Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mi-au suspendat permisul, Lamuriri

A l e x
post 6 Nov 2007, 15:57
Post #421

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Am mai incercat si eu de astea, mailuri la BPR si altele.. Nu zic sa te descurajezi, poate iti vine raspuns.. Mie nu mi-a venit asa ca o sugestie : Da un telefon sau du-te pana la ei..

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 6 Nov 2007, 16:01
Post #422

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Vezi sa nu dai telefon si sa-ti zica sa trimiti pe mail. radmasa.gif
Am mai dat eu peste treaba asta tot la o institutie publica. mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
tzk
post 6 Nov 2007, 18:58
Post #423

membru cu megane

QUOTE(diaconuliviu @ 6 Nov 2007, 14:14)
Ei, uite un contraexemplu:
masina ADP, la deszapezire (aruncau baietii cu nisip). Pe strada aia, cu sens unic, circulatie aproape impracticabila, ca urmare masina intra pe contrasens, cu girofar galben, viteza mica, lumini. Din lateral, de pe "cedeaza trecerea" intra unul in ea care nu e vinovat intrucit masina ADP-ului circula pe contrasens.

O spun din cultura proprie, eram seful coloanei ADP atunci. Ma rog, viteza mica, daune putine dar.. vina e vina.
*

Interesant.
ma intreb totusi care e diferenta intre cineva care intra fara prioritate pe un drum cu sens unic si cineva care intra fara prioritate pe un drum cu circulatie pe ambele sensuri? daca intra fara prioritate pe un drum cu circulatie pe ambele sensuri, face dreapta, si din dreapta vine o masina in depasire...acolo se judeca situatia la fel?

--------------------
Renault Megane II Sedan Expression 1,5dCi 80 2005
+
xcristina
post 6 Nov 2007, 20:13
Post #424

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Cred ca s-a mai discutat pe undeva asta...

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
adi_ar
post 6 Nov 2007, 20:40
Post #425

Membru autentic si conservator

From: Arad

Pe vremuri (bune ???), demult, se dadeau tot felul de explicatii pe la semnele de circulatie si acolo scria, in dreptul semnelor "cedeaza trecerea" sau "STOP":" ... si cedeaza trecerea tuturor vehiculelor care circula ... " ceea ce insemna tuturor, indiferent daca erau sau nu pe acolo in legalitate (ca erau si ei vinovati este alta poveste, culpa devenea comuna) !!!
Doamne fereste sa accidentati un biciclist care circula, dupa bunul lor obicei, pe contrasens pe un drum cu prioriate (sau fara alta vina decat ca a baut o bere, amandoua ilegale) !!! rugaciune.gif
Cu masina ADP ... hmmm nedumerire.gif ... cred ca nu este in regula daca s-a stabilit ca soferul autoutilitarei era singurul vinovat !!!

Bine-ai revenit xcristina, nu te-am mai citit de mult! salut.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 6 Nov 2007, 21:22
Post #426

Membru

From: Togo-Togo.

Daca circuli pe drumul cu prioritate, ai voie sa depasesti in intersectie (cel putin asa era intr-un cod rutier mai demult).
Deci daca ai cedeaza trecerea sau STOP tre sa te asiguri in ambele sensuri si sa cedezi trecerea TUTUROR vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate.

De obicei, daca nu ai acordat prioritate si faci accident, ramai fara permis.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
adi_ar
post 6 Nov 2007, 21:42
Post #427

Regulamentul de aplicare OUG 195 zice ca:
"ART. 120
(1) Se interzice depasirea vehiculelor:
a) in intersectii cu circulatia nedirijata;
..."

deci se pare ca nu prea are treaba cu prioritatea.
Acum eu, sincer sa fiu, nu m-am prea "aruncat" niciodata la asa ceva, am "rabdat" pana dupa intersectie !

