Atentie la Unghiul Mort!, oglinzile retrovizoare stoc nu sunt eficiente
![]() ![]() ![]() |
Atentie la Unghiul Mort!, oglinzile retrovizoare stoc nu sunt eficiente
luck33ro |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
**
|
|||
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Nu pricep unde vrei sa ajungi ,in titlu spui ca oglinzile stoc nu sunt eficiente ,iar in topic spui ca daca ai 3 oglinzi sunt suficiente pana la urma cum sta treaba ??Si ca sa raspund la intrebare ,nu intorc capul pentru a ma uita in unghiul mort si NU de putine ori am patit sa ma trezesc cu o masina langa mine pe care nu o vazusem in oglinzi si ma speriam ca nu stiam de unde a aparut
![]() Bafta !! |
--------------------
Renault
Laguna II
1.8 Dynamique
- BC 05 JMU
|
|
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
De 2 ani, de cand sunt in Bucuresti, am cam inceput sa intorc capul pentru a ma asigura si astfel.
Fac asta pe bulevardele cu mai mult de 2 benzi. Nu o fac tot timpul, dar de cele mai multe ori ajuta ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
cand merg cu loganu de serv. de multe ori mi se intampla sa ma trezesc cu masini langa mine.cu laguna niciodata.acum sa nu sara posesorii de logan pe mine dar mie nu imi plac oglinzile alea.oricum,sunt foarte atent la ce se "petrece" in jurul meu
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu intorc capul destul de des. Primele oglinzi de logan sunt praf si pulbere... si chiar vreau sa imi pun de mcv in speranta ca voi vedea ceva mai mult. Niste prieteni faceau misto de mine ca de ce ma intorc sa ma uit... eh..
This post has been edited by rtBK: 31 Oct 2009, 16:41 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate daca ati da oglinzile mai spre exterior, fara a vedea linia masinii v-ar scadea acest unghi, eu asa procedez..
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
asa fac deobicei, dar la logan nu-i deajuns si la clio fiind 2 pe aceasi masina... nu stau de fiecare data sa le reglez.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Coro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 18 May 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
2008 EXTREME Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Mie imi foloseste sa vad linia masinii cand ies sau intru cu spatele in parcarea de la bloc unde e foarte inghesuit....Normal ca nu e mare scofala sa reglezi oglinda de fiecare data dar...
Atat cat pot, evit sa merg cu masina intr-o pozitie din zona unghiului mort....sigur ca in aglomeratie e mai greu de facut asta dar pe de alta parte se circula si cu viteza mai mica si e mai usor de evitat...Mi s-a intamplat din cauza asta de cateva ori sa vina cate unu' buluc peste mine si m-am invatat minte. This post has been edited by Dan73: 31 Oct 2009, 19:35 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(Irish @ 31 Oct 2009, 16:20) Nu pricep unde vrei sa ajungi ,in titlu spui ca oglinzile stoc nu sunt eficiente ,iar in topic spui ca daca ai 3 oglinzi sunt suficiente pana la urma cum sta treaba ??Si ca sa raspund la intrebare ,nu intorc capul pentru a ma uita in unghiul mort si NU de putine ori am patit sa ma trezesc cu o masina langa mine pe care nu o vazusem in oglinzi si ma speriam ca nu stiam de unde a aparut ![]() Bafta !! In titlu atrag atentia asupra slabei asigurari a multor soferi tineri si nu numai. Tocmai ca nu e suficienta asigurare in cele 3 oglinzi ale masinii, m-am certat cu fi-miu pe tema asta. Intotdeauna se intoarce putin capul (se arunca o privire scurta peste umar) inainte de a schimba directia de mers. Se pare ca multi din tinerii soferi nu au aflat de unghiul mort si din ce spuneti voi realizez ca vina o poarta instructorii auto. In tarile cu apa calda daca examinatorul nu observa gestul evident de a intoarce capul in unghiul mort examenul este picat din start ![]() |
--------------------
**
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 31 Oct 2009, 17:11) Cati dintre noi se asigura prin intoarcerea capului ptr. asigurarea in "unghiul mort"?. Eu unul de cand am luat permisul nu am folosit aceasta metoda niciodata...si nici nu cred ca ar trebui recomandata aceasta metoda, reglati oglinzile mai pe bine. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Eu nu cred ca trebuie sunat cu surle si trambite sa ne uitam in unghiul mort. Cine simte nevoia se uita, cine nu, nu. Eu intorc capul, dar f putin, doar ca sa vad cu coada ochiului daca e ceva in punctul mort. La jungla din traficul din Bucuresti cam e nevoie sa ma uit, insa tot in jungla asta cei mai multi soferi circula fara sa respecte prea multe reguli, asa ca nu cred ca ii poti educa pe cei care nu verifica unghiul mort.
