Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme directie - trage intr-o parte, vibratii, pocnete suspecte

claudelu_nebunelu
post 23 Nov 2007, 21:30
Post #31

Rau in Traficc

Group: Members
From: tg-jiu

aceeasi problema de cand am luat masina.mers peste 130 tremura volanul de ziceai mama.am schimbat jantele originale cu unele K&N si ale naiba de nu se deregleaza f repede de la gropi cred.sau de la cauciucuri?ca le-am tot reeeechilibrat si degeaba.sa ma duc la ei sa rezolv pe garantie?desi ma indoiesc.

--------------------
renault symbol 2007 - GJ-29-Ban
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xman_ghio
post 27 Nov 2007, 16:54
Post #32

Membru incepator

Maine merg si eu la revizia de 10.000 si o sa-i rog sa imi verifice directia si/sau echilibratul rotilor... Sper sa fie ceva simplu ca nu am chef de "cheltuieli neprevazute"...

--------------------
Renault Symbol 2007 Symbol 1.5 dci 80CP Symbol 2007 - Symbol 2007
+
Duyu
post 27 Nov 2007, 17:27
Post #33

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Ce "cheltuieli neprevazute"? Masina este in garantie, deci orice defectiune va fi remediata pe garantie! tongue.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
xman_ghio
post 27 Nov 2007, 22:14
Post #34

Membru incepator

Ma refeream ca poate vin cu "idei geniale" de genul: echilibratul nu e pe garantie, ce ar fi daca ti-am schimba cauciucurile, etc. Ideea e ca de la 3000km a inceput sa faca asa, poate chiar mai repede, dar de bucurie nu mi-am dat seama :-)

--------------------
Renault Symbol 2007 Symbol 1.5 dci 80CP Symbol 2007 - Symbol 2007
+
rados
post 17 Jan 2008, 21:57
Post #35

Membru incepator

acum vreo doua luni am schimbat cauciucurile de pe fata (fiind fff uzate si de vara) cu unele mixte ,(second hand dar destul de bune,rizuri aratoase ca sa zic asa) mi le-au echilibrat si mi le-au pus pe masina,toate bune pana aici masina mergea brici,dupa aceea a dat zapada si am mers vreo 2 luni ...pana acum o saptamana cand pe asfalt curat am observat ca masina a inceput sa traga dreapta destul de tare si parca sesizez si un usor tremur al volanului pe la 40-50 la ora ce sa fie?(se poate sa se fi strambat cumva si vreo geanta ca-mi aduc aminte ca am luat o groapa destul de serioasa acum vreo luna?sau e treaba de geometrie a rotilor?)

--------------------
renault clio 2002,1.5 dci - PH -- DOK
+
Hypo RS
post 17 Jan 2008, 22:06
Post #36

Lentilescu Obezel

From: Bucuresti

Verifica:

1. Daca ai rotile echilibrate ca lumea.
2. Presiunea in pneuri sa fie conform indicatiilor producatorului
3. Eventuale probleme la geometria rotilor.
4. Eventuale probleme la pneuri in sine (gilme sau alte deformari ale cauciucului)

Astea sunt asa ..cele mai uzuale.

Poate sa fie si mai rau (sa speram ca nu)

--------------------
Renault Sport Clio 172 2003 - B -- XUU
Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata
+
rados
post 18 Jan 2008, 07:53
Post #37

Membru incepator

nu vreau sa vorbesc inainte sa verific,dar mai rau adica ce ? doc172?(P.S. de unde pana unde ,daca nu te superi, nick-name-ul asta cu doc? )

--------------------
+
Hypo RS
post 18 Jan 2008, 08:04
Post #38

Lentilescu Obezel

Sa definim mai rau -probleme de natura mecanica la directie (bietele, pivoti, bucsaraie ,etc)

Vad ca ai o problema cu nick-ul meu. Desi mi se pare ciudata cerea ta, totusi te voi lamuri:
doc este abrevierea de la Doctorul,porecla ce o aveam pe timpul studentiei.
172- CP pe care ii are RS ul meu.

Multumit, stimabile?