LE

Sa nu ma intrebi, pe drumul fara prioritate, cum o sa te asiguri, eventual faci un "stop" pe contrasens, in timp ce depasesti !
... Si toate astea, pe drum cu sau fara prioritate dar intersectie dirijata, fara sa incalci linia continua de la intrarea in intersectie, adica trebuie sa incepi depasirea inainte de a incepe linia continua biggrin.gif
!
Sper sa nu ma ia cineva in serios ! unsure.gif

This post has been edited by adi_ar: 6 Nov 2007, 21:56

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
klaus
post 6 Nov 2007, 23:07
Post #428

步步

Pai in intersectia de drum neprioritar cu drum prioritar, semnalizat ca atare, nu avem de-a face cu intersectie "dirijata"?
QUOTE(Art. 55 regulament)
Art. 55. - Intersectiile sunt:
a ) cu circulatie nedirijata;
b ) cu circulatie dirijata. In aceasta categorie sunt incluse si intersectiile in care circulatia se desfasoara in sens giratoriu.

QUOTE(art. 57 regulament)
Art. 57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata,
conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nh1980ro
post 7 Nov 2007, 00:10
Post #429

Membru

Deci daca esti in intersectie (intersectia nu mai are marcaje de obicei-deci nici linie continua) si mai esti pe drumul cu prioritate (asta presupune ca e intersectie dirijata) poti depasi.

--------------------
+
adi_ar
post 7 Nov 2007, 07:52
Post #430

@Klaus:

Nu am prea inteles la ce post te referi si nici ce vrei sa spui exact dar daca te referi (logic) la postul anterior, am aratat doar ca nu se interzice in codul rutier depasirea decat in intersectie nedirijata , ceea ce este o (alta) idiotenie !!!
In logica legii, presupunand ca este permis tot ce este neinterzis, poti depasi intr-o intersectie dirijata venind de pe un drum secundar blink.gif !
Interzicerea, dupa umila si neavizata mea perare, trebuia sa se refere la intersectie (punct)

Restul este o gluma in care "sugerez" ca de fapt depasirea in intersectie, oricare ar fi aceasta, adica trecerea pe celalalt sens, fie si partial, cade sub incidenta altor articole ! smile.gif

Adica, fratilor, NU DEPASITI IN INTERSECTII, indiferent de care neam ar fi ele !!!

LE

Situatia descrisa de nh1980ro este singura, teoretic, unde s-ar putea depasi, nemaiexistand marcaje, dar ... hai sa fim seriosi !

This post has been edited by adi_ar: 7 Nov 2007, 07:59

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 7 Nov 2007, 11:36
Post #431

Membru

Banuiesc ca tu nu esti din Bucuresti. Aici se depaseste in orice fel de intersectie, fie ea si sens giratoriu. Trebuie doar sa ai o masina suficient de puternica tongue.gif

--------------------
+
adi_ar
post 7 Nov 2007, 12:43
Post #432

Nu sunt din Bucuresti dar stiu cum se circula in Bucuresti si va deplang soarta (unora dintre voi, care dovediti totusi echilibru, atunci cand "practicati" in conditii normale).
Mie personal mi se pare o dobitocie periculoasa depasirea in giratoriu sau intersectie, tocmai de aceea spuneam ca ar trebui interzisa depasirea in intersectii (si giratorii) in general.
Necazul este ca se adopta stilul de Bucuresti si prin alte parti, din ce in ce mai mult .

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 7 Nov 2007, 12:47
Post #433

Membru

Sensul giratoriu este prin definitie intersectie nedirijata, deci teoretic este interzise depasirea.

Oricum chiar si cu legea de partea ta, depasirea in intersectie e cam riscanta.

E aplicabila totusi daca esti pe un drum principal in afara localitatii care se intersecteaza cu un drum secundar. Acolo ai putea sa depasesti, dar iar exista riscul ca bizonul care intra de pe drumul secundar sa nu se asigure sa vada ca depaseste cineva si sa te faca muci. Sau si mai rau sa se trezeasca ala pe care il depasesti sa faca stanga, fara sa se asigure si fara semnal. (au fost destule accidente pe tema asta, mai ales cu tractoristi, carutasi etc.)).

This post has been edited by nh1980ro: 7 Nov 2007, 12:53

--------------------
+
xcristina
post 7 Nov 2007, 13:16
Post #434

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Ba sensul giratoriu este o intersectie cat se poate de dirijata, ca sa zic asa.

