Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
popf |
![]()
|
||
![]() Membru contravenient :( Group: Members Posts: 28 Joined: 23 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Daca n-ai fost cu spritu'n nas uite cum faci: te duci frumos la examen (doar lunea de la ora 9 sau 15 la liceul pedagogic; nu e cu programare). Apoi cu examenul promovat, cu copie dupa dovada fata-spate si restul de acte cum zice la lege, te prezinti la politie (la municipiu, vechiul sediu de pe str. Tolstoi, pe partea cu parcul) si faci o cerere de mana sa iti reduca pedeapsa la 30 de zile (nu au formular tip).
....... Cu placere! |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Oskar |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 120 Joined: 18 October 06 From: Bucuresti ![]() |
In urma cu o luna mi-a fost suspendat permisul pt viteza. Dobitocul a completat in PV o luna suspendare + amenda. Astazi a expirat suspendarea si m-am dus sa ridic permisul, unde am aflat ca de fapt permisul meu e suspendat 3 luni. Acum ma gandesc sa dau examenul acela insa nu am convocator. Acum intrebarile:
1. daca dau examenul cand primesc permisul? 2. de unde obtin convocator? (Agentul constatator nu mi-a dat) L.E.: Am fost la Udriste si cred ca m-am lamurit. Programarile pt reexaminare se fac la Udriste la sala 19 cu buletin+dovada (poate ii foloseste cuiva) This post has been edited by Oskar: 10 Jun 2008, 15:17 |
--------------------
Every kind action
has a not
so kind reaction Dacia Logan Ambition 1.6
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
permisul il iei inapoi dupa ce iti aproba cererea de reducere a perioadei de suspendare,asta daca zici ca a trecut o luna
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Oskar @ 10 Jun 2008, 13:26) In urma cu o luna mi-a fost suspendat permisul pt viteza. Dobitocul a completat in PV o luna suspendare + amenda. Astazi a expirat suspendarea si m-am dus sa ridic permisul, unde am aflat ca de fapt permisul meu e suspendat 3 luni. Eu as face o cerere la care as anexa copie dupa PV si as mentiona ca pare a fi neglijenta in serviciu si fals in acte oficiale faptul ca una scrie pe PV-ul oficial si alta e la ei in calculator. Motiv pentru care as cere returnarea permisului si mi-as rezerva dreptul de a cere daune morale pentru neglijenta in serviciu. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu stiam ca nu politistul care incheie PV stabileste durata retinerii asa ca...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
durata este ``standard`` 3 luni pt viteza
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar, aveti dreptate.
La art. 102 pct. 38 al. 3 lit. e OUG 195/2002 se specifica clar ca pentru depasirea vitezei cu peste 50 km/h se suspenda permisul pentru 90 de zile. Deci e perioada prevazuta in mod clar de lege. Asadar politistul a scris gresit perioada de suspendare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
primesti permisul in aceeasi zi in care depui cererea. eu am depus-o dimineatza, la ora 2 era aprobata de comandant si l-am luat.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Oskar |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 120 Joined: 18 October 06 From: Bucuresti ![]() |
am ramas fara el in jud. Buzau si din cate am inteles trebuie sa trimit actele acolo. Le pot trimite prin posta recomandate? Aprobarea o primesc tot prin posta?
Multumesc pt raspunsuri |
--------------------
Every kind action
has a not
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Din cate stiu nu se mentioneaza in procesul verbal perioada de suspendare. E doar o rubrica sub forma unei casute in care se bifeaza daca se suspenda permisul sau nu.
Cum a scris perioada de suspendare in procesul verbal ? |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Oskar |
![]()
|
Unde e casuta aia de care zici tu sunt si niste casute cu perioada de suspendare: 30, 60 si 90 zile. Babuinul a bifat 30.
This post has been edited by Oskar: 10 Jun 2008, 21:30 |
--------------------
Every kind action
has a not
|
|
WNS |
![]()
|
Probabil s-a schimbat formularul, eu am gasit pe site-ul politiei rutiere formularul de mai jos aici, dar nu are acele casute despre care spui.