.... ce ai vrut sa spui in PM ul ala ?

--------------------
+
rados
post 18 Jan 2008, 08:18
Post #39

Membru incepator

a,sa nu intelegi gresit ,nu am nicio problema cu nick-ul tau,am vrut sa stiu daca ai facut medicina vet. atata tot(eu asta am absolvit),oricum mersi ptr lamuriri ,am sa verific azi inca o data echilibrarea rotilor si apoi mai vedem(P.S. esti cam suparacios tongue.gif

--------------------
+
jri22
post 18 Jan 2008, 08:45
Post #40

Membru autentic

as mai introduce o problema ref la cauciucuri:uzura inegala dintre cele doua gume...am constatat pe propria piele chestiunea asta...

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
Hypo RS
post 18 Jan 2008, 20:37
Post #41

Lentilescu Obezel

@rados
Da, ai dreptate, din pacate sunt genul coleric, d-ala de mai intai trage si dupa aia intreaba. Am servit Politehnica, mi-ar fi placut cei drept Medicina, dar...

sporuri,

--------------------
+
PhilipMorris
post 21 Jan 2008, 10:55
Post #42

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Problema intalnita de mine, acum trei ani. Masina tragea dreapta, primul gand - geometria. Am facut-o, nici un rezultat. Am facut o mie si una de teste, nimic. Am mers multa vreme cu ea asa, si am descoperit uzura majora exterioara pe unul din pneuri. Geometrie, unghi etc, schimbat pozitie pneu, nimic. Masina tragea in directia unde era montat pneul buclucas. Ba chiar mai mult, cauciucul continua sa se uzeze, indiferent de pozitia in care era pus, pe aceeasi suprafata. Schimbat pneuri fata, problema remediata. Cele folosite de mine erau GoodYear, mi se pare, dar probabil tot la fel de originale ca si adidasii Rebak din piata. Mai tarziu am mai auzit de cazuri asemanatoare, deci se prea poate.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
rados
post 22 Jan 2008, 21:36
Post #43

Membru incepator

PhilipMorris a avut dreptate ,problema cred ca fost cauzata de calitatea proasta a pneurilor second hand achizitionate de mine sau in cel mai rau caz poate fi janta stramba,inca mai verific (oricum am schimbat rotile intre punti si am constat ca nu mai trage dreapta deloc biggrin.gif ) ramane sa verific daca e cauciucul sau janta asa cum am spus mai sus.... cool.gif bine ca n-a fost chestie de geometrie ...

--------------------
+
IonutToderas
post 31 Mar 2008, 17:25
Post #44

Membru incepator

Am un reno clio 1.4, 8v, din 2002, e in posesia mea din ianuarie, cand l-am cumparat avea 77.000 km la bord, acuma are 85.000. Si a aparut o problema la directie, trage dreapta daca las volanul liber, si nici volanul nu sta drept, trebuie sa-l tin spre stanga cateva grade ca masina ca sa mearga drept.
Problema este de cand am schimbat cauciucurile, aveam de iarna si i-am pus un set de vara, toate noi, aceleasi dimensiuni, dar la vulcanizare mia zis ca gentile de pe partea dreapta sunt cu probleme, si m-am gandit ca poate din cauza asta. Si am mai observat ca la drum intins cam pe la 130 - 140 km/h apar mici vibrati in volan si se simt putin si in masina, dar foarte putin...
Acuma trebuie sa duc masina la renault la o verificare, ca ultima verificare a fost la 71.000, si o sa le spun sa verifice ei putin...
Oare care sa fie cauza ??

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
CGB
post 31 Mar 2008, 18:22
Post #45

CGB

From: behind

prima data verifica presiunea din roti. sa fie ca la carte in toate rotile (mie din cauza presiunii mici imi tremura volanul ca dracu la viteze de peste 60km/h).
daca nici asa nu merge, tre' umblat la echilibrare, facuta o geometrie...etc. atunci or sa vada si daca jantele au vreun defect si-or sa indrepte si volanul. mai erau niste topicuri pe tema asta p-aici.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
IonutToderas
post 2 Apr 2008, 10:04
Post #46

Membru incepator

I-am facut o programare la renault, si am spus si de problema cu directia. Acuma a aparut un zgomot ciudat atunci cand pun frana sau cand las masina in frana de motor de la 80 km in sus... Se aude desubt masina, eu zic ca ar vibra cablu de la frana de mana, ca in ziua cand a aparut zgomotul am prins niste pietris cu podeaua masini,cand am dat cu spatele, si din cauza asta cred..

