Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Kia Cee'd, Ce parere aveti?

marksman
post 17 Jul 2007, 18:04
Post #181

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

Am condus-o si eu (de fapt o iau in considerare ca urmatoarea masina) si am ramas per total placut impresionat.

Am condus CRDI-ul "full". Demarajul e bun, parca ai 1-2 secunde intarziere pana cand incepe sa traga (n-am condus pana acum decat diesel aspirat). Confortul la volan e... mare. Scaunele parca sunt niste fotolii, le simti ca te "sustin" din toate partile. Comenzile pe volan sunt excelente; servodirectia electric variabila e alt mare plus. La relanti si in viteza 1 misti volanul parca ar fi de jucarie, dar la 90-110 trebuie sa depui un pic de efort ca sa-l misti. A, volanul e reglabil si pe inaltime si pe adancime, ceea ce permite oricui o pozitie confortabila de condus.

Vizibilitatea spate in schimb e slaba; in oglinda incape toata luneta, dar dimensiunea ei incomodeaza vizibilitatea spate. Montantii frontali parca intra in campul vizual; oglinzile laterale insa ofera o vizibilitate foarte buna.

Una peste alta, masina promite multe, chiar si cu motorul de 1.4 si 105(?) CP. Sunt reticent in privinta fiabilitatii (neamurile din USA care au avut prin 1999-2000 o KIA mi-au zis ca a fost cea mai "proasta" masina pe care au avut-o) si a comportamentului in exploatarea in conditiile din Romania (adica drumuri 90% proaste). Oare cati greieri o sa dezvolte si ce probleme ascunse o sa se manifeste (as aminti episodul cu coloana de directie la Accent)

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristi.r
post 17 Jul 2007, 18:59
Post #182

Membru ... din cand in cand

Importatorul bate apa-n piua cu garantia de 7 ani, iar voi (unii dintre voi) va-mbatati cu apa rece.
VW Bora, o masina care s-a fabricat pana anul trecut, avea, pentru Romania, doar 6 luni garantie la partea de articulatii.
Garantia este o chestie de marketing. Nu tine de partile care se strica la drumurile noastre, insa te agata de nas la reviziii pe care esti obligat sa le faci la dealer. Cu preturile pe masura ...

This post has been edited by cristi.r: 17 Jul 2007, 19:00

--------------------
megane diesel 2006
+
prody
post 17 Jul 2007, 20:15
Post #183

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Mi se pare mie sau AC-ul a devenit acum optional?
Din configuratorul cel nou cam asa reiese...

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
padual
post 17 Jul 2007, 21:51
Post #184

Membru autentic

From: MANGALIA

am si eu o intrebare...cine nu e interesat de garantia de 7 ani se simte obligat sa mearga 7 ani la revizii la Kia? Cui nu-i place, sa mearga la service Dacia sa isi schimbe uleiurile...care e problema??? E valabil pentru orice posesor de masina.

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp 2006 E | 1999 - CT-89-PAD|TX-6273-TX
Doamne ajuta!
+
Amedeus
post 17 Jul 2007, 21:58
Post #185

Membru cu Logan

From: TM

Un an jumate - doi e suficient. Ma distreaza colegii care au platit garantie extinsa si nici unu' n-au avut nici cea mai mica problema cu Loganu'. ( citind pe aici ai fii in stare sa platesti pe 6 ani, la cate "probleme" are masina asta) Pai ce, banii mei nu circula ? 200 RON un schimb de ulei ? Mizilic. Noroc ca asta a fost prima si ultima revizie la care m-au prins baietii. smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
cristi.r
post 18 Jul 2007, 11:31
Post #186

QUOTE(padual @ 17 Jul 2007, 21:51)
am si eu o intrebare...cine nu e interesat de garantia de 7 ani se simte obligat sa mearga 7 ani la revizii la Kia? Cui nu-i place, sa mearga la service Dacia sa isi schimbe uleiurile...care e problema??? E valabil pentru orice posesor de masina.
*

Inseamna ca nu stii ce-i aia garantie la dealer.
Alooo, pierzi garantia ! Esti obligat prin contractul de garantie pe care te pune sa-l semnezi. Toate reviziile la service autorizat, piese si consumabile "de origine" etc. Daca se constata ca ti-ai pus tu nus' ce filtru de motorina si din cauza asta, in mod "absolut sigur" biggrin.gif , iti trepideaza motorul sau se opreste ? Ai luat-o-n freza ? Ai luat-o. Si toata treaba asta devine un fel de "hai sa vorbim discutii" despre cat de tare-i masina kia care-ti da 7 ani garantie ! vax albina crema de ghete

LE: OFF: parca si Ford da 4 ani garantie fara limita de km. sau asa ceva. Si cand mi s-a spus ca nu stiu ce brat costa cu totul 300 EUR + manopera am intrebat de ce e asa scump ... ce intrebare si la mine ... stiti ce raspuns am primit ? Pai, domnule, e Ford !

