu radeti.. irigator ![]() ![]() sunt un pic stesat ca pt ca ma gandesc ca o sa fie horror sa montez totul la loc.. cel mai greu o sa-mi fie sa pun la loc buretele maro din jurul palniei ![]() sunt sigur ca a ajuns apa si in partea stanga... probabil trebuie sa repet figura cu uscat buretii si pe partea soferului... ![]() cat de curand o sa fixez sita magica in locul cu pricina... ![]() cheers! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2005/1.5dci
|
|
SorinCT |
![]()
|
Bravos fratie, te faci ginecolog dupa experienta cu ustensile si cu spatii inguste si delicate
![]() Zilele astea nu prea am avut timp de masina dar maine sper sa montez sita si pe a mea. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu am avut aceeasi problema ca si aqua...aveam balta sub masina (deci scurgerea oarecum functiona) dar aveam si mocheta umeda la colt acolo. Mi-au rezolvat-o pe garantie, dupa ce au facut comanda pt nush ce garnitura pe care am asteptat-o 2 saptamani, deci acum sunt multumit ca e totul uscat inauntru!
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
despre ce garnitura e vorba? eu am vazut ca picura din cutia vaporizatorului, picura de sus ajunge pe buretele maro si de acolo se scurge jos in mocheta
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Exact asa a fost si la mine...si am dus-o de 2 ori la Renault si tot se mirau, ca ziceau ca scurgerea e buna, din moment ce curge sub masina. Apoi, a 3-a oara s-au pus sa desfaca bordul si ce era pe acolo si au facut comanda pt chestia aia. Am fost dupa 2 saptamani, cand le-a venit, si nici macar ei nu mai stiau despre ce e vorba, m-am enervat, le-am lasat masina si am mers dupa vreo 4 ore si au zis ca e gata. Nu mi-au zis ce garnitura si cum, doar ca e gata. Oricum, sper sa fie gata de tot si sa nu mai curga ever, ca mi-a scos toti nervii clima la masina asta!
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
aqua |
![]()
|
daca e cu desfacut de bord no way, eu nu mai am incredere in astia nici sa-mi stranga un surub, doar daca stau eu langa ei sa vad ce fac, inca nu am greieri si scartaieturi asa ca sta bine inca bordul cum e acum
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
mai mult ca sigur nu iti mai etansa bine gura palniei pe carcasa vaporizatorului si se scurgea si sub masina dar si pe langa mocheta. Cred ca aia e garnitura pe care ti-au inlocuit-o.
|
--------------------
Renault
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
Am desfundat si eu azi scurgerea ac. Multa bataie de cap si injuraturi la adresa masinilor frantuzesti. Cu ocazia asta am facut si o fapta "buna" pe azi si am rupt plasticul ala din stanga care tine tubul de aerisire langa portiera dreapta. La filtru mai lipseau coloniile de gandaci si alte insecte, plin la refuz de resturi de prunze, praf etc. Nu am scos scurgerea cotita din cauciuc, am dat doar cu degetul mic prin partea dreapta a scutului termic cu masina suspendata intr-o parte pe un suport lumanare. Atentie la suporti astia.Avam o pereche si unul a cedat. Eu la cel ramas am pus si cricul hidraulic pentru siguranta. Am dat cu degetul mic pana am scos tot namolul. Avea cred ca o pietricica , ceva in partea de sus ca la o apasare mai tare m-am taiat. Am verificat si din masina daca a mai ramas, verificat si cu petul si cu furtunasul bagat prin gaura de sus de la tubul torpedo si curge cum trebuie. Sub capota ma gandesc sa-i pun spuma poliuretana pin jurul spatiilor unde sunt balamalele de la capota si silicon sanitar mai sus la platicurile alea de pe parbriz la imbinarea cu aripile. Si binenteles plasa de tantari la intrarea aerisirii. Oricum la o ploaie zdravana cu ambele scurgeri desfundate tot ploua in masina. Am sa fac un test cu o sticla de apa sa vad cat de repede se scurge fara capacelele alea apa.