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
ess1902
post 4 Apr 2008, 12:47
Post #47

Membru autentic

From: Iasi

Si mie mi s-a intimplat o chestie ciudata: pus anul trecut anvelope noi: firestone..o placere! ;pus in iarna cauciucuri de iarna, acum repus firestone-ul si incepe panarama.Intii la viteze peste 120 am senzatia ca fuleaza roata stanga fata.Aseara schimb roata fata cu spate si surpriza!!!! acum masina trage spre stanga! x-(. Rotile sunt echilibrate, geometria facuta in toamna, masina mers cu grija etc Ma enerveaza teribil pentru ca acum nici nu inteleg ce sa ii mai fac.Jantele nu sunt alftel decit au fost pana acum. x-(

--------------------
clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
+
IonutToderas
post 8 Apr 2008, 11:25
Post #48

Membru incepator

Pana la urma am anulat programarea la renault, dupa ce am auzit ca ar avea scoruri mari.. Mi-am luat eu piesele separat si le-am schimbat la un service..
A ajuns 350 ron toata afacerea cu tot de reparatie acelui zgomot care venea de la o tabla desprinsa de deasupra tevei de esapament plus indreptarea scutului motor care era si el putin indoit si atingea in cutie.
De schimbat a fost asa: ulei motor (ELF 5W40), bujii BERU cu 4 electrozi, filtru aer, filtru benzina, filtru ulei.
Toate au costat 250 lei + 100 lei manopera. Si cred ca am iesit mai bine decat daca ma duceam la renault.

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
hellcat
post 8 Apr 2008, 11:29
Post #49

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Si....dupa ce-ai schimbat bujiile, mai trage dreapta??
Manopera nu a fost asa de ieftina...50 ron e si ora de manopera la Renault. Iar din ce-mi dau seama a fost o revizie de intretinere (ulei si filtre), la Renault tot cam 1,6 - 2 ore te taxa.
La piese, da, ai facut economie cel mai probabil.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
IonutToderas
post 8 Apr 2008, 14:05
Post #50

Membru incepator

Pai la renault au zis de cand am facut programarea ca dureaza cam 3 ore, si daca le spuneam si de problema cu vibratile cred ca ma mai taxa in plus..
Cat despre directie cel mai probabil e de la cauciucuri, am dat putin drumu la aer la cel din stanga si acuma nu prea mai trage dreapta, se pare ca presiunea nu e buna, cand o sa am timp o sa mai trec sa verific si sa fac presiunea corecta. Sau dupa cum a zis cineva de la service sa verific daca cauciucul de pe dreapta nu e mai greu

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
IonutToderas
post 20 Apr 2008, 17:52
Post #51

Membru incepator

Se pare ca problema este mai grava, cred ca este de la directie.. Am facut presiunea in roti corecta, tot trage dreapta, am schimbat cauciucurile si jantele intre ele, dar tot trage dreapta. Vibratile se simt cam pe la 120-130 km, la drum mai intins se simte mai tare. In afara de directie ce poate fi ? Sa ma duc sa verific si directia ?

This post has been edited by IonutToderas: 20 Apr 2008, 17:55

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
EdyB
post 21 Apr 2008, 09:25
Post #52

Reno-watt!

Verific-o, daca ai eliminat celelalte cauze probabile si tot nu s-a remediat...