Repet, cine nu se uita, nu se uita si atat, poate or sa invete dupa ce isi bubuie masina, poate ca nu, nu poti purta grija tuturor. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Oricat de bine ar fi reglate..nu acopera unghilul mort..deaia se numeste si unghi mort.
mi s-a intamplat de 3 ori sa schimb banda si langa mine sa fie o masina pe care nu o vazusem in oglinda...au reusit sa ma evite de fiecare data. M-am invatat minte si acum intorc capul...nu cred ca e asa mare greutate... |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
uneori ma uit uneori nu.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
rtBK |
![]()
|
qiusapte are senzor pentru unghiul mort
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Io_mi_s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 25 August 06 From: Galati ![]() |
Daca amintesc aici de utilitare etc, sunt off-topic
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006/Confort Privilege
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
cine nu se uita se va uita sigur dupa ce o va pati odata ... si prin patit inteleg sa se trezeasca cu unul in punctul mort exact cand se asteapta mai putin; nu ma refer sa faca "bufulica"
![]() eu am oglinzile reglate mai spre exterior si e ceva mai bine iar pt. a urmari linia masinii la parcari etc. prefer sa ma misc eu putin in masina mi-a intrat in reflex intorsul scurt al capului asa cum mi-a intrat in reflex semnalizarea: semnalizez cand misc masina prin parcarea blocului, la iarba verde, pe coclauri etc. ![]() |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Ar mai fi solutia unei oglinzi mari principale panoramate, ptr. cine e mai lenes au are torticolis
![]() Care are Q7 ala e prea smecher sa intre pe formurile astea, asa ca sa nu-i credeti ![]() |
--------------------
**
|
|
rtBK |
![]()
|
Oglinda panoramata te face sa nu te mai uiti deloc in oglinzile laterale si nu poti sa aproximezi cat de aproape sunt cei din trafic de tine. Majoritatea cu astfel de oglinzi taie fata ( si dupa semnele de pe masini nu sunt la primele antecedente ). Tata a vrut sa puna o oglinda din asta si i-am zis "in nici un caz si nu e discutabil"
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
QUOTE In tarile cu apa calda daca examinatorul nu observa gestul evident de a intoarce capul in unghiul mort examenul este picat din start sleep.gif Mie-mi spui?... ![]() ![]() Aici e si foarte necesara privirea peste umar, nu numai in raport cu masinile, cat mai ales cu biciclistii, care sunt muult mai multi decat in Romania... Cat despre cei care se dau cocosi ca ei nu au nevoie de privire peste umar, va urez, baieti, sa va fereasca sfantul sa nu aflati "the hard way" cat e de necesara... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
luck33ro |
![]()
|
Problema e f. grava si la noi fiindca s-a umplut de motociclisti si scuteristi care sunt si asa destul de bezmetici. Imi pare rau sa constat ca pustiul meu avea dreptate, majoritatea crede ca unghiul mort e un fel de "poveste de adormit incepatorii"
![]() Din pacate fiecare afla mai devreme sau mai tarziu ca situatia e reala, dar o afla la modul hard way ! ![]() O analiza mai tehnica a fenomenului am gasit aici! Aviz Schumacherilor de Romanika ![]() 1 Nov 2009, 20:02: QUOTE(Tossi @ 31 Oct 2009, 19:25) Eu unul de cand am luat permisul nu am folosit aceasta metoda niciodata...si nici nu cred ca ar trebui recomandata aceasta metoda, reglati oglinzile mai pe bine. De cate zile ai permis ? ![]() This post has been edited by luck33ro: 1 Nov 2009, 20:02 |
--------------------
**
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
La orice masina exista unghi mort. Ca e mai mare sau mai mic functie de modelul oglinzii, asta este o alta poveste.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
cand e liber tin evidenta masinilor care vin din spate si care trec pe langa mine si reusesc sa nu folosesc intorsul capului, dar si asa, semnalizarile sunt din timp si trecerea de pe o banda pe alta cat mai lina. in oras, obisnuiesc sa fac asta cand e aglomerat.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Pe de alta parte, eu mai am o practica: daca pe banda din stanga mea circula cineva, atunci incerc sa merg fie in drept cu el, fie usor inaintea lui, fie complet in spatele lui, pentru a ma vedea in oglinda...