This post has been edited by cristi.r: 18 Jul 2007, 11:36

--------------------
megane diesel 2006
+
ssilviu
post 18 Jul 2007, 11:44
Post #187

F1 Man

From: Nicaieri

E clar ca pentru unii strugurii sunt ai dracu de acri!

Luati-o asa: Daca masina ar fi catastrofa dpdv al fiabilitatii cum va putea kia sa se descurce financiar in acesti 7 ani daca va trebui sa inlocuiasca jumatate din masina pe garantie?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Cypher4laguna
post 18 Jul 2007, 13:16
Post #188

Honda Driver

From: Bucuresti

Mai animalule... pardon, am vrut sa zic dragi colegi... eu m-am sucit biggrin.gif L-am convins pe unchiul meu sa-si ia una... pana ieri eram impotriva, dar echipata de baza+optionala e tare wink.gif Are spatiu, are calitate (de asamblare+materiale), are ESP+ABS, are AC, 6 airbaguri si are motor mai mult decat decent la banii astia.

Deci... sa auzim numai de bine! Partea proasta e ca are de asteptat pana in august.

This post has been edited by Cypher4laguna: 18 Jul 2007, 13:23

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
padre
post 18 Jul 2007, 13:31
Post #189

Il padrino

Pai voi vreti si cea mai ieftina masina din clasa, si printre cele mai frumoase, si cu cea mai mare garantie, si cu cele mai ieftine revizii si daca se poate sa nu faci nici o revizie? Sau si mai bine, sa va dea Kia bani ca sa veniti la revizii?
Din cate imi amintesc s-a discutat pe undeva situatia preturilor reviziilor si erau comparabile cu cele de la Megane, deci cat de cat ok.
Sincer, si pentru mine Kia C'eed a devenit o posibila optiune. Macar ca baza de comparatie si tot este de luat in seama.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
ady77
post 18 Jul 2007, 13:51
Post #190

راحتزیل یو

From: near Bacau

Si-a ridicat fratele meu luni kia cee'd de la reprezentanta in Bacau. L-a costat 14.036 Euro. E super masina si deocamdata e foarte multumit. Sa vedem dupa vreo cateva mii de km ce impresie o sa aiba.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
BAC
post 18 Jul 2007, 14:37
Post #191

Membru autentic

From: Reghin

Ce versiune a comandat, cand, ... detalii?

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C 2007 OPC line - MS
+
han_1.6 mpi
post 18 Jul 2007, 14:59
Post #192

Membru autentic

From: bucuresti

cat e casco la 14 000 de euro pretul masinii ?

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
ady77
post 18 Jul 2007, 15:07
Post #193

راحتزیل یو

@han_1.6 mpi: 800 euro/an cu fransiza 20% la furt total.
@BAC: Masina era in showroom si am reusit sa-i pacalim sa o dea(il cunosteam pe agent si seful meu il cunostea pe proprietarul showroom-ului). A durat cca 1 saptamana de cand a platit-o pana a luat-o ca cica era luata in leasing si a durat pana au inchis aia leasingul. Masina avea 8km la bord. Versiunea nu stiu cum se cheama cred ca e urmatoarea dupa cea mai ieftina. Oricum e benzinara de 1.4.

