Uzura bielete directie si capete de bara, cum se manifesta / remediere
![]() ![]() ![]() |
Uzura bielete directie si capete de bara, cum se manifesta / remediere
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
![]() la mine pe stanga s-a accentuat, din 2007 e a mea |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
46 mii.
anul trecut am schimbat capetele de bara fara sa schimb si bieletele - mare gresala. acum pe stanga am joc in cap bara datorita. deci consumabile. |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
@dytza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 29 June 06 ![]() |
Am si eu o problema,dar nu sunt sigur ca este de la bielete,masina manifesta urmatoarele semne:
-Troncane la gropi si la cele foarte mici in ultimul hal,zgomot fier pe fier de zici ca se rupe -La franare la viteza mica 20-30 km/h se aude mai mult de un huruit,de parca se impotmolesc franele in noroi Nu am observat sa traga stanga sau dreapta,sau poate foarte putin...ceva neobservabil In ultimul timp am mers pe drum de pamant cu multe denivelari la viteza maricica 40-50 km/h Masina este din 2006 si are 63.000km. Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?Service stiu unul ieftin,dar este in magurele si nu vreau sa fac multe drumuri dat fiind si distanta,dar si faptul ca trebuie sa ma invoiesc de mai multe ori de la servici, Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
wolfin |
![]()
|
sa inc3pem cu inceputul
![]() pentru a vedeaq daca ai joc in capeti de bara /bielete de directie trebuie sa ridici masina pe cric si sa tragi de roara stanga dreapta. daca simti un joc ..bingo bielete sau capete. pentru pivoti acerasi operatiune dar tragand sus jos de roata. ca sa vezi exact care este poti pune mana pe cap bara, bieleta, pivot si cineva sa faca operatiunile de mai sus. se mai poate cu un levier dar trebuie sa faci pargie si e cam greu sa explic....... jocurile/zgomotele/etc pot fi din diferite cauze. Poti face o constatare. nu cered ca este mai mult de 35 lei. ![]() This post has been edited by wolfin: 24 Oct 2011, 11:24 |
--------------------
pegas
3120
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
Hai sa le luam pe rand:
-bieletele de directie si capetele de bara transmit comanda stanga-dreapta de la volan la roti. Deci, normal ar fi ca bieletele sa troncane cand tu rotesti volanul sa iei o curba, nu neaparat la denivelari; deci fii atent in primul rand daca auzi vreun zgomot cand tragi maxim de volan stanga-dreapta, din pozitia stand pe loc ; -cand bieletele de directie si capetele de bara sunt varza de varza, se aude zgomot si cand treci peste linii de tramvai si alte denivelari, dar nu uita ca tr sa se auda si cand brachezi rotile; -daca la franare se aude un huruit, atunci in primul rand sa te uiti la placutele de frana si la discuri (sa nu fie ovalizate). Nu se aude huruit la franare din cauza bieletelor, pt ca bieletele au legatura cu directia, nu cu frana. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
@dytza |
![]()
|
Am omis sa precizez,am schimbat discurile si placutele de frana acum 2 luni,am 2000 km cu ele.
Cat despre virare as fi auzit,dar nu se aude nimic,nici la virare pe loc,si nici in mers. Eu am banuit flansa de la amortizor sau bieleta de directie si capul de bara. This post has been edited by @dytza: 24 Oct 2011, 11:39 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
wolfin |
![]()
|
a inceput huruitul sau toncanitul dupa ce ai schimbat discuri/placxute ???
