Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Sal! Am si eu cateva intrebari pentru cine se pricepe, dar mai intai sa-mi spun povestea. In vara, cand am venit in Ro, undeva prin judetul Cluj, am luat doua radare, unul dupa altul, cred, care m-au fotografiat cu viteza foarte mare pentru segmentul respectiv de drum. Urmarea, acum cateva zile primesc acasa, doua PV-uri cu amenda si cu mentiunea ca am permisul suspendat pentru 90 de zile, dar nici o somatie sa ma prezint cu permisul la politie. Ai mei au fost, au platit amenzile si acum astept cu morcovelul somatia sau vre-o vizita de la Garcea. Stie cineva toata procedura in cazul asta si cum influenteaza faptul ca eu nu sunt in tara si nici nu voi mai veni prea curand?
Merci mult! |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Chiar nu stie nimeni ce patesc daca nu le duc la astia permisul cand o sa ma cheme?
![]() |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
mi se pare ca suspendarea se prelungeste cu o luna daca nu duci permisul.
|
-------------------- |
|
cuza26 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 4 May 07 From: Bucharest ![]() |
Flores am un prieten care tot asa cumul de puncte la la la....trebuie sa te duci tu personal sa inmanezi permisu la sectia de politie, asta cand tio veni somatia. In cazul in care esti in strainatate fa o imputernicire pt parinti sa il duca si sa il si ia sau il trimiti prin posta sectiei de politie (nu sunt foarte sigur dar poti suna sa intrebi).
P.S.: am intrat si eu in clubul suspendatilor pe 90 de zile, trebuie sa vad cum fac sa mi se reduca pedeapsa....asa ca nu mai depasiti viteza si conduceti preventiv ca s-au pus pe amenzi rau de tot capii de creta. L.E.: am zis ca dupa ce primesti somatia...deci cred ca nu ai nici un stres pana vine dovada... si dupa ce vine dovada poti trimite chiar tu sau imputernicesti pe cineva sa depuna si sa ridice permisu This post has been edited by cuza26: 10 Oct 2007, 15:44 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Manager 1,5 85CP
- B-07-HLU
|
|
Flores |
![]()
|
@Smiley am gasit si eu pe net ceva de genul ca daca nu duci permisul in 5 zile de cand ai primit somatia se mai adauga inca 30 de zile la suspendarea initiala, dar daca nu-l duc deloc? Sa inteleg ca daca nu-l duc deloc stau teoretic 120 de zile si totul se termina asa?
@cuza26 iti dai seama ca nu ma trage inima sa ma apuc eu sa sun si sa-i caut pe politai sau sa ma ofer sa trimit permisul prin posta ![]() Pe Pv ma atentiona ca am permisul suspendat incepand din data cutare, ora cutare, deci suspendrea decurge din momentul ala, nu de cand predai permisul la politie, teoria asa zice........ Procedez bine? This post has been edited by Flores: 10 Oct 2007, 16:25 |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Nu inteleg totusi o chestie... Daca ai cumul de puncte inseamna ca ai incalcat in mod repetat legea... Si acum se doreste aflarea unui raspuns pe un forum public cum sa faci sa fentezi legea?
![]() Daca as fi cap de creta nu v-as mai da permisul in veci! E asa greu sa respecti legile si sa conduci legal si normal? Am peste juma de milion de km de condus si nu am luat nici o amenda pentru absolut nimic si nici un accident! Ia vedeti ....se poate? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Flores |
![]()
|
@dantes nu incerc sa fentez legea, incerc sa aflu exact ce prevede legea in cazul in care nu predau permisul la politie in termen de 5 zile! Tot ce le-am scris mai sus e adevarat, nu mai locuiesc in Ro, nu vreau sa-i ajut cu nimic, sa dau telefoane sa-i caut eu, vreau sa faca totul ca la carte, ce e rau in asta?.........si nu stiu de unde ai tras concluzia ca am cumul de puncte si ca incalc repetat legea, n-am mai luat o amenda de vreo 3-4 ani, acum am gresit o data si m-au ars.....
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Bine..nu cumul de puncte...viteza cu +50km/h mai mult...deci minim 100km/h in localitate sau peste 150 pe un drum european... Ti se pare normal sa ai asemenea viteze in astfel de locuri? Stii ca puteai omora un om sau mai multi? Poate acel om are o familie ceva si el....Daca era unul din familia ta? Ai "gresit" platesti!
Raspunsul la intrebarea ta e unul FOARTE simplu... ai primit amenda unde spune sa predai permisul in termen de 5 zile, atunci te duci frumusel si il predai. PUNCT! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Flores |
![]()
|
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
dantes |
![]()
|
De ce? Din franta nu trimite posta sau curieratul in romania?
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Flores |
![]()
|
Am avut ceva experiente neplacute cu transmisul actelor prin posta, chiar si cu DHL-ul, asa ca nu ma mai bag la din astea,....plus de asta da-mi si mie link-ul te rog, unde ai gasit ca asta este procedura LEGALA in cazul asta!