Le. Nu vrea sa generalizez toate masinile frantuzesti, dar sistemul de ventilatie la M2 lasa de dorit. This post has been edited by geoman: 30 Aug 2010, 18:45 |
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
In mod normal la orice ploaie oricat de zdravana e ea, nu ar trebui sa ploua in masina daca ai scurgerile desfundate. La mine cel putin nu mi s-a intamplat pana acum. Si am prins destule ploi periculoase si in mers si in stationare.
|
--------------------
Renault
|
SorinCT |
![]()
|
Atest si eu de cand am desfundat scurgerea de sub masina si am scos valva din capatul furtunului nu am mai avut probleme cu apa in masina, nici la inundatii crunte. In schimb auzeam ploaia prin portiera cum baltacaie dar aia nu se pune
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
skorpio_bog |
![]()
|
Daca se aude apa in usi, inseamna ca sunt infundate scurgerile usilor. De regula se infunda cu pamant (pamant obtinut in urma mizeriei si prafului din interiorul usii combinat cu apa).
Solutia: desfacut chederul din partea de jos a usii respective si desfundate gaurile de sub usa pe unde se scurge apa. |
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e nevoie sa desfaci chederul, nu ajuta cu nimic in plus. E suficient sa-l dai intr-o parte din dreptul scurgerilor de sub usi.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
SorinCT |
![]()
|
Multumesc pentru pont. M-am gandit la asta dar intr-o zi s-a evaporat apa si am si uitat de problema de atunci.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
geoman |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 30 Aug 2010, 18:49) In mod normal la orice ploaie oricat de zdravana e ea, nu ar trebui sa ploua in masina daca ai scurgerile desfundate. La mine cel putin nu mi s-a intamplat pana acum. Si am prins destule ploi periculoase si in mers si in stationare. Nu stiu ce sa spun. O fi vre-o posibilitate ca si scurgerea de la ac sa fie cauza. Poate e gandita ca in caz de ploi torentiale sa preia si scurgerea ac din apa. Scugerile de sub capota sigur erau desfundate. Normal doar cea din dreapta a fost desfundata. Cea din stanga desi mi-a luat mai mult sa o scot (demontare pasaj roata stanga + mecanism stergatoare) nu era infundata. Eu dupa o ploaie torentiala am vazut balta in dreapta fata. Ma gandesc sa pun paleti cu plutitor la gura de aerisire in caz de creste nivelul la "baraj" ![]() |
--------------------
renault
2004, 2006
|
|
SorinCT |
![]()
|
Daca iti ajunge nivelul apei pana la scurgere cred ca ai probleme mult mai mari prin interior cu ceva timp inainte.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
skorpio_bog |
![]()
|
nu are nici o treaba scurgerea de la AC cu ploaia. Daca sa presupunem: ai scurgerile infundate de sub parbriz, apa de la ploaie patrunde in corpul de admisie a aerului prin orificiul de sub parbriz (acolo unde se monteaza plasa minune) si ajunge jos la filtrul de polen de unde iti intra in masina sigur inainte sa se scurga prin palnie.
|
--------------------
Renault
|
geoman |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 30 Aug 2010, 20:30) Daca iti ajunge nivelul apei pana la scurgere cred ca ai probleme mult mai mari prin interior cu ceva timp inainte. Despre ce probleme vorbesti ? QUOTE(skorpio_bog @ 30 Aug 2010, 20:30) nu are nici o treaba scurgerea de la AC cu ploaia. Daca sa presupunem: ai scurgerile infundate de sub parbriz, apa de la ploaie patrunde in corpul de admisie a aerului prin orificiul de sub parbriz (acolo unde se monteaza plasa minune) si ajunge jos la filtrul de polen de unde iti intra in masina sigur inainte sa se scurga prin palnie. Pana acum 2 luni nu am mai avut niciodata probleme cu apa in masina in 3 ani de zile de cand o am. Asta a aparut odata cu infundarea scurgerii ac. Ieri a plouat in Iasi. Nu stiu cat de dens ca am fost plecat din localitate cu colegii de serviciu pana seara. Masina a ramas in parcare in Iasi. Cand m-am intors nu am gasit apa in