This post has been edited by ady77: 18 Jul 2007, 15:09

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
han_1.6 mpi
post 18 Jul 2007, 15:08
Post #194

Membru autentic

sa o stapaniti sanatosi smile.gif

--------------------
+
ady77
post 18 Jul 2007, 15:11
Post #195

راحتزیل یو

Sa o stapaneasca el biggrin.gif ca eu tot cu loganul ma plimb deocamdata, dar daca pana acum eram convins ca urmatoarea masina va fi tot logan, dupa ce am vazut si am mers cu kia nu mai sunt asa convins

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
han_1.6 mpi
post 18 Jul 2007, 15:22
Post #196

Membru autentic

he he, depinde si de portofel. mie imi curg balele dupa land rover defender smile.gif dar nu stiu cand imi voi cumpara.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 18 Jul 2007, 15:24

--------------------
+
prody
post 18 Jul 2007, 17:36
Post #197

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eu sunt mai modest, visez la un Megane Sedan dci, negru, evident wub.gif

Pana la urma nu mi-a raspuns nimeni la intrebare : s-a scos Ac-ul din dotarea Base?

This post has been edited by prody: 18 Jul 2007, 17:37

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
cristi.r
post 18 Jul 2007, 18:00
Post #198

QUOTE(ssilviu @ 18 Jul 2007, 11:44)
E clar ca pentru unii strugurii sunt ai dracu de acri!

Luati-o asa: Daca masina ar fi catastrofa dpdv al fiabilitatii cum va putea kia sa se descurce financiar in acesti 7 ani daca va trebui sa inlocuiasca jumatate din masina pe garantie?
*

Ce visator esti ... si nu-ntelegi ca treaba cu garantia este doar o gaselnita de marketing ... sa-ti dau exemplul cu firma aia americana care a "uitat" sa puna centura de descarcare a sarcinilor electrostatice in jurul rezervorului la nu stiu cate masini ?

N-am spus ca masina nu e buna sau frumoasa sau ... etc ..., insa nu mai dati garantie de 7 ani, manca-v-as, n-am nevoie si mai lasati si preturile mai jos atat la autoturisme cat si la service !!!

Si pana la urma, care-i problema ? Da, strugurii sunt ai dracu de acri, pentru ca strugurii astia sunt platiti din buzunarul meu.

ssilviu, stii care-i problema la noi ? Avem garantie de 7 ani, uitati ce masina bestiala va vindem (si ceed este intr-adevar o oferta de luat in seama), insa nici un reprezentant de vanzari din showroom n-a stiut sa-mi spuna cat ma costa reviziile pana la 100.000 km. Pentru ca la noi nu se stie ce-ti rezerva ziua de maine si e mult mai usor sa vinzi masini care, de fapt, se cam vand singure decat sa duci ceva munca de lamurire cu clientul in privinta costurilor after-sale. Daca-mi luam Rolls-Royce/Bentley/Maybach probabil ca nu ma interesa aspectul ...

Pe de alta parte, intr-o astfel de piata cu o concurenta acerba, un producator ar cam trebui sa ma surprinda, sa ma "loveasca" atunci cand scoate un model nou ... iar in privinta asta e de inteles atitudinea ...

This post has been edited by cristi.r: 18 Jul 2007, 18:07

--------------------
megane diesel 2006
+
Turkish
post 18 Jul 2007, 18:56
Post #199

Membru autentic

Garantia este un criteriu extrem de important mai ales daca nu faci multi km si intentionezi sa tii masina inspre 5 ani.

Pentru mine cel putin este. Insa vorbim aici despre experienta personala.
Prefer sa platesc preturile reviziilor la producator si sa stiu ca vreme de trei ani daca e sa apara ceva se ocupa el.

Nu am incredere in promisiunea de fiabilitate a masinilor moderne indiferent de topuri, clasamente, opiniile altora sau prestigiul marcii.

Asa ca prefer garantia.

Imi ofera o siguranta de care am nevoie.

Sa inteleg ca ai prefera un kia care sa coste 9000k full si sa aiba garantie o luna?? (presupunand ca ar fi posibil...)

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
cristi.r
post 18 Jul 2007, 19:14
Post #200

Ei, buna dimineata ! de doua saptamani, chiar !
De ce treci de la o extrema la alta ?

--------------------
megane diesel 2006
+
Amedeus
post 18 Jul 2007, 20:19
Post #201

Membru cu Logan

18 luni si sa coste 10.000. Ar fii perfect.

--------------------
+
Thor1983
post 18 Jul 2007, 21:23
Post #202

Membru autentic

From: In front of the computer

Varianta de baza LX (9857E) nu are A/C si alte cateva dotari (oglinzi electrice si inca ceva). LX Best e un pachet special, cu discount, la pretul de 9961E. Are A/C, geamuri electrice in plus, dar nu i se pot adauga alte optiuni.

