Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
sonykel |
![]()
|
||
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|||
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
QUOTE(sonykel @ 12 Jan 2008, 12:11) care-i faza cu audienta? taicamiu a ramas fara permis , a iesit de pe o alee si nu a putut sa se asigure si a trebuit sa iasa mai mult cu botu in sosea , desi politistul a scris ca nu a oprit la semnul stop , i-au luat permisul pe 2luni , are vreo sansa ceva cu audiente?cu prelungiri de dovada? apropo cum e acum?trebuie sa dea examen sa-si ia permisul? cei de la politie ca poate sa dea examen de legislatie rutiera ca sa-i scurteze perioada de la 2luni la o luna... mai trebuie sa dea si examen ca sa-l ia inapo? ![]() trebui facuta o cerere si ii reduce perioada de suspendare de la 2 luni la o luna |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
nu m-am lamurit scuze da-s mai greu de cap
![]() |
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Presupun ca a rezultat si un accident.
Tatal tau trebuie sa se duca la Udriste(in corpul D,cladirea veche)dupa ce expira dovada de 15 zile.Acolo cu buletinu si dovada se va programa la examenul teoretic.Se dau 15 intrebari cu raspuns unic din care trebuie sa obtina minim 13 pentru a fi declarat admis.Dupa ce ia examenul teoretic se poate duce in audienta la D.P.R la adresa indicata mai sus si face o cerere de reducere a perioadei de suspendare,care insa nu pote fi mai mica de 30 zile. Actele de care ai nevoie pentru reducere suspendarii: -cerere de reducere a suspendarii(ai acolo un model) -copie B.I/C.I -copie dupa procesul verbal -copie dupa chitanta platii amenzii -copie dupa dovada de 15 zile in care sa se vada punctajul obtinut la testul teoretic. Cu acestea intri in audienta la comandat/inspector sau ce grad are,ii prezinti "dosaru",il analizeaza cateva minute dupa care da verdictul. Bafta! |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
sonykel |
![]()
|
sunt din constanta... dar mersii de explicatie , examenul teoretic il da la politie sau la o scoala de soferi???
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-am uitat la localitate,vina mea.
Tatal tau trebuie sa se duca la sectia de unde i-a fost eliberat permisul pentru a da testul teoretic,iar apoi va fi inddrumat catre departamentul unde au loc audientele pentru reducerea pedepsei.Succes |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
sonykel |
![]()
|
scuzama nu vreau sa par stresant... testul se da cu politia sau cu o scoala de soferi???
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
ady85btz |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
sonykel |
![]()
|
aham deci daca am inteles bine de aici si din alte surse da 2examene , unul cu o scoala de soferi , examen de siguranta rutiera ptr reducerea de la 2luni la 1luna , si unul cu politia ca sasi ia permisul
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ai inteles foarte prost..
se da un singur examen, cu politia.. asta daca e cazul si pt examen, se poate duce si pana sa expire dovada |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
ady85btz |
![]()
|
Eu am fost inainte sa-mi expire dovada si mi-au zis sa vin dupa ce expira.
Pentru redobandire permis,se da doar un sigur examen cu politia! Iar pentru reducerea pedepsei,dupa ce esti declarat admis te duci in audienta;vezi posturile anterioare |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
sonykel |
![]()
|
mai lu taicamiu asa i sa zis de la politie ca ptr reducerea pedepsei trebui sa fac un curs de siguranta rutiera cu o scoala de soferi...
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(sonykel @ 14 Jan 2008, 22:59) mai lu taicamiu asa i sa zis de la politie ca ptr reducerea pedepsei trebui sa fac un curs de siguranta rutiera cu o scoala de soferi... Cum adica? Art. 221 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice nu prevede asa ceva. Pai daca suspendarea dreptului de a conduce se face dupa lege, atunci si perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce tot dupa lege. Ce s-a mai intamplat cu permisul tatalui tau? This post has been edited by vi_escu: 5 Mar 2008, 19:27 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Din registrul stiati ca: Daca faci manevra de depasire trecand peste linia continua nu se mai suspenda permisul?