Argument din OUG 195/2002:

"ART. 55
Intersecțiile sunt:
a) cu circulație nedirijată;
b/ cu circulație dirijată. În această categorie sunt incluse și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu."

This post has been edited by xcristina: 7 Nov 2007, 13:16

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
adi_ar
post 7 Nov 2007, 13:26
Post #435

Una din cele mai neplacute experiente traite de mine a fost urmatoarea:
In marginea unui sat, stanga-dreapta garduri vii de 1,5-2 m inaltime - nu prea era vizibilitate pentru "secundare", intru in depasirea unui TIR (in vitejia mea speram sa scap de el dar evident si el incepuse sa accelereze), depasirea se prelungeste iar din dreapta (unde eu nu mai vedeam nimic), o Dacia papuc o "taie" in viraj la stanga prin fata TIR-ului !!! blink.gif
In momentul in care i-am vazut botul mi-am recapitulat viata ! In final omul m-a vazut si el, a tras dreapta pana-n sant, TIR-ul a facut si el dreapta asemenea (m-am mirat tare de acest lucru dupa aceea) si intr-o franare disperata (eram si eu cu Dacia) ne-am oprit la -1 m, unul langa altul, totul s-a terminat cu " - @~**&&** post-336-1110552439.gif ... pe ma-ta !", pe urma ne-am impacat, dupa ce ne-a trecut sperietura!
Si daca nu aveau toti cei implicati o oarecare prezenta de spirit si bunavointa, cui mai folosea constatarea vinovatiei ??? nedumerire.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
diaconuliviu
post 7 Nov 2007, 15:15
Post #436

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Erai exemplu la "politia in actiune" sau la Virgil Vochina. Bine ca n-a fost mai rau. Macar acum ai inteles cum e cu viteza prin localitati?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
nh1980ro
post 7 Nov 2007, 15:33
Post #437

Membru

Mai fac scheme din astea si pietonii. Eu ma pregateam sa depasesc un camion si m-am trezit ca trece un pieton prin fata camionului (bineinteles ca nu exista nici o trecere de pietoni prin zona). Norocul lui a fost ca abia semnalizasem si nu am apucat sa accelerez.

@xcristina Probabil ca intre timnp s-a schimbat iar legea tocmai ca sa poti depasi si in sensul giratoriu. smile.gif

--------------------
+
adi_ar
post 7 Nov 2007, 17:45
Post #438

Da Liviu, am inteles bine! De fapt, daca recapitulezi, ai sa vezi ca nu sunt de loc sustinator al vitezei prin localitati si in general, dimpotriva!
Viteza, la urma urmei, nu era formidabila (nu stiu cat era, iti dai seama 80-90 ?). Eu eram aproximativ in dreptul rezervorului cand a "iesit" inamicul, ier soferul de pe TIR nu a franat pentru a-mi permite sa ma repliez, inapoi nu puteam da, abia dupa 1-2-3 (???) sec. a tras dreapta dar ... 1-2 sec. inseamna foarte mult cateodata. Brrr ! sad.gif
Acolo am facut ceea ce obisnuiesc multi sa faca, era iesirea din localitate iar eu speram sa depasesc smecher acel TIR, pentru ca dupa ce accelera era mai greu cu Dacia.
In sfarsit, istoria nu este recenta dar este unul din cele 3-4 cele mai teribile evenimente traite de mine in multi ani de soferie.
Un moment similar am mai trait cu 2 TIR-uri in depasire aparute in fata mea dupa o curba fara vizibilitate 100-110 Km/h, pe Valea Muresului - nu degeaba repet eu mereu ca nu-i de joaca pe acolo, degeaba te tine masina sa iei viraje in siguranta la 100 Km/h, nu stii niciodata ce-i "dupa gard" !!! nono.gif

