Probleme directie - trage intr-o parte, vibratii, pocnete suspecte
![]() ![]() ![]() |
Probleme directie - trage intr-o parte, vibratii, pocnete suspecte
theodor2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|||
theodor2004 |
![]()
|
Am fost la vulcanizare. Au reechilibrat rotile, si le-am schimbat intre ele (dreapta cu stanga).
Acum merge muuult mai drept decat inainte. Parca trage usor dreapta, dar e greu de spus daca e din cauza inclinatiei drumului, sau asa face ea. Dupa ce merg mai mult cu ea pe drum fara inclinatie laterala, ma edific daca/cum trage. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
A9theR |
![]()
|
A9theR Group: Members Posts: 66 Joined: 11 March 10 From: iasi ![]() |
am patit si eu asa ceva , acum 2-3saptamani, cand am descaltat masina de iarna pentru vara ce va urma.am cumparat 2 cauciucuri 100%noi pentru fata(ieftineala nu dau detalii).
anvelope noi , echilibrate => masina trage dreapta hmm verificare directie etc..totul e ok hmm schimb rotile dreapta cu stanga => masina trage stanga hmm dupa multa bataie de cap, timp si bani cheltuiti ajung la un mecanic batran care imi zice ca el isi cumpara cauciucuri doar cu cantarul dupa el..fiindca pot diferi in greutate. DECI atentie la greutatea anvelopelor sa fie aceeasi ! Ca rezultat a toate cele intamplate mi-am cumparat cauciucuri noi pe care nu le pot folisi decat pe spate si pe fata merg cu cele vechi ![]() This post has been edited by A9theR: 19 Apr 2011, 16:51 |
--------------------
Renault
Kadjar
2016 Drumuri bune, rezervoare pline!
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Michelin Energy 4 bucati, noi, a usturat la buzunar, dar merita, masina merge perfect drept de la 0 la 170km/h
![]() This post has been edited by D-Ice: 19 Apr 2011, 17:10 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Mi se pare putin fortat termenul "minim 5 ani". Pentru siguranta eu as spune "maxim 5 ani". Mai ales in cazul cand le mai si dai jos de pe jante iarna.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
theodor2004 |
![]()
|
A9theR: totusi, cred ca tu ai o janta cam stramba. E posibil ca anvelopele sa nu aiba nici o problema. Eu le-am cantarit pe ale mele, si sunt egale ca greutate.
Cred ca e stramba janta de pe partea catre care bate masina. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
D-Ice |
![]()
|
@andurs. OK, minim 4 ani si 364 de zile, maxim 5 ani si o zi.
![]() Odata cu anvelopele de iarna iau si jante, ca sa nu stric talonul cu D/R anvelope in fiecare sezon. Michelin se lauda ca anvelopele lor tin mai mult decat cele ale concurentei, si cum cele obisnuite tin cam 5 ani... This post has been edited by D-Ice: 20 Apr 2011, 15:49 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cele obisnuite tin maxim 4 ani, cat tin restul nu iti va spune nimeni si nu iti va garanta nimeni
|
--------------------
.
.
.
|
|
D-Ice |
![]()
|
Conform recomandarilor Michelin, anvelopele pot fi folosite intre 5 ani de la primul montaj, pana la 10 ani de la data fabricatiei, cu conditia verificarii anuale dupa perioada de 5 ani. Descarca si citeste ghidul de aici
Deci o sa le folosesc MINIM 5 ani. ![]() This post has been edited by D-Ice: 20 Apr 2011, 19:54 |
--------------------
.
.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Si eu am tinut o pereche de anvelope GT2 timp de 5 ani, ba am mai mers si iarna cu ele. Se invechise materialul, pierdeau putin aer pe la supape, dar m-au tinut. Asa ca eu cred ca Michelin Saving Energy te pot tine mai mult.
![]() In acesti 6 ani am facut peste 60 000 km cu ele. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Sunt curios sa vad cum arata o anvelopa dupa 5 ani.
Fiecare face ce crede, eu am vazut anvelope care aratau rau si dupa 3 ani |
--------------------
.
.
.
|
|
andreym24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 2 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am tinut GT 2 cu care a venit masina 4 ani si jumatate. Cand le-am schimbat aveau crapaturi fine de la imbatranirea materialului. Puteam sa le mai tin un an dar ma deranja faptul ca incepusera sa faca zgomot ciudat chiar si la 70km/h.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1,4 16V Symbol 1.4 16V 98 Caluzti - Aprilie 2006
Matiz SE Power - Mai 2002 |
|
theodor2004 |
![]()
|
@Relu11: anvelopa de rezerva are 8 ani, si am mers cu ea vreo 2 ani. Ma faci sa o scot si sa ii fac poza
![]() Erau crapaturi fine pe partea laterala, pt ca imbatranisera, dar carnea era inca OK. Cand le-am schimbat valvele, nici nu mai pierdeau aer. Aaa... si era sa uit: chiar si asa erau mai putin zgomotoase decat Sava Perfecta. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Relu11 |
![]()
|
theodor2004 te cred, dar eu unul nu as merge mai mult de 4 ani cu o anvelopa, nu risc, merg tare si nu vreau sa ma joc la viteza mare sa faca bum. Oricum la mine anvelopele care au venit odata cu masina mai au carne cam de un 10k - 15k maxim si fac 4 ani. Arata destul de rau pentru varsta lor, exceptand uzura au si crapaturi fine (cele de care aminteai)
|
--------------------
.
.