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
Amedeus
post 18 Jul 2007, 21:42
Post #203

Membru cu Logan

Preturile alea sunt fara TVA.

--------------------
+
padual
post 21 Jul 2007, 14:04
Post #204

Membru autentic

Eu am scris asta: <<am si eu o intrebare...cine nu e interesat de garantia de 7 ani se simte obligat sa mearga 7 ani la revizii la Kia? Cui nu-i place, sa mearga la service Dacia sa isi schimbe uleiurile...care e problema??? E valabil pentru orice posesor de masina.>>

Nu stiu ce a inteles Cristi R dar ideea era ca nu esti obligat sa tii masina in garantie! Cam asta am vrut sa spun. Adica producatorul (la orice masina) iti da garantie daca faci reviziile la service autorizat, la pretul cerut de el. Daca nu iti convine, nu tii masina in garantie. E foarte simplu nu? Faci prima revizie(la Matiz e gratuita) si ai garantie 6 luni (pana la urmatoarea revizie, vb in cazul meu), si apoi daca nu iti convine sanatate? E atat de greu? Nu prea inteleg, dar chiar cred ca pentru unii strugurii sunt acri, si ei viseaza ca doar Renault poate sa scoata ceva cu raport calitate/pret decent.

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp 2006 E | 1999 - CT-89-PAD|TX-6273-TX
Doamne ajuta!
+
cristi.r
post 21 Jul 2007, 17:01
Post #205

Ei mai schimba si tu placa asta cu "strugurii acri". Am dat o data explicatia la "strugurii acri" ... si nu mai citi pe diagonala cand dai un raspuns, ok ?

Btw; chestia asta ai citit-o ? Ia uite-aici:
"Pe de alta parte, intr-o astfel de piata cu o concurenta acerba, un producator ar cam trebui sa ma surprinda, sa ma "loveasca" atunci cand scoate un model nou ... iar in privinta asta e de inteles atitudinea ... "
Guess what, am scris-o tot eu si tot in postul ala ...

Iar cu renuntatul la garantie ... hmmm ... decat sa renunt la o garantie de 7 ani la kia, mai bine ma tin de o garantie de 2 ani la o alta masina, care are o retea de piese de schimb si service muuult mai dezvoltata ... fie ea si Renault.

Si, in alta ordine de idei, cum, mai, sa renunt la garantie la o masina noua ????? Tu asa ai face ? Doamneeee ...

OFF: Mai era unul pe aici care critica Renault in comparatie cu noul Accent, care are 1,5CRDi/110CP/235Nm. Ete ca si Renault a scos 1,5 dCi/105CP/240Nm. Eu cred ca sunt bune masinile coreene, insa, totusi, sa nu le ridicam in slavi, sigurul lor atu fiind pretul, si, eventual alte gaselnite d-astea de gen garantie. A nu se intelege ca sunt vreun fan Renault.

This post has been edited by cristi.r: 21 Jul 2007, 17:06

--------------------
megane diesel 2006
+
St
post 22 Jul 2007, 10:32
Post #206

Membru

Cristi ai un exemplu concret(cu factura) la o revizie pentru Cee'd de tot o dai in sus si in jos cu pretul reviziilor?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
LemonDemon
post 22 Jul 2007, 12:48
Post #207

Membru autentic

Cei cu exemplul Renault sunt chiar amuzanti , toata lumea stie (mai putin ei ), ca practica masini ieftine cu service si revizii foarte scumpe.
Cat despre exemplul de mai sus , da masina respectiva este un Ford iar piesele costa ca atare.Este valabil pentru orice masina , chiar si la Logan s-au scumpit destul de mult piesele si service-ul.
Pentru cei care nu vor masina cu garantie mare le urez SH fericit si daca e luat de la vehicule de ocazie o sa aiba si o garantie de 12 luni.

Kia Cee'd este un produs nou ce a vrea sa consolideze pozitia de masina fiabila dar si aspectuasa a coreenilor.

In alta ordine de ideei , eu stiu ca atunci cand se analizeaza o masina se face din puntul de vedere al solutiilor tehnice si al designului , fiabilitatii , etc , iar faptul ca producatorul apare si cu 7 ani garantie nu poate fi vazut decat ca un mare plus.
Cei care sunt asa de frustati ca nu mai vad nimic in afara de "efortul de o viata" - masina Logan si castefonul Panasoanic , le urez un Breakfest fericit.