This post has been edited by adi_ar: 7 Nov 2007, 18:48

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
.::n00b::.
post 17 Nov 2007, 23:31
Post #439

nobody touches the n00b

Sa va zic ce-am patit. Mergeam la o nunta in moldova si undeva prin judetul Vaslui il ajung din urma pe unul cu un S-Classe. Drumul era cu o banda pe sens. La un moment dat intr-o curba usoara asta cu s-classe franeaza usor si pune pe avarii. Eu zic ca vrea sa opreasca asa ca il depasesc pe linie continua. La 50 de m in fata iese nenea politistul si imi face semn sa trag la un pahar de vorba. Opreste si nenea cu s-classe si el imi zice ca el mi-a facut semn sa nu depasesc ca vazuse masina. M-am ales cu permisul suspendat 30 de zile si politistul mia- dat si o dovada de 15 zile.
Intrebarea mea e: ma duc la udriste dupa o luna de la incheierea procesului verbal sau de la expirarea dovezii?

--------------------
Dacea Logan Laureate 2006 1.4 - B 13 NUB
+
mad_speed
post 17 Nov 2007, 23:38
Post #440

Vitezoman in sine

explica-mi si mie te rog ce inseamna udriste??

--------------------
- - - - -
+
post 18 Nov 2007, 00:10
Post #441

nobody touches the n00b

udriste se numeste strada unde se afla directia de politie rutiera a municipiului bucuresti...cred ca asta e denumirea. in orice caz aici se afla tot ce tine de inmatricularea, eliberare permise etc.

--------------------
+
semit
post 18 Nov 2007, 01:15
Post #442

Private Spice

off topic... ce bou ala cu mertzanul.. cand e politie dai avarii da ramai naibii cat mai aproape de axul drumului si nu te lasi depasit cand e linie continua.. ghinion smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
post 18 Nov 2007, 01:23
Post #443

nobody touches the n00b

lasa semit ca l-am pomenit 15 zile cat a fost dovada 022.gif

--------------------
+
A l e x
post 18 Nov 2007, 05:21
Post #444

Showing the fangs of rage

Eu daca eram in locul aluia cu S-ul ii spuneam politistului ca e greseala mea ca l-am incurcat si il rugam sa nu-l lase pieton... Parerea mea e asa e frumos, intre soferi, sa ne ajutam, nu sa ne sapam unii pe altii.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
adi_ar
post 18 Nov 2007, 09:06
Post #445

Eu n-am inteles, intr-o asemenea situatie, de ce sa dai avarii ? blink.gif

Eu, daca din orice motiv, vreau sa semnalizez "Nu ma depasi !", semnalizez stanga ! Este adevarat ca unii inteleg "Depaseste-ma repede pana nu ies !" biggrin.gif , da-i treaba lor ! Daca sesizez un pericol chiar "balansez" masina spre stanga, cu riscul unui claxon, sa vada ca nu glumesc !

Strict ontopic: S-ul mai bine nu semnaliza nimic si accelera ! Ghinion !

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Smiley
post 18 Nov 2007, 11:50
Post #446

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 18 Nov 2007, 10:06)
Eu n-am inteles, intr-o asemenea situatie, de ce sa dai avarii ?  blink.gif
.............
*

ca sa caste ala din spate ochii si sa nu faca manevre tocmai atunci. in afara orasului, cand n-ai vizibilitate marei si aprinde unul in fata ta avariile, stai cuminte in spatele lui pana te lamuresti ce vrea ala. poate e accident in fata, poate e politie, pot fi multe posibilitati. oricum, nu te apuci sa-l depasesti pana nu vezi ce l-a apucat sa puna avariile.

--------------------
+
mad_speed
post 18 Nov 2007, 11:55
Post #447

Vitezoman in sine

daca ai fi de ala care ghiceste mintile oamenilor,da..ai fi stat cuminte in spatele lui.dar asa..?? e usor a spune ce sa faci, dar cand esti pus in situatia aia, nu cred ca ai mai sti

--------------------
- - - - -
+
Rimio de Vassur
post 18 Nov 2007, 11:57
Post #448

cum sa semnalizezi cu avariile si sa mai si frinezi? asta e invitatie la depasire, ca si semnalul dreapta. semnalul stinga e pentru a impiedica depasirea, plus pozitionare linga axul drumului.