in 200 km trebuiau sa se "aseze" placutele nu in 2000 km daca nu identifici zgomotul, nu este bai si fa o constare la un service de cartier This post has been edited by wolfin: 24 Oct 2011, 11:42 |
--------------------
pegas
3120
|
|
@dytza |
![]()
|
Nu,a inceput sa se auda zgomot de o saptamana,,fara huruit,decat la gropi si se aude doar pe partea stanga si mult mai accentuat dupa ce am mers pe drum accidentat sambata,tot sambata a aparut si huruitul la franare.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
wolfin |
![]()
|
huruitul ma duce la miscarea rotii......+ cum zici la franare
capetele de bara sau bieletele troncane la gropi/bracare ...punct la mine bieletele se auzeau si cand stateam pe loc cu motorul oprite si miscam stanga dreapta usor volanul (fara a forta pompa) This post has been edited by wolfin: 24 Oct 2011, 11:50 |
--------------------
pegas
3120
|
|
theodor2004 |
![]()
|
trebuie sa mergi sa faci o constatare. Pot fi de vina si flansele de la amortizor, cu tot cu rulment. dar la fel de bine pot fi bieletele si capetele de bara.
Deobicei, daca se aude zgomot la franare, sunt de vina placutele de frana (care s-au uzat) sau, mai grav, discurile care s-au ovalizat. Mi se pare ciudat ca le-ai schimbat acum 2 luni, si acum fac iarasi. Ce marca de placute ai pus? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
@dytza |
![]()
|
Placute TRW si discuri Brembo.Cam ciudat sa apara asa repede huruitul,dar si coincidenta cu troncanitul.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
theodor2004 |
![]()
|
TRW nu sunt cine stie ce marca la placute de frana, exista baieti care le-au dat jos si dupa 7500 km. Dar nici sa te lase la 2000 km inca nu am auzit.
Trebuie sa mergi la o constatare la un service mai mic, costa cam 25 RON, nu-i o avere, si macar asa stii despre ce e vorba. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
TRW sunt niste placute chiar OK, de ce zici ca nu-s mare lucru.
La bani dati pe ele chiar sunt ok si sunt printre cele mai durabile. Raportul pret/calitate al placutelor TRW este bun. Personal caut piese pentru revizia care vine in viitorul apropiat. La aceeasi bani am gasit TRW, TEXTAR, ATE, BOSCH..etc si vreau sa-ti spun ca o sa aleg TRW. Precedentele le-am dat jos la revizia de 30 de mii si cred ca mai duceau lejer 4-5 mii, in conditiile in care conduc destul de sportiv. Stiu cazuri de posesori ce Symbol, care le-au schimbat la peste 60 de mii. Dar hai sa nu trensformam topicul asta intr-unul de frane... This post has been edited by vallixx: 24 Oct 2011, 17:24 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
@dytza |
![]()
|
Am rezolvat ieri la service,problema nu era nici de la bielete si nici de la pivoti/flanse/amortizor sau mai stiu eu.
Se pare ca pierdusem surubul de 18 de prindere de la etrier,iar acesta la gropi sarea si se lovea de discul de frana,iar la franare nu facea contact bine placutele cu discul de aici si huruitul.Am pus un surub,nu se mai aude nimic. Cu ocazia asta am inspectat si bieletele,pivotii si capetele de bara,trebuie sa schimb o bieleta pe stanga. This post has been edited by @dytza: 25 Oct 2011, 10:40 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
wolfin |
![]()
|
moroc cu janta ca "tinea" etrierul ........... sa nu basculeze
sa ii multumeesti celui are ti-a schimbat placutele.......... |
--------------------
pegas
3120
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(@dytza @ 25 Oct 2011, 10:39) Se pare ca pierdusem surubul de 18 de prindere de la etrier Ai schimbat placutele acum 2 luni si intre timp ai pierdut surubul de la etrier? Lucrarea a fost facuta in service sau in regie proprie? Ca e cam de mantuiala.... @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
theodor2004 |
![]()
|
pai daca schimbi bieleta, nu schimbi si capul de bara? Asta nu are joc\?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
@dytza |
![]()
|
Discurile si placutele le-am schimb eu,deci nu am pe cine sa dau vina.Eu stiu ca le-am strans,dar s-a dovedit contrariul,curios este ca decat pe stanga era slabite,nu si pe dreapta.