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
- ...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
S-a abrogat codul rutier ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Duminica am stat cu un amic la taclale, care este politist si mi-a spus asta: daca depasesti pe linia continua nu ti se ia permisul, se da doar amenda. Mi-a zis ca stie asta din luna ianuarie.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
- ...
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Eu zic ca ti se ia permisul... Ar fi frumos sa fie doar amenda totusi...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
popf |
![]()
|
![]() Membru contravenient :( Group: Members Posts: 28 Joined: 23 August 07 ![]() |
Am boțit Opelul firmei. Intr-o intersecție pe la piața în Onești (pentru cine știe zona) am scos botul mașinii mai mult decât trebuie și m-a șters o camioneta cu roata din spate. Am fost sancționat cu cotravenție la art. 57/c și sancționat conform art. 100/3/c. Am primit 4 pct. amenda, 4 pct. penalizare si suspendarea permisului. Pâna aici totul OK, am comis-o, plătesc! Chestia este ca polițistul a zis ca am permisul suspendat 60 zile (accident soldat cu daune materiale doar la mine, roata ăluia nu are nimic ) dar incadrarea din p.v. prevede doar 30 zile. Nu am întrebat nimic să nu se răzgandeasca.
Pâna la urmă cum este, cine mă poate lămuri exact? P.S. Masina ăluia (Renault Mascot) are nr. B-69-WLR. Polițistul ne-a tratat cu sictir pe amândoi dar cănd a văzu nr. tipului vorbea cu el de parcă era tacsu. Care e treaba cu numerele astea, ca mașina e a unei firme cu sediul într-un bloc din Berceni la etajul 7 !? |
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@ sonykel
Cum a ramas cu permisul tatalui tau, ca si pe aici circula acelasi folclor? @ popf Ce mama drac... ati cautat doi bucuresteni sa va ciocniti fix aici la mine la "tara"? Unde spui tu se "agata" zilnic cate 2 sau 3, e in firea lucrurilor ![]() Cat priveste perioada de suspendare cred ca te poate lamuri unul din moderatori. This post has been edited by vi_escu: 7 Mar 2008, 09:02 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
popf |
![]()
|
![]() Membru contravenient :( Group: Members Posts: 28 Joined: 23 August 07 ![]() |
QUOTE(vi_escu @ 7 Mar 2008, 10:02) @ popf Ce mama drac... ati cautat doi bucuresteni sa va ciocniti fix aici la mine la "tara"? Unde spui tu se "agata" zilnic cate 2 sau 3, e in firea lucrurilor ![]() Cat priveste perioada de suspendare cred ca te poate lamuri unul din moderatori. Locuiesc în Tg. Ocna dar mașina este înmatriculată în București că este a socrilor. Nu mă poate ajuta chiar nimeni ? |
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ce masini au numar cu W?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
De cateva luni oricine isi ia o masina noua, dar initial erau "rezervate" pt diferite institutii guvernamentale, SRI etc.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
adi_ar |
![]()
|
@propf:
Ce scrie in PV ? Vorbele sunt vorbe ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
popf |
![]()
|
Am aflat (cu greu) ca polițistul a completat în raportul de retinere (anexa 1E, ala care se trimite impreuna cu permisul sefului de la circulatie) propunerea de suspendare pe 60 zile deși în preocesul verbal încadrarea faptei este cotravenție la art. 57/2 și sancționat conform art. 100/3/c. deci 4 pct. amenda, 4 pct. penalizare si suspendarea permisului pentru 30 zile.