Nu e la fel procesul verbal ca cel de mai jos ? QUOTE ROMÂNIA MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR Exemplar nr.1 ________________________________________ ________________________________________ PROCES-VERBAL Seria ______ nr. _________________ Încheiat astazi: ziua |__|__| luna |__|__| anul |__|__|__|__| ora |__|__| în localitatea _______________________________________ Agent constatator _____________________________________ din _____________________________________ constat ca: (grad profesional, nume, prenume) (unitatea) Dl./Dna.__________________________________, CNP|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, act de ident.|_______|,seria |__|__|__|__|__|__|__|__| nr.|__|__|__|__|__|__|, cu domiciliul/ resedinta în _____________________ str.__________________________________ nr._______ bl.______ sc.______ ap.______ sector/judet ____________________________ . Pers. juridica__________________________,cu sediul în _____________________ str.__________________ nr.____ bl.______ sc.______ ap.______ sector/judet __________________, CUI |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, reprezentata de dl./dna. ____________________________________________ CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__| act de ident. |_____| seria |__|__| nr.|__|__|__|__|__|__| cu domiciliul/ resedinta în ___________________ str.___________________ nr._____ bl._____ sc.______ ap.______ sector/judet _______________________ În ziua |__|__| luna |__|__| anul |__|__| ora |__|__| locul ______________________________ a savârsit urmatoarele: ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ __________________________________________________ ________________________________________________________________________________ __________________________________________ Fapta savârsita este prevazuta de: art. ___________________ din ______________ si sanctionata de art. ___________________ din ______________art. ___________________ din ______________ si sanctionata de art. ___________________ din ______________ art. ___________________ din ______________ si sanctionata de art. ___________________ din ______________art. ___________________ din ______________ si sanctionata de art. ___________________ din ______________ Stabilesc: a) |___| AVERTISMENT/ |___| AMENDA, în suma de _____________________________, lei; ![]() c) |___|* PUNCTE DE PENALIZARE, d)CONFISCAREA: ________________________________________________________________________________ ______________. e) IMOBILIZAREA VEHICULULUI (marca) __________________ nr. de înmatric./înreg. ____________________ cf. art. _________ din __________. f) RETINEREA |___| permisului de conducere/ |___| certificatului de înmatriculare (înregistrare)/ |___| placutelor cu numarul de înmatriculare (înregistrare)/ |___| atestatului profesional. Contravenientul achita pe loc, cu chitanta nr.______________ sau poate achita în cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, adica suma de _______________________ lei. Contravenientul |__| refuza / |__| nu poate / sa semneze procesul-verbal. Martor asistent.___________________________________________________ CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__| . (nume si prenume) Alte mentiuni ________________________________________________________________________________ ______________________________ ________________________________________________________________________________ _________________________________________ ________________________________________________________________________________ _________________________________________ Vehicul nr._______________________________asigurat cu polita nr. |__|__|__|__|__|__|__|__| valabila pâna la |__|__|__|__|__|__|__|__|. Contravenientul poate face plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei în termen de 15 zile de la data înmânarii/ comunicarii, care se depune la Serviciul politiei rutiere ___________________________ . Agent constatator Martor asistent Contravenient Am luat la cunostinta |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
QUOTE(Oskar @ 10 Jun 2008, 21:20) am ramas fara el in jud. Buzau si din cate am inteles trebuie sa trimit actele acolo. Le pot trimite prin posta recomandate? Aprobarea o primesc tot prin posta? Multumesc pt raspunsuri te poti duce la insopectorat sa depui acea cerere (este pe undeva pe la george cosbuc ) |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Oskar |
![]()
|
Maine ma duc. Multumesc pt ajutor
![]() |
--------------------
Every kind action
has a not
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
ne spui si noua ce ai facut.bafta
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Oskar |
![]()
|
am fost la DPR la piata cosbuc cu cererea si miercuri dimineata mi-au zis sa ma duc sa ridic permisul
|
--------------------
Every kind action
has a not
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
felicitari
![]() |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Mie mi-au ridicat permisul pentru depasire pe linia continua. Pe procesul verbal nu a bifat ca se retine permisul. Am primit in schimb dovada pentru 15 zile.
Ma ajuta asta in vreun fel? |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
Nu.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor QUOTE Art. 16 (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea... Art. 17 Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu. |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Eu mi-am angajat avocat si merg la contestatie. Din cauza vacantei judecatoresti pe iulie si august, primul termen va fi probabil prin septembrie, iar pana la decizia finala vor trece 3 termene de judecata. Pana atunci pot conduce in baza unei hartii pe care trebuie sa o obtin de la circulatie dupa ce arat ca am facut contestatie.
Contestatia va ajunge la Judecatorie si Judecatoria va informa Politia. In mod normal in acel moment ar trebui sa se caute caseta cu care am fost filmat si sa o pastreze bine pana cand vom avea termen de judecata. Sper ca aici sa fie norocul meu si Politia Romana sa refoloseasca caseta. Fara aceasta dovada, judecatorul imi va da castig de cauza. This post has been edited by flotl: 26 Jun 2008, 12:26 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
WNS |
![]()
|
|
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
contestatia o poti depune dupa ce expira dovada sau in cele 15 zile???
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Berti |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 March 06 From: Cluj ![]() |
Azi am trecut peste-o linie continua si mi-au luat carnetul, dandu-mi in schimb o dovada pentru 15 zile si pedeapsa de suspendare de 30 de zile. Asta inseamna ca suspendarea e valabila pentru perioada 10 iulie-10 august, iar eu aveam planuri pentru inceputul lunii august. Se poate face asa incat suspendarea sa intre mai repede in vigoare? Politaiul nu mi-a zis de niciun examen pentru redobandire, deci presupun ca nu e nevoie daca e vorba doar de 30 de de zile, nu?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.6mpi
- 47639
|
|
WNS |
![]()
|
In cele 15 zile, daca o depui dupa ce a expirat valabilitatea dovezii este prea tarziu.
|
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Berti |
![]()
|
Deci daca duc dovada la politie in cadrul celor 15 zile suspendarea incepe din momentul respectiv?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.6mpi
- 47639
|
|
WNS |
![]()
|
Scuze, eu ii raspunsesem lui Sorin_18. Cred ca am postat in acelas timp.
Poti solicita intrarea in perioada de suspendare mai repede printr-o cerere scrisa la comandant. Dar sa nu lasi dovada acolo, pt ca iti trebuie la expirarea perioadei de suspendare pt a ridica permisul de la ghiseu. Da, nu este nevoie de examen in cazul tau. Bafta. This post has been edited by WNS: 26 Jun 2008, 20:49 |
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Berti |
![]()
|
mersi, am sa incerc sa fac asa
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.6mpi
- 47639
|
|
WNS |
![]()
|
Cu placere. Sa ai bafta acolo.
|
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Perioada de suspendare a dreptului de a conduce nu incepe de la data constatarii contraventiei? Amenda poate fi achitata la 50% in termen de 48 de ore de la respectiva data, ceea ce presupune ca de la data din P.V. incep sa curga efectele acestuia, in speta partea cu 50% si suspendarea. Cu ce modifica cele precizate, legal vorbind, acordarea dreptului de circulatie pe o anumita perioada?
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 03:33 |