@.::n00b::. : la udriste te duci dupa 45 de zile de la eveniment (15 zile in care circuli cu dovada + 30 zile suspendare. cele (maxim) 15 zile se dau ca sa poti sa iti rezolvi problemele urgente inainte de suspendare (de exmeplu sa te poti intoarce de la vaslui cu masina).
daca permisul nu a venit inca de la vaslui o sa iti scrie pe spatele dovezii si pune stampila si circuli cu ea pina vine permisul. nu rideti, cunosc caz in care permisul a facut aproape 2 luni pentru a ajunge intr-un oras aflat la 200km. la noi in tara, evident.

--------------------
. . .
+
adi_ar
post 18 Nov 2007, 12:31
Post #449

Am scris "intr-o asemenea situatie" ... asa ca observatia este putin "nelalocul ei". In ce ma priveste, stai linistit, nu depasesc in general pe linie continua decat dupa "documentare" temeinica !

Conform codului rutier, Regulamentul de aplicare:

"...
Art. 147. - (1) Luminile de avarie se folosesc când vehiculul a ramas în pana ori a fost avariat si nu poate fi deplasat imediat în afara partii carosabile.

(2) Luminile de avarie se utilizeaza si în orice alte împrejurari în care vehiculul imobilizat pe drumul public sau care se deplaseaza foarte lent constituie el însusi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic.

(3) Conducatorii de autovehicule trebuie sa puna în functiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi si în cazul în care aceasta manevra este impusa de blocarea circulatiei pe sensul de mers.

..."

situatia "franatului usor" nu se incadreaza in Art 147 (2) asa ca o semnalizare cu avariile, pentru a "da de stire" celui din spate sa nu depasasca mi se pare o prostie, in general!

In acest caz, trecand peste reglementarile din codul rutier,
- intr-o zona cu vizibilitate suficienta,
- cand, evident, nu este vorba de nici un blocaj de circulatie,
interpretarea nu poate fi decat "Are ceva probleme si va trage pe dreapta !" asa ca, fortuit si obligat de imprejurari, voi depasi !?!

Daca cel din fata semanliza stanga sau nu semnaliza nimic, posibil sa nu se fi intamplat nimic iar daca se intampla, nu cred ca mai povestea .:n00b:. nimic .

Parerea mea ! wink.gif

ohmy.gif

LE

Uite ca, in timp ce editam, si altii ajung la aceeasi concluzie !

This post has been edited by adi_ar: 18 Nov 2007, 12:41

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 18 Nov 2007, 14:22
Post #450

Membru

Din experienta mea si din codul rutier culoarea galben (intermitent sau nu) inseamna Atentie!

-Cand se face galben la semafor inseamna Atentie, Opreste! si nu accelera ca bizonul ca sa treci de intersectie pana se face rosu.
-Galben intermitent la trecerea de pietoni: inseamna "circula cu viteza potrivita ca sa poti opri in caz ca traverseaza vreun pieton" si nu accelera si da cu flashu' pietonilor care indraznesc sa faca un pas pe trecerea de pietoni.
-In trafic daca pui avariile si franezi, inseamna ca in fata e un pericol ceva si urmeaza o oprire relativ brusca. (NU e cazul taximetristilor si smecherilor care opresc pe mijlocul drumului ca sa se duca sa-si ia tigari).
-Masinile care au girofar galben pornit necesita de asemenea atentie sporita pentru ca ori au gabarit depasit, ori transporta marfuri periculoase.

Deci noob, imi pare rau pentru tine, dar tu ai fost de vina 100%. Omul a pus avariile ca sa te atentioneze ca e politie si ti-a vrut binele, asa ca n-are nici o vina. Tu probabil l-ai fi depasit oricum cand ai vazut ca a franat (chiar daca n-ar fi pus avariile).

@Rimio de Vassur In zilele noastre semnal stanga mai inseamna si faptul ca vrei sa-l depasesti pe cel din fata ta.

This post has been edited by nh1980ro: 18 Nov 2007, 14:24

--------------------
+
23 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 11:09
Dacia