Merci! This post has been edited by Flores: 11 Oct 2007, 13:46 |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
dantes |
![]()
|
Bai ce greu e... ia de acilea ca poate nu mai stii sa citesti romaneste...
QUOTE Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere. (2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumularii celor 15 puncte de penalizare si pâna la data expirarii termenului când avea obligatia de a preda permisul de conducere sau, dupa caz, pâna la data predarii permisului de conducere. (3) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia. (4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, în termenul prevazut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile. (5) În situatia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilitatii prezentarii la politie în termenul de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule dispusa potrivit alin.(4) se anuleaza. Cu alte cuvinte... NU SCAPI ! Daca faci dovada ca nu poti acum sa predai permisul, atunci cand ajungi in tara te duci frumusel si-l duci si in cazul asta nu o sa-i mai dea cele 30 de zile suplimentare.... SIMPLU???? Scrie negru pe alb ce trebuie sa faci chiar si in situatia ta? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Flores |
![]()
|
Da, pare destul de clar, dar totusi daca e asa, de ce mai scriu in PV ca am deja permisul suspendat incepand cu data de..., ora...? Daca ma iau dupa datele de acolo, permisul are aproape o luna de cand e suspendat!!
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma bag si eu in vorba, ma scuzati ca va intrerup discutiile.
M-a lovit unu ieri pt ca din lipsa de vizibilitate (firia'ti ai d*** care parcati in mijolcu intrersectiei cu scoaruri si obturati vizibilitatea, mai ales cei cu jeepuri, dube) nu i-am dat prioritare. eram prin primaverii. m-am oprit unde am putut mai bine inainte sa intru pe prioritar, m-am uitat printre masini si m-am bagat usor cu botul. zbang, ca din senin m-a porcnit un Matiz. stiam din prima ca voi ramane fara carnet. nu ne-am tiganit, omul cumsecade, am mers la politie. am facut constatrile si declaratiile si dupa 7 ore am intrat la P.V. degeaba m-a sustinut omul cauza ca nici el nu m-a vazut decat cand eram deja cu botu iesit. asta e. am fost de acord sa repare masina pe asigurarea mea, fiind si de firma Matizul. pe mine m-a lovit teoretic si practic fix in roata concluzia, am ramas 30 zile fara carnet din care 15 cu drept de circulatie si din a 16-a sa ma prezint pt formalitatile de examen. acu, ma duc la udriste, depun PV pt amenda (120ron). tot acolo ma interesez si pt examen, nu? am inteles ca cica ar fi chestionarele tip 15 intrebari. asa... cat ma costa sa schimb/indrept aripa fata, tinichigerie, vopsitorie? contraaripa cica e si aia e putin troznita, ca asa s-au impins fiarele p-acolo. mie mi-e sa nu fie stalpul "deranjat". cand merg cu spatele imi troncane ceva la roataca niste bile de metal, dar nu stiu ce, o fi din planetara? masina am putut s-o misc, am mers cu ea f bine pana la Grivitei la Omniasig. nu are directia afectata, nu freaca nimic la roata, nu-s probleme cu franele, uneori parca mai troncanea ceva, dar nu zgomotul de mai sus. bah, parca merge mai bine acum decat inainte. am mers incet cu ea pana acasa, dar a functionat ireprosabil, cursiv si fara probleme. nu-s probleme la curbe, la schimbat viteze la nimic. so... ce voiam sa mai intreb. e obligatoriu sa iau din prima carnetul acum, sau dupa aia se prelungeste la 90zile automat. sau 6o. daca nu-l iau acum pot sa ma reprogramez? nu vreau sa stau 3 luni pe bara... a, toata tarasenia e pe partea drepata siiii +6 puncte pe carnet... a fost vina mea, legal, dar oficial pe care mai prind ca parcheaza de-an P*** nu-i mai ridic stergatoarele, i le rup direct, mertzan sau orice o fi. imi cer scuze dar uite ce necazuri patesti din cauza unor dobitoci. This post has been edited by tzepesch: 13 Oct 2007, 01:42 |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Vorba multa ... saracia omului !
Te pregatesti, te duci, faci testarea si vezi pe urma !? ![]() LE Scuze, scuze, am corectat sa nu-ti lezez eruditia lingvistica ! Da' chiar n-am inteles pentru ce trabuia un post atat de lung, ce era esential in el !? Ai pus 2 intrebari: 1. Cat costa? - Nimeni nu stie, degaba intrebi! 2. Este obligatoriu sa iei din prima? - Nimic nu-i obligatoriu in legatura cu conducerea autovehicolului, decat dupa ce ai permisul, pana atunci ai numai interdictii ![]() ... ca sa nu mai zici ca-s arogant ! Am si eu o intrebare: ce inseamna "domne" ca am tocit DEX-ul cautand ! ![]() PS Pentru faptul ca ai ramas fara permis imi pare rau, asa, in general ! This post has been edited by adi_ar: 13 Oct 2007, 11:37 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
tzepesch |
![]() ![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
extraordinar domne, ce noutate.. si se zice PE, nu TE URMA!