--------------------
None None N/A
+
padual
post 23 Jul 2007, 00:19
Post #208

Membru autentic

LemonDemon...ai scris intentionat 'PanasoAnic"? Ca eu am avut niste papuci de plaja "Make" si un amic a avut si el adidasi "Roibak". Am auzit si de casetofoane "Suny", dar totusi Logan e Logan, si astea sunt altceva.

Cristi R, ai dreptate cand spui de reteaua de piese de schimb si service. Kia nu prea sta bine la asa ceva. Poate doar in Bucuresti sa poti sta cu adevarat linistit din punctul acesta de vedere. Ideea pe care o surprind eu cand vine vorba de Kia Cee'd este ca daca pana acum(ceva ani in urma) masinile coreene atrageau prin doar pret mic (de dumping), de ceva timp lucrurile s-au mai schimbat. Am vazut o emisiune Topgear, ultima din 2004(26.12.) si nu va puteti imagina cum tratau ei masini care la noi sunt absolut in toate orasele. In loc de Accent ei glumeau si spuneau Accident, si multe multe altele. In prezent oferta Kia este de luat in seama. In opinia mea pana sa ii cumpere Hyundai nu prea insemnau mare lucru, dar acum parca au masini chiar dragute. Mie imi place si Rio spre exemplu. Renault are un nume mare in Europa, in timp ce Kia mai are de tras. Comparatiile intre masinile pe care le produc cred insa ca nu trebuie evitate.

Inca ceva, s-ar putea ca pentru unii coreean sa sune foarte aproape de japonez, sau chiar sinonim (nu uitati ca suntem tara manelelor si a superficialitatii!!!)si acum cand masinile coreene sunt mai aproape si calitativ de suratele lor din estul indepartat diferentele sa fie trecute mai usor cu vederea.

--------------------
Doamne ajuta!
+
cristi.r
post 23 Jul 2007, 16:04
Post #209

QUOTE(LemonDemon @ 22 Jul 2007, 12:48)
Pentru cei care nu vor masina cu garantie mare le urez SH fericit si daca e luat de la vehicule de ocazie o sa aiba si o garantie de 12 luni.
*

Mersi frumos ! Macar in alea 6 sau 12 luni eu voi merge cu masina zi de zi si multi km si, daca se-ntampla ceva stau pe capul lor sa-mi rezolve problemele. A nu se-ntelege ca o sa-mi iau vreo masina cu milioane de km la bord.

QUOTE(LemonDemon @ 22 Jul 2007, 12:48)
In alta ordine de ideei , eu stiu ca atunci cand se analizeaza o masina se face din puntul de vedere al solutiilor tehnice si al designului , fiabilitatii , etc , iar faptul ca producatorul apare si cu 7 ani garantie nu poate fi vazut decat ca un mare plus.
*

Serios ? Si daca ei mai au si niste statisticieni foarte buni si specialisti in marketing pe langa aia tehnici (ingineri) si designeri ? Eu cred ca in aia 7 ani de garantie, producatorul castiga muuult mai mult din cheltuielile after-sale (revizii si altele care conditioneaza respectiva garantie) decat cheltuielile pe care le-ar avea cu piesele supuse garantiei. Deci nici nu e nevoie sa pice acele piese. Chiar e de preferat sa fie cat de cat "bune" piesele respective. Gandeste-te cate revizii faci in 150-200k km (am dat si eu din burta km astia, in 7 ani) si gandeste-te ca un pivot poate sa pice numai de ... 3-4-5 ori in kilometrii aia ... tu ce zici ?

@St, nu am preturi la Kia, insa am la Accent si nu sunt cu nimic mai prejos decat la alte marci consacrate europene.

--------------------
megane diesel 2006
+
colombina29
post 23 Jul 2007, 16:37
Post #210

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Garantia se refera la motor+cutie de viteze. Atentie! Fara consumabile, in care este inclus si kit-ul ambreiaj! Nu prea cred ca poate sa cada un motor in 150.000 de km in ziuade azi, si daca va cadea dupa 6 ani si jumatate, sigur iti vor gasi ei o chichita pe care sa ti-o impute! Asta daca va mai exista firma peste 7 ani icon_mrgreen.gif

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
24 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 18:25
Dacia