Apare deci o neconcordanță între cele două documente. Fara să contest fapta, evident doresc să-mi recapat permisul cât mai repede. Pot contesta vre-unul din cele două acte? Stiu ca există cale de atac doar împotriva procesului verbal dar acesta îmi este favorabil. Raportul de reținere nu cred că poate fi atacat. Ce mă sfatuiți sa fac? P.S. Pot să o las și moartă și să beneficiez de prevederile art.221 din regulament. Dacă promovez testarea îndeplinesc toate condițiile, în 4 ani nu am avut nici măcar un avertisment. Vă mulțumesc. This post has been edited by popf: 10 Mar 2008, 23:24 |
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
1.de unde citezi articolele? din noul cod rutier?
2.sanctiunea e de 30 de zile+30 de zile pentru ca a rezultat un accident. 3.daca nu e ceva in neregula cu pv, fa contestatie. te poti lega de orice amanunt. amenda.ro: Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie sunt selectate din hotarari judecatoresti care au anulat procese-verbale de constatare a contraventiei: - neprezentarea probei radar in instanta; - politistul nu mentioneaza distanta de indicatorul care interzice oprirea/stationarea si nu mentioneaza numarul casei in fata careia a fost oprita masina; - politistul nu mentioneaza unde a stat autovehicolul, era sau nu pe partea carosabila, adica era sau nu sub incidenta indicatorului care interzice oprirea/stationarea; - mentionarea mincinoasa a numarul casei si a distantei fata de indicatorul care interzice oprirea/stationarea; - necorelarea intre distanta de la indicatorul care interzice oprirea/stationarea si numarul casei in fata careia era oprita masina; - nementionarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces verbal care nu contine datele cerute de lege; - nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului; - lipsa semnaturii agentului constator; - lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator; - nerespectarea formei cerute de lege a formularului pe care s-a facut PVB; - stabilirea amenzii contraventionale in suma totala, fara sa indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventile stabilite; - politistul nu este specializat si/sau nu are dispozitie din partea Inspectoratului General al Politiei Romane de a exercita controlul respectarii normelor de circulatie rutiera si de a aplica masurile legale in cazul in care exista incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice; - contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni; |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
popf |
![]()
|
QUOTE(slaiciprian @ 10 Mar 2008, 20:36) 1.de unde citezi articolele? din noul cod rutier? Da, din OUG 195/02, așa cum apar și în procesul verbal. QUOTE(slaiciprian @ 10 Mar 2008, 20:36) 2.sanctiunea e de 30 de zile+30 de zile pentru ca a rezultat un accident. Nu știu să existe aceasta formulare în OUG 195 sau RAOUG (regulament), unde ai găsit asta? Ce articol și de unde? Mulțumesc. |
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice:
Art. 231. - (1) Permisul de conducere se retine de catre politie o data cu constatarea faptei, potrivit art. 98 lit. d) din ordonanta de urgenta, in urmatoarele cazuri: g) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, a regulilor privind prioritatea de trecere ori a celor de depasire, daca prin aceasta s-a produs un accident. ce nu am inteles eu? pe ce articol ai fost bagat? 57 c ar fi asa ceva? "(3) Pătrunderea unui vehicul într-o intersecție este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecției."?????? |
--------------------
dacia
1310
|
popf |
![]()
|
Am scris greșit, scuze, art 57/2 (nu "c" , am corectat) sancționat de 100/3/c.
La mine "Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice" se termină cu " Art. 225. – Anexele nr.1A -1E fac parte integranta din prezentul Regulament." Probabil că unul din noi are o varinata veche. |
--------------------
dacia
logan
1,4mpi, 2006
- b-13-cXc
|
|
slaiciprian |
![]()
|
de exemplu: http://instructorauto.bynet.ro/regulament-...tier-10-1-1.php
10 Mar 2008, 23:56: a'propos, pare-mi-se ca tre' sa dai musai examenu de recuperare, ca altfel stai 3 luni pe tusa. This post has been edited by slaiciprian: 10 Mar 2008, 23:56 |
--------------------
dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 05:53 |