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
dani78
post 21 Apr 2008, 14:17
Post #53

Membru incepator

Daca ai jante din aluminiu cauza ar putea fi deformarea lor, mie asa mi s-a intamplat, exact aceleasi chestii, volanul sta stramb si la viteze mai mari trepideaza usor masina. Acum ma aflu in faza - schimbat jante pe casco, sper sa reusesc dry.gif

21 Apr 2008, 14:18:
si inca ceva....daca ai jantele deformate nu iti iese bine geometria si nu vei rezolva niciodata problema decat daca le inlocuiesti

This post has been edited by dani78: 21 Apr 2008, 14:18

--------------------
Renault symbol 2007, Dynamic
+
IonutToderas
post 21 Apr 2008, 14:57
Post #54

Membru incepator

Tocmai am fost la geometrie, a umblat la un capat de bara din dreapta, a zis ca e prea strans, dar se pare ca nu a rezolvat nimic, tot aceleasi probleme. Se pare ca nu a mai ramas decat sa schimb jantele..

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
TRANCA
post 21 Apr 2008, 17:14
Post #55

Membru autentic

From: IALOMITA

...nu ti-a dat foaia cu rezultatele de la verificat directia?...uno)pentru trepidatia la viteze mari= in general este necesar sa faci echilibrare roti spate+fata...(vezi ca am zis "spate" "plus fata"!!!....duo) faptul ca in continuare trage dreapta si dupa ce ai facut schimbarea staga cu dreapta, plus verificat directia (cred ca era un "mester" de ocazie si nepriceput, cu un stand de "cacao" sa ia banii doar...fiindca ar fi reiesit din fisa de verificare ca inca ai unghiurile de cadere si inclinare pivot dr in afara limitelor...(o groapa posibil, de aici si janta deformata si inclusiv "cap bara prea strans"...))...si atunci este amortizor cu tija stramba...sau bascula deformata usor...in ordinea asta. Oricum trebuie rezolvat urgent fiindca poti toci anvelopa pe fata foarte,foarte repede ...in 5000-7000 km sa fie uzata deja... nono.gif

This post has been edited by TRANCA: 21 Apr 2008, 17:18

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
IonutToderas
post 21 Apr 2008, 19:10
Post #56

Membru incepator

Directia n-am facut-o la renault.. Am fost la un service. Am zis ca dupa ce iau un set nou de jante o sa fac o programare la renault pentru directie..

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
bogdan22
post 21 Apr 2008, 21:26
Post #57

Membru incepator

Salut!Cand am fost la spalatorie am observat ca roata din fata,mai exact cauciucul rotii,este tocit cam jumatate spre interior.Imi puteti spune de la ce ar putea fi?tre sa-i fac geometrie? icon_mrgreen.gif

Este vorba de roata stanga din fata

This post has been edited by bogdan22: 21 Apr 2008, 21:31

--------------------
Renault Clio 1.4 8v Dinamique 2001
it's all about the benjamins
+
cmandrei
post 22 Apr 2008, 09:19
Post #58

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai ... in primul rand: de cati km este roata montata in acea pozitie ? [nu de alta dar din timp in timp se mai sucesc pentru o uzare uniforma] ... si da probabil trebuie facuta o geometrie (sau cel putin un test sa vezi daca e ok) ... cand ai facut ultimul test la directie/geometrie ?

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
TRANCA
post 22 Apr 2008, 17:56
Post #59

Membru autentic

From: IALOMITA

...pui alte doua roti cu anvelope bune pe fata in locul la cele uzate, verifici sa nu aiba jocuri in bielete, pivoti etc ... si faci o verificare si reglare de unghiuri de directie la un service care sa iti dea si fisa de reglaj la urma cu ceea ce au masurat...din ceea ce spui ai unghiul de cadere stanga in afara limitelor, posibil amortizor sau bascula deformata, sau cadru tren fata lovit. Oricum fa-i o verificare si constatare mai intai.... nedumerire.gif

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
bogdan22
post 3 May 2008, 22:35
Post #60

Membru incepator

pai roata respectiva o am in acea pozitie cam de 10 mii de km.multumesc de sfaturi o sa fac o geometrie cat mai curand smile.gif

--------------------
Renault Clio 1.4 8v Dinamique 2001
it's all about the benjamins
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 02:24
Dacia