.
|
|
andurs |
![]()
|
QUOTE(Relu11 @ 21 Apr 2011, 09:48) Sunt curios sa vad cum arata o anvelopa dupa 5 ani. Fiecare face ce crede, eu am vazut anvelope care aratau rau si dupa 3 ani Eu am schimbat GT2-urile dupa 3 ani jumate si nu aratau prea bine (aveau niste crapaturi marisoare pe lateral). Bine, erau si rulate vreo 50k km, ajunsesera la 2mm profilul si aderenta foarte slaba. Oricum, ca sa tii o anvelopa 5-6 ani trebuie sa mergi foarte putin cu masina si atunci presupun ca se pastreaza mai bine. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
al1n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 416 Joined: 1 August 08 From: Iasi ![]() |
mai conteaza si stilul de mers foarte mult...
|
--------------------
Dacia/Renault
Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v
'99/2010
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Dupa ce am trecut la anvelopele de vara, imi trage si mie usor dreapta, lucru care nu se intampla cu cele de iarna, deci este clar de la anvelope, incerc sa ignor situatia.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
D-Ice |
![]()
|
Inverseaza-le dreapta cu stanga, datorita declivitatii drumului s-ar putea sa se anuleze deriva, si sa mearga drept.
@andurs. 45.000km pentru mine inseamna 5-6 ani. Nu e mult dar nici putin. Si eu conduc sportiv, ajung la viteze mari, dar nu omor anvelopele. ![]() This post has been edited by D-Ice: 21 Apr 2011, 22:11 |
--------------------
.
.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
eu dimpotriva conduc batraneste, sa economisesc combustibil. Nu trec de 120 km/h, merg cu viteza legala si nu am bagat masina pe coclauri si hartoape. E si aceasta o explicatie ca m-au tinut 5 ani.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
andurs |
![]()
|
Eu nu conduc foarte sportiv, adica nu accelerez si franez brusc, in schimb merg destul de tare si constant la drum lung si curbele imi omoara cauciucurile cel mai tare. La mine toate 4 au avut aceeasi uzura, indiferent de fata sau spate si n-au fost inversate niciodata.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Incercati totusi sa ramaneti la subiect. Despre jante si anvelope (si invers) exista alte topicuri (sau topice
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Intrebare !
Pentru 2 roti de iarna puse pe puntea spate e vreo problema daca una are ET 36 si una ET 40 ? Din ce m-am documentat nu cred sa fie vreo problema avand in vedere ca jantele au acelasi J numa ca aceasta cu ET 40 iese inspre afara/aripi cu 4mm mai mult decat cealalta ... ce ziceti ? |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
theodor2004 |
![]()
|
parerea mea e ca masina va trage spre parte cu janta iesita in afara ( aduca ET 40)
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Heh , cred ca nu mai e nevoie de raspuns ca are ET 36 si noua janta si nu 40
![]() Totusi ma gandeam asa daca se putea corecta diferetna de 4 mm la janta ET 36 printr-o saiba pusa intre disc si janta .. dar nu merita RISCUL. CHEERS. |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
theodor2004 |
![]()
|
eu nu m-as juca la directie, frane si roti.
La alele poti sa faci improvizatii, dar aici nu. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
A9theR |
![]()
|
A9theR Group: Members Posts: 66 Joined: 11 March 10 From: iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Kadjar
2016 Drumuri bune, rezervoare pline!
|
|
helldriver11 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 28 September 07 ![]() |
Masina din semnatura, 3 ani si 8 luni vechime, 23.000 km. rulati, anvelopele din fabrica GoodYear GT2.
Nu am schimbat nimic la directie, acum 8 luni am strambat intr-o groapa janta dreapta-fata, am roluit-o la atelier si acum e pe post de rezerva; pe cale de conswecinta, rezerva e mai putin uzata decat stanga-fata. De vreo 4-5 luni a inceput sa traga usor stanga. La inceput a fost discret, acum e din ce in ce mai accentuat. Bun, am verificat presiunea, tot trage. Masina mai are 4 luni de garantie, verificarea geometriei e cuprinsa in garantie? |
--------------------
renault
fost symbol 2007, actual Megane
1,4 TCE edc
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Nu e normal sa traga stanga: din moment ce ai anvelopa mai putin uzata pe dreapta, aceasta are aderenta mai mare, deci masina ar trebui sa traga dreapta. Daca mai adaugam si inclinatia normala a drumurilor catre dreapta, tot spre dreapta ar trebui sa traga masina
Eu cred ca ai mai luat o groapa, cu roata stanga, si de aceea acum trage dreapta. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
dani_hak3ru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 31 July 09 From: Arad ![]() |
Salutare!!! Am si eu o problema referitor la volan.Recent am schimbat ambii capeti de bara si i-am facut geometria ,masina merge drept(adica nu trage stanga sau dreapta)dar volanul are o inclinatie usor stanga.
Ce as putea sa ii fac ? Ce trebuie destrans ca sa reglez volanul perfect pe orizontala? Mersi mult This post has been edited by dani_hak3ru: 24 Aug 2011, 10:39 |
--------------------
renault symbol
renault symbol
2008
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Volanul trebuia sa fie reglat cand s-a facut unghiul, din reglajul capetelor de bara. In principiu, daca faci geometria la un service serios, ti se face si proba cu masina (ca sa vezi, trage in vreo parte volanul, sta drept), si daca nu e ok o mai regleaza pana le iese
![]() Oricum nu e ceva grav daca iti sta volanul putin intr-o parte, si mie cand pun anvelopele de iarna tot asa imi face, si tot fara sa traga directia. Daca nu e dereglat cu mult, eu zic sa-l lasi asa, sau poti sa incerci sa te duci din nou unde ai facut geometria, poate daca le arati bonul o sa ti-l regleze (desi slabe sanse) |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 06:03 |