masina. Am verificata si pe la chederele portierei si nu sunt probleme cu etanseizarea. Eu cred ca tu ai dreptate. Apa a curs pe la iesirea filtrului, dar daca nu era infundata scurgerea ac apa nu ajungea sa curga si pe la acea scurgere? Eu cred ca traseul este si cutia vaporizatorului , scurgerea ac. Apa ar putea trece din cutia filtrului fie pe dedesubtul vaporizatorului, fie prin spatele cutiei filtrului, fie prin laterala vaporizatorului si ulterior sa se prelinga desubtul sau. Cutia vaporizatorului se umple pana la nivelul iesirii filtrului de polen si da pe afara. De unde stii ca mizeria de la scurgere si resturi de frunze intra doar printr-un orificiu superior ca nivel partii de jos a cutiei filtrului de polen? Din poze cutia filtrului pare inclinata spre vaporizator. |
--------------------
renault
2004, 2006
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Cine a zis asta? Mizeria intra pe sub vaporizator. Locasul unde intra filtrul are buza dinspre vaporizator putin mai sus decat restul locasului, iar intre buza si vaporizator e un mic luft pe unde patrunde mizeria sub vaporizator si se scurge pana la palnie unde se infunda (vezi incercuit cu rosu in poza, se vede diferenta de nivel). Deci mizeria patrunde pe jos nu pe sus. Ca sa ajunga apa de la ploaie sa curga pe sub vaporizator si palnie, ar insemna sa intre foarte multa apa pe sus pe la gaura de admisie (gen apa turnat cu sticla sau galeata. De la ploaie nu cred ca poate patrunde atat de multa apa incat sa treaca pe acolo. Pana sa treaca hopul spre vaporizator va curge in interior pe mocheta pe langa capacul filtrului. In cazul in care sa zicem filtrul este montat prin rupere (metoda geniilor de la reno) si este indoit in partea inferioara, atunci poate patrunde apa si spre vaporizator.
Cutia vaporizatorului se umple cu apa si da pe la filtru in interior doar cand se infunda scurgerea (palnia) si apa aceea este provenita de la el, nu de la ploaie. This post has been edited by skorpio_bog: 1 Sep 2010, 13:49 Attached thumbnail(s) Photo0491.jpg ( Size: 150.4k ) Number of downloads: 1991 |
--------------------
Renault
|
tatae_8700 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 13 October 09 From: Constanta ![]() |
mi-am cumparat si eu plasa astazi si am montato dar nu pe doar pe gura aia care intra aerul in masina ci pe toata grila(se vede in poze).zic eu ca asa este mai bine pentru ca nu se mai pot infunda nici cele 2 scurgeri.partea din spate sus a grilei are 3 cleme pe care le-am scos, am scos plasticul pe care il sustineau dupa care am taiat plasa la dimensiune si am pus plasticul la loc.in partea de jos am lipit plasa cu o bara de silicon sau plastic,nu stiu din ce este. bara se pune intr-un pistol dar cum nu am avut am incalzit-o cu bricheta. sunt multumit cum a iesit
1 Sep 2010, 15:27: alte poze This post has been edited by tatae_8700: 1 Sep 2010, 15:27 Attached thumbnail(s) P8290136.JPG ( Size: 3.48mb ) Number of downloads: 1913 P8290138.JPG ( Size: 3.54mb ) Number of downloads: 1821 P8290142.JPG ( Size: 3.43mb ) Number of downloads: 815 P8290143.JPG ( Size: 3.26mb ) Number of downloads: 778 |
--------------------
renault
megane
2006 Renault Megane Sedan 1.6 16v 2006 Privilege
|
|
SorinCT |
![]()
|
Foarte buna treaba. Poate mergea pe negru sa nu se observe atat de tare.
Poti da detalii despre "bara" de silicon/plastic? Sunt curios cum arata si cum lipeste. Se merita sa lipesti plasa de tot pe grila? Eu pe CIII am prins-o cu bride in caz de ma apuca piticii sa o dau jos sau sa o curat. This post has been edited by SorinCT: 1 Sep 2010, 15:58 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
tatae_8700 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 13 October 09 From: Constanta ![]() |
cand capota este lasata(adica in pozitia normala) nu se vede nimica
![]() |
--------------------
renault
megane
2006 Renault Megane Sedan 1.6 16v 2006 Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 19:34 |