Si, ii consider nesimtiti pe cei care stau in unghiul mort... de multe ori mi se intampla sa vreau sa intru pe banda din dreapta, sa ma uit in oglinda, sa vad ca nu e nimeni, si, cand introc capul, sa vad ca e cate un dobitoc... Sincer, daca vreodata voi acrosa pe careva pe care nu il vad in oglinda, eu voi sari la bataie, caci el este dublu nesimtit: 1. circula in unghiul mort; 2. desi a vazut ca semnalizez dreapta, nu mi-a facut loc, ci s-a infipt in mine... Scena e si mai naspa cand trebuie sa schimb 6 benzi... daca as astepta sa le iau pe fiecare in parte 50*6 = 300 M ... intorsul capului prinde cel mai bine:) Referitor la unghiul mort, sa nu uitam si de prevederea aceea din legislatie, conf. careia, daca eu semnalizez dreapta, sa intru pe o banda libera, iar altcineva semnalizeaza stanga sa intre pe aceeasi banda, eu am prioritate... asta e valabil cand masinile sunt relativ una in dreptul celeilalte, adica inclusiv cand loser-ul ajunge sa fie in unghiul mort... Ceea ce nu inteleg eu (m-am intrebat asta de multi ani): de ce nu exista lege care sa oblige dotarea tuturor masinilor cu oglinzi cu 2 unghiuri, cum sunt oglinzile noi de la Renault? |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
cum adica 2 unghiuri?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
QUOTE(supremeon @ 1 Nov 2009, 23:33) Si, ii consider nesimtiti pe cei care stau in unghiul mort... de multe ori mi se intampla sa vreau sa intru pe banda din dreapta, sa ma uit in oglinda, sa vad ca nu e nimeni, si, cand introc capul, sa vad ca e cate un dobitoc... Sincer, daca vreodata voi acrosa pe careva pe care nu il vad in oglinda, eu voi sari la bataie, caci el este dublu nesimtit: 1. circula in unghiul mort; 2. desi a vazut ca semnalizez dreapta, nu mi-a facut loc, ci s-a infipt in mine... ![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Coro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 18 May 07 From: Bucuresti ![]() |
@supremeon
daca te referi la partea cu "asferica pe partea soferului" nu stiu cate e de noua, ca si pe safrane am din alea. esti dintre acei care semnalizeaza si trag si de volan? tu esti cel obligat sa se asigure, nu cel din unghiul tau mort § 6. Reguli referitoare la manevre Art.54. - (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. (2) Semnalizarea schimbării direcției de mers trebuie să fie menținută pe întreaga durată a manevrei. |
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
2008 EXTREME Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(supremeon @ 2 Nov 2009, 00:33) . Sincer, daca vreodata voi acrosa pe careva pe care nu il vad in oglinda, eu voi sari la bataie, caci el este dublu nesimtit: 1. circula in unghiul mort; 2. desi a vazut ca semnalizez dreapta, nu mi-a facut loc, ci s-a infipt in mine... si zi... cata spaga ai dat pentru carnet ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
lawrentiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 1 November 09 ![]() |
oglinzi reglate cat mai in exterior si rezolvati problema simplu
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 Dci/120 CP
2004
- B-88-LNL
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(supremeon @ 2 Nov 2009, 00:33) Sincer, daca vreodata voi acrosa pe careva pe care nu il vad in oglinda, eu voi sari la bataie, caci el este dublu nesimtit: 1. circula in unghiul mort; 2. desi a vazut ca semnalizez dreapta, nu mi-a facut loc, ci s-a infipt in mine... acum inteleg de ce mi se taie fata din 5 in 5 minute. Bravo, ROMANULE! This post has been edited by rtBK: 2 Nov 2009, 00:13 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 00:40 |