Nu schimb si capul de bara pentru ca e foarte bun. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5 dci 80cp
|
|
wolfin |
![]()
|
este doar o parere, pt 50 lei schimba si capatul de bara.
in timp relativ scurt (drumurile noastre) va avea joc iar bieleta chiar daca este noua - va prelua la randul sau jocurile capatului de bara, in timp ducand la alterarea ei This post has been edited by wolfin: 25 Oct 2011, 13:03 |
--------------------
pegas
3120
|
|
theodor2004 |
![]()
|
si cum ti-ai dat seama ca e f bun? Este cel original? Esti sigur ca nu are joc?
Ma rog, e decizia ta, daca esti sigur ca te mai tine mult timp, nu il schimba. dar nu uita ca, dupa schimbare, tr sa refaci geometria de directie. Daca schimbi acum bieleta si schimbi capul de bara peste 8-9 luni, iar vei reface geometria de directie, deci alti bani, alta manopera, alta distractie. sau iti faci operatia in regie proprie? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Si eu am putin joc in bielete, dar schimb si capetele de bara, sa nu platesc nici manopera nici geometrie roti de 2 ori. Asadar am achizitionat deja 2 bielete directie, 2 capete de bara si in plus 2 bucse bara stabilizatoare, 2 bielete antiruliu si bieleta anticuplu ca si astea erau cu probleme.
Toate reperele sunt Febi Bilstein si intr-o saptamana-doua sper sa fac rost de bani, dar mai ales timp sa le si schimb. Masina are acum 78.000 km si nicio piesa din cele indicate mai sus n-a fost schimbata vreodata. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
wolfin |
![]()
|
andrus, te rog sa postezi codurile pieselor si febi si OE
|
--------------------
pegas
3120
|
|
theodor2004 |
![]()
|
asa zic si eu , Andurs. Dar sunt unii care vor neaparat sa plateasca aceiasi manopera de 2 ori, si sa faca geometria de 2 ori.
Pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Placute de frana TRW am luat si eu.. Am 14.000km cu ele si cred ca mai duc 10.000 lejer..
|
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Ma bucur ca esti multumit. Eu nu am o parere asa de buna despre ele; stiu un baiat care le-a schimbat la 7500 km, si parca si Cmandrei le-a schimbat devreme, fiind nemultumit. Cineva mi-a zis ca le-a schimbat la 15 000 km.
Ma rog, acum depinde si cat de ,,TRW'' erau acele placute. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Asta e topic de placute de frana mai nou?
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(wolfin @ 25 Oct 2011, 16:34) La cererea publicului ![]() - bieleta directie stg/dr: 22763 - bieleta antiruliu: 12164 - bucsa bara stabilizatoare: 12372 - cap bara dr: 19604 - cap bara stg: 19605 - bieleta anticuplu: 28528 Pentru coduri OE n-am la indemana acum nici dialogys nici tecdoc, dar poti incerca aici. Bagi codurile pe febi, dai search si vezi si codurile OE, dar nu pot sa le verific acum. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Pai si ce rol au codurile, daca constati ca ai luat altceva avand caseta diferita - SMI, TRW, Spidan(reconditionata), etc.... . Eu unul in service renault, conform VIN/serie masina , aveam caseta TRW- surpriza, cand a vrut sa monteze bieletele .... SMI
![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Andrei, eu cred ca ti-au schimbat caseta. Renault Symbol benzinare veneau toate cu caseta TRW, iar cele pe motorina au avut montate si casete SMI. Am mai auzit de unele Symboluri mai noi care sunt cu caseta Geely, dar de Symbol benzinar cu caseta SMI din fabrica inca nu am auzit.
Cred ca s-a stricat caseta, si fostul proprietar a schimbat caseta TRW cu una SMI. Asta e de bine, stai linistit, ca cea SMI e mai buna. ![]() Ma rog, asta e parerea mea. This post has been edited by theodor2004: 26 Oct 2011, 16:09 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:31 |