Daca nu esti binevoitor sa dai niste informatii utile nici eu n-am chef sa-ti accept arogantele. Sau poate esti dintre respectivii care nu discuta cu cei care mai si gresesc. De parca tu ai fi perfect. Sau poate esti, mea culpa! This post has been edited by tzepesch: 13 Oct 2007, 10:34 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
QUOTE(tzepesch @ 13 Oct 2007, 10:31) extraordinar domne, ce noutate.. si se zice PE, nu TE URMA! Daca nu esti binevoitor sa dai niste informatii utile nici eu n-am chef sa-ti accept arogantele. Sau poate esti dintre respectivii care nu discuta cu cei care mai si gresesc. De parca tu ai fi perfect. Sau poate esti, mea culpa! gluma: daciist se scrie cu 2 i, iar in postul tau verifica cum ai scris mijlocul ![]() On topic: cel mai sigur afli acolo, de acolo, incearca sa dai un telefon inainte. Succes. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
tzepesch |
![]()
|
dom'ne
eh, intrebam ca poate a mai patit-o careva intr-un mod similar, sau cu aripa aceea. carnetu', asta e... mai dau burta jos! ![]() |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
Ma trec si eu pe lista
![]() mie mi l-au suspendat aseara pt ca am trecut pe galben rosu, pe 30 de zile. nu stiu cand trebuie sa dau examen si nici unde sa platesc amenda. eu sunt din dr tr severin, iar acum sunt in bucuresti ![]() Stie cineva unde sa platesc si eu amenda, repejor acu in 2 zile? ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
egox |
![]()
|
![]() Membru și atât Group: Members Posts: 176 Joined: 14 April 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
mie mi-au dat dovada pt 15 zile, dar nu mi-au zis daca sunt consecutive sau la alegere cele 15 zile
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Asta chiar e tare... 30 zile suspendare... 15 dovada.. Mai scazi cateva zile ca e weekend si bei bere si defapt e ca si cum ai avea permis
![]() Cum s-a mai spus, repet, 30 de zile intra dupa ce expira dovada... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Asta ziceam si eu, nu ma contraziceai, nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Pai asa e cum ai spus si tu, am repetat si eu. Ar fi misto sa se scada cele 15 zile din suspendare, dar din pacate nu e asa...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
egox |
![]()
|
![]() Membru și atât Group: Members Posts: 176 Joined: 14 April 05 ![]() |
QUOTE(XMihai @ 15 Oct 2007, 10:20) Eu am platit o astfel de amendă (contravenție în Sibiu, plata la București) la CEC. Nu știu dacă se poate chiar oriunde, am senzația că sunt (sau erau, la momentul acela) reguli diferite pentru fiecare sector. Eu am plătit la CEC-ul de pe strada Sfânta Vineri, aproape de intersecția cu B-dul Coposu. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Se da urmatoarea situatie:
Neacordare de prioritate .6 puncte amenda si retinerea permisului in conf art 57/2 din oug.195/02R art 101 alin 3 lit A Cat inseamna asta? 2 luni sau 3? Se da examenul din nou sau nu? din cate am inteles se da doar daca il vrei mai repede...daca nu astepti 2 sau 3 luni si il iei inapoi .Cum e? |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
56~BCD |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 October 07 ![]() |
salutare...baieti care a.ti mai patit asa ceva sau aveti ceva cunostinte...azi intr.o intersectie eu aveam verde inainte si stanga, m.am incadrat sa fac stanga, am intrat in intersectie si imediat in pe strada in stanga trecere de pietoni tot cu verde, am oprit sa acord prioritate pietonilor si in momentul imediat urmator, unul care venea de pe strada principala de pe care am facut eu stanga dar din sens invers a venit in viteza si mi.a luat bara in coltul drept spate...repet eu eram deja intrat cu mai mult de jum de masina pe cealalta strada...mai mult celalalt in momentul in care a intrat in mine depasise o masina pe partea DREAPTA ce se asigurase sa aceeasi manevra ca si mine dar pe cealalta parte a intersectiei....la Pol romana bineinteles ca m.a scos pe mine vinovat...asigurare pt acela, 120 de lei amenda si permisul 2 luni...vreau sa fac si eu contestatie si ma intereseaza dak se poate rezolva mai 'ieftin' de atat??? merci...astept rasp
|
--------------------
opel
astra g
2006
|
|
beginer_driver |
![]()
|
QUOTE(Sudsemnatu @ 16 Oct 2007, 20:07) Se da urmatoarea situatie: Neacordare de prioritate .6 puncte amenda si retinerea permisului in conf art 57/2 din oug.195/02R art 101 alin 3 lit A Cat inseamna asta? 2 luni sau 3? Se da examenul din nou sau nu? din cate am inteles se da doar daca il vrei mai repede...daca nu astepti 2 sau 3 luni si il iei inapoi .Cum e? Pai daca citeai de la cap la coada alineatul ala din regulament zicea acolo ca se retine permisul 60 de zile Daca ai facut accident, trebuie sa dai examen. Daca nu ai facut poti sa astepti alea 2 luni si apoi te duci si il iei sau dai examen sa se reduca la 1 luna dar daca nu-l iei se mai adauga o luna. Cool